bekijkhetmaar.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Antisemitisme Denemarken

  Twee Israël is gewond bij beschieting

  KOPENHAGEN - Twee Israëlis raakten vanmiddag gewond nadat er op hen werd geschoten in een overdekt winkelcentrum in Odense. 170 Kilometers ten westen van Kopenhagen. De mannen zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
  De Israëlisch stonden daar met een kraampje en verkochten producten uit Israël. Een groep mannen, met het uiterlijk van 'mensen uit het Midden Oosten' begonnen op de mannen te schelden. Eén van de mannen uit de groep trok een wapen en begon op de verkopers te schieten.
  Alem Dervisevic, een ooggetuige, vertelde op de tv uitzending TV2 dat één van de verkopers gewond was geraakt aan zijn hand, de ander was in het been geraakt. "Ik zag een groep mannen staan die luidruchtig tegen mannen stonden te praten. De mannen hadden net daarvoor haar producten uit Israël aan mij verkocht. Toen hoorde ik enorme knallen. Ik dacht dat er vuurwerk werd afgeschoten, maar nadat ik één van de verkopers bloedend op de grond zag liggen besefte ik dat er geschoten werd. Mensen begonnen te rennen en te schreeuwen," vertelde Dervisevic.
  Volgens de Deense politie zou de schutter tot een "groep Palestijnen behoren". De schutter vluchtte weg in een auto, die kort daarop leeg werd terug gevonden. De politie woordvoerder denkt dat het een wraak actie zou zijn op de Israëlische luchtaanvallen op de Gazastrook.

  Reacties

  Niels op 02-03-2009 14:39
  Bent Melchior waarschuwt voor toename antisemitisme
  KOPENHAGEN - Gister waarschuwde de Deense oud-opperrabbijn, Ben Melchior (79), het Deense kabinet voor een explosieve toename van antisemitisme en andere vormen van rassenhaat. Melchior gebruikte als voorbeeld het schietincident in een overdekt winkelcentrum in Odense, waarbij twee Israëlis gewond raakten.
  "Ik maak me zorgen over de Joodse medewerkers die in het winkelcentrum van Odense werkzaam zijn. Het is een zeer zorgenswaardige tendens dat men niet meer veilig kan zijn als hij een ketting draagt waaraan de Davidster hangt," zei Melgior. De achterliggende gedachten van de islamitische schutters zou angst zijn voor Joden, zo stond er later in een verklaring. "Moslims hebben niets te vrezen van mensen die een Davidster dragen, ik denk ook niet dat alle moslims achter deze daad zullen staan. Maar het lijkt er op dat extremistische moslims bang zijn als zij een Davidster zien," gaat Melgior verder.
  Melchior waarschuwt voor stemming makende demonstraties, die tijdens de oorlog in de Gazastrook welig tierende, waar antisemitische teksten op protestborden werden mee gedragen. Tegelijkertijd denkt hij dat deze tendens nu nog gestopt kan worden, omdat hij meent dat Denemarken geen reputatie heeft opgebouwd rond het antisemitisme.
  De vader van Bent Melchior was een Deense instrumentenmaker. In 1943 vluchtte het gezin naar Zweden, om uit de klauwen van de nazi's te blijven.
  Kort na de oorlog wist Melgior aan de Britse marine te ontsnappen en ging naar 'huis' (Israël). Toen hij 18 was brak de onafhankelijks oorlog uit en werd zijn nieuwe thuisland aangevallen door het Arabische Legioen. Melchior werd ingediend bij het leger en hielp het land te verdedigen.
  Later studeerde hij voor rabbijn in Londen en was leraar in Kopenhagen. In 1963 werd hij rabbijn in de synagoge van Kopenhagen. Toen zijn vader in 1969 overleed, volgde hij hem op als opperrabbijn van de joodse gemeenschap in Denemarken. Hij vertaalde de Pentateuch, de Siddur (Joods gebed boek) en andere boeken in het Deens en het schrijven van verschillende boeken waaronder zijn biografie. Inmiddels is hij gepensioneerd maar is nog steeds een productief schrijver en houd lezingen voor de Deense gemeenschap en de media.
  Bent Melchior heeft doet humanitaire en charitatief werk in Denemarken en in het buitenland. Bent Melchior is getrouwd met Lilian, ze hebben vier zonen, waaronder Michael Melchior.
  Niels op 07-03-2009 21:08
  Protesten bij Daviscupduel Zweden - Israël
  STOCKHOLM - De Daviscupwedstrijd tussen Zweden en Israël heeft vrijdag geleid tot felle protesten. Ongeveer tweehonderd demonstranten, vanuit het linkse blok, verzamelden zich bij het stadion in Malmö in een poging het duel te verhinderen. Vanwege de vrees voor rellen besloot de organisatie eerder al geen publiek toe te laten.
  De demonstranten schreeuwden anti-Israël en antisemitische leuzen, er werd vooral verwezen naar de verdedigings aanval die Israël van 27 december tot 18 januarie tegen de islamitische terreurbewegingen in de Gazastrook voerde.
  De politie vond het niet noodzakelijk om in te grijpen. Zaterdag kwamen er ongeveer 12.000 demonstranten bijeen voor een vervolg demonstratie.
  Niels op 10-11-2009 19:46
  Deense koningin heeft neonazi als lijfwacht
  KOPENHAGEN - Eén van de lijfwachten van koningin Margrethe van Denemarken is een negationist, neonazi, een liefhebber van het hakenkruis en antisemiet. Dat heeft een woordvoerder van de Deense beveiligingseenheid maandag laten weten. Toch zal het Deense hof de 19-jarige man niet ontslaan. "We mogen niemand discrimineren op grond van ras, religie of politieke overtuiging," aldus de woordvoerder.
  De man is tot en met december nog bezig met zijn opleiding tot lijfwacht en is nog niet ingeschakeld voor de bewaking van de koningin en haar paleizen. De man draagt buiten zijn werk regelmatig het uniform van Danmarks Nationalsocialistiske Bevægelse (DNSB), de Deense extreem-rechtse partij, nam hij deel aan de 'viering' van de verjaardag van Hitler en is hij veroordeeld tot drie maanden voorwaardelijke celstraf omdat hij hakenkruizen op een muur had gekalkt. Op zijn Facebook-pagina vereert hij het nazisme en zijn lievelingsfilm is de nazipropagandafilm Triumph des Willens uit 1935.
  De belangrijkste taak van de in 1658 opgerichte Koninklijke garde is de paleizen van de Deense Koninklijke familie te bewaken, in traditioneel uniform en met een berenmuts op. Het lidmaatschap van de elite-eenheid geldt zowel voor jonge dienstplichtigen als voor prominente Deense politici als bijzonder prestigieus.
   Bron:
  • Aarhus Stiftstidende
  • www.dnsb.info
  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl