bekijkhetmaar.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Antisemitisme Duitsland

  Toename antisemitisme in Duitsland

  DUISBURG - In Duitsland is een politieke rel ontstaan omdat de politie twee Israëlische vlaggen uit de woning van een Joodse familie verwijderde. Dat gebeurde zaterdag, toen in Duisburg in het Ruhrgebied 10.000 mensen demonstreerden tegen de Joodse staat.
  Nog voordat de betoging plaats vond hadden omwonenden twee Israëlische vlaggen opgehangen achter hun ramen van hun eigen huis. De Duitse politie liet de demonstranten die de Israëlische vlag 'ritueel aan het verbranden waren' ongemoeid, maar drongen het huis binnen om de vlaggen te verwijderen. "Wij doen dit om u te beschermen," vertelde een agent aan de bewoners. "De politie vreesde dat de woedende menigte het huis in brand zou steken," aldus de krant Bild woensdag. Er waren 'slechts' 350 agenten op de been om de demonstratie in goede banen te leiden. "Wij hadden niet op zo'n grote opkomst gerekend," aldus de politie.
  "De geuniformeerde mannen trapten de deur in en verwijderden de vlaggen," verteld de geschokken bewoner. "De menigte reageerde met applaus". Stephan Kramer, secretaris-generaal van de Centrale Raad van de Joden in Duitsland noemt het een schandaal. "Het is een verwoestend signaal naar de maatschappij, omdat de politie de vrijheid van meningsuiting niet heeft verdedigd en volgens hem partij heeft gekozen voor agressieve relschoppers."
  Donderdag buigt het deelstaatparlement van Noord-Rijnland-Westfalen zich over de kwestie. De hoofdcommissaris van de politie van Duisburg heeft al excuses aangeboden.

  Reacties

  bekijkhetmaar op 27-01-2009 19:40
  Duitsers nodigen Joodse overlevers nooit uit tijdens herdenking
  BERLIJN - De Centrale Raad van de Joden, het belangrijkste orgaan van de Joodse gemeenschap in Duitsland, laat op niet te misstane wijze merken boos te zijn. De voorman van de raad Stephan Kramer zegt Duitse politicie nog nooit prominente Shoa-overlevenden heeft uitgenodigd in de Bondsdag.
  Kramer vertelde aan de Duitse media dat als kamp overlevers niet welkom zijn, hij zich ook niet welkom voelt. Om deze reden bleven hij en andere raadsleden weg bij de herdenking van de 'Holocaust' in de Bondsdag.
  Het belangrijkste concentratiekamp van nazi-Duitsland, Auschwitz, werd precies 64 jaar geleden bevrijd.
  Kramer beklaagt zich eveneens over toenemend antisemitisme in Duitsland.
  Niels op 26-02-2009 20:41
  Duitse extremist veroordeeld voor antisemitisme
  MÜNCHEN - De Duitse extremist Horst Mahler is veroordeeld tot zes jaar cel wegens opruiïng. Hij werd beschuldigd van antisemitische uitspraken en het verspreiden van een boek van de Holocaust-ontkenner Germar Rudolf. De 73-jarige advocaat Mahler noemde de "Holocaust de meest kolossale leugen uit de geschiedenis van de mensheid."
  Mahler is medeoprichter van de extreem-linkse Rote Armee Fraktion, RAF, die in de jaren zeventig verscheidene terreurdaden pleegde. Mahler zat voor zijn RAF-activiteiten zo'n tien jaar gevangen. Daarna sloot hij zich aan bij extreem-rechts.
  Niels op 17-03-2009 19:17
  5% van Duitse jongeren is extreem-rechts
  BERLIJN - Volgens een Duits onderzoek zouden zeker 5% van de Duitse jongeren in de leeftijd tussen de 14 en 16 jaar aangesloten zijn bij een neonazigroep.
  Van de ondervraagde meisjes gaf 2,6% aan aangesloten te zijn bij een neonazistische groep tegen 2,4% van de jongens. Echter geeft 1,5% van de meisjes aan dat zij ook lid is van een extreem rechtse politieke partij tegen 2% van de jongens.
  Dat blijkt allemaal uit onderzoek dat in opdracht van het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken is uitgevoerd. Het onderzoek is in 2007 en 2008 uitgevoerd onder 45.000 scholieren in deze leeftijdscategorie.
  Duitsland kent algemeen stemrecht (sinds 1918) vanaf 18 jaar. Ze kent een gedeeltelijk stemrechtvanaf 16 jaar voor regionale verkiezingen.
  Niels op 18-03-2009 17:19
  5% van Duitse jongeren is extreem-rechts
  UP-DATE
  BERLIJN - Volgens een Duits onderzoek zouden zeker 7,6% van de Duitse jongeren in de leeftijd tussen de 14 en 16 jaar aangesloten zijn bij een neonazigroep. Dat blijkt allemaal uit onderzoek dat in opdracht van het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken is uitgevoerd. Het onderzoek is in 2007 en 2008 uitgevoerd onder 45.000 scholieren in deze leeftijdscategorie.
  Van de ondervraagde meisjes gaf 2,6% aan aangesloten te zijn bij een neonazistische groep tegen 5% van de jongens. Echter geeft 1,5% van de meisjes aan dat zij ook lid is van een extreem rechtse politieke partij tegen 2% van de jongens.
  Verder is bijna 30% van de jongeren het eens met de uitspraak: "Er zijn te veel buitenlanders in Duitsland." Volgens de onderzoekers staat 20% van de jongens zeer vijandig tegenover buitenlanders, onder de meisjes staat 10% zeer vijandig tegenover buitenlanders.
  Uit het onderzoek blijkt dat 1 op de 23 antisemitisch is. Volgens 14% van de ondervraagden was de Soa 'niet vreselijk', sterker nog ruim 40% meent dat de Joden de Shoa aan zichzelf te wijten hebben.
  10% van de ondervraagde jongeren gebruiken neonazisymbolen, zoals hakenkruisen.
  Het blijkt dat vooral in Oost en Zuid-Duitsland meer extreem-rechtse sentimenten heersen. Ook de opleiding maakt uit: op het atheneum is slechts 1,4 % extreem-rechts te noemen, in lagere klassen 7,6%.
  Duitsland kent algemeen stemrecht (sinds 1918) vanaf 18 jaar. Ze kent een gedeeltelijk stemrecht vanaf 16 jaar voor regionale verkiezingen.
  Niels op 11-04-2009 17:24
   
  Pretzel vlaggen schieten in verkeerde keelgat
  BERLIJN - Volgens de initiatiefnemers zouden zij hun 'Brezel Flagge' (Pretzel vlaggen) ontworpen zijn met een "satirische knipoog naar de Nazi vlaggen". De rode vlaggen met een witte cirkel en een zwarte pretzel(een zoutje), gebruikt om de musical 'The producers' promoten, veroorzaakte een golf van klachten bij het stadsbestuur, het theater, politie en de Joodse gemeenschap.
  De vlaggen, die sterk op de nazivlag lijken (rood, witte cirkel en een zwart hakenkruis), hangen bij het Admiralspalast in Berlijn en zijn bedoeld als reclame-uiting voor de musical 'The Producers' van Mel Brooks. Zowel het theater zelf als de politie bevestigen dat er klachten over de vlaggen zijn binnengekomen. Naast vlaggen hangen er lange vaandels langs de gevel naar beneden welke sterke associaties oproepen met het Nazi-tijdperk.
  De meeste Berlijners noemden de vlaggen, met een duidelijke verwijzing naar de nazi's, 'een misplaatste grap' en 'buitengewoon onsmakelijk'
  De vlaggen, die sterk op de nazivlag lijken (rood, witte cirkel en een zwart hakenkruis), hangen bij het Admiralspalast in Berlijn en zijn bedoeld als reclame-uiting voor de musical 'The Producers' van Mel Brooks. Zowel het theater zelf als de politie bevestigen dat er klachten over de vlaggen zijn binnengekomen. Naast vlaggen hangen er lange vaandels langs de gevel naar beneden welke sterke associaties oproepen met het Nazi-tijdperk.De meeste Berlijners noemden de vlaggen, met een duidelijke verwijzing naar de nazi's, 'een misplaatste grap' en 'buitengewoon onsmakelijk'
  Niels op 14-07-2009 19:20
  Grootste nazi bijeenkomst sinds WOII in Duitsland
  GERA - Afgelopen zaterdag vond in het Duitse Gera (Thüringen) de grootste neonazi-bijeenkomst sinds de tweede wereldoorlog plaats.
  Op het nazi-festival “Rock für Deutschland” kwamen 4000 Neo-nazi’s Bijeen. De fascisten kwamen voornamelijk uit Duitsland, Italië, België, Nederland, Oostenrijk en Zwitserland, ook werden andere delen van de wereld vertegenwoordigd.
  In de aanloop van het festival pleegden Neo-nazi's in Duitsland meerdere aanslagen op migranten en antifascisten. Hierbij zijn zwaargewonden gevallen.

  In Berlijn werden afgelopen vrijdag twee Afrikaanse mannen neergestoken. Eén van hen is nog niet bij bewustzijn.
  Die zelfde dag werd in Dortmund "een Joods uitziende vrouw" tijdens het joggen in elkaar getrapt. Zij liep een schedelbreuk en hersenbeschadiging op en breuken in beide armen en beide benen ook haar jukbeen werd gebroken.
  Een dag na het concert viel iemand ten prooi aan het fascist geweld. In Friedrichshain werd een man aangevallen door vier Neo-nazi's die hem een gebroken jukbeen en hersenbeschadiging sloegen.
  Het racistische geweld neemt in Duitsland de laatste jaren schrikbarende vormen aan. Maar de laatste tijd lijkt het geweld in sterkte toe te nemen.
  Dit soort aanvallen zijn helaas schering en inslag. De laatste jaren hebben Neo-nazi's meerdere mensen vermoord vanwege hun afkomst of politieke overtuiging. Veel van dit soort aanvallen plaats net over de grens met Nederland plaats en niet in het voormalige Oosten van Duitsland, het zijn dan ook vaak Nederlandse Neo-nazi's die bij de aanvallen betrokken zijn.
  De Duitse media en de Duitse politie berichten weinig over het toenemend geweld, in de media leest men voornamelijk over "opstootjes tussen diverse jongeren groeperingen" of "Duitse jongeren in gevecht met migranten, motieven onbekend."
   Bron:
  • Antifa
  Niels op 17-07-2009 11:25
   
  .
  Duitse tuinkabouter brengt Hitlergroet
  NEURENBERG - Justitie in Duitsland heeft een onderzoek gestart naar een Duitse tuinkabouter die de Hitlergroet brengt. De Hitler-kabouter staat in een kunstgalerie in het Beierse Neurenberg.
  Nazisymbolen, zoals de swastika en de met de uitgestrekte rechterarm gebrachte Hitlergroet, zijn sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog, verboden in Duitsland. De politie kwam de kleine SS-er op het spoor na aangifte van een bezoeker aan de galerie. De kunstenaar, Ottmar Hörl, beroept zich op de vrijheid van kunst, die door de grondwet wordt gegarandeerd.
  Hörl heeft de afgelopen negen jaar honderden tuinkabouters gemaakt, die ook in België en Oostenrijk zijn tentoongesteld. De Neurenbergse tuinkabouter zou oorspronkelijk bedoeld zijn voor een klant in het Belgische Gent.
  Dat de galerie in Neurenberg gevestigd is maakt de zaak dubbel confronterend wegens haar rijke nazi verleden.
  In 1927, 1929 en van 1933 tot en met 1938 werden in deze stad partijdagen gehouden door Adolf Hitlers NSDAP. De rassenwetten van de Nationaalsocialistische staat, wetgeving waarbij Joodse burgers van het maatschappelijke leven werden uitgesloten en rechteloos werden gemaakt, zijn in Neurenberg afgekondigd en worden daarom de "Rassenwetten van Neurenberg" genoemd.
  Na de Tweede Wereldoorlog werden, tijdens de Neurenberger processen, 22 kopstukken van het nazi-regime, 39 artsen en juristen , 56 leden van de SS en politie, 42 industriëlen en bankiers, 26 militaire leiders & 22 ministers en vertegenwoordigers van de regering berecht. Van alle aangeklaagden werden er 35 vrijgesproken. 24 werden ter dood veroordeeld, 20 tot een levenslange gevangenisstraf en 98 kregen een gevangenisstraf tussen de 18 maanden en 25 jaar.
  Op 5 december 2008 toonde de Duitse artiest Ottmar Hörl zijn nazi-kaboutertjes op de kunstbeurs Lineart in Gent. De Maisenbacher Art Gallery presenteerde “Dance with The Devil”, waarbij die tientallen tuinkabouters ongegeneerd de Hitlergroet brengen. Volgens Hörl wilde hij aantonen dat het kwaad overal schuilt en men er steeds bedacht voor moet zijn en dat hij iedereen wilde waarschuwen niet naar het Duitse systeem van de jaren ‘30 terug te keren. “We leven nu in een democratie en we kunnen dus kiezen wat we willen“, aldus Hörl, “We moeten er dus over waken dat we niet opnieuw meelopers gaan worden.” Tussen de zwarte kabouters staan ook een paar gouden kabouters op een hoger niveau. Zij zijn de leiders van het legertje Hitlergroetende kabouters.
   Bron:
  • ANP
  • www.historizon.nl/neurenbergerprocessen
  • joodsmonument.nl
  • Maisenbacher-art.com
  • Gotart.be
  Niels op 19-07-2009 11:14
  Wereld blij met Hitler-kabouter
  NEURENBERG - De Hitler-tuinkabouter van de Duitse kunstenaar Ottmar Hörl kan rekenen op bijzonder veel belangstelling. Mensen uit de hele wereld willen een exemplaar van de kabouter die de nazigroet brengt, aldus Hörl. Bij de geïnteresseerden zitten volgens de kunstenaar veel gerenommeerde Joodse kunstverzamelaars uit de VS.
  Dit heeft Hörl vrijdag laten weten. Hij kwam donderdag in het wereldnieuws toen bekend werd dat justitie in Duitsland een onderzoek is begonnen naar een door Hörl gemaakte tuinkabouter die de Hitlergroet brengt. Het gewraakte voorwerp stond tot afgelopen weekeinde in een kunstgalerie in Neurenberg, de Duitse stad met een groot nazi verleden.
  Hörl heeft in totaal zevenhonderd Hitler-kabouters gemaakt. Die waren eerder twee jaar geleden te zien in Gent en vervolgens in het Italiaanse Zuid-Tirol ook toen werden er klachten ingediend. De klachten werden echter weggewimpeld onder het motto dat het om de vrijheid van kunst zou gaan. In Duitsland zij na het einde van de Tweede Wereldoorlog alle nazisymbolen verboden. De politie kwam de kleine SS-er op het spoor na aangifte van een bezoeker aan de galerie. Het Openbaar Ministerie onderzoekt of de tuinkabouter illegaal is of onder de vrijheid van kunst valt, die door de grondwet wordt gegarandeerd.
  Volgens Hörl hebben de Joodse belangstellenden zijn ironie precies begrepen. "De kabouter toont aan dat de mensen een gevaarlijke massa kunnen vormen, als er rituelen en gebaren worden gebruikt die veeleer mensvernederend zijn dan sociale bedoelingen hebben. Denk aan de gestrekte arm van de Hitlergroet," zegt hij.
  Volgens Hörl zijn er geen aanvragen binnen gekomen van neonazi's: "Nazi's zien zichzelf toch als groot, blond en heldhaftig," meent de kunstenaar. "Die eigenschappen heeft toch geen tuinkabouter?"
  Hoe Hörl zo zeker weet of klanten al dan niet Joods of nazistisch zijn is niet bekend gemaakt. Blijkbaar zijn al zijn klanten goud eerlijk en zullen ze eerlijk antwoord geven op de vraag waarom men juist deze kabouters aan willen schaffen.
   Bron:
  • AP
  Niels op 23-07-2009 10:39
  Nazisme onder motto 'kunst' is toegestaan in Duitsland
  NEURENBERG - Met de winst van Ottmar Hörl is koren op de molen van het Duitse nazisme. Hörl liet zevenhonderd afdrukken maken van een kabouter die de Hitlergroet brengt. Nadat er aangifte was gedaan tegen de kunstenaar, in Duitsland geld een verbod op nazisymbolen, moest Hörl voor de rechter verschijnen. Hörl beriep zich op de vrijheid van kunst, die door de grondwet wordt gegarandeerd, en heeft de zaak gewonnen.
  De justitie in Beieren heeft woensdag echter laten weten niet tot strafvervolging over te gaan. "Hörl wilde het nationaal-socialisme juist belachelijk maken," stelt het hof.
  Ottmar Hörl heeft de zevenhonderd Nazi-kabouters in de verkoop gedaan en wil daar zo’n veertig euro per stuk voor hebben. De kans dat er na alle publiciteit nog ergens zo’n foute kabouter te koop staat, is overigens klein.
  Hoofdofficier van justitie Wolfgang Träg meldt in een persverklaring nadrukkelijk dat zijn beslissing geen vrijbrief is voor nationaal-socialisten. Als zij met de kabouter aan de haal gaan, worden ze gewoon vervolgd.
  Daarmee is het gebruik van nazi symbolen voorlopig alleen toegestaan door de socialisten. Het is echter afwachten of neonazi's geen escape zoeken door in nazi uniform mee te lopen tijdens carnaval, 'the gay parade' en andere bestaande optochten onder de noemer "kunst".
   Bron:
  • ANP
  Niels op 23-07-2009 10:41
  Rel rond onderscheiding voor Joodse advocate
  KEULEN - In Duitsland is een rel uitgebroken over een officiële onderscheiding voor een Joods-Israëlische pro-PLO activiste die in de Bondsrepubliek woont. De eveneens Joodse auteur Ralph Giordano is fel tegen het eerbetoon voor de juriste Felicia Langer, omdat zij zich volledig pro-PLO op stelt en geen oog heeft voor Israël.
  De 86-jarige Giordano riep de Duitse president Horst Köhler op de toekenning van het kruis van verdienste van de Bondsrepubliek terug te draaien. De brief werd dinsdag openbaar gemaakt. De schrijver was eerder zelf met de orde onderscheiden. Hij zegt afstand te willen doen van zijn kruis van verdienste en een andere hoge Duitse onderscheiding. In Israël stuit de Duitse onderscheiding voor Langer eveneens op kritiek.
  De in Polen geboren 78-jarige Langer identificeert zich met de Arabieren die in Israël gevangen zitten. "Ik heb zelf gevangen gezeten, niet van wegen een misdaad maar vanwege mijn identiteit," zei de kampoverlevende eens tijdens een interview met 'Die Grünen'. "En ik vind het vreselijk wat de Palestijnen word aangedaan."
  Langer koestert veel sympathie voor de radicaalislamitische Hamasbeweging en het islamitische regime in Iran. Beide hebben het voornemen de Joodse staat te vernietigen en alle Joden uit te moorden, meent Giordano.
  Velen zijn er van overtuigd dat Langer onderscheiding voor haar inzet voor vrede omdat ze zich niet inzet voor een echte vrede maar uitsluitend in zet voor de PLO groeperingen. Wanneer je vrede hoopt te bewerkstelligen tussen twee groepen zul je dat moeten doen zonder partij te kiezen voor één van deze twee groeperingen. Wat Lange doet is 'de goede daden' van de PLO overbelichten en de 'misstanden' van deze groeperingen bagatelliseren. Daar tegenover belicht de 'misstanden' van Israël over en heeft totaal geen oog voor 'de goede daden' van de Joodse staat.
  In 1990 ontving ze de Right Livelihood Award (bekend als de alternatieve Nobelprijs) "... voor de voorbeeldige moed van haar strijd voor de fundamentele rechten van het "Palestijnse volk". Het jaar daar op werd ze bekroond met de Bruno Kreisky Award voor haar 'uitmuntende prestaties' op het gebied van mensenrechten van het "Palestijnse volk". In 2005 viel ze opnieuw in de prijzen, toen werd ze bekroond met de "Erich Mühsam-prijs" voor haar voortdurende strijd voor de mensenrechten van de Arabische bevolking. In juli 2009 kreeg Lange de 'Orde van Verdienste eerste klasse' (de meest prestigieuze award van Duitsland)overhandigd door Horst Köhler, de Duitse president.
   Bron:
  • ANP
  • Die Grünen
  • Wiki
  Niels op 14-08-2009 17:06
  Duitse nazi's mogen geen leuzen scanderen in moerstaal
  KARLSRUHE - Duitse neonazi's mogen nazistische motto's blijven gebruiken, mits het niet in een vreemde taal is. Door het gebruik van bijvoorbeeld Engels of Frans verliezen de kreten hun nationaalsocialistische lading, besloot het Duitse grondwettelijke hof donderdag.
  Het hof maakte daarmee het vonnis van een lagere rechtbank ongedaan. Die had een Duitse neonazi een boete gegeven, omdat hij t-shirts met de opdruk Blood and Honour had laten maken.
  In nazi-Duitsland was Blut und Ehre (Blood and Honour of te wel Bloed en Eer) het motto van de Hitlerjugend, de jeugdbeweging van het Derde Rijk. Sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog in 1945 zijn extreemrechtse uitingen streng verboden in Duitsland.
   Bron:
  • AP
  Niels op 21-08-2009 19:57
  Neonazistische advocaat geroyeerd
  BERLIJN - Horst Mahler, de bekende Duitse negationist, mag zijn beroep van advocaat niet meer uitoefenen. De Duitse federale orde van advocaten heeft hem geroyeerd. De orde wilde donderdag niet ingaan op vragen over de beweegredenen voor deze beslissing.
  Mahler werd in februari van dit jaar door een rechtbank in München tot zes jaar cel veroordeeld wegens negationisme (de ontkenning van de Shoa) en aanzetting tot Joden haat. Mahler heeft op internet filmpjes geplaatst waarin hij de moord op zes miljoen Joden ontkent en verspreide cd's waarop haat en geweld tegen Joden wordt verheerlijkt. De veroordeling van februari was de laatste in een lange reeks processen tegen Mahler wegens neonazisme.
  Mahler heeft in het verleden veelvuldig contact onderhouden met Jasser Arafat. Hij was medeoprichter van de extreemlinkse Rote Armee Fraktion (RAF) en had als taak het verzorgen van terreurtrainingen in de Gazastrook door de PLO.
  In de jaren zeventig werd Mahler als lid van de RAF (ook wel Baader Meinhoff groep genoemd) ook al aan meerdere misdrijven schuldig bevonden, waaronder het plegen van bankovervallen en het helpen van de RAF-kopstuk Andreas Baader. Mahler werd veroordeeld tot veertien jaar cel, maar kwam in 1980 vrij, nadat hij de RAF en haar methoden publiekelijk had afgezworen. Vervolgens sloot hij zich aan bij de extreemrechtse Nationaal-Democratische Partij, waarvoor hij als jurist optrad.
   Bron:
  • AP
  Niels op 30-08-2009 20:50
  Tentoonstelling over 'islam-nazi's' niet welkom in Berlijn
  In de Berlijnse mulitculi wijk mag een geplande tentoonstelling, over de relatie van moslims met Adolf Hitler, niet plaatsvinden. Leidende moslims hebben Hitler op alle manieren geholpen waar zij konden. Nu wereldwijd de steun voor de islam groeit en de haat tegen Joden opnieuw toe neemt blijkt deze tentoonstelling 'not done'.
  Uiterlijk sinds april 2003 kan in Duitsland niemand meer zeggen dat hij het niet geweten zou hebben. In april 2003 presenteerde verscheen de Duitse wetenschapper Matthias Küntzel "Djihad und Judenhass". De 54-jarige Küntzel is politieke wetenschapper en publicist in Hamburg. Uit studies blijkt duidelijk hoe de islamitische wereld hun steun verleenden aan de nazi's en Adolf Hitler in 'het oplossen van het Joodse probleem'. Dat de islam-nazi's hun strijd tegen de Joden wereldwijd nog niet op hebben gegeven blijkt uit de boeken "Heiliger Krieg in Europa" en "SOS Abendland", van de hand van Udo Ulfkotte.
  Tijdens de tentoonstelling in Berlijn zou aandacht gegeven worden aan islamitische kopstukken die samenwerkten met de nazi's, deze samenwerking begon al ver voor de Tweede Wereldoorlog.
  Nadat de Duitsers de Eerste Wereldoorlog hadden verloren en Groot Britanië het bestuur, van "Palestina", van de Ottomanen over had genomen werd in 1920 "The Palestinian Club" opgericht. De Club werd geleid door Shaykh Abd el-Qader Muzaffar die een aantal jonge fanatieke moslims op leidde om aanslagen te plegen tegen de Britten en de Joodse vluchtelingen* uit Europa. Onder de rekruten bevonden zich Haj Amin al-Husseini, Izzat Darwazah, Rushdial-Shawwa en Salim Abdul Rahman al Haj Ibrahim. De Club verstrekte in de jaren dertig huisvesting aan de nazi's die in Jeruzalem een basis op richtte. Vanuit deze basis probeerden zij het Engelse leger te ondermijnen en de immigratie van de Joodse vluchtelingen te voorkomen.
  In 1933 bood Mohammed al-Husseini, die inmiddels door de Britten was 'bekroond' tot grootmoefti van Jeruzalem, Adolf Hitler zijn steun aan. Hij werd lid van de Waffen-SS. Al-Husseini verhuisde naar Berlijn en riep in 1941, via radio Berlijn, openlijk: "Ik verklaar een heilige oorlog, mijn broeders in de islam! Dood de joden! Dood ze allemaal!" De man was een enthousiast aanhanger van het vergassen van Joden door de nazi’s. Ook zijn vrienden van de Club ( Izzat Darwazah, Rushdial-Shawwa en Salim Abdul Rahman al Haj Ibrahim) vierden feest om elke vermoorde Jood door de nazi's met de roep ”Allah-u Akhbar!" (Allah is groot).
  Ook over deze afschuwelijke daden van islamitische leiders zou vanaf 1 september in Berlijn de tentoonstelling "De Derde Wereld in de Tweede Wereldoorlog" informeren. Ze zou geopend worden in het multiculturele stadsdeel Neukölln in tentoonstellingshal 'Werkstatt der Kulturen'. De gastheer van de tentoonstelling gaat echter niet akkoord met het concept en eist bepaalde tentoonstellingsobjecten weg te laten. Concreet gaat het om het materiaal dat getoond word met de opschrift 'Palestijnse leiders en oorlogsmisdadigers' en de bewijzen van de islamitische collaboratie met de nazi’s. Vooral de foto's en documenten van de Grootmoefti, alias SS-Gruppenführer al-Husseini, schoot bij de gastheer in het verkeerde keelgat.
  Günter Piening, de integratiegevolmachtigde van Berlijn, blijkt begrip te hebben voor de eis van de 'Werkstatt der Kulturen'. Piening zegt in alle ernst: "In een wijk zoals Neukölln is het gevaarlijk om de verwikkeling van de Arabische wereld in de Tweede Wereldoorlog op deze manier te tonen." Blijkbaar is hij bang voor 'Parijsse toestanden'.
  Het zijn de ”Werkstatt der Kulturen” in Berlin-Neukölln en de integratiegevolmachtigde van de Duitse hoofdstad die gevoeligheden van geïmmigreerde moslims niet willen kwetsen. Men noemt dit vooruitlopende gehoorzaamheid. Men mag in de stad van waar uit Hitler de massamoord op de Europesche Joden coördineerde, geen tentoonstelling houden waaruit blijkt dat Husseini een vriend van Hitler was, Ook dient men te zwijgen over de terroristenleider Jasser Arafat, die aan Aids is overleden, een volle neef was van Hitler vriend Husseini. Jasser Arafat heette met zijn volledige naam Abd al-Rahman abd al-Bauf Arafat al-Qud al-Husseini. De naar het Midden Oosten gevluchte SS-ers, grootmoefti Husseini en Jasser Arafat organiseerden de moorden en verkrachtingen van Joden in 1947. In 1959 werd in Libanon, naar het voorbeeld van de Waffen-SS, een brutale en mensenverachtende Arabische eenheid opgericht. Jasser Arafat en Mahmoud Abbas gaven het de naam 'Fatah' ('de overwinning').
  De terroristen leider en winnaar van de Nobelprijs voor de vrede (Arafat) heeft zijn bewondering voor Hitler nooit ontkend en liet de nazi-collaborateur Husseini in het begin van de jaren-70 definitief plechtig tot 'Palestijnse volksheld' uitroepen. De radicale spruiten van deze islamitische beweging van Hitlercultus-verering zijn tegenwoordig in Berlijn van harte welkom en worden in stadswijken zoals Neukölln beschermd. In een tijd zonder enig historisch besef kijkt men uit naar kale koppen met pilotenjacks en steunt men tegelijkertijd die immigranten die zich door kritiek op hun Jodenhaat en hun Hitler-verering beledigd zouden kunnen voelen.
  Maar het is intussen immers volledig normaal dat men aan wensen van moslims, die de geschiedenis vervalsen, in Europa tegemoet komt.
  In Nederland worden tijdens de dodenherdenking niet meer de Nederlandse Joden herdacht, die vaak voor 1 gulden werden verraden aan de SS-ers, die in de vernietigingskampen uitgeroeid zijn. Maar worden de vreiheidstrijders die om gekomen zijn herdacht. Op deze momenten worden in steden als Rotterdam meatings georganiseerd door de SP die PLO terroristen en nederlandse (oud-) politicie uit nodigen om hun martelaren te herdenken die tijdens zelfmoord acties in discotheken, bussen, horica, winkels en scholen zichzelf en onschuldige omstanders de dood in gejaagd hebben.
  Tijdens die zelfde dodenherdenking worden de honderden Marokkaanse soldaten herdacht die in mei 1940 tijdens de Tweede Wereldoorlog meegevochten zouden hebben in Zeeland. Iets dat volgens onderzoeker Jan Hey uit Hengelo overigens niet klopt. "Het is waar dat er in Zeeland Marokkanen begraven liggen en het klopt ook dat zij aan het begin van de oorlog om het leven zijn gekomen. het klopt echter niet dat zij tegen de Duitsers hebben gevochten," zegt Hey. "Ze zijn verdronken bij de evacuatie van de geallieerden bij Duinkerken. Het schip waarop ze zaten is getorpedeerd."

  *= De behoefte om een veilig thuisland te stichten ondstand doordat het antisemitisme in Europa opnieuw grote proporties aan nam. Het al oude land Israël (Erez Jisraeel) was een land zonder volk en werd als ideale locatie gezien om het Joodse Volk veiligheid te bieden. De vluchtelingen hadden de berg in Jeruzalem (Zion), waar ooit de Eerste- en Tweede Tempel stond. Vandaar dat deze vluchtelingen zichzelf Zionisten gingen noemen.
   Bron:
  • Udo Ulfkotte
  • www.info.kopp-verlag.de
   www.passia.org
  • HP de Tijd (mei 2005)
  Niels op 08-11-2009 19:57
  Geschiedenis Duitse Joden herhaalt zich
  DRESDEN - Op zondagochtend 8 november 2009 ontdekten Joodse gelovigen dat de Synagoge van Dresden beklad was met ondermeer hakenkruisen. In de nacht van 9 op 10 november 1938 viel een synagoge op precies de zelfde plaats ten prooi aan de Kristallnacht.
  Onbekende daders hebben over een lengte van ongeveer 6 meter de buitenmuur van de synagoge besmeurd. De Joodse gemeenschap heeft ontdaan gereageerd. De synagoge wordt normaal gesproken bewaakt.
  Kristallnacht lijkt het start moment te zijn van de systematische vervolging van Joodse burgers door de nazi's en Duitse burgers. Winkels, bedrijven, synagogen en woningen van vele duizenden Joden werden vernield. Vele tientallen Joden kwamen die nacht om.
  Op de plaats waar de Nieuwe Synagoge staat werd in 1840 ook al een Synagoge gebouwd. De Oude Synagoge ging in 1938 in vlammen op. Niet ver van de oude locatie van de Oude Synagoge werd op 8 November 1973 een gedenkteken onthult.
  Tussen 1950 en 2001 moest de Joodse gemeenschap hun religieuze diensten houden in het voormalige lijkenhuis op de Joodse begraafplaats aan de Fiedlerstraße.
  In 2002 werd de eerste dienst in de Nieuwe Synagoge gehouden. Deze stond op bijna de zelfde plaats als dat de Oude Synagoge gestaan had.
   Bron:
  • Reuters
  • Joodse geschiedenis van Dresden
  kjdw op 02-06-2010 22:04
   Is het weer zo ver leren sommige mensen het nooit om het schandalige
   
  antisemitisme te laten. Er is in duitsland altijd antisemitisme. WEr zijn duitsers die het verafschuwen die ken ik, mAAR OOK GENOEG DIE DE SHOA NIET KAN SCHELEN. dUS Oppassen geblazen ze zijn er
   weer.
  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl