bekijkhetmaar.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Antisemitisme Frankrijk

  Onderzoek wegens antisemitisme tegen cabaretier


  M'Bala M'Bala hoopt hoge ogen te gooien bij de EP
  verkiezingen met zijn antisemitische antizionistische
  partij.
  PARIJS - Het parket van Parijs heeft een onderzoek geopend naar Dieudonné M'Bala M'Bala wegens zijn show van vorige vriidag. De cabaretier die van gemengd Frans-Kameroenese afkomst is, verleende vrijdag tijdens een optreden in het theater Zénith in Parijs de prijs van 'onbeschaamdheid en onfrequenteerbaarheid' aan de gewezen professor Robert Faurisson, die sinds dertig jaar het bestaan van de nazi-uitroeiingskampen ontkent.
  De prijs werd, onder luid applaus van genodigden van zowel uiterst-links als uiterst-rechts, overhandigd door een toneelknecht die gekleed was als Joodse gedeporteerde, met een gele ster op zijn grijze plunje. Bij de genodigden hoorde de leider van het uiterst-rechtse Front National, Jean-Marie Le Pen.
  Het spektakel was ook op het internet te zien en lokte heftige kritiek uit, onder meer van SOS Racisme en de 'Beweging tegen racisme, antisemitisme en xenofobie' (Mrax). De Liga tegen het racisme en het antisemitisme (Licra) vroeg aan het parket een onderzoek te openen. Ook de koepel van Joodse organisaties Crif protesteerde.
  De Franse minister van Cultuur, Christine Albanel, noemde het optreden 'ontstellend', en de woordvoerder van de socialistische partij, Benoît Hamon, sprak van een 'lamentabele vertoning'. Le Pen zei achteraf dat hij toch 'een beetje geschokt' was door het spektakel.
  Faurisson is verscheidene malen veroordeeld wegens negationisme. Daardoor is hij zijn leerstoel Letteren aan de universiteit Lyon-II kwijtgeraakt, maar werd hij een gevierde gast in de moslimwereld. Eind 2006 nam hij deel aan het 'wetenschappelijk colloquium' dat de Iraanse president Ahmadinejad over de shoah organiseerde, en waarop als 'experts' alleen negationisten waren uitgenodigd.
  Dieudonné werd ook al verschillende malen vervolgd en/of veroordeeld wegens oproepen tot rassenhaat en antisemitisme. Zo zei hij in 2004 aan Le Journal du Dimanche dat de joden slavenhandelaars (négriers) waren die 'fortuinen gegrondvest hebben op de handel in zwarten'. Hij werd hij door de correctionele rechtbank van Parijs veroordeeld wegens opruiing tot rassenhaat.

  Reacties

  bekijkhetmaar op 10-01-2009 19:27
  Frankrijk blokkeert Europese Hamasuitzendingen
  PARIJS - Frankrijk heeft een stokje gestoken voor de Europese ontvangst van uitzendingen van de tv-zender van de radicaalislamitische terreurbeweging Hamas. De Hamaszender al-Aqsa werd vrijdag uit de lucht gehaald, nog geen etmaal nadat de omroep was toegelaten op een satellietnetwerk.
  Volgens de Franse autoriteiten zetten de uitzendingen aan tot haat, antisemitismeen geweld. Hamas had maandag nog bekendgemaakt dat Europeanen in staat zouden zijn de al-Aqsa-diensten te kunnen ontvangen via de Franse firma Eutelsat. Al-Aqsa staat bekend om zijn venijnige anti-Israëlische inhoud. Ze vertonde aan het begin van de tweede intifada dagelijks een videoclip waarin Mohammed al Dura te zien is. 'Litle Mo', de mascotte van de intifada, staat voor de poort van een kermis. Hij wenkt de kinderen en zegt "Sterf net als ik, als martelaar. Dan kun je met mij door de poorten van het Paradijs".
  Later verwierf de uitzending bekendheid met de "Micky Mouse van Hamas". Om de haat tegen de Joden aan te wakkeren word de muisdoor de Joden vermoord, Micky Mouse kreeg in opvolger in de vorm van een bei. De 'lieve bei' waarschuwd de kijkbuiskindertjes voor "de criminele Joden".Het volgend haatzijende dier is 'Assud'' het konijn Het hamas-konijn riep in een eerdere aflevering op om 'Joden op te eten'.
  bekijkhetmaar op 12-01-2009 16:09
   
  Brandbommen gogooid naar synagoge
  PARIJS - Zondagavond werd een brandbom gegooid naar een synagoge in de Parijse voorstad Saint-Denis. Ookde voorgevel van een Joods restaurant in de buurtvloog in de brand. Dat viel te vernemen bij het politiecommissariaat en bij het nationale Crisisbureau tegen antisemitsme.
  De synagoge was geimpregneert met een brandvertragend middel. "De brandbom heeft geen schade berokkend aan de synagoge. Wel sneuvelde de ruit van een aangrenzend restaurant en werd een muur getroffendoor de brand", zegt het commissariaat. De feiten deden zich voor rond 22.30 uur. Volgens de voorzitter van het nationale Crisisbureau, Sammy Ghoslan, is het vlakbij gelegen restaurant een Joods etablissement.
  De Franse minister van Binnenlandse Zaken, Michèle Alliot-Marie, heeft deze "laakbare en ontoelaatbare" daden met klem veroordeeld. In een communiqué herinnert de minister eraan, zoals ze dat vorige week deed met de vertegenwoordigers van de joodse en moslimgemeenschap, dat niets zulke handelingen kan rechtvaardigen.
  bekijkhetmaar op 14-01-2009 18:53
  Toenameantisemitischein Frankrijk
  PARIJS - In Frankrijk hebben, sinds het begin van het Israëlische offensief tegen de PLO in de Gazastrook op 27 december, 55 antisemitische aanvallen voorgedaan. Dat meldde een Joodse studentenvakbond maandag laat.
  Frankrijk herbergt de grootste moslim en Joodse gemeenschap van Europa. Ook worden antisemitische sms-jes en e-mails verspreid. In een week waren drie synagoges en een Joodse restaurant het doelwit vanaanvalen. De Franse minister van Binnenlandse Zaken Michèle Alliot-Marie heeft maatregelen genomen om Joodse plaatsen extra te beschermen.
  bekijkhetmaar op 17-01-2009 16:55
  Man die ketting met Davidster droeg is neergestoken
  PARIJS - Een man die een ketting met Davidster droeg, is donderdagavond neergestoken in de buurt van Parijs.
  Het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken zei dat twee gemaskerde een jongeman aanvielen in Fontenay-sous-Bois, met als bedoeling zijn auto te stelen. Fontenay-sous-Bois ligt in de buitenrand van Parijs.
  Toen de aanvallers merkten dat de 24-jarige man een 'Israëlitisch religieus symbool' droeg, werd hij vier keer met een mes gestoken. "Deze heb je verdient omdat jouw vriendjes mijn broeders afslachten", zei één van de aanvallers. Volgens Binnenlandse Zaken in Parijs schreeuwden ze ook antisemitische dreigementen naar de man. Het slachtoffer raakte gewond en moest in het ziekenhuis behandeld worden.
  Minister van Binnenlandse Zaken Michele Alliot-Marie sprak in een communiqué van een 'revolterende aanval' en verklaarde dat de veiligheidsdiensten er alles aan doen om de daders te vinden.
  Volgens Alliot-Marie is er in Frankrijk sprake van een duidelijke opstoot van antisemitische aanvallen sinds Israël op 27 december zijn offensief begon tegen Hamas in de Gazastrook.
  "Elke daad van racisme of antisemitisme gaat in tegen de waarden van de Republiek", verklaarde Alliot-Marie, die opriep tot verantwoordelijkheidsgevoel bij iedereen. Dit soort incidenten bedreigt 'de cohesie en nationale eenheid'.
  bekijkhetmaar op 28-01-2009 20:13
  Franse aartsbisschop deed vele antisemitische uitspraken
  PARIJS - De uitlatingen van de Britse bisschop Richard Williamson over de Jodenvervolging staan niet op zichzelf. De Franse aartsbisschop Marcel Lefebvre, oprichter van de priesterbroederschap Pius X waartoe Williamson behoort, heeft vele antisemitische uitspraken gedaan. Dat schrijft de Katholieke Raad voor Israël in een verklaring.
  De raad maakt zich grote zorgen over de toenadering van het Vaticaan tot het zeer behoudende Pius X. Die organisatie weigert Nostra Aetate te aanvaarden, het document van het Tweede Vaticaans Concilie (1962-1965) waarin wordt afgerekend met de opvatting dat de Joden verantwoordelijk zijn voor de dood van Jezus Christus.
  Het Vaticaan hief zaterdag de excommunicatie van de Brit Williamson op. Die ontkent dat in de Tweede Wereldoorlog Joden in de gaskamers zijn omgekomen. De Nederlandse bisschoppen hebben de uitspraken van Williamson "idioot en respectloos" genoemd.
  De raad, sinds 1952 de katholieke instantie voor de dialoog tussen katholieken en joden in Nederland, vindt het onbegrijpelijk dat paus Benedictus XVI de excommunicatie van Williamson heeft opgeheven. Diens uitlatingen zijn regelrecht in strijd met de Vaticaanse verklaring over de Shoa, de moord op zes miljoen Joden in de oorlog. Ze druisen bovendien in tegen wat de paus en diens voorganger, Johannes Paulus II, bij hun bezoeken aan het concentratiekamp Auschwitz hebben gezegd.
  Niels op 02-03-2009 16:26
  Antisemitisme steekt de kop op
  PARIJS - Als gevolg van de ’import’ van het conflict in de Gazastrook zijn er in Frankrijk in januari alleen al 352 gevallen van antisemitisme geregistreerd. Dat zegt het Franse ministerie van Binnenlandse zaken.
  In 2008 werd er aangifte gedaan van 459 feiten voor het gehele jaar. In 2007 waren er dat 462.
  Niels op 23-03-2009 08:38
  Dieudonné richt anti-Zionistische partij op
  PARIJS - In de meeste landen is het bij wet verboden Jodenhaat of antisemitisme te versprijden. Dit echter niet zo geregeld voor de zionisten. Joden die voorstander zijn van een Joodse staat zijn zionisten. Echter is enkele jaren geleden, in de islamitische wereld, bij de antisemiet het idee gevat om de benaming Jood te vervangen voor zionist. In de westerse landen is deze benaming braaf over genomen. Op deze manier denkt Dieudonné M'Bala M'Bala handig gebruik te maken door via zijn politieke partij Joden haat te zaaien terwijl het niet strafbaar is.
  M'Bala M'Bala steld zich verkiesbaar met zijn anti-Zionistische partij voor de Europese verkiezingen van 7 juni. Dat maakte hij afgelopen weekend bekend. "De kiezers hebben het recht om te kunnen stemmen op een anti-Zionistische partij die zonder schroom uitkomt voor haar standpunten", aldus M'Bala M'Bala. De 'komiek' staat bekend om zijn antisemitische standpunten. In december riep hij Robert Faurisson, een veroordeelde negationist, op het podium. Faurisson kreeg een trofee van een figurant met een Davidster, ere gasten bij dit optreden waren de voorzitter van het extreemrechtse Front National, Jean-Marie Le Pen. Le Pen is overigens ook de peetvader van het dochtertje van Dieudonné.
  Voor M'Bala M'Bala is het Front National "te soft met zijn mening naar Israël en verdient het publiek een hardere hand".
  Dieudonné zegt in de politiek te stappen, "om een culturele oorlog te starten tegen de heersende partijen" hiermee verwijst hij naar het al oude sprookje van de 'Joodse heersers' zoals ook te lezen is in 'De Protocollen van Sion'. De man beschouwt zichzelf en een deel van de bevolking als "slaaf van het Zionistische systeem".
  Dieudonné M'Bala M'Bala werd in 1966 geboren in een Parijse voorstad. Zijn moeder is een tot islam bekeerde Franse en zijn vader is een islamitische Kameroenees. In Kameroen beleid 40% van de inwoners een Inheems geloof, eveneens 40% is christen en 20% is islamitisch.
  Niels op 01-04-2009 14:17

  Parijse Joden: Anti-semitisme blijft stijgen
  . .Drie-jarig na de moord op de 23-jarige Franse Jood, Ilan Halimi, merken de leden van de Joodse gemeenschap dat de situatie enkel verslechteren in plaats van verminderen. "Bijna elke dag vinden hier wel antisemitische incidenten plaats," zegt Serj Ben-Haim. Alleen al in de eerste maand van dit jaar zijn er ongeveer 100 aanslagen op Joodse doelen geregistreerd. Michael Benhamou, die in februari werd aangevallen, is van plan om naar Israël te emigreren. "Wij hebben hier niets meer wat ons nog bind. Het is verstandiger om op zegt dat 'er niets meer over voor ons hier'
  Vrijdag 13 februari was het drie jaar geleden dat de Marokaanse Jood op een afschuwelijke manier werd vermoord. Halimi werd drie weken eerder door een jonge, blonde moslima benaderd voor een afspraakje aan de boulefaart. Daar aangekomen werd hij ontvoerd door een bende moslimimmigranten ontvoerd en naar Bagneux gebracht, en daarna terug naar parijs al waar hij opgesloten werd in een kelder van een flat. Oorspronkelijk eisten de ontvoerders, die zichzelf 'de Barbaren' genoemd hadden, een losgeld van € 450.000,=. De ontvoerders gingen er vanuit dat de hele Joodse gemeenschap geld bij elkaar zou leggen om Halimi vrij te kopen. Zijn gescheiden moeder kon dat bedrag niet ophoesten, en schakelde de politie in. De politie gaf het advies om niet langer te onderhandelen, en de telefoon niet meer te beantwoorden. .Op 13 februari trof de politie gemartelde Halimi stervend aan in de buurt van de spoorwegen. Hij miste een oor en een vingerkootje, 80% van zijn lichaam bestond uit bloeduitstortingen, brandwonden en verwondingen van messteken. Op weg naar het ziekenhuis is hij overleden.
  De regering beloofde het antisemitisme boven aan de prioriteiten lijst te zetten, nu drie jaar later is er weinig veranderd voor de Franse Joden.
  "Het wordt alleen maar erger," zei de voorzitter van een van Parijs' grote Joodse gemeenschappen Serj Ben-Haim. "De moord op Ilan is een symbool geworden, en we zullen hem nooit vergeten, maar het anti-semitisme blijft gestaagd stijgen."
  "Bijna elke dag worden wij geconfronteerd met ernstige antisemitistische incidenten. Tijdens de strijd in de Gazastrook zagen wij een grote stijging wat betreft het antisemitisme," verteld Ben-Haim. "Het is niet momenteel niet gemakkelijk om als Jood het leven in Parijs."
  "Als Jood is het onmogelijk geworden om 's avonds na zeven uur met de trein te reizen. Wij moeten onze kolotjes verbergen onder een allerdaagse hoed of pet. Onze kinderen kunnen 's avonds niet meer uit," zei Ben-Haim. "Een maand geleden werd Michael Benhamou aangevallen."
  Benhamou werd in de Parijse metro aangevallen terwijl hij aan het einde van zijn schooldag op weg was naar zijn huis. "Ik werd besprongen door drie Arabische uitziende man, ze noemde mij een 'stomme jood" en zeiden dat ze me zouden vermoorden," verteld de nog steeds geschokken Benhamou.
  "Nog voordat ik de kans kreeg om te beseffen wat me overkwam, werd ik aangevallen. Ik werd overal geslagen en gestompt, bij de aanval werd mijn neus gebroken," voegt hij er aan toe. Benhamou moest vier dagen in het ziekenhuis behandeld worden aan zijn verwondingen. De aanvallers wisten aan de politie te ontsnappen.

  "In Frankrijk is er geen plaats voor Joden"
  Voor Benhamou is alles veranderd sinds het incident. "Het is een levenslange trauma. Ik kan mijn dagelijkse werkzaamheden niet meer uitvoeren, omdat ik slecht adem kan halen. Ook durf ik bijna niet meer de straat op, sinds de aanval ben ik niet meer met de metro weg geweest en ik ben ook niet van plan ooit nog de metro te pakken." Ook in huis voelt Benhamou zich niet veilig. "Ze kennen mij en weten waar ik woon. Op- straat heb ik het gevoel dat ik gevolgd word."
  Volgens Benhamou hoeven de leden van de Joodse gemeenschap niet te rekenen op hulp van buitenaf. "Wij kunnen alleen rekenen op hulp van onze eigen gemeenschap. De politie steekt zijn handen niet naar ons uit om ons te helpen. Er is helemaal niets veranderd sinds de moord op Ilan."
  "Er is geen plaats voor Joden in Frankrijk, we kunnen hier niet langer blijven wonen, na de barbaarse daden waarmee onze gemeenschap dagelijks te maken heeft. Mijn vriendin en ik willen op Aliyah [terug naar Israël]. Hier is voor ons niets meer om voor te leven, ik wil dat onze kinderen op zullen groeien als Sabra [geboren en getogen Israëliër]."
  Het mag duidelijk zijn dat het geen loze woorden zijn die Benhamou uit spreekt; Benhamou laat zijn ticket naar Israël zien en vervolgd: "In de maand april ik vertrokken. Ik ben al op zoek naar een appartement in Bat Yam. Ik heb voldoende geld mee om er één te kunnen kopen." Voor Benhamou is het dus niet allen tijdens Pesach 'volgend jaar in Jeruzalem', maar dit jaar al.
  Deze maand zal het dossier over de moord op Halimi heropend worden. De politie heeft hierop de Joodse gemeenschap gewaarschuwd op te passen voor de rellen die zullen ontstaan. "Vooral in de deel van de Frankrijk waar veel mensen uit de Afrikaanse gemeenschap wonen moeten wij mijden," zegt Ben-Haim. "We moeten ons helaas voorbereiden op het ergste. Helaas zal de moord op Halimi niet de laatste zijn."
  Tijdens de Operatie Cast Lead beleefde het antisemitisme een duidelijke opbloei. Hoewel het antisemitisme sinds het beëindigen van de strijd iets is terug gelopen, bevind het antisemitisme zich op dit moment op het zelfde niveau als eind jaren dertig. Alleen al in de maand januari werden er 100 meldingen gemaakt over antisemitisme, over heel 2007 (dus inclusief de maand december waarin de strijd in de Gazastrook begon) waren dat er 250. Vooral jongeren zijn steeds vaker het slachtoffer van antisemitisme. Na de moord op Ilan Halimi beloofde de president er alles aan te doen om het antisemitisme met harde hand aan te pakken. Onlangs zei de minister van Binnenlandse Zaken, Michele Alliot-Marie, in een gesprek met de leiders van de joodse- en islamitische gemeenschap, "dat het conflict in de Gazastrook niet mag leiden tot gewelddadige acties in Frankrijk".

  Niels op 11-04-2009 17:31
  Hakenkruizen geschilderd op Frans gedenkteken
  PARIJS - Franse ambtenaren hebben zaterdag bekend gemaakt dat er hakenkruizen en het White Power teken op gedenktekst, voor gedeporteerde Joden, zijn geschilderd.
  Michele Alliot-Marie, de Franse minister van Binnenlandse Zaken, heeft de antisemitische inscripties veroordeeld. De beledigende nazistische tekens werden aangebracht op de gedenkstenen in Drancy, ten noordoosten van Parijs. In het gedenkteken staat "Het geheugen van de deportatie en uitroeiing van de Franse Joden."
  Volgens een politieagent van het hoofdkantoor, van regio Seine-Saint-Denis, werden grote hakenkruizen op de gedenksteen en op de treinwagon geklad. De herdenkingsplaats bevind zich midden in een Franse buitenwijk met rondom grijze flatgebouwen en bestaat uit een veewagen, zoals werd gebruikt om de Joden af te voeren en iets verderop staan drie pilaren in een kring met daarop de namen van afgevoerde Joden met in het midden een sculptuur.
  .
  Concentratiekamp Drancy is tussen 1941 en augustus 1944 in gebruikt geweest en was gevestigd in een onvoltooide gebouwencomplex net buiten Parijs. Officieel was Drancy een internering- en doorvoerkamp.
  Het kamp werd in 1941 na een razzia in Parijs, te Drancy geopend. 7.000 Joden werden opgepakt en naar het kamp gedeporteerd. Tot 3 juli 1943 maakte de Franse politie van de Vichy-regering er de dienst uit, daarna namen de Duitsers de boel over. In totaal werden er 65.000 Joden vanuit Drancy naar de vernietigingskampen in Polen gedeporteerd, hiervan werden 63.000 op hun eindbestemming vermoord. De leefomstandigheden in het kamp waren zeer slecht. De Franse bewakers waren regelrechte sadisten en mishandelingen waren dagelijkse kost in het kamp.
  Als antwoord op het Franse verzet vonden er regelmatig executies plaats. Toen de geallieerden het kamp op 17 augustus 1944 hadden bevrijd, waren er nog zo'n 2.000 overlevenden in het kamp.
  Niels op 22-05-2009 15:01
  Frankrijk: Boycot Israëlische producten onaanvaardbaar
  PARIJS - De acties die al enkele maanden in Frankrijk gevoerd worden om een boycot op Israëlische producten te verkrijgen, zijn volledig onaanvaardbaar. Dat zegt de Franse regeringswoordvoerder Luc Chatel.
  "Deze commando-acties, gevoerd door een twintigtal extreem-linkse militanten, zijn onaanvaardbaar en schokkend," zei Chatel. Sinds het begin van dit jaar hebben de politiediensten al een twintigtal acties bij grote supermarkten opgetekend. Eén van deze acties, die erin bestaan om Israëlische producten uit de rekken te halen en vervolgens aan de supermarkten te vragen om ze niet terug in de rekken te plaatsen, vond plaats op 9 mei in een supermarkt in Montigny-lès-Cormeilles, in de buurt van Parijs.
  "Tijdens zulke acties is er helemaal geen sprake van fysiek geweld, het gaat vooral om de symboliek die erachter schuilt en om intimidatie. De grens tussen anti-semitisme en anti-zionisme is soms erg dun," vindt Chatel. De militanten, waaronder de organisatie EuroPalestine, protesteren tegen de Franse steun aan de blokkade van de Gazastrook en het stilzwijgen van de Franse leiders inzake het Israëlische beleid.
   Bron:
  • LPB
  Niels op 05-06-2009 11:37

  Ramírez Sánchez

   

   

  'Carlos de Jakhals' staat achter Franse Anti-zionistische partij

   

  PARIJS - Ilich Ramírez Sánchez, beter bekend als 'Carlos de Jackal', begon afgelopen maandag met het voeren van campagne van de anti-zionistische partij. Dat doet hij via de telefoon aansluiting vanuit de Franse gevangenis Poissy.
  De 59-jarige in Venezuela geboren linkse terrorist, Sanches, zit in Frankrijk een levenslange gevangenisstraf uitzit. Op 17-jarige (1966) leeftijd nam hij deel aan een Communistische terreurtraining in Camp Mantanzas. Na verschillende omzwervingen kwam hij in Jordanië terecht. In 1970 sloot hij zich aan bij het Volksfront voor de bevrijding van Palestina (PFLP) en deed een training in de buurt van Amman.
  Naar eigen zeggen zou hij dat zelfde jaar de zijde van de PFLP tegen de Jordaanse overheid hebben gevochten.
  Hij word er van verdacht in 1972 betrokken te zijn geweest bij de gijzeling en de aanslag op de Israëlische atleten in München, alsook van een granaat aanval op een Israëlische bank in het Verenigd Koninkrijk.
  In 1973 was Sánchez namens de PFLP betrokken bij de mislukte liquidatie van de Joodse zakenman Joseph Sieff, kort daarop eiste hij de verantwoordelijkheid op voor de mislukte bomaanslag op de Bank Hapoalim in Londen en de autobomaanslagen op drie Franse kranten, die pro-Israëlisch zouden zijn.
  In 1975 claimde hij de aanslag met een handgranaat in een Parijs restaurant, waarbij twee mensen om het leven kwamen en dertig gewond raaktenen. Dat zelfde jaar claimt hij zijn betrokkenhijd bij de (mislukte) aanslag met een granaatwerper op een toestel van El-Al op de luchthaven Orly. Toen drie agenten Sanches kort na de aanslag wilden arresteren in een huis in Parijs schoot
  Sánchez twee van hen dood en vluchtte. Via Brussel vluchtte hij naar Beiroet.
  Daar pakte hij direct de draad op en in december dat jaar leidde hij een team van zes personen dat de vergadering van de OPEC-leiders, in Wenen, binnenviel en meer dan 60 mensen gijzelde. Op 22 december 1975 vertrokken de gijzelnemers in gezelschap van tweeënveertig gegijzelden met een vliegtuig naar Algiers. In Algiers werden dertig gijzelaars vrijgelaten, waarna de DC-9 verder vloog naar Tripoli. Ook daar werden wederom gegijzelden vrijgelaten. Het toestel vloog daarna terug naar Algiers waar de rest van de gegijzelden vrij werden gelaten. De gijzelaars kregen in Algerije asiel.Lang bleef Sanches niet in het gastland, via Libië ging hij naar Aden, waar hij bijeenkwam met hoge functionarissen van de PFLP. Door de vele mislukkingen die Sanches inmiddels begaan had ontstond er een breuk met de PFLP en werd hij uit de organisatie zette.
  Vermoedelijk heeft Sanches een aandeel gehad bij de kaping van het Air France toestel in Entebbe in 1976. Na zijn toevlucht gezocht te hebben in Joegoslavië maar werd in september 1976 gearresteerd, niet veel later werd hij weer vrijgelaten en vertrok hij naar Bagdad. Hij besloot om zich in Aden te gaan vestigen waar hij zijn eigen terreurbeweging, 'de Organisatie van de gewapende Arabische strijd', oprichtte. Deze groep bestond voornamelijk uit Syrische, Libanese en Duitse terroristen waarop hij in 1978 zijn diensten aan de PFLP en andere terreurgroeperingen aan bood.
  In 1982 pleegde Sánchez met zijn groep een aanslag op een kerncentrale, ook nu weer mislukte de aanslag. Twee leden van de groep, waaronder Magdalena Kopp (de vrouw van Sanches) werden in Parijs gearresteerd. Daarop pleegde de groep een aantal bomaanslagen tegen Franse doelen. In augustus 1983 ontplofte een bom in het "Maison de France" in Berlijn en in december was de TGV tot twee maal toe het doelwit van een bomaanslag. Waarop Sanches zich in Boedapest vestigde. Twee jaar later werd hij uit Hongarije verdreven. Hij klopte tevergeefs voor hulp aan bij Irak, Libië, Cuba en Syrië. Alleen Damascus liet hem toe al waar hij zich herenigd met zijn vrouw en zijn dochter Elba Rosa.
  Na relatief vijf rustige jaren werd hij in 1990 benaderd door het regime van Hussein en verhuisde tijdelijk naar Jordanië. Omdat hij meer bescherming genoot in Soedan, vertrok hij naar Khartoem.
  Sánchez spreekt kort voor de EP verkiezingen in Frankrijk, die daar op 7 juni gehouden zullen worden, zijn solidariteit uit voor Dieudonne Mbala Mbala, het hoofd van de anti-zionistische partij. Het Anti-zionistische partij platform, vraagt om een einde te maken aan de "zionistische inmenging in de nationale publieke zaken, en een vermaning van politici die excuses voor het zionisme".
  Aanzetten tot Jodenhaat of antisemitisme is in alle Europese landen bij wet verboden Dat is echter niet het geval voor het anti-Zionisme. Vandaar dat linkse antisemieten het woord Jood al langer vervangen hebben voor de term Zionist. De Franse molsim Dieudonné M'bala M'Bala heeft een nieuwe partij opgericht die in de eerste plaats wil strijden tegen de Joden in Israël.
  M'bala M'Bala werd in het verleden al eens veroordeeld voor antisemitisme, hij meent dat de Franse bevolking "als slaven onder een zionistisch regime leven en zal zich daar tegen verzetten".
  M'bala M'Bala word in zowel de Linkse als de Rechtse hoek vereerd. Hij maakt nu dus handig gebruik van een politieke partij om zijn hatelijkheden ongestraft te verkondigen. Hij vindt dat de standpunten van het extreem-rechtse Front National over Israël te soft zijn en zegt dat kiezers het recht hebben om te kunnen stemmen op een partij die zonder schroom uitkomt voor haar standpunten.
  De waarschuwende woorden van voormalig premier Yves Leterme over het gevaar van een antisemitisme dat zich aandient in de vermomming van anti-zionisme blijken zonder meer profetisch te zijn.

   

   

  Bron:

  • Jerusalem Post

    

  • The secret wars of Carlos the Jackal (boek)

    

  • De Morgen
  • World Press
  Niels op 11-07-2009 18:45
  Levenslang voor racistische moord Frankrijk
  PARIJS - Een bende islamitische racisten stond gisteren in Parijs bij de rechtbank. Hun leider, Youssouf Fofana, werd veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf wegens de afschuwelijke, racistische moord op de 23-jarige Ilan Halimi, een Franse-Marokkaanse Jood.
  Halimi was student en werkte als verkoper van mobile telefoons om te sparen voor Hannuka cadeaus. Hier leerde hij de blonde, tot islam bekeerde, Audrey Lorleach kennen, die in dezelfde winkel werkte. Zij maakte op 20 januari 2006 een afspraakje met Halimi aan de kade van de Seine. Hier werd hij opgewacht door een groep van 26 islamitische/christelijke racisten, die zichzelf "Les Barbares" liet nomen, die hem vervolgens opsloten in kelder in een buitenwijk van Parijs. In deze 'no-go-aerea' (zones de non droit, waar de politie niet zomaar binnen gaat) werd hij drie weken lang gemarteld. De veronderstelling van de ontvoering was: "Halimi is een Jood, elke Jood is rijk, dus wij kunnen veel geld voor hem ontvangen." Aanvankelijk eisten zij € 450.000,00 nadat de gescheiden moeder had gezegd dat ze het geld niet bij elkaar zou kunnen krijgen daalde de prijs, binnen vier dagen, tot €60.000,00. Daarna werd het stil rond de ontvoering. Op 13 februari trof de politie een aan een boom geboeide naakte de man aan, die stervend was. Hij overleed aan zijn verwondingen op weg naar het ziekenhuis, slechts een paar minuten nadat hij was ontdekt. Doordat hij niet in staat was om te spreken en hij 15 kilometer van Parijs was achter gelaten, koste het 'even tijd' om de identiteit van Halimi te achterhalen.
  Uit autopsie bleek dat de Joodse man voor 80% uit verwondingen bestond. Over het gehele lichaam trof men bloeduitstortingen, brandwonden, verwondingen door messteken, een vinger afgehakt, een afgesneden oor en ander letsel aan. De ontvoerders waren er van overtuigd dat het "de plicht van Allah was elke Jood te pijnigen, omdat elke Jood de vijand is van Allah".
  De Franse bevolking was geschokt na de moord op Halimi. Tienduizenden mensen demonstreerden tegen anti-semitisch geweld, nadat de zaak aan het licht was gekomen. De Franse bevolking bracht een debat op gang over het anti-semitisme onder multi-etnische bewoners van de buitenwijken van grote steden in Frankrijk
  Vrijdag kreeg bendeleider Youssouf Fofana de zwaarste straf. Hij heeft meerdere keren ingestoken op Halimi en verspreidde alcohol over diens lichaam, waarna hij hem in brand stak.
  De 28-jarige Fofana, een zoon van immigranten uit Ivoorkust, toonde tijdens het twee maanden durende proces nooit berouw voor zijn daden, waarover hij een bekentenis aflegde. Sterker, de moordenaar schreeuwde diverse malen ‘Allah is groot’ in de rechtszaal, en toonde zijn minachting voor de nabestaanden van Halimi en de advocaten en rechters. Ook bestookte hij de aanklager met anti-semitische brieven.Fofana moet zeker 22 jaar van zijn celstraf uitzitten.
  In totaal werden 25 personen veroordeeld wegens de martelmoord, waaronder de 20 jarige Audrey Lorleach. De vrouw kreeg negen jaar gevangenisstraf opgelegd voor haar rol in het misdrijf. Twee andere verdachten moeten vijftien en achttien jaar achter zitten.
  Volgens het Openbaar Ministerie wilde de bende nog negen andere Franse mannen met joodse wortels op soortgelijke wijze ontvoeren. Deze pogingen mislukten echter.

  Les Barbares
  Jussouf Fofana, de leider van Les Barbares (de Barbaren) vluchtte naar de Ivoorkust maar werd daar alsnog aangehouden en uitgeleverd aan Frankrijk. Deze keiharde crimineel werd op 18-jarige leeftijd veroordeeld wegens medeplichtigheid aan een gewapende overval.
  Les Barbares is geen homogene bende. Sommige leden, zoals de Fofana, zijn keiharde criminelen die verantwoordelijk zijn voor gewapende overvallen, drugshandel, prostitutie, afpersing, bedreiging e.d. Anderen leden werden gebruikt als slaven die allerhande taken uit moeten voeren.
  De kern van de bende bestond uit moslims afkomstig uit Midden Afrika. De overige leden bestonden voornamelijk uit werkloze laag opgeleide moslim uit noord Afrika en blanke christenen. Enkele leden zaten op de middelbare school of waren zelfs student, met links politieke ideeën.
  Audrey Lorleach was verpleegkundige in een bejaardentehuis en is betrokken geweest bij verschillende "honeytrap operaties" (vrouwen die mannen in de val lokken). Zij had van Fofana de opdracht gekregen om jonge mannen te verlijden, bij voorkeur Joodse "omdat die rijk zijn". Als beloning kon ze 3000 tot 5000 euro verdienen. Volgens haar advocaat is ze zich nooit bewust geweest van de ernst die gepaard ging aan haar 'flirtpartijen'.
   Bron:
  • Le Monde
  • l'express
  Niels op 13-07-2009 10:45
  Straffen ontvoerders belachelijk laag
  PARIJS - Een fascistische bende martelde weken lang een 23-jarige Joodse jongen Ilan Halimi tot de dood er op volgde. Youssouf Fofana, de leider van een bende die zich Les Barbares, werd vrijdagavond laat voor zijn gruwelijke misdaad tot 22 jaar celstraf. veroordeeld. Medebende leden werden eveneens veroordeeld voor hun aandeel, maar gezien de ernst van de misdrijf mag deze straf belachelijk laag genoemd worden.
  Na een proces van meer dan twee manden die achter gesloten deuren werd kwam ook de uitspraak van de andere antisemieten. Twee van hen werden vrij gesproken. Het merendeel van de groep, 19 personen, kregen een voorwaardelijke celstraf van een ½ jaar opgelegd. De 20-jarige Audrey Lorleach, de vrouw die Malimi in de val had gelokt zodat hij ontvoerd kon worden, kreeg 9 jaar gevangenisstraf opgelegd voor haar rol in het misdrijf. Eén dader kreeg een celstraf van 15 jaar opgelegd en zijn kompaan een straf van 18 jaar.
  Joodse organisaties in Frankrijk zijn van mening dat de bendeleden er met een veel te lichte straf van af komen. Om deze reden hebben zij opgeroepen tot een grote protestmars in Parijs. De protestmars zal mogelijk samenvallen met de start van de feestelijkheden voor Quatorze Juillet, de jaarlijkse nationale feestdag ter viering van de bestorming van de Bastille-gevangenis in 1789 waarmee het begin van de Franse revolutie werd ingeluid.
  De 28-jarige Fofana, een Fransman van Ivoriaanse afkomst, heeft zich tijdens het tien weken durende proces wispelturig en haatdragend opgesteld. Het openbaar ministerie omschreef hem als een 'geperverteerde en onvolwassen megalomaan'. Fofana profileert zich als een 'strijder van de islam', en is er van overtuigd dat het martelen van de Joodse jongen naar welbehagen van Allah zou zijn. Tijdens het proces riep hij geregeld "Allah is groot", hij toonde geen enkel berouw over het leed dat de jongen is aangedaan. Fofana had meerdere keren met een mes op Halimi ingestoken en alcohol over diens lichaam gegoten waarna hij hem in brand stak.
  Nadat de bende Halimi op 13 februari 2006 aan een boom geketend achter hadden gelaten werd de jonge student door de politie gevonden. Zijn lichaam bestond voor 80% uit verwondingen. Over het gehele lichaam trof men bloeduitstortingen, brandwonden, verwondingen door messteken, een vinger afgehakt, een afgesneden oor en ander letsel aan. De ontvoerders waren er van overtuigd dat het "de plicht van Allah was elke Jood te pijnigen, omdat elke Jood de vijand is van Allah".
  Het proces-Fofana heeft de aandacht gevestigd op de gevaarlijke bendecultuur in Frankrijk, dat zich tegelijk afvraagt of het antisemitisme toeneemt. Het was niet per ongeluk dat een Joodse jongen ontvoerd werd. De veronderstelling van de bende, Les Barbares, was gebaseerd op het antisemitische vooroordeel dat elke Jood rijk zou zijn. De bende, een groep van 26 islamitische/christelijke racisten, eiste een losgeld van € 450.000,00. Hier leerde hij de kennen, die in dezelfde winkel werkte. Zij maakte op 20 januari 2006 een afspraakje met Halimi aan de kade van de Seine. Hier werd hij opgewacht door , die
  De blonde, tot islam bekeerde, Audrey Lorleach was verpleegkundige in een bejaardenhuis en verdiende, net als Halimi, bij in een telefoonwinkel. Zij maakte een afspraak met het slachtoffer om een wandeling te maken langs de Seine. Daarna werd hij gevangen genomen. Lorleach heeft in opdracht van Fofana verschillende malen de opdracht gekregen "honeytrap operaties" (vrouwen die mannen in de val lokken) uit te voeren. Zij kreeg opdracht "bij voorkeur Joodse jonge mannen te verlijden omdat alle Joden rijk zijn". Als beloning zou ze 3000 tot 5000 euro krijgen. Volgens haar advocaat is ze zich nooit bewust geweest van de ernst die gepaard ging aan haar 'flirtpartijen'.
  Maar Michel Wieviorka, die een boek schreef over antisemitisme in Frankrijk, bagatelliseert de veronderstelling van antisemitisme. "De ontvoering was in de eerste plaats opgezet om losgeld te krijgen," meent hij. Hierbij gaat hij er volledig aan voorbij dat er wel bewust een Jood was uitgekozen vanwege vermeende rijkdommen. "Het antisemitische aspect heeft het enkel nog zoveel vreselijker gemaakt. Maar aanvankelijk ging het niet om een daad van Jodenhaat."
   Bron:
  • IRO
  • Reuters
  • DS
  • Le Monde
  • l'express
  Niels op 19-07-2009 11:16
  Processen tegen Les Barbares worden opnieuw uitgevoerd
  PARIJS - Na een maandenlang proces werden de bendeleden van Les Barbares veroordeeld voor de ontvoering, marteling en dood van de Marokkaans/Franse Jood Ilan Halimi, tot schrikbarend lage straffen. De Franse justitie heeft nu besloten de straffen te herzien.
  Youssouf Fofana, de 28-jarige bendeleider, kreeg vrijdag 10 juli een celstraf opgelegd van 22 jaar. Eén dader kreeg een straf van 18 jaar, zijn kompaan kreeg 15 jaar opgelegd, een volgende werd veroordeelt tot 9 jaar, 19 barbaren kregen een voorwaardelijke celstraf van een ½ jaar opgelegd en twee bendeleden werden vrij gesproken.
  De Franse justitie besloot vrijdag dat zij opnieuw berecht moeten worden omdat hun straffen te mild zijn.
  De 20-jarige Audrey Lorleach (een tot de islam bekeerde blondine) had de 23-jarige Ilan Halimi leren kennen in een telefoonwinkel. Vervolgens ensceneerde ze een afspraak en lokte hem in de val. Hier werd hij gevangen genomen door een groep van 26 islamitische/christelijke racisten die Halimi van 20 januari 2006 tot 13 februari gevangen hielden in een kelder van een Parijse voorstad. In deze kelder werd de jongen zwaar mishandeld, de meeste verwondingen werden aangebracht door de islamitische bendeleider Fofana. Hij had meerdere keren met een mes op Halimi ingestoken en alcohol over diens lichaam gegoten waarna hij hem in brand stak. Nadat de politie Halimi had gevonden werd de jongen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht onderweg bezweek de jongen aan zijn verwondingen. Uit autopsie bleek dat de Joodse man voor 80% uit verwondingen bestond. Over het gehele lichaam trof men bloeduitstortingen, brandwonden, verwondingen door messteken, een vinger afgehakt, een afgesneden oor en ander letsel aan. De ontvoerders waren er van overtuigd dat het "de plicht van Allah was elke Jood te pijnigen, omdat elke Jood de vijand is van Allah".
  Fofana, een zoon van immigranten uit Ivoorkust, toonde tijdens het twee maanden durende proces nooit berouw voor zijn daden, waarover hij een bekentenis aflegde. Hij schreeuwde diverse malen ‘Allah is groot’ in de rechtszaal, bestookte hij de aanklager met anti-semitische brieven en toonde zijn minachting voor de nabestaanden van Halimi, de advocaten en de rechters.
   Bron:
  • AP
  • IRO
  • Reuters
  • DS
  • Le Monde
  • l'express
  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl