bekijkhetmaar.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Antisemitisme islam

  Hitler populair onder veel moslims


  Hitlers Mein Kampf is uitest populair in
  de islamitische & Arabische landen.
  BEIROET - Al voordat het Israëlische leger met Operatie Gegoten Lood begon, kende Führer Hitler al een zekere populariteit in de islamitische & Arabische wereld. Door de strijd tegen hamas in de Gazastrook is de Hitler-verering alleen maar toegenomen.
  Basma, een 22-jarige Libanese studente marketing en communicatie, heeft onlangs haar internetdagboek veranderd. Het onschuldige 'Aan het werk in Beiroet' is vervangen door beduidend minder onschuldige woorden. Basma schrijft nu: 'Hitler zei eens: In het verleden heb ik veel Joden vermoord. Maar ik heb er een paar overgelaten om jullie te laten zien waarom ik ze vermoordde.' "Ik ben gewoon woedend over Gaza", legt Basma uit. "Ik moet spontaan huilen van de ellende daar.'' Volgens haar heeft ze niets tegen Joden. "Alleen maar tegen zionisten." Basma is lang niet de enige in de islamitische/Arabische wereld die zich pro-Hitler uitlaat.
  Hitlers boek Mein Kampf is overal gewoon te koop. In de Libanese hoofdstad Beiroet staat het anti-Joodse werkje The protocols of the elders of Zion op nummer één in de boeken-toptien. Het boek De Holocaust Industrie doet het trouwens ook goed.

  Sfeer van haat
  Schoolbuschauffeur Haidar Wehbi (38) zegt: "Het is heel duidelijk, Hitler had gewoon gelijk." Israël, vindt hij, moet vernietigd worden. "De Joden sturen we terug naar Europa, waar ze vandaan kwamen."
  Overal op straat zijn dit soort opmerkingen te horen. Zoals zo vaak is het niet duidelijk of het retoriek is, of echte wil om de Joden fysiek te vernietigen. Het is een klimaat waarin de extremisten van Hamas en Hezbollah in ieder geval heel goed gedijen.
  De sfeer van haat wordt verder vergiftigd doordat een aantal islamitische/Arabische media alle remmen lijkt te hebben losgegooid. Zo zendt de Arabische propaganda  zender al-Jazeera de hele dag beelden van Gaza uit. Bloederige clips van kinderlijken en dode vrouwen worden eindeloos herhaald. Keer op keer zijn er interviews met mensen die oproepen tot de 'heilige oorlog' tegen Israël.
  Op Al Jazeera-live werd op maandag de Egyptische geestelijke Wajdi Ghonaim geïnterviewd. Hij beweerde, gebaseerd op Koranteksten, dat "de dood van een moslim veel erger is dan de dood van een jood of een christen". Ondertussen konden kijkers via hun mobieltje sms-boodschappen sturen naar het programma. "Bombardeer Joodse scholen in Haifa of Tel Aviv", luidde een sms'je dat groot op het scherm voorbij kwam.
  De sjiitische Libanese zender NBN laat tevens de hele dag de meest verschrikkelijke beelden zien. Verbrande burgers, kinderen met gaten in hun ruggen, verminkingen, er lijkt geen einde aan te komen. Bij gebrek aan nieuws wordt weer de laatste sjiitische videoclip gedraaid waarin een zanger beweert dat "Palestina bevrijd gaat worden omdat het Arabisch land is".

  "Beelden liegen niet"
  Volgens Al Manar-tv, de zender van de Libanese strijdgroep Hezbollah, staat Hamas op het punt de oorlog te winnen. "De overwinning is al in hun handen", aldus Al Manar. De Syrische staatstelevisie Suria meldt om de twee minuten het aantal doden in de Gazastrook. De woorden 'Israëliërs' of 'Joden' worden niet gebruikt door Suria, de zender spreekt slechts van 'zionistische bezetters'.
  "Ik vind het heel goed dat de tv zoveel aandacht besteedt aan de Holocaust in Gaza'', vertelt Ali Harb, een 38-jarige Libanese vrachtwagenchauffeur, vlakbij de door rellenpolitie afgeschermde Egyptische ambassade in Beiroet. Harb mag het woord Holocaust (de meest voorkomende benaming voor de Shoa) dan veelvuldig gebruiken, maar als het geen betrekking heeft op de Arabieren, gelooft hij er niet in. "Er heeft nooit een Holocaust plaats gevonden. De Joden hebben de Holocaust verzonnen", meent hij. "De Amerikanen hebben deze leugens in een film studio in elkaar gezet. Op televisie kunnen ze alles. Jij gelooft toch ook niet dat iemand met een rode kape om kan vliegen?"
  Harb is trouwens ook een van de weinigen hier die anti-Hitler is, en gebruikt daarvoor weer een eigen logica. "Hitler", zegt hij, "was in dienst van rijke Joden. Samen hebben zij besloten arme Joden af te maken. Hierdoor probeerden ze medelijden op te wekken en konden ze Palestina inpikken."
  Hoe hij dat allemaal weet? "Ik weet zeker dat het zo is. Ik heb het zelf gezien op televisie. En beelden liegen niet", zegt Harb.

  Reacties

  Niels op 16-02-2009 12:43
  Israëlische tinnister krijgt geen visum voor Dubai
  JERUZALEM - De Israëlische tennisster Shahar Peer (WTA 48) krijgt geen visum om naar de Verenigde Arabische Emiraten te reizen, waar ze volgende week wilde deelnemen aan het WTA-toernooi van Dubai. Dat meldt de WTA, de spelersvakbond voor professionele tennisspeelsters.
  Peer word geweigerd omdat ze Joods is. "Joden niet gewenst" staat duidelijk hoog in het vaandel bij deze Arabieren.
  "We zijn diep ontgoocheld", vertelt WTA-voorzitter Larry Scott.
  "Shahar Peer en haar familie zijn gechoqueerd door de beslissing en de impact daarvan op haar professionele activiteiten en haar privéleven." Peer, ooit het nummer 15 van de wereld, wil zelf niet reageren.
  Begin dit jaar moest een van haar wedstrijden in het Nieuw-Zeelandse Auckland al gestopt worden omdat toeschouwers antisemitische leuzen riepen, uit protest tegen het militaire offensief van Israël tegen de terreurbewegingen in de Gazastrook die verantwoordelijk zijn voor raket beschietingen op burgerdoelen in Israël.
  Niels op 20-02-2009 11:33
  Joden bedreigd en geëvacueerd
  UTRECHT - De islamitische terreurorganisatie, al-Qaëda, heeft opgeroepen tot een opstand tegen de regering in Jemen. Tevens werd er opgeroepen tot een doodvonnis tegen de in Jenin wonende Joden.
  In een geluidsfragment dat vandaag op websites van terreurbeweging te horen is, roept Naser Abdel Karim al-Wahishi, de leider van al-Qaëda op het Arabisch Schiereiland, Arabieren in Saudi-Arabië en de Golfstaten op hun broeders in Jemen te komen helpen hij is de aanvoerder van al-Qaëda in Jemen en Saudi-Arabië.
  Hij wist in 2006 met 22 andere al-Qaëdaleden uit een gevangenis in Jemen te ontsnappen.
  Israël heeft na een 'speciale operatie' tien Joden uit het land gehaald die waren bedreigd door al-Qaëda. Dat heeft een woordvoerder van het Joods Agentschap vandaag gezegd. Over de operatie wilde hij uit veiligheidsoverwegingen geen bijzonderheden verschaffen.
  Het grootste deel van de joodse gemeenschap in Jemen is na de stichting van de Joodse staat in 1948 naar Israël gevlucht. De ongeveer 280 Joden die er nog wonen stonden het afgelopen jaar aan toenemende bedreigingen bloot, zegt het Joods Agentschap. Vanwege bedreigingen door al-Qaëda moesten Joden in de hoofdstad Sana'a vorig jaar hun huizen ontvluchten. In december werd een Jemenitische Jood doodgeschoten.
  Niels op 18-03-2009 17:18
  Docent: "Verhaal kampoverlevenden zwaar overdreven"
  UP-DATE
  BRUSSEL - In België is geschokt gereageerd op de uitspraken van een Islamitische docent. De school van de leraar had Henri Kichka uitgenodigd om te spreken over zijn ervaringen. Kichka had kans gezien om uit het concentratiekamp Buchenwald te ontsnappen.
  De docent zei tegen zijn leerlingen dat het verhaal van Kichka 'flink overdreven' was.
  "In 25 jaar is me dit nog nooit overkomen", zei de verbouwereerde overlevende.
  Als bewijs haalde de docent uitspraken aan van de Franse auteur Roger Garaudy. Die werd in 1998 veroordeeld wegens ontkenning van de Shoa. Dat is ook in Nederland en België strafbaar.
  Minister van Onderwijs Christian Dupont heeft een onderzoek ingesteld naar het voorval.
  De school had video-opnames gemaakt van het bezoek van Kichka omdat het aantal overlevenden de afgelopen jaren sterk terugloopt. "We wilden de herinnering levend houden", zei een woordvoerder in de Belgische krant Le Soir.
  De schooldirectie van de school in het Belgische Laken zegt de zaak in onderzoek te hebben en belooft maatregelen te nemen tegen de leraar.
  Niels op 19-04-2009 16:28
  ..'Palestijnen zijn het slachtoffer van Arabische wereld'
  BRUSSEL - Als schoolkind in de Gazastrook leerde, de 61-jarige Nonie Nonie, niets dan haat tegen de Joden. Nu ijvert de schrijfster voor een einde van de Arabische haatpropaganda, en voor vrede met Israël. "De Arabische wereld moet de Palestijnen helpen in plaats van ze te gebruiken."
  Haar vader generaal Mustafa Hafez werd in 1950 door de president van zijn land Gamal Abdel Nasser naar de Gazastrook gestuurd. De Gazastrook was toen twee jaar daarvoor bezet, welke aan zou houden tot 1967 bezet was gestuurd. Nonie reisde als kleuter met hem mee. De reden waarom haar vader naar de Gazastrook verhuisde hoorde ze pas jaren later. In opdracht van Egypte richtte haar vader de Fedayeen al-Islam op. Fedayeen al-Islam betekend vrijheidsstrijders voor de Islam en verwijst naar de gewapende strijd tegen elke vorm van slavernij. De Egyptische tak werd met behulp van de nazi´s opgericht en leverde gedurende de oorlogsjaren (´40-´45) strijd tegen de Britse bezetting van Egyptisch land rond het Suez-kanaal.
  Onder de bezielenden leiding van generaal Nonie werden in Israël zeker vierhonderd Joden vermoord tot hij in 1956 tijdens een Israëlische gerichte actie gedood word. Nonie was toen acht.
  Heel haar kindertijd werd haar ingeprent dat ze de Joden moest haten. "Ik heb altijd Israël de schuld gegeven voor de dood van mijn vader, want dat is wat ik altijd te horen kreeg. Ik heb me nooit afgevraagd waarom Israël mijn vader had gedood. Wat ik te horen kreeg was ´Ze hebben je vader in koele bloeden vermoord omdat je vader een vrijheidstrijder voor Mohammed was´. Direct na de dood van mijn vader zijn we terug gegaan naar Egypte,” vertelde Nonie. “Ik spreek regelmatig met mensen die denken dat er geen sprake was van terrorisme tegen Israël vóór de oorlog'67. Nu zegt men: ‘er zou geen terreur tegen Israël zijn als Israël geen Palestijnse gebieden bezette'. Maar tot 1967 leefden Gaza en de westelijke Jordaanoever onder Arabisch bewind, en ze werden toen ook gebruikt voor geweld tegen Israël. Ik vraag me in alle ernst af hoe het komt dat er zo lichtzinnig over terrorisme tegen Israël gedacht word.”
  Nu behoort Nonie tot een netwerk van 'Arabieren voor Israël', een kleine groep Arabische-Amerikanen die zich heftig verzetten tegen het obscurantisme en fanatisme die een groot deel van de moslimwereld domineren. Ze wil met name dat de Arabische wereld eindelijk het bestaan van Israël aanvaardt, en, zoals ze het zegt, “de Palestijnen helpt in de plaats van ze te gebruiken.”
  Tijdens een discussie met de Arabische zender Al-Jazeera werd haar herhaaldelijk de vraag gesteld: ‘Hoe kunt u zoiets doen, ze hebben uw vader vermoord’. “Maar ik ben er van overtuigd dat we moeten stoppen met het tellen van de doden maar dat we er beter aan doen om aan de levenden te denken,” zegt Nonie in een interview in Brussel.
  Nonie zij tijdens het zelfde interview in Brussel dat ze verbaasd is over de luchthartigheid waarmee zovele Europese prominenten menen dat er 'natuurlijk' met Hamas moet gepraat worden. “Voor men met iemand gaat praten, moet men toch weten aan wie men legitimiteit wil gaan geven. Hamas is fundamenteel een terreurorganisatie. Maar dat niet alleen, het is ook een radicale islamitische organisatie. Dat is een zeer betekenisvolle combinatie. Hamas is niet uit op vrede met Israël, maar op de vernietiging van Israël. Dat staat duidelijk beschreven in het Hamas-handvest,” gaat ze verder. In het handvest van Hamas staat ‘Er is geen oplossing voor de Palestijnse kwestie behalve door jihad’.
  “Degenen die denken dat dit maar loze woorden zijn, begrijpen niets van de sfeer in de Arabische en moslimwereld,” zegt Nonie. “De buitenwereld, die geen Arabisch kent, beseft niet in welk een Jodenhaat Arabische kinderen worden opgevoed en de hele Arabische wereld baadt. Wanneer Arabieren onder elkaar praten, dan spreken ze niet over vrede, maar over de vernietiging van Israël. Alleen wanneer er een westerling aanwezig is, nemen ze schorvoetend het woord vrede in de mond.”
  “Bijna mijn hele leven werd verwoest door die indoctrinatie. Op de lagere school (in Gazastad) heb ik nooit iets anders geleerd dan haat tegen de Joden en wraak. Vrede was nooit een optie. Elke dag lazen wij jihadistische gedichten hardop voor en beloofden wij als martelaars in de jihad te zullen sterven. Oudere kinderen leerden wapens gebruiken. Men vertelde onze de vreselijkste leugens over Joden. Joden bereidden gebakjes met het bloed van Arabische kinderen. We mochten nooit een snoepje van een onbekende aanvaarden, want dat kon een Jood zijn die ons daarmee wilde vergiftigen.”
  “Toen president Nasser na de dood van mijn vader ons huis bezocht, vroeg hij aan ons, de kinderen: ‘Wie van jullie zal later Joden vermoorden om jullie vader te wreken?’ Ik kreeg daardoor de indruk dat ik het mijn vader verplicht was om later Joden te vermoorden.”

  Apen en varkens
  De grote grief van Nonie tegen de Arabische wereld, zeker tegen de landen die uitpuilen van de petrodollars, is dat ze de ‘Palestijnen’ nooit wezenlijk hebben geholpen. De rijke olielanden geven liever geld uit aan de terreurorganisaties in die gebieden dan dat ze het zullen besteden aan ontwikkeling van deze gebieden. “De Palestijnse gebieden zijn en blijven voor hen uitvalsbasissen voor de strijd tegen Israël. Palestijnen krijgen ook geen kans duurzaam een nieuw leven op te bouwen in de Arabische landen. In Europa en Noord-Amerika kunnen ze staatsburgers worden. Maar een Palestijn kan in Egypte of Syrië geboren worden, leven en sterven zonder ooit de nationaliteit te krijgen. Zij moeten vluchtelingen blijven, willen of niet, als menselijke tijdbom tegen Israël.'
  Nonie vindt dat Europa niet moet betalen voor de heropbouw van wat in de Gazastrook is vernield. “Dat moeten de rijke olielanden doen. Anders zullen ze met dat geld weer terroristen gaan betalen.”
  De journaliste en schrijfster is verbaasd over de eenzijdige Europese kijk op het conflict in het Midden Oosten. “Ik heb altijd naar het Westen gekeken voor vrijheid, democratie, voor een evenwichtige visie op problemen en conflicten. Maar in Europa is die er nu niet. Israël wordt als enige schuldige voorgesteld, zonder aandacht voor het Arabische gebrek aan vredeswil.”
  ”Kijk eens naar Gaza, Israël heeft zich helemaal uit dat gebied teruggetrokken, het heeft Gaza jodenvrij gemaakt. De plaatselijke leiders hadden een keuze, ze konden het gebied goed besturen, en kansen scheppen voor de jongeren. Maar Hamas koos voor machtsstrijd met Fatah, en voor geweld tegen Israël. Het vermoordde in koelen bloede Palestijnen die zijn visie niet deelden. En het gebruiken Gaza om Israël te beschieten.”
  Nonie verteld dat Er is in de gehele Arabische wereld een constante propaganda word gevoerd, niet alleen om Israël te vernietigen ook om alle Joden van de aardbodem te vegen. De beste plaatsen om dit doel te bereiken zou via de Gazastrook, Samaria en Judea kunnen omdat deze grenzen ‘het zwakst zijn’.
  De moslimwereld staat ook bol van regelrechte jodenhaat. “Volgens vele moslimleiders zijn de Joden ondermensen voor wie geen gerechtigheid of mededogen kan gelden. Sheikh Tantawi, de hoogste moslimgeestelijke (Groot-Imam van de Al-Azhar universiteit in Kairo) noemde de Joden onlangs ‘de vijanden van Allah, de afstammelingen van apen en varkens’. De Egyptische geestelijke Muhammad Hussein Ya'qoub heeft gezegd: ‘De Joden zijn de vijanden van de moslims, ongeacht de bezetting van Palestina. We zullen hen bevechten, verslaan en uitroeien, tot er geen enkele Jood meer overblijft op het aangezicht van de aarde’. Doorheen geven de islamitische geestelijken de Joden de schuld voor al het kwaad in de wereld, zelfs voor 9/11. Duidt dat op vredeswil? Wat zou de reactie zijn als een katholieke aartsbisschop, als de paus zoiets zei?” vraagt Nonie.
  Nonie verwijst naar het Egyptisch-Israëlisch vredesakkoord van 1979. “Toen Israël heeft de Sinaï teruggeven, 90 procent van het gebied dat het in de oorlog van 1967 bezet had. Egypte heeft dat gebied gerecupereerd en heeft vervolgens president Sadat vermoord. Nooit zijn de betrekkingen genormaliseerd en nooit is een ware toestand van vrede geschapen.”
  Het meisje uit de Gazastrook heeft een lange weg moeten bewandelen om los te komen uit de haatindoctrinatie. Deze weg verliep via de Amerikaanse universiteit in Caïro en studies in het Westen. “Weet u dat ik toen voor het eerst hoorde dat Jeruzalem de heilige stad van de Joden is, dat de grote moskee daar gebouwd is op Joodse ruïnes en dat het verboden gebied is voor moslims? Wij leerden op school dat Jeruzalem de heilige stad van de moslims is, die bezet wordt door vreemdelingen die daar niets te zoeken heeft.”
  Het Westen, met zijn vrije meningsuiting en vrij wetenschappelijk onderzoek, was voor haar een spiegel, verteld Nonie Nonie. “Een spiegel dwingt je naar jezelf te kijken. Dat kan een pijnlijk proces zijn, maar het is noodzakelijk.”
  Tijdens dat proces heeft Nonie de islam verlaten, zonder zich tot een andere godsdienst te bekeren. Ze wordt aangesproken door de boodschap van naastenliefde van het christendom, en meer algemeen door de joods-christelijke waarden. Ze is er niet minder Arabisch om gebleven. Telkens weer herhaalt ze dat haar strijd voor vrede met Israël een strijd is voor bevrijding van de Palestijnen, van alle Arabieren, vooral van de jongeren. “De Arabische jongeren hebben geen jihad maar jobs nodig.”
  ”Mijn cultuur van oorsprong is dringend aan hervorming en modernisering toe. Ze moet zichzelf in de spiegel bekijken. De beste dienst die het Westen aan de islam kan bewijzen, is die spiegel te zijn. Appeasement en tolerantie ten aanzien van intolerantie is geen deugd, het is zware nalatigheid. Het haatdiscours en de terreur maken niet alleen onschuldige slachtoffers, ze vernielen ook het moreel weefsel en de kwaliteit van de Arabische cultuur.”
  Vreest ze voor haar veiligheid? Krijgt ze veel haatboodschappen? “Ja, ik word bedreigd. Ik moet voorzichtig zijn, maar ik wil niet zwichten voor de bedreigingen. En ja, ik krijg haatboodschappen, maar na interviews op Arabische zenders krijg ik ook veel boodschappen van steun. Veel Arabische mensen willen ontwikkeling en vrijheid, en vinden het na zestig jaar Arabisch-Israëlisch conflict hoog tijd de bladzijde om te slaan.'
   Bron:
  • De Standaard
  • 40 jaar Israël (boek)
  • Wapedia
  Niels op 21-04-2009 10:33
  Al-Qaëda "waarschuwt" voor Obama
  DUBAI - In een 41 minuten durende video boodschap waarschuwt Ayman al-Zawahiri, de rechterhand van Osama Bin Laden, voor het beleid van Barack Obama. "Moslim broeders laat je niet in de leuren leggen door Obama. Hij verschilt in niets met zijn voorganger Bush. Ook hij steunt verraderlijke leiders die land van ons hebben gestolen," zegt al-Zawahiri op een islamitische website.
  Al-Zawahiri moedigde al-Qaëda in Irak ook aan om ‘door de grenzen heen te breken’ naar de buurlanden en Jeruzalem te bevrijden van de Israëliërs die hij ‘kruisvaarders’ noemde. ‘Het terugtrekken van de Amerikaanse troepen uit Irak is voor ons brandstof op een vuur dat toch al brandt’, zei hij.
  "Amerika komt tot ons met een nieuw gezicht," zegt hij op een opname die op de website is te horen. "Hij roept op tot verandering, maar hij probeert ons te veranderen, zodat we ons geloof verlaten en onszelf onze rechten ontzeggen."
  Obama heeft gezworen tegen het terrorisme te blijven vechten, maar heeft verandering in het Amerikaanse buitenlandse beleid beloofd. Tijdens zijn bezoek aan Turkije, heeft Obama gezegd dat Amerika niet in oorlog is met de islam – een boodschap die in de moslimwereld goed is ontvangen.
  "De Verenigde Staten vermoorden nog steeds moslims," zei al-Zawahiri. "Ze stelen hun rijkdom, bezetten hun land en steunen verraderlijke leiders (doelend op de gesprekken die Obama vorige week voerde met leden van de Knessed)."
  In de opname bekritiseert al-Zawahiri ook de Egyptische bemiddelingspogingen tussen de Fatah en de PLO. "Deze gesprekken hebben slechts één doel. En dat is niet het samenbrengen van verschillende Palestijnse groeperingen maar om Hamas onder druk te zetten en hen ertoe te dwingen de strijd tegen de zionistische bezetting van het geroofde land te stoppen. Dat is onacceptabel. Wij moeten strijden tegen alle Joden om Allah ter wille te zijn."
  De 58-jarige in Egypte geboren terroristenleider heeft veel invloed binnen al-Qaëda, zeker nu er gespeculeerd wordt dat Osama Bin Laden dood zou zijn. Al-Zawahiri is een voormalig voorman van de terreurgroep Egyptische Islamitische Jihad. De VS heeft een beloning uitgeloofd voor de tip die leid tot zijn arrestatie, volgens de VS is hij medeverantwoordelijk voor de aanslagen van 11 september 2001.
   Bron:
  • Volkskrant
  • Wapedia
  • Haaretz
  Niels op 22-04-2009 20:08
  Ahmadinejad paste rede al enigszins aan
  GENEVE - Hoewel de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad zijn antisemitische tekst, tijdens de VN-racismeconferentie in Genève, al enigszins had aangepast was zijn rede nog schokkend genoeg om grote ophef te veroorzaken.
  In slechts dertig minuten zag Ahmadinejad kans om te bevestigen waar wij bang voor waren. Met welke slotverklaring men ook komt, Durban II zal de geschiedenis in gaan als het antisemitisme conferentie van Genève.
  Kort voor de redevoering die een half uur duurde had Ahmadinejad een gesprek met secretaris-generaal Ban Ki-moon. Deze drukte hem op het hart dat hij zijn tekst af moest zwakken om te voorkomen dat hij zou blunderen.
  - Zo drukte Ki-moon de Iraanse leider op het hart dat Verenigde Naties Resolutie 3379 al zeventien jaar geleden geschampt was. VN Resolutie 3379 werd in 1975, onder druk van de moslim lobby, aangenomen en zegt dat zionisme een vorm van racisme is. In 1991 werd deze resolutie echter ingetrokken.
  - Ook waarschuwde Ki-moon de Iraanse leider er op dat negationisme (het ontkennen of afzwakken van de Joden vervolging door de Nazi's) verboden is.
  Wat de Iraniër daarop geantwoord heeft is niet duidelijk. Maar wat wel duidelijk is is dat hij deed waar hij bedreven in is: hij heeft zich nog nooit iets gelegen laten liggen om het volk Israël met een haatdragend sausje te overgieten. Om de VN baas niet te veel te tarten omschreef hij de Shoa (ook wel Holocaust genoemd) niet "onduidelijk en twijfelachtig", zoals in de oorspronkelijke tekst stond, toen hij het woord tot de afgevaardigden richtte maar sprak hij over "het misbruik van de kwestie van de Holocaust."
  Maar zelfs met die kleine aanpassingen wist hij de diplomatieke vertegenwoordigers van 23 Europese landen zo danig op de kast te jagen dat deze besloten demonstratief de zaal de zal te verlaten.
  Ban Ki-moon zei dat Ahmadinejad de conferentie had misbruikt om op te hitsen.
  Wat echter een gemiste kans was, door de media, is het uitblijven van de beelden waaruit bleek dat een aanzienlijk deel van de aanwezigen bleef zitten. Ook de beelden dat velen applaudisseerden na de aanval van Ahmadinejad over Israël en het "westerse complot achter de oprichting van de Zionistische staat". Ahmadinejad weigert te spreken over 'Israël' maar noemt het "de Zionistische staat".
  'Het Zionistische regime' is in de ogen van vele islamitische landen een schepping van het Westen.
  Na het applaus van de achterblijvers in ontvangst te hebben genomen, riep Ahmadinejad 'alle vrije naties van de wereld op, zich vastbesloten te tonen en het Zionisme uit te roeien'.
   Bron:
  • Teheran Times
  • ANP
  Niels op 22-04-2009 20:10
  Syrië staat achter uitspraak Iran
  DAMASCUS - Syrië heeft zijn steun geuit voor de rede die de Iraanse president Mahmout Ahmadinejad hield tijdens de VN-racismeconferentie in Genève. Walid Mouallem, een Syrische diplomaat, sluit zich daarbij aan bij een groot deel van de Arabische publieke opinie, die de antisemitische uitspraken Ahmadinejad afgelopen maandag uitte.
  "Een groot deel van de publieke opinie in de Arabische wereld is het eens met de uitspraken van de Iraanse president", zei Mouallem tijdens een persconferentie.
  "Na de Tweede Wereldoorlog hebben zij (de geallieerden) hun toevlucht gezocht tot militaire agressie om een gehele natie van zijn grond te beroven onder het mom van joods lijden", aldus Ahmadinejad. Na deze uitspraken verlieten 23 Europese ambassadeurs de zaal als teken van protest.
  Het opstappen van de 32 ambassadeurs weerhield de Iraanse leider er niet van om zijn antisemitische uitspraken voort te zetten. Zo zouden, volgens Ahmedinejad, de zionisten (de Joden) 'misbruik hebben gemaakt van de kwestie van de Holocaust (Shoa)'. Ahmadinejad nam, afgelopen maandag, vervolgens een groot applaus in ontvangst nadat hij sprak over Israël en het "westerse complot achter de oprichting van de Zionistische staat".
  Na het applaus van de achterblijvers in ontvangst te hebben genomen, riep Ahmadinejad 'alle vrije naties van de wereld op, zich vastbesloten te tonen en het Zionisme uit te roeien'. Bij terugkeer in Teheran werd Ahmadinejad ontvangen door een opgetogen publiek.
   Bron:
  • ANP
  • HLN
  Niels op 02-05-2009 21:02
  Vergeten historie
  Een rapport dat in 2003 werd samengesteld door 22 toonaangevende internationale experts op het gebied van recht en mensenrechten, klaagt de Arabische Regeringen aan wegens geheime samenzweringen, intimidatie, collectieve confiscatie en ontheemding van zo'n 850.000 Joden in de jaren volgende op de vestiging van de Staat Israël in 1948.
  Volgens de organisatie Gerechtigheid voor Joden uit de Arabische Landen (Justice for Jews from Arabic Countries: JJAC), een in 2002 gevormde groep voor Joodse rechten, die zich ten doel stelt de aandacht te vragen voor de vergeten wantoestanden van de Joodse vluchtelingen uit het Midden Oosten, hebben de Arabische Staten zich schuldig gemaakt aan een systematische campagne van "etnische zuivering" en moeten ze hiervoor ter verantwoording worden geroepen.
  Het rapport, dat op 23 juni 2003 door de JJAC in New York werd gepubliceerd en door de leiders van de groep twee dagen later aan de toenmalige Israëlische President Moshe Katsav in Jeruzalem werd aangeboden, schat dat 97% van de Joden uit Arabische landen werd verdreven, met achterlating van geconfisqueerde bezittingen, die een geschatte waarde hebben $100 miljard, waar voor zij nooit compensatie hebben ontvangen. Ongeveer 600.000 van hen hebben een toevluchtsoord in Israël gevonden, wat te vergelijken is met het aantal Arabieren, dat hetzelfde jaar hun huis in Israël verlieten, deels onder druk van de Mufti van Jeruzalem, deels omdat ze bang waren betrokken te raken bij de onafhankelijksoorlog (de Arabische Legers vielen het jonge staatje Israël aan om het te vernietigen) en deels omdat ze betrokken waren geraakt bij deze oorlog.

  Eenzijdige aandacht
  Terwijl de Verenigde Naties sinds 1947 al 687 resoluties hebben gewijd aan het Arabisch-Israëlische conflict, waarvan er 101 gaan over de 'moeilijke toestanden rond de Palestijnse vluchtelingen', is er geen enkele resolutie die over Joodse vluchtelingen gaat, volgens het rapport van de JJAC.
  "In dit deel van de wereld is bijna alle aandacht besteed aan slechts één kant van de zaak," zei Richard Holbrooke, de vroegere Ambassadeur van de VS bij de Verenigde Naties, bij de publicatie van het rapport, tegenover het hoofdkwartier van de VN in New York. "Laten we niet vergeten dat er aan beide kanten vluchtelingen waren."
  Tijdens de persconferentie in New York beschuldigde de Canadese Parlementariër Prof. Irwin Cotler, ere-voorzitter van de JJAC de Arabische landen van "etnische zuivering". Deze uitspraak herhaalde hij 24 juni van dat zelfde jaar nog eens in het David's Citadel Hotel in Jeruzalem.
  "De tijd is gekomen om terug te keren naar de waarheid en gerechtigheid voor de Joodse vluchtelingen uit de Arabische landen ten opzichte van het fabeltje uit de landen van het Midden Oosten, waar zij zijn weggewerkt en verdonkeremaand," zei hij. "De Arabische regimes hebben gebruik gemaakt van een model van etnische zuivering (...) zij hebben zich schuldig gemaakt aan een criminele samenzwering bij de behandeling van hun eigen Joodse inwoners."
  "Dit rapport betekent een nadrukkelijke veroordeling van de Arabisch wereld voor de massale overtredingen van de mensenrechten en voor de gecoördineerde repressieve maatregelen om hun Joodse bevolking te verdrijven of hen als politieke gijzelaars te gebruiken," zei JJAC uitvoerend Directeur Stanley Urman eveneens te Jeruzalem.
  "Het vertegenwoordigt een flagrante veroordeling van de internationale gemeenschap, voor de voorkeursbehandeling van de Palestijnse vluchtelingen, welke alle proporties te buiten gaat en die in geen enkel opzicht rekening houdt met de belabberde toestand waarin de Joodse vluchtelingen verkeren," zei Urman.

  Vluchtelingen als politiek wapen
  Terwijl Israël de Joodse vluchtelingen opnam en integreerde, hielden de Arabische landen de 'Palestijnen in zogenaamde 'vluchtelingen kampen' vast en weigerde ze hen het staatsburgerschap te geven, terwijl ze hun belabberde toestand gebruikten als wapen in de politieke strijd tegen de Joodse Staat.
  Heden ten dage bedraagt het aantal 'Palestijnse vluchtelingen' en hun nakomelingen bijna vijf miljoen, volgens de hulporganisatie van de United Nations Relief and Works Agency (UNRWA) het betreffende orgaan van de VN dat hen ten dienste staat. De vijftig jaar oude "tijdelijke" UNRWA "vluchtelingen kampen" in de Omstreden gebieden zoals Jenin in Samaria en Khan Younis in de Gaza Strook, zijn broeinesten van moslim terreur activiteiten geworden.
  De PLO heeft steeds geëist, dat deze Arabische 'vluchtelingen' en hun nakomelingen het 'recht van terugkeer' zouden krijgen, terug naar hun oude huizen in het Israëlische gebied. Dit is een hardnekkig struikelblok gebleken met betrekking tot de uiteindelijke onderhandelingen. Israël, dat te kennen heeft gegeven, dat ze de vluchtelingen compensatie wil aanbieden, ziet de instroming van 4 miljoen Arabieren gelijk staan aan de eis tot vernietiging van de Joodse Staat. Daarnaast eist die zelfde PLO dat er geen Jood in hun gebied mag wonen, de toekomstige Palestijnse staat moet voor 100% etnisch gezuiverd worden van Joden.
  Het JJAC-rapport wil de aandacht vestigen op de historische en politieke ontwrichting, die het zogenaamde 'Palestijnse recht op terugkeer' met zich meebrengt, als gevolg van 'de twee-staten-oplossing', waar naast de islamitische landen ook de Amerikaanse precident Obama zich hard voor maakt.
  Niels op 02-05-2009 21:02
  Grote opleving antisemitisme in Arabische wereld
  JERUZALEM – Operatie Cast Lead, de strijd tussen het IDF en de PLO in de Gazastrook begin dit jaar, heeft in de Arabische wereld een explosie van antisemitische reacties veroorzaakt, zowel van officiële zijde in de vorm van verklaringen van regeringsleiders als in de populaire media. Vooral de verderfelijke rol van de Arabische media verontrust in toenemende mate Joodse intellectuelen.
  Het gevaar van het huidige antisemitisme zit in de rechtvaardiging ervan; het wordt gepresenteerd als een reactie op de Israëlische ‘Holocaust in ‘Palestina’. Die argumentatie vergemakkelijkt de export van het antisemitische gedachtegoed naar Europa en maskeert dat er diepe religieuze fundamenten aan ten grondslag liggen.
  Menaham Milson, emeritus hoogleraar Arabische literatuur aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem, brengt sinds jaar en dag dit groeiende antisemitisme binnen de Arabische wereld in kaart en stelt dat Joodse intellectuelen niet langer hun ogen kunnen sluiten voor dit verschijnsel.
  De stichting van de staat Israël in 1948 had immers als bedoeling het probleem van het antisemitisme definitief op te lossen. De ontdekking door de Joden dat het antisemitisme epidemisch en virulent in de Arabische wereld aanwezig is –terwijl ze net dachten dit ontvlucht te zijn– kwam als een schok waar men liever niet over sprak.
  Het antizionisme, zoals het antisemitisme in de Arabische wereld wordt genoemd, heeft diepe religieuze wortels. In de Koran worden Joden afstammelingen van apen en varkens genoemd. Menaham Milson wijst erop dat de draagwijdte van deze opvattingen niet mag worden onderschat. „Het idee dat Joden verachtelijke beesten zijn, betekent in eerste instantie dehumanisering en demonisering. Uiteindelijk echter leidt het tot een rechtvaardiging voor hun vernietiging.”
  Vernietiging van de Joden wordt in religieuze preken veelvuldig gekoppeld aan een populaire profetische uitspraak die iedere moslim kent: „Voor het einde der tijden zullen moslims alle Joden doden. De Joden zullen zich in angst verbergen achter bomen en stenen. Die zullen echter roepen: „O moslim, o dienaar Allah, een Jood verbergt zich achter mij. Kom en dood hem.” Deze profetie betekent volgens godsdienstige predikers dat de wereld gezuiverd dient te worden van Joden voordat de dag des oordeels komt.
  Sinds de stichting van de staat Israël in 1948 zijn twee nieuwe elementen toegevoegd aan dit eeuwenoude antisemitisch denken: de ontkenning of juist verheerlijking van de Holocaust en de gelijkschakeling van zionisme met nazisme. Dat laatste gaat soms zover dat er serieus wordt gediscussieerd over de stelling dat zionisten hebben samengewerkt met de nazi’s. De huidige Palestijnse president Mahmud Abbas schrijft over deze these in zijn proefschrift, waarop hij in 1982 afstudeerde aan het Instituut van Oosterse Studies in Moskou.
  Tijdens de stortvloed aan antisemitische artikelen in de Arabische media gedurende de jongste strijd in het overleven ven Israël werd veelvuldig gesuggereerd dat de „Holocaust” die Israël pleegt, het gevolg is van zijn geperverteerde versie van de Thora. In andere artikelen werden Thora, Talmoed en de Protocollen van de Wijzen van Sion op één lijn gezet. Vrijwel niemand in de Arabische wereld twijfelt aan het bestaan van deze protocollen, die een sinister Joods plan zouden bevatten om de mensheid uit te roeien. Dit plan, aldus artikelen in de Arabische media, verkeert nu in het eerste stadium, namelijk de uitroeiing van de Palestijnen.
  Zahi Hawwas, hoofd van de Egyptian Antiquities Council, schreef op 22 januari in de in Londen gevestigde krant al-Sharq al-Awsat het volgende: „Joden zijn van nature moorddadig. Het idee van kinderen, vrouwen en ouderen vermoorden schijnt in hun bloed te zitten. Het is een deel van hun geloof geworden. Hiermee bedoel ik niet hun oorspronkelijk geloof, maar het geloof dat zij hebben vervalst en geperverteerd en besmet met hun gif.” Talloze Arabische leiders en regeringsfunctionarissen gebruikten in hun redevoeringen en persverklaringen woorden als ”holocaust” en ”nazisme”, wetende dat dit hun krediet bij de Arabische massa’s ten goede komt.
  Als voorbeeld van het antisemitisme in de Arabische wereld moge ten slotte het gedicht van de bekende Saudische dichter Sa’d al-Bawardi dienen, dat werd gepubliceerd in het Saudische dagblad al-Djazira (9 januari): „Gij waart genadig, o Hitler, als ik rondom mij zie, de wrede daden van de afstammelingen van apen/ Gij waart wijs, o Hitler, toen gij besloot de wereld te verlossen van deze wilde zwijnen/ O Hitler, niemand is wreder en angstaanjagender dan deze afstammelingen van apen. Hun oorlogen zijn erger dan de Holocaust/ De vernietiging van de wereld is hun motto en zij brengen dit in praktijk: in Gaza, de Golan en in Libanon/ Deze afstammelingen van apen zijn de wreedste schepselen die de mensheid ooit heeft gezien.”
   Bron:
  • ANP
  Niels op 13-05-2009 11:51
  Zwitserse hoogleraar: "Paus moet Israël harder aanpakken
  ZURICH - De in Egypte geboren, Zwitserse hoogleraar, Tariq Ramadan vind dat paus Benedictus XVI zich niet kan volstaan met oproepen tot vrede maar Israël hard aan moet pakken "over de manier waarop zij (Israël -red.) de Palestijnen behandelt". Benedictus moet zich volgens hem, "In sterke politieke bewoordingen uitspreken over de aanvallen op Gaza in januari (...) en de uitspraken die de nieuwe Israëlische regeringsleiders hebben gedaan."
  "Als Benedictus de zestiende alleen spreekt over vrede dan zullen de mensen zich bedrogen voelen. Hij moet absoluut iets zeggen over de politieke situatie," is de overtuiging van de 46-jarige Ramadan. "Het is onverkropbaar dat de paus niet stil wil staan bij het lot dat onze broeders in de bezette gebieden is aangedaan in de afgelopen zestig jaar." Waarbij het lijkt dat het verleden een belangrijke rol speelt in het hedendaagse leven. Zijn uitspraak botst echter met de bewering dat "zij (de Joden -red.) zich niet altijd moeten verschuilen achter hun verleden" die Ramadan eerder deze week nadat de CER (Conferentie van Europese Rabbijnen) lieten weten dat zij niet deel willen nemen aan de Europese bijeenkomst tussen religieuze leiders. Voorzitter Hans-Gert Pöttering van het Europarlement liet weten dat de Joodse leiders op de valreep protest tekende tegen de deelname van islamistische organisaties en individuen die nauw aanleunen bij de Internationale Moslimbroederschap. De bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met de voorzitters van de Europese Commissie en het Europese Parlement. Verder verklaarde de CER dat zij het ongepast vinden dat de EU ook Tariq Ramadan en de Federatie van Islamitische Organisaties had uitgenodigd.
  De opa van Tariq Ramadan, Hassan al-Banna, was de oprichter van de Moslimbroederschap in Egypte. Zijn vader, Saïd Ramadan, was één van diens volgelingen. Saïd ontvluchtte met zijn gezin Egypte, nadat er een verbod kwam op deze terreurorganisatie. Het gezin vestigde zich in Zwitserland. Tariq Ramadan en zijn broers beheren in Zwitserland lokale islamitische Stichting en geven financiële steun aan de Moslimbroederschap. De islamitische terreurbeweging Hamas is een voortvloeisel van de Moslimbroederschap. Vorige maand werden tientallen Hezbollah leden gearresteerd die onderdak aangeboden hadden gekregen van de Moslimbroederschap, Hezbollah bereidde terreuraanslagen voor op het Suezkanaal en toeristische plaatsen in Egypte, verder hield deze groep zich bezig met het smokkelen van wapens van Egypte naar de Gazastrook om de al daar gevestigde PLO-terreurgroeperingen te voorzien van wapens die ingezet kunnen worden tegen Israëlische burgerdoelen.
  In de Nederlandse havenstad Rotterdam leid Ramadan een maatschappelijk debat over identiteit en burgerschap. Hij doet dat in combinatie met een aanstelling als 'visiting professor' verbonden aan de nieuwe leerstoel Identiteit en Burgerschap van de Erasmus Universiteit (EUR). Maar heeft vele discriminerende uitspraken gedaan over Joden, vrouwen en homo’s. Daardoor is zijn rol als integratie-adviseur zeer omstreden geraakt, inmiddels stapten de VVD uit het stadsbestuur van Rotterdam vanwege het voortzetten van zijn adviseurschap. Eerder riepen de Rotterdamse VVD-fractie en Leefbaar Rotterdam de gemeente Rotterdam op het contract met Ramadan te verbreken.
  De adviseur van de Britse regering voor moslimaangelegenheden spreekt met 'twee tongen' meent de Gay krant. Met een gematigde tong naar het Westen maar met een heel andere naar moslims, stelde de Gay Krant. Deze uitspraak deed deze Krant na het bestuderen van een cassette die werd opgenomen in een Rotterdamse moskee. Volgens de Gay Krant stelt Ramadan ‘homoseksueel gedrag een teken is van een aandoening, een stoornis en een onevenwichtigheid’.
  In zijn functie als adviseur spreekt hij met dubbele tong, zo stelt hij dat moslims in Westerse landen zich niet moeten beschouwen als vreemdeling en zich moet aanpassen aan de westerse wetten. "Maar blijf je religie trouw" en blijf binnen de grenzen van wat de Koran voorschrijft. Wanneer seculiere wetten van de Europese landen niet overeenstemming vertoont met de Sharia dan dienen de voorschriften van de Koran en de Hadith voorrang te krijgen. Of te wel: blijf de Sharia trouw en negeer de Westerse wetten.
  De islamprofessor Ramadan heeft ondanks zijn kwetsende uitspraken ook een 'legertje' van veertig sympathisanten om zich heen. Zij hebben zich half april j.l. verenigd in 'het actiecomité Steun Tariq', met een daaraan verbonden hyves die op dit moment 105 leden telt. Zij uiten via een website hun zorgen over de hetze die volgens hen gaande is tegen de prof.
  Onder de mensen, die het op de website opnemen voor Ramadan, zijn enkele antisemitische (zij laten zichzelf echter liever anti-zionistisch noemen omdat deze benaming niet strafbaar is) prominenten zoals:
  de Marokkaanse schrijver Abdelkader Benali, die tijdens de Operatie Cast Lead correspondent was voor o.a. 'De Volkskrant' en de 'SP weblog' van Anja Meulenbelt. Hij steunde doormiddel van zijn verslaggeving de terreurgroepering Hamas en keurde elke actie van Israël af.
  Eerste Kamerlid Anja Meulenbelt (SP), die haar sympathie voor de PLO en haat zaaierij naar Israël nooit onder stoelen of banken heeft gestoken. Zij is regelmatig in de door Hamas bezette Gazastrook te vinden. Haar laatste bezoek aan de Gazastrook was eind maart, begin april. Via haar weblog schreef zij over 'de ellende die haar lieve vrienden aangedaan was' en dat alleen door die gemene Israëliërs die "in 1948 in hun expansie drang zo veel Palestijnen heeft vermoord of op de vlucht hebben gejaagd" Via haar stichting Kifaia stuurt zij grote sommen geld naar de Gazastrook.

  Het heeft er alles van weg dat Ramadan, die gehuwd is met een tot de islam bekeerde katholieke vrouw, toenadering zoekt wanneer hij meent dat "De discussie over de rede van de paus in 2006 in Regensburg moet gesloten worden," meent Ramadan. Op 12 september 2006 hield de paus een toespraak in Regensburg waarbij hij een citaat van een middeleeuwse keizer aan te halen die beweerde dat de profeet Mohammed "niets dan slechte onmenselijke dingen” heeft gebracht, “zoals het verspreiden van het geloof met het zwaard".
  Hopelijk geeft de paus hier het volgende gepaste antwoord op "Natuurlijk zal er een tijd komen waarin ik de door jouw gevraagde uitspraken doe. Ik wacht alleen nog even tot jij en je geloofsgenoten stoppen met Joden te vergelijken met apen & varkens en ik wacht tot de gehele Arabische wereld hun uitspraak 'dat alle Joden in zee moeten worden gedreven' herroept.
   Bron:
  • La Stampa
  • Katholiek Nederland
  • Europa Nu
  • TAZ.de
  • Volkskrant
  • SP
  Niels op 16-05-2009 20:27
  Harde woorden tijdens Nakbah dag
  Tijdens de 'Nakbah dag' zei de voorzitter van het Arabische Toezichtscomite in Kfar Kana dat oorlogen en conflicten niet gewonnen kunnen worden met F-16 straaljagers en Merkava tanks'. "Wij moeten in ons lot berusten of sterven als martelaren. Dat om wille van de kinderen van Gaza," meent Sheikh Kamal Hatib.
  Vrijdag stonden de verschillende PLO groeperingen stil bij de nederlaag die zij in 1948 hadden geleden, de islamitische landen noemen deze nederlaag Nakbah.
  Direct nadat de Britten de bezetting stopten werd de Joodse staat Israël uitgeroepen. En bekrachtigd met VN resolutie 181. De Arabische landen namen hier geen genoegen mee en vormden een coalitie uit verschillende landen om vervolgens het jonge staatje aan te vallen. Zij hadden alle moslims opgeroepen het land te verlaten om niet het risico te lopen onder de voet gelopen te worden door het Arabische Legioen "die alle Joden in zee zouden drijven". Het voorgenomen plan alle Joden in de pan te hakken pakte anders uit in plaats van een grote overwinning en geheel Israël te bezetten kregen zij niet meer in handen dan de Gazastrook, Samaria en Judea (inclusief Jeruzalem).
  Na een kleine aanpassing in de geschiedenis spreekt men dus over de Nakbah (ramp). "De zionisten hebben ons 61 jaar geleden verdreven van ons eigen land. Honderdduizenden Palestijnen raakten ontheemd. De buurlanden hebben onze broeders opgevangen en hen gevoed en verzorgd. Nu komt de tijd dat wij terug slaan," zo klinkt het betoog van Sheikh Kamal Hatib, vice-voorzitter van de Islamitische Beweging.
  Mohammed Zedan, voorzitter van het Hoger Arabische Toezichtcomite, zei in zijn toespraak "Dit is ons land. We zullen dit land niet verlaten. Iedereen die denkt dat hij ons kan dwingen om ons land te verlaten zullen wij wakker maken uit hun droom," zei Zedan. "Volgend jaar zullen wij de dag van de Nakbah herdenken in al-Qoeds, de hoofdstad van de Palestijse staat."
  Sjeik Ikrima Sabri, de voormalige moefti van Jeruzalem, zei dat hij helemaal niets voelt voor de eis die Abbas gesteld heeft. "Abu Mazen eist het recht op terugkeer maar dat is natuurlijk onzin. Er is geen enkele Palestijn die onder heerschappij van de zionisten wil komen te staan. Wij willen allemaal terug naar ons eigen huis onder eigen bestuur. Er is daarbij geen plaats voor een zionist," zei Sabri.
  Tijdens de 'Nakbah dag' zijn er in Egypte tientallen leden van de Moslimbroederschap gearresteerd.
  Vrijdag stonden de verschillende PLO groeperingen stil bij de nederlaag die zij in 1948 hadden geleden, de islamitische landen noemen deze nederlaag Nakbah. Direct nadat de Britten de bezetting stopten werd de Joodse staat Israël uitgeroepen. En bekrachtigd met VN resolutie 181. De Arabische landen namen hier geen genoegen mee en vormden een coalitie uit verschillende landen om vervolgens het jonge staatje aan te vallen. Zij hadden alle moslims opgeroepen het land te verlaten om niet het risico te lopen onder de voet gelopen te worden door het Arabische Legioen "die alle Joden in zee zouden drijven". Het voorgenomen plan alle Joden in de pan te hakken pakte anders uit in plaats van een grote overwinning en geheel Israël te bezetten kregen zij niet meer in handen dan de Gazastrook, Samaria en Judea (inclusief Jeruzalem). Na een kleine aanpassing in de geschiedenis spreekt men dus over de Nakbah (ramp). "De zionisten hebben ons 61 jaar geleden verdreven van ons eigen land. Honderdduizenden Palestijnen raakten ontheemd. De buurlanden hebben onze broeders opgevangen en hen gevoed en verzorgd. Nu komt de tijd dat wij terug slaan," zo klinkt het betoog van Sheikh Kamal Hatib, vice-voorzitter van de Islamitische Beweging. Mohammed Zedan, voorzitter van het Hoger Arabische Toezichtcomite, zei in zijn toespraak "Dit is ons land. We zullen dit land niet verlaten. Iedereen die denkt dat hij ons kan dwingen om ons land te verlaten zullen wij wakker maken uit hun droom," zei Zedan. "Volgend jaar zullen wij de dag van de Nakbah herdenken in al-Qoeds, de hoofdstad van de Palestijse staat." Sjeik Ikrima Sabri, de voormalige moefti van Jeruzalem, zei dat hij helemaal niets voelt voor de eis die Abbas gesteld heeft. "Abu Mazen eist het recht op terugkeer maar dat is natuurlijk onzin. Er is geen enkele Palestijn die onder heerschappij van de zionisten wil komen te staan. Wij willen allemaal terug naar ons eigen huis onder eigen bestuur. Er is daarbij geen plaats voor een zionist," zei Sabri.Tijdens de 'Nakbah dag' zijn er in Egypte tientallen leden van de Moslimbroederschap gearresteerd.
   Bron:
  • Israël Nieuws
  • al Jazeera
  • ANP
  Niels op 09-06-2009 12:36
  AL: "Varkensgriep is de schuld van de Joden"
   
  BEIROET - De wereldwijde verspreiding van de varkensgriep (Mexicaanse griep) wordt gebruikt voor het aanzetten tot antisemitisme in de hele Arabische en islamitische wereld. Zij beschuldigen de Joden en zionisten ervan de ziekte te verspreiden.
  Het is een wijd verbreid thema in het Arabische en islamitische antisemitisme: De Joden en het 'wereld zionisme' zijn verantwoordelijk voor alle ellende van onze wereld, inbegrepen oorlogen, revoluties, moorden, credietcrissis en plagen. Of het nu om de terroristische aanslag van 11 september 2001 gaat of om de verspreiding van AIDS, het is allemaal de schuld van de Joden, uiteraard met het doel om anti-Joodse gevoelens aan te wakkeren en de antisemitische mythe te voeden dat de Joden de wortel zijn van alle kwaad.
  Arabische en islamitische media verwijzen regelmatig naar de Joden als een ‘zwarte, vuile kiem’, ‘anthrax-virus’ en als een ‘AIDS-achtig virus’. Voor Hamas, de Egyptische Moslimbroederschap, Iran, en Arabische cartoonisten is de verspreiding van de varkensgriep en de paniek die erop volgde een ideale gelegenheid om deze ziekte te associëren met de Joden en de zionistische beweging, met de bedoeling aan te zetten tot Jodenhaat en haat jegens de staat Israël. Enkele voorbeelden.

  Hamas
  Op 6 mei 2009 publiceerde Felesteen, een uitgave van Hamas, een artikel getiteld: "Allah’s oorlog tegen de plunderaars … varkens griep." In het artikel staat o.a. de volgende citaat: "Deze ziekte, varkensgriep genaamd, baart wereldwijd grote bezorgdheid. Die melding veroorzaakt paniek, want het is begonnen met tientallen mensen per dag te besmetten, in het grootste land van de moderne wereld (de VS), in nabijgelegen landen, en in de westerse bondgenoten. De ziekte wordt beschreven als potentieel meer verwoestend dan een atoombom. Opvallend is dat de zionisten begonnen zijn met de verspreiding van de ziekte … Die plunderaars (de zionisten) hebben de oorlog verklaard aan Allah."
  De auteur van het artikel, "Ka’inat Mahmoud Adwan", een inwoner uit Gazastad met een universitair diploma in Islamitische studies op zak, beroept zich zogenaamd op de koran en gaat verder gedetailleerd in op "de vele oorlogen die door de Joden werden gevoerd tegen Allah: het vermoorden van profeten, het innen van intresten, het intrekken van Allah’s verbodsbepalingen (zoals het drinken van wijn en het eten van varkensvlees) alsmede het omlaag halen van de moraal". De auteur komt tot de conclusie dat de islam – en enkel en alleen de islam – de oplossing is voor de sociale problemen van de wereld.
  Verder publiceerde een website van de radicale Moslim Broederschap, waarvan Hamas enkele decennia geleden afsplitste, een antisemitische video (op www.ikhwantube.org) met de titel "Varkensgriep of griepachtige Jood". De video van 30 april 2009 probeert de Mexicaanse griep te associëren met de Joden, en wordt de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman afgebeeld als een varken.
  Een artikel van de Arabische schrijver Sami al-Akhras uit Ram Allah, dat op 1 mei 2009 verscheen op een Arabische website genaamd "Al-Tajdid al-Arabi" (De Arabische innovatie) zegt het volgende: "Wij (moslims) hebben geen varkens onder ons behalve voor de Israëlische Joden … Zij dragen een griep met zich mee die gevaarlijker en krachtiger is dan de huidige verspreiding van de varkensgriep… helaas zijn we nog steeds op zoek naar een serum dat de verspreiding van de Joodse griep moet stoppen…".

   
  Islamitische media
  Ook de islamitische media buiten de omstreden gebieden verspreid verschillende cartoons over het verband tussen de varkensgriep met Israël en de Joden:
  Het Iraanse Fars Nieuwsagentschap vermeldt een artikel dat op 27 april 2009 werd gepubliceerd door de Canadese econoom Michel Chossudovsky in de San Francisco Business Times. Volgens dat artikel, was er een verband tussen de enorme publiciteit van varkensgriep en de commerciële belangen van de Amerikaanse farmaceutische industrie. Volgens Chossudovsky heeft de media belangstelling voor de ziekte de waarde van de aandelen van de grote farmaceutische bedrijven die op de beurs worden verhandeld, omhoog gestuwd. De Canadese economist noemde in het bijzonder Gilead Sciences, een Amerikaanse biotech bedrijf dat Tamiflu ontwikkelde, een medicijn voor de behandeling van de ziekte.
  Het Iraanse Nieuwsagentschap 'Fars' rapporteerde op 3 mei 2009 op haar voorpagina, een artikel getiteld: "Achter de schermen van een politieke griep: de exorbitante winsten door de varkensgriep voor Donald Rumsfeld en Gilead Sciences." Het agentschap wijst op de "Joodse connectie" achter het Amerikaanse bedrijf. "Gilead, is een Hebreeuwse naam die is afgeleid van een Joodse heilige berg in het Midden-Oosten," aldus 'Fars'.
  Noot: Ongetwijfeld zal u er van op de hoogte zijn dat niet alleen de koran (de islam ontstond nog geen 1400 jaar geleden) maar ook in de Thora (het Judaïsme ontstond 5769 jaar geleden) verbieden het eten van varkensvlees. De Joden afbeelden als varkens is dus een ook religieuze belediging.
   Bron:
  • al qassam
  • CIDI
  • Intelligence and Terrorism Information Center at the Israel Intelligence Heritage & Commemoration Center
  Niels op 29-06-2009 19:36
  Al-Jazeera en het Moslim Broederschap
  LONDEN - Steeds meer Arabische commentatoren, experts, journalisten, en politici vragen zich onderhand af of Al Jazeera – de meest populaire islamitische nieuws zender – onderdeel uitmaakt van de Moslim Broederschap.
  Nu is het niet zo moeilijk om een link te leggen tussen 1. al-Jazeera, 2. Sjeik Hamad bin Khalifa al-Thani, 3. Mahmoud Ahmadinejad, 4. de PLO & 5. de Moslim Broederschap.

  1. Al-Jazeera
  Al-Jazeera zegt zelf "de enige politiek-onafhankelijke televisiezender van het Midden-Oosten te zijn". De Arabische zender was het antwoord op de censuur die BBC World april 1996 opgelegd kreeg door de Saoedische regering. Na een gift van $150 miljoen van Emir Sjeik Hamad bin Khalifa al-Thani van Qatar ging de zender de lucht in. Volgens insiders zou de zender in die tien jaar van haar bestaan altijd afhankelijk geweest zijn van de Emir.

  2.Sjeik Hamad bin Khalifa al-Thani
  Sjeik Hamad bin Khalifa al-Thani heeft regelmatig direct contact met de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad. Op 22 augustus 2008 besprak de Sjeik samen met Ahmadinejad over de afwikkeling van de regionale geschillen. Ahmadinejad gaf zijn volledige steun aan de Sjeik rol als bemiddelaar in de afwikkelingen van de regionale geschillen.

  3. Mahmoud Ahmadinejad
  Mahmoud Ahmadinejad heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij er alles aan wil doen Israël te vernietigen. Het is algemeen bekend dat Ahmadinejad geld en wapens levert aan de PLO groeperingen als Hamas, de al-Aksa Brigades en Hezbollah. De wapens worden vanuit Iran over zee naar Egypte getransporteerd en vervolgens via de smokkeltunnels van Rafah naar de Gazastrook. Hierbij speelt Moslim Broederschap een belangrijke rol.

  5. Moslim Broederschap
  De islamitische PLO terreurbewegingen (zoals Hamas, al-Aksa Brigades en Hezbollah) zijn een afsplitsing van de Moslim Broederschap.

  Maar ik moet wel rekening blijven houden met de uitspraak "Via vijf mensen ken je de hele wereld".
  Zo zou je kunnen stellen dat Beatrix van Oranje, Jan Peter Balkenende, André Rouwvoet en Agnes Kant via mij een relatie hebben met Osama Bin Laden. Via twee wegen zou ik Osama moeten kennen omdat ik gewerkt heb voor een bouwmaatschappij die van papa bin Laden is en een vriend van me heeft contact met de ex-chauffeur van Ossama bin Laden.
  Mijn contacten de andere kant uit: een goede vriend van me (een ander dan de eerder genoemde) was werkzaam bij het koninklijk huis en kent Beatrix persoonlijk. Eerder dit jaar was ik uitgenodigd door minister Balkenende om in zijn huis te komen, waar ik ook dankbaar gebruik van heb gemaakt. Ik heb middels vrijwilligerswerk intensief contact met de CU en daarmee (in beduidend mindere mate) minister Rouwvoet. Familie van mij is actief geweest bij de SP en organiseerde, samen met Agnes, verschillende demonstraties. Het zou dus te kort door de bocht zijn om de eerder genoemde contacten te zien als ultiem bewijs. Daarom hou ik me maar bij andere feiten:
  Laten we om te beginnen eens kijken naar de geschiedenis van dit netwerk en van de man die al-Jazeera in 1996 oprichtte:

  Al-Jazeera heeft zich bewezen als spreekbuis van Osama bin Laden. Via Al Jazeera zijn meerdere videoboodschappen verspreid, onder andere de boodschap dat de terroristische aanslagen op 11 september 2001 "nog succesvoller waren, dan bin Laden vooraf verwacht had".
  Tayssir Alouni, de voor al-Jazeera werkende journalist uit Syrië, is in Spanje tot zeven jaar cel veroordeeld, omdat hij geld transporteerde namens Al Qaida.
  The Brotherhood exerted a profound influence on the conservative Beduin society of Qatar, which numbered less than 100,000 people in the 1950s. In a paper he wrote in 2007, Abdallah Alnefissi, a well-known Kuwaiti philosopher, explains that the then ruler of Qatar, Ali Ben Abdullah Al-Thani, was so impressed by their piety and morality that he gave them his trust and let them carry out a wide range of religious and cultural activities.
  In Qatar, the Brotherhood grew more influential when the present emir, Sheikh Hamad bin Khalifa Al-Thani, deposed his father in a bloodless palace coup in 1995 (he called the old man who was vacationing in Switzerland, told him he was taking over and advised him to prolong his vacation). One of his first steps was to establish Al Jazeera in 1996…

  Vervolgens werd Qatar een zeer invloedrijk land in het Midden Oosten. Belangrijke vergaderingen vonden er plaats, en al-Jazeera werd in no time extreem populair. De reden? Al-Jazeera verzette (en verzet) zich continu tegen Arabische regimes, doet al het mogelijke om Israël en de Verenigde Staten zwart te maken, en geeft extremisten en fundamentalisten alle spreektijd die ze maar willen.
  One of the most provocative programs deals with socioeconomic issues and radical Islam. Though some progressive and liberal views are expressed, they are often interrupted by the moderator, who usually defends nationalist and radical Islamic opinions and does not hesitate to challenge the speakers…
  The meteoric rise of the network and its increasing popularity have led many political and media commentators in the Arab world to wonder exactly who or what was behind what appears to be its main purpose: encouraging opposition and promoting incitement against Arab regimes, exposing the corruption of their leaders and their entourage, while holding to an extreme Arab nationalist attitude against the US and Israel and extolling the values of conservative – and sometimes extremist – Islam. It did not take long for one name to emerge: the Muslim Brotherhood.
  Vandaag verscheen er in de Jerusalem Post een redelijk overtuigend artikel over al-Jazeera. het geeft op zijn minst stof om eens rustig over na te denken. De Engelstalige al-Jazeera lijkt redelijk pro westers die een duidelijke voorkeur voor de niet Joodse groeperingen heeft en een uitgesproken éénzijdig beeld geeft in het conflict tussen de Arabieren en Israël. Er worden wel beelden getoond van gewonde islamitische kindertjes (of kinderlijkjes) en kapot geschoten gebouwen in bv Gazastad met de mededeling dat het de schuld is van Israël. Ze toont geen beelden van joodse kindertjes die gewond zijn geraakt (en al zeker geen gedode kindertjes) door de PLO, beelden van kapot geschoten gebouwen in bv Sderot worden niet getoont en beelden van een bus met kinderen in Jeruzalem die aangevallen werden door een Arabier met bulldozer zul je ook niet tegen komen. Maar ach... daarmee verschilt het nouwelijks met de beelden van de Nederlandse NOS.
  De Arabischtalige al-Jazeera is jammer genoeg een heel ander verhaal. Deze toont het ‘islamitische gezicht’ van de zender, of te wel pro-moslimextremisten, pro-Iran, anti-Israël, anti-VS en stelt zich keihard op ten opzichte van de huidige Arabische leiders die toenadering zoeken met het Westen. Daar dit netwerk bijzonder populair is zou zijn duidelijke agenda weleens giftige vruchten af kunnen werpen; dat zou een uiterst onplezierige ontwikkeling zijn.

  Islamitische Broederschap
  De Moslim Broederschap (al-ichwan al-moeslimoen, dat voluit "Het Genootschap van de Moslim Broeders" betekent) werkt onder het motto: "Allah is ons doel. De Profeet (Mohammed) is onze leider. De Koran is onze wet. De strijd is onze manier. Voor Allah sterven is onze hoogste verwachting."
  Als gevolg van groeiend nationalisme verklaarde het Verenigd Koninkrijk unilateraal de Egyptische onafhankelijkheid in 1922. Britse invloed echter bleef de fiscale, administratieve, en regeringshervormingen van Egypte overheersen en het politieke leven. In 1928 werd het Moslim Broederschap gesticht in Egypte, ze was dan wel gesticht als tegen beweging tegen het Britse koloniale bewind en was gebaseerd op de sharia. De djihad van de Moslim Broederschap was niet primair gericht tegen de Britten, maar het richtte zich bijna exclusief op de Joden. Na een Egyptische campagne tegen het zionisme en de Joden schoot het leden aantal van 800 (in 1936) omhoog naar 200.000 (in 1938).
  De groot-moefti van Jeruzalem, Amin al-Hoesseini, liet de campagne gepaard gaan met een opstand tegen Joodse immigratie naar het Joodse thuisland. Amin al-Hoesseini onderhield tijden de nazi-jaren nauwe contacten met Adolf Hitler. Op 26 mei 1964 richtte de neef van al-Hoesseini, Yasser Arafat samen met Gamal Abd-el Nasser de PLO op als afsplitsing van het Moslim Broederschap.
  Maar even terug naar de midden jaren dertig. De Moslim Broederschap organiseerde massademonstraties met slogans als 'Neer met de Joden' en 'Joden weg uit Egypte en Palestina'.
  In pamfletten werd opgeroepen tot een boycot van Joodse goederen en Joodse winkels. In de krant van de Moslim Broederschap verschenen columns over 'Het gevaar van de Joden van Egypte', met daarin de namen en adressen van Joodse zakenlieden en verondersteld Joodse krantenuitgevers van over de hele wereld. In die columns werd elke vorm van kwaad, van communisme tot bordelen, aan het 'Joodse gevaar' toegedicht. De campagne van de broederschap tegen de Joden gebruikte niet alleen nazi-achtige tactieken, maar, zoals historici aantoonden, ook Duits geld.
  De Moslim Broederschap rechtvaardigen hun streven naar het vermoorden van de Joden door naar Mohammed, de grondlegger van de islam, te verwijzen. Mohammed onthoofde alle leden van een Joodse gemeenschap in Median en verjoeg twee andere Joodse gemeenschappen uit dat zelfde gebied. De aanhangers van de Moslim Broederschap, en al zijn afsplitsingen, vinden steun en aanmoediging voor hun daden en plannen in de anti-Joodse passages in de Koran.
  Nadat Hitler verslagen was wisten vele nazi kopstukken te ontkomen naar de islamitische landen, veelal geholpen door één van de grootste NGO organisaties. De Jodenhaat verplaatste zich daarmee van nazi-Duitsland naar de islamitische wereld. Nog geen half jaar nadat de nazi's verslagen waren werden, in november 1945, de ergste anti-Joodse pogroms uit in de geschiedenis van Egypte uitgevoerd door de Moslim Broederschap. De islamitische benden drongen hierbij onder andere de Joodse wijken van Caïro binnen tijdens de herdenking van de Verklaring van Balfour - het document waarmee de Britse regering in 1917 de plannen voor de oprichting van een Joods Nationaal Tehuis. Huizen en winkels werden geplunderd, en synagogen in brand gestoken. Zes mensen werden vermoord en honderden raakten gewond. Een paar weken later openden de islamistische kranten een frontale aanval op de Egyptische Joden, door ze als zionisten, pooiers, oorlogshandelaars, communisten, kapitalisten en bloedzuigers te noemen.
  In 1946 zorgde de Moslim Broederschap ervoor dat (de al eerder genoemde) groot-moefti Amin al-Hoesseini asiel werd verleend en dat hij zicht kreeg op een politieke carrière in Egypte. Van 1941 tot 1945 was Amin al-Hoesseini gestationeerd in Berlijn, van waar uit hij de islamitische SS-divisies op de Balkan dirigeerde, om deze reden werd Amin al-Hoesseini door Groot-Brittannië en de Verenigde Staten gezocht wegend wegens als oorlogsmisdadiger. Als vriend van Hitler zorgde Amin al-Hoesseini er persoonlijk voor dat onderhandelingen tegen het eind van de oorlog, die duizenden Joodse kinderen uit de gaskamers hadden kunnen redden, werden geblokkeerd. Dit was allemaal bekend in 1946. Toch zagen Groot- Brittannië en de Verenigde Staten af van strafrechtelijke vervolging van Amin al-Hoesseini om te voorkomen dat hun relaties met de Arabische wereld verstoord zouden raken. Frankrijk, dat de man vasthield, liet hem met opzet ontsnappen.
  Voor velen in de islamitische wereld was de amnestie voor deze prominente islamitische autoriteit een rechtvaardiging van zijn daden. Ze keken met trots naar zijn naziverleden. Nazimisdadigers die op de lijst van gezochte personen in Europa stonden, konden ongestoord een nieuw leven opbouwen in de islamitische landen.
  'De Protocollen van de Wijzen van Zion', werd op bevel van Gamal Abdel Nasser en Anwar Sadat, toenmalig leden van de Moslimbroederschap, in het Arabisch vertaald en in grote oplagen gedrukt.
  De mythe over 'de wereldwijde Joodse samenzwering' verplaatste zich naar de islamitische landen. Een treffend voorbeeld van de voortgaande invloed van het nazistische complotdenken over de Joden is het Handvest dat in 1988 door een afsplitsing van de Moslim Broederschap, het 'Palestijnse broederschap' (beter bekend als Hamas) werd aangenomen. Hierin definieert Hamas zichzelf als 'avant-garde' van de strijd tegen het 'wereldwijde zionisme'. En anno 2009 leeft dit nazistische complotdenken weer opnieuw op in het westen, mee genomen door de immigranten en met open armen ontvangen en gekoesterd door extremistisch links. Een ieder die het waagt om tegen dit complot denken in te gaan word er van verdacht persoonlijk betrokken te zijn bij 'het Joodse complot' en dient (mond-)dood gemaakt te worden.
  De Joden, aldus de nazistische complotdenkers, zaten achter de Franse en communistische revolutie. Ze zaten achter de Eerste Wereldoorlog, ze zaten achter de Tweede Wereldoorlog (waar ze enorme financiële winsten boekten door de handel in wapens en gebruikten deze om de weg vrij te maakten voor de oprichting van hun staat), zitten achter de aanslag op het World Trade Center, zijn verantwoordelijk voor de financiële crisis enz. enz. Kortom er is geen oorlog gaande waar zij niet de hand in hebben.
   Bron:
  • Dagelijkse Standaard
  • Jerusalem Post
  • 'Djihad und Judenhaß'
  • 'De Joden in Egypte 1914-1952'
  Niels op 02-07-2009 16:55
  PLO verbrand heilige Joodse geschriften in Homesh
  JERUZALEM - Tientallen Talmuds, Thora's en gebed boeken zijn ernstig beschadigd geraakt nadat een bende moslims Homesh binnen waren gedrongen. De Joodse yeshiva studenten zijn vurieus op de verbrandingsrituelen die sterke gelijkenis vertonen met de Kristallnacht die in de nacht van 9 op 10 november 1938 plaats vond.
  "Het ziet er verschrikkelijk uit," verteld Rabbi Elishamah Cohen, decaan aan de yeshiva. "Tientallen heilige boeken - Talmuds, Thora's , gebedenboeken en gebedsrollen - waren bijna volledig verbrand."
  Hoewel de politie een onderzoek is begonnen naar de heiligschennis is er nog niemand gearresteerd.
  Homesh is een Joodse plaats in het noorden van Samaria. Deze Joodse plaats werd in 1978 gesticht en diende als huisvesting voor militairen, in 1980 woonde er alleen nog maar gezinnen die niets met het leger te maken had. Tijdens de al-Aksa Intifada (ook wel Tweede intifada), die in 2000 begon, werd meer dan de helft van de bevolking weg getreiterd door de PLO.
  Alle bewoners van Homesh werden in de zomer van 2005 geëvacueerd, tijdens Israël de eenzijdige terugtrekking uit delen van Samaria. Sindsdien hebben Orthodoxe Joden herhaalde pogingen ondernomen tot herstel van Homesh, en elke keer werden de ingezetenen met geweld door de IDF uit de huizen gezet.
  Momenteel zijn er tientallen yeshiva studenten gehuisvest in houten gebouwtjes. Enkele weken werden de studenten aangevallen door een horde Arabieren die plunderend en brandstichtend door de straten trokken. De huizen en het gebedshuis werden volledig vernield vervolgens trokken de 'halve-maan ridders' door naar het nabijgelegen Shavei Shomron. Ook hier lieten de aanvallers een spoor van vernieling achter.
  "Het is duidelijk dat de Arabieren de verbranding van de heilige boeken minutieus uit hebben gevoerd," zei Rabbijn Cohen. "De boeken werden bijna volledig verkoold. Wij konden slechts enkele pagina's redden."
   Bron:
  • Y-net News
  Niels op 03-07-2009 13:53
  Saddam Hoessein: "De Joden verantwoordelijk voor alle problemen van Arabieren"
  BAGDAD - Afgelopen woensdag gingen in Irak vlaggen uit. Amerika trok zich uit de steden terug en premier al-Maliki zag de Iraakse soevereiniteit ’herwonnen’ op de buitenlandse bezetter. De terugtrekking uit Irak is daarmee ook het begin van nieuwe verhalen over Saddam Hoessein.
  Nadat Hoessein zich maanden in een grot verscholen had werd hij in december 2003 gevangen genomen door de Amerikanen. De FBI onderwierp Saddam aan twintig formele ondervragingen en hadden zeker vijf ‘terloopse gesprekken’ met hem, blijkt uit FBI-rapporten die het Nationale Veiligheidsarchief, een Amerikaanse onderzoeksinstituut, deze week publiceerde.
  Tijdens deze gesprekken nam Hoessein persoonlijk de verantwoordelijkheid op zich voor de aanvallen op Israël met Scud-raketten tijdens de Golfoorlog van 1991. Want "de Joden zijn verantwoordelijk voor alle problemen van de Arabieren," vond hij. "Daarbij kwam dat de Verenigde Staten als popen zijn van de Joden en zich naar de hand van de Joden laten zetten."
  Volgens het rapport zou Saddam het in 2003 dan ook wel prima gevonden hebben dat de VS meenden dat hij beschikte over massavernietigingswapens. Want Iran, waarmee Irak van 1980 tot 1988 een bloedige oorlog uitvocht, mocht vooral niet de indruk krijgen dat Irak kwetsbaar was.
  "Saddam was duidelijk veel banger voor Iran dan voor de reactie van de VS op zijn weigering VN-inspecteurs te laten terugkeren naar Irak, die er verder wilde speuren naar massavernietigingswapens. Volgens Saddam zouden die inspecteurs de Iraniërs direct op de hoogte hebben gebracht welke plekken ze moesten aanvallen om Irak zoveel mogelijk schade toe te brengen," schreef George Pro, ‘special agent’ van de FBI, na een gesprek met Saddam in juni 2004.
   Bron:
  • Reuters
   
  Niels op 15-07-2009 11:45
  Franse jihadi's cel in voor mensensmokkel
  BARI - Een rechtbank in de Italiaanse stad Bari heeft twee Franse moslimradicalen dinsdag veroordeeld tot 4,5 jaar cel voor mensensmokkel. Het duo werd in november 2008 opgepakt in Bari wegens illegale immigratie. "In hun voertuig, dat vanuit Griekenland kwam, werden drie Palestijnen en twee Syriërs ontdekt," aldus een politie woordvoerder.
  De Italiaanse politie bracht de twee, de 63-jarige Frans-Syrische imam Bassam Ayachi en de 34-jarige bekeerde Raphaël Gendron, eerder dit jaar in verband met het voorbereiden van terreuraanslagen in Frankrijk en Groot-Brittannië. Een van hun doelwitten zou de luchthaven Charles de Gaulle bij Parijs zijn geweest. Ook zouden ze strijders hebben geronseld voor de heilige oorlog in de Gazastrook, Irak en Afghanistan. Mogelijk worden ze daar in een later stadium nog voor aangeklaagd.
  Ayachi vestigde zich begin jaren '90 in Molenbeek en hield er als iman een radicaal discours. Samen met de Tunesiër Abdessatar Dahmane vertrok Ayachi, op 9 september 2001, vanuit België naar Afghanistan om samen met een medestander de Afghaanse commandant Massoud te vermoorden. Ayachi stelde aan Dahmane ook een vrouw voor die later zijn echtgenote zou worden. Het gaat om de intussen berucht geworden Malika El Aroud, die het voorwerp uitmaakt van een terrorismeonderzoek in België.
  Ayachi bezegelde ook andere huwelijken in radicale islamkringen. Gearrangeerde huwelijken of schijnhuwelijken vormen een essentieel deel van de recruteringsstrategie: ze lieten toe een solide en flexibel netwerk van interpersoonlijke relaties op de bouwen.
  In 2006 deed het gerecht huiszoekingen in het kader van een onderzoek naar de activiteiten van Ayachi in Centre Islamique Belge (CIB). Het onderzoek concentreerde zich toen wel op de strijd tegen de radicale islam en niet tegen terrorisme.
  Het onderzoek dat werd gevoerd ging om praktijken die indruisten tegen de Westerse waarden, zoals religieuze huwelijken, medische praktijken en het prediken van haat op websites. Zij werden vervolgens in 2006 veroordeeld tot een celstraf wegens negationisme. Ayachi sloeg op de vlucht, waarschijnlijk naar Syrië, en kon nooit gevat worden. Uiteindelijk wist hij zich in Frankrijk opnieuw te vestigen.
  Ook Raphaël Gendron is bekend in België. Het hof van beroep veroordeelde hem in januari, samen met Abdel Rahman Ayachi, de zoon van Bassam Ayachi, tot een boete van 2.000 euro voor het aanzetten tot antisemitisme. Het ging om de "fanatieke" uitlatingen van het CIB en haar website www.assabyle.com. De site verspreidde haatboodschappen jegens joden, christenen en westerlingen in het algemeen. Negationisme is een algemeen besproken onderwerp op CIB maar er kon niet bewezen worden dat Gendron of Ayachi hier persoonlijk voor verantwoordelijk zijn. Tijdens de anti-Israël demonstraties die in december en januari werden gehouden werd assabyle gebruikt demonstranten op geroepen mee te lopen. Zij was dan ook ruim vertegenwoordigd toen er rellen in Antwerpen ontstonden omdat de demonstranten de Joodse wijk wilden bestormen.
  In Frankrijk zouden de twee over wapens en explosieve beschikt hebben en ook een netwerk op poten hebben gezet om mensen te ronselen en te trainen die bereid waren te vechten of zelfmoordaanslagen te plegen in Israël, Irak en Afghanistan. Er wordt gespeculeerd dat Bassam Ayachi, Raphaël Gendron, Abdel Rahman Ayachi en Abdessatar Dahmane regelmatig geldinzamelingsacties houden om de PLO groeperingen als Hamas en Hezbollah te ondersteunen.
   Bron:
  • Telegraaf
  • Knak
  • Belga
  • Ansa
  Niels op 01-09-2009 19:09
  Kadhafi: "De Joden zitten achter alle oorlogen in Afrika
  TRIPOLI - Moammar Kadhafi, staatshoofd van Libië, heeft maandag in Tripoli een bijeenkomst van de Afrikaanse Unie (AU) geopend en is meteen naar Israël uitgevallen. "De Joden zitten achter alle conflicten in Afrika," zei Kadhafi. Daarop riep hij op tot de sluiting van alle Israëlische ambassades in Afrika.
  Een dertigtal Afrikaanse staatshoofden woonde de openingsceremonie, van deze speciale zitting, bij. De Afrikaanse Unie wijd zich de komende dagen aan de oorlogen op het Afrikaanse continent. Onder hen bevind zich:
  - De islamitische Omar el-Bashir, de Soedanese president, die door het Internationaal Strafhof vervolgd wordt voor zijn misdaden tegen de christenen in Darfur.
  - Robert Mugabe, de president van Zimbabwe en oprichter van de terreurbeweging: ZANLA (Zimbabwe African National Liberation Army). De ZANLA voerde terreuraanvallen uit op boerderijen van blanke boeren en viel posten van het Rhodesische Leger aan.
  - Jacob Zuma, de president van Zuid-Afrika. De Zoeloe, Zuma was van 1959 tot 1963 lid van de Umkhonto we Sizwe (de gewapende tak van het ANC) en pleegde terreuraanslagen tegen blanke boeren in Zuid Afrika. Van 1963 tot 1973 zat hij gevangen, na zijn vrijlating pakte hij de wapens tegen de blanke boeren weer op.
  - Abdoulaye Wade, de president van Senegal. Wade was tientallen jaren leider van de oppositie en werd meerdere malen verbannen of gevangen gezet als gevolg van zijn politieke activiteiten. In zijn CV staan; het aanzetten tot gewelddadigheden onder jongeren tegen de gevestigde orde en het leiden tot protesten die geweldadige onlusten en plunderingen.
  - Umaru Yar'Adua, de president van Nigeria. In 1999 werd Yar'Adua gouverneur van deelstaat Katsina. In die functie nam hij de sharia (islamitische wet) aan. In 2002 verordineerde hij Amina Lawal, een vrouw uit Katsina tot de dood door steniging omdat zij overspel gepleegd zou hebben. In 2007 werd hij verkozen tot president, volgens de 59 waarnemers van het IRI zijn er onregelmatigheden geconstateerd zoals te jonge kiezers, foute kiezersregisters, volgestopte stembussen, stemmen in groepen en partijwaarnemers en politiemensen die kiezers instrueerden op wie ze moesten stemmen.
  - Yoweri Museveni, de president van Oeganda. Museveni voerde vijf jaar lang een terreurstrijd tegen het bewind van Milton Obote. Hij gebruikte als één van de eersten op grootschalige basis kindsoldaten. Eenmaal aan de macht vestigde hij een systeem waarin geen politieke partijen waren toegelaten.
  De AU-leiders kwamen in een feeststemming bijeen aan de vooravond van de vieringen ter gelegenheid van de 40ste verjaardag van het aantreden van Kadhafi.
  Op 1 september 1969 pleegden de Kadhafi met de " Vrije Officieren voor Eenheid en Socialisme" (een geheime islamitische terreurorganisatie die werd opgericht door Gamal Abdel Nasser, deze organisatie werd opgericht uit onvrede over het verlies van het Arabische Legioen tijdens Oorlog die zij tegen Israël voerden in 1948) een staatsgreep op Libië. Sinds dien zit hij in het zadel.
  Kadhafi ziet zich niet alleen als leider van Libië, maar als leider van de gehele islamitische wereld.
  Hij steunde, met name in de jaren zeventig en tachtig, de PLO, deze steun was vooral in de vorm van wapen leveranties en de verzorging van terreuropleidingen. Nadat Sadat in 1979 een vredesverdrag met Israël sloot, voerde Kadhafi zijn hulp aan de PLO op. Alle steun die de PLO voorheen vanuit Egypte kreeg werd over genomen door Libië. Vanaf dat moment verleende hij ook steun aan "het moslim broederschap".
   Bron:
  • DWM
  • Reuters
  • Volkskrant
  • Jerusalem Post
  Niels op 14-09-2009 18:09
  Bin Laden: Amerika is de vriend van Israël en verdiende daarom 11 september
  DUBAI - Osama Bin Laden, leider van de islamitische terreurbeweging al-Qaëda, heeft weer van zich doen spreken. Maandag verscheen een boodschap die afkomstig zou zijn van de man die achter de aanslagen op 11 september zat. Het was geplaatst op As-Sahab, een website die doorgaans wordt gebruikt door deze, en andere islamitische terreurgroeperingen. Dat meldt Intel Center, het Amerikaanse centrum dat onderzoek doet naar terrorisme.
  In de video, met de titel "Boodschap aan het Amerikaanse Volk", is een foto van Bin Laden getoond. De voice over legt opnieuw een verband tussen de warme banden die de Amerikaanse regering onderhoudt met Israël en de strijd die al-Qaëda voert. De audioboodschap verscheen enkele dagen na 11 september, de dag waarop al-Qaëda in 2001 de terreuraanslagen pleegde in New York en in Washington. Bijna drieduizend mensen vonden toen de dood.
  Bin Laden dreigde ermee om "de uitputtingsslag verder te zetten met alle mogelijke middelen" als de strijd tegen de islam niet werden stopgezet. "Stop elke steun aan de zionistische bezetters en bezwijk niet voor het "ideologische terrorisme" van de neoconservatieven," meent de voice over. "De Joodse lobby is mede verantwoordelijk voor de oorlogen in Irak en Afghanistan. (...) De Amerikaanse president Barack [Hussein] Obama is niet bij machte om de loop van de oorlogen te veranderen."
  De moslims weigeren Israël te erkennen en spreken om die reden altijd over, "zionistische bezetters" (of een variant hier op. wanneer zij de Joodse staat Israël bedoelen.
  Het is nog niet duidelijk of het om een authentieke opname gaat.
   Bron:
  • Reuters
  • Y-Net News
  Niels op 15-09-2009 19:38
  Mustafa Khayatti: "Joden handelen in organen van Algerijnse kinderen
  ALGIERS - Het bloedsprookje in de Zweedse Stürmer heeft een opvolger gevonden. In Arabische/islamitische media circuleren berichten dat Joden zouden handelen in organen van Algerijnse kinderen.
  Volgens Mustafa Khayati, hoofd van de Algerijnse Nationale Comité voor de Ontwikkeling van de Gezondheidsonderzoek, zouden Algerijnse kinderen geronseld worden door Marokkaanse en Algerijnse bandietengroepen. Deze bandieten zouden de kinderen vervolgens doorverkopen aan Israëliërs en Amerikaanse Joden, die de organen van de kinderen nemen en deze door verkopen.
   Bron:
  • Jerusalem Post
  Niels op 17-09-2009 20:43
  Al-Yazeera doorbreekt taboe met voetbalclub Israël
  DOHA - De Arabische nieuwszender al-Yazeera heeft dinsdagavond een taboe in de Arabische wereld doorbroken. Voor het eerst konden Arabische kijkers een voetbalwedstrijd van een Israëlische club zien.
  De wedstrijd die de zender uitzond, ging tussen Maccabi Haifa en de Duitse grootmacht Bayern München, in de openingsronde van de Champions League. De ploeg van Louis van Gaal won de wedstrijd met 0-3.
  Duels in de Champions League waren in de Arabische wereld tot en met vorig seizoen te zien op de Saudische zender ART. Die weerde echter wedstrijden van clubs uit Israël. De meeste Arabische landen weigeren de Joodse staat, die in mei 1948 werd uitgeroepen, te erkennen.
   Bron:
  • ANP
  • AFP
  Niels op 23-09-2009 19:16
  Nieuwe videoboodschap al-Qaëda
  KABOEL - Al-Qaëda heeft woensdag opnieuw een videoboodschap verspreid, gericht aan de Verenigde Staten. De titel luidt 'Het Westen en de Duistere Tunnel'.
  De video, waarin ruim een uur en drie kwartier word afgegeven op het Westen en Israël, is er een van een serie die de afgelopen tijd is uitgebracht in het kader van de herdenking van 11 september 2001. Osama bin Laden bracht op 14 september een persoonlijke boodschap op video uit.
  Op de nieuwe video is onder anderen Ayman al-Zawahri te zien, de nummer twee van de islamitische terreurgroepering. Hij betoogt onder meer dat de Amerikaanse president Barack Hussein Obama en zijn voorganger George Bush een pot nat zijn. "Amerika komt nu met een nieuw, schijnheilig gezicht. Ons toelachend, maar ondertussen stekend met dezelfde dolk die ook Bush gebruikte," aldus Al-Zawahri.
  "Zo Allah het wil eindigt u in handen van het islamitische volk, opdat de wereld en de geschiedenis gevrijwaard worden van uw misdaden en uw leugens," zegt Al-Zawahri in de video tegen Obama.
  De video bevat ook een boodschap van Adam Gadahn, een Amerikanse deserteur die zich in 2006 bekeerde tot de islam, lid werd van al-Qaëda en tegenwoordig door het leven gaat als Azzam al-Amriki. In 2006 werd hem hoogverraad ten laste gelegd en er is een beloning van een miljoen dollar uitgeloofd voor informatie die leidt tot zijn arrestatie.
  "De belangrijke vraag," aldus de bebaarde Amerikaan. "Iis of Obama en zijn Democraten lering trekken uit de fouten van zijn voorganger of dat ze die zullen blijven herhalen." Volgens de 31-jarige Gadahn heeft Obama er tot nu toe niet veel van gebakken.
  Ook zijn er beelden te zien van een man die gedetineerden martelt, onder andere door hun hoofden in ijskoud water onder te dompelen. Het gaat daarbij hoogstwaarschijnlijk om de Amerikaanse oud-soldaat Jack Idema, die in 2004 werd veroordeeld wegens het martelen van gedetineerden in een illegale gevangenis in Afghanistan.
   Bron:
  • AP
  • Reuters
  Niels op 13-10-2009 20:20
  Terreurgroeperingen in financiële crisis
  WASHINGTON - Verschillende islamitische terreurgroeperingen, met name die het hards hun best doen om de Joodse staat Israël te vernietigen, verkeren financieel in hun slechtste vorm in jaren. Hierdoor neemt de invloed enigszins af. Dat stelt David Cohen, een expert in terrorismefinanciering bij het Amerikaanse ministerie van Financiën, dinsdag.
  Cohen waarschuwde echter dat de hoofdleverancier in opleidingen, al-Qaëda, nog wel steeds in staat is zijn kas snel te vullen, doordat het meerdere donoren heeft die graag willen bijdragen. Volgens Cohen is er betere samenwerking van de internationale gemeenschap nodig om het fondsennetwerk van de groep verder te ontmantelen.
  Men is wel staat om de geldtoevoer aan de islamitische terreurbewegingen (die in de jaren zestig en zeventig tot stand kwamen met behulp van de Russen en de Arabische landen) zoals al-Aksa Brigades, Hamas, al-Qassambrigades, Moslim Broederschap, Hezbollah en al-Qaëda te verstoren. Zij moeten zich dan meer richten op de donoren, fondsenwervers en helpers van terroristische groepen in de EU en de VS. "Deze maatregelen hebben samen met andere instrumenten een duidelijk ontwrichtend effect op netwerken die terrorisme financieren," aldus Cohen.
  Al-Qaëda heeft het afgelopen half jaar enkele openbare oproepen gedaan tot financiering. In juni klaagde een al-Qaëda leider dat het gebrek aan geld de werving en training van nieuwe leden schaadde.
  De Taliban (die begin jaren negentig tot stand kwam met behulp van de VS) daarentegen verkeren in een financieel rooskleuriger positie, ondanks inspanningen de geldtoevoer te frustreren. De Taliban behaalt het meeste geld uit de drugshandel, daarnaast komen de meeste fondsen van privéfinancierders uit de Perzische Golf. De vele bronnen van inkomsten uit de islamitische landen die de Taliban ontvangen maken het moeilijk de geldstromen te onderscheppen, aldus Cohen.
  Volgens Cohen nemen terreur organisaties steeds vaker hun toevlucht tot criminele activiteiten om aan geld te komen. Zo is Hezbollah betrokken bij het illegaal produceren en verkopen van illegale kopieën van muziek en computersoftware, en bij de smokkel van sigaretten.
   Bron:
  • Washington Post
  Niels op 04-11-2009 19:28
  Islamitische Revolutionaire Garde Korps
  De Islamitische Revolutionaire Garde Korps (IRGC), Iran's militaire elite eenheid, die aan werd gewezen door het State Department van de VS als een van de 'proliferatie van massavernietigingswapens', heeft haar dreigementen tegen Israël, Amerika en andere westerse landen verhoogd.
  In oktober 2009 dreigde Mojtaba Zolnour, vertegenwoordiger van ayatollah Khamenei in de IRGC, "het hart van Israël op te blazen".
  "Als het Westen een aanval in zal zetten om de Islamitische Republiek nucleaire ambities een halt toe te roepen," zei Zolnour. "Als een Amerikaanse of zionistische raket ons land raakt, zullen Iraanse raketten het hart van Israël opgeblazen hebben, nog voordat hun raket stof op doet warrelen."
  Diezelfde maand gaf Mohammad Ali Jafari, commandant van de IRCG, de VS de schuld van de dood van vijf hoge commandanten van de IRGC minstens 37 anderen in Iran. Zij zouden allen omgekomen zijn bij een terroristische aanslag van de VS. "Achter de aanslag in Sistan-Baluchistan [ een provincie in het zuidoosten van Iran] zitten personen van het Amerikaanse- en Britse inlichtingendiensten apparaat," zei Jafari. "En er zullen moeten tegenmaatregelen getroffen worden om hen te straffen."
  De IRGC geeft voorzieningen (zoals opleiding, financiële- en materiële steun) aan verschillende terroristische organisaties, waaronder Hezbollah, Hamas, de Palestijnse Islamitische Jihad, de Taliban en shi'itische milities in Irak. Mahmoud Ahmadinejad is een belangrijk bestuurslid van de IRGC.
   Bron:
  • ADL
  Niels op 04-11-2009 19:28
  Clinton: "Iran mag het nucleaire plan niet veranderen"
  TEL AVIV - zei maandag dat "Iran moet het nucleaire aanbod [dat bedoeld is om de mogelijkheden te beperken voor het maken van een kernwapen en sancties tegen de islamitische staat moet voorkomen] volledig geaccepteerd en moet geen wijzigingen aan brengen," dat zei Hillary Rodham Clinton maandag tijdens een gesprek met haar Marokkaanse collega Fihri.
  "Dit is een cruciaal moment voor Iran", zei ze op een persconferentie, na overleg met hoge ambtenaren uit verschillende naties Perzische Golf, plus Egypte, Marokko en Jordanië.
  "We blijven de Iraniërs onder druk zetten zodat ze volledig instemmen met het voorstel dat gedaan is, Iran heeft in beginsel het plan aanvaard," zei Clinton. "Wij zullen niet accepteren wanneer de plannen gewijzigd gaan worden."
   Bron:
  • Jerusalem Post
  Niels op 04-11-2009 19:32
  Somalische groep bedreigt Israël
  MOGADISHU - Al-Shabaab, een extremistische islamitische groepering uit Somalië, heeft gedreigd Israël aan te vallen. "Wij zullen ver van onze normale basisstrijden tegen de Zionisten," meent Al-Shabaab. De Islamitische Revoluties verwacht dat al-Qaëda, de terreurgroepering waar ze veel mee samenwerken, hen bij zal staan.
  "De Joden zijn begonnen om delen van de heilige moskee [Al-Aqsa] te vernietigen en het routinematig vermoorden onze Palestijnse broeders, dus we zijn het aan onze Palestijnse broeders verplicht hen te verdedigen," zei Mukhtar Robow Abu Mansur, een prominente commandant van Al-Shabab.
  De bedreiging kwam nadat de PLO eind oktober had opgeroepen om "Haram al-Sharif [Tempelplein] te verdedigen tegen de zionisten".
  De dreiging van Abu Mansur was onderdeel van een reeks vurige preken aan het einde na het vrijdag gebeden in Baidoa in het zuidwesten van Somalië. Andere leiders van de groep worden er van verdacht ook bedreigingen aan Israël geuit te hebben, maar het is de eerste keer dat de groep bekend dat te hebben gedaan.
  Al-Shabaab is ook bekend onder de namen: Ash-Shabaab, Hizbul Shabaab (Arabisch voor Jongerenpartij) en Popular Resistance Movement in the Land of the Two Migrations (PRM). De organisatie ontstond in 2004 en maakte tot 2006 als jeugdorganisatie deel uit van de Unie van Islamitische Rechtbanken (UIR). De UIR was een groep van shariarechtbanken die in eerste instantie rust wilde brengen in Somalië door de seculiere krijgsheren te bestrijden en de orde te herstellen. De orde die de UIR nastreefde was gebaseerd op de Koran. In 2006 had de UIR een groot deel van Somalië in handen, waarna de UIR het naast de krijgsheren ook op nam tegen de Somalische overgangsregering en buurland Ethiopië. Dit mislukte, waarna Al-Shabaab zich afsplitste van de UIR. Al-Shabaab wil in Somalië, net als voorheen de UIR, een islamitische staat vestigen gebaseerd op de Koran.
   Bron:
  • CNN
  Niels op 09-11-2009 16:00
  Abdullah zegt dat Israël met vuur speelt
  AMMAN - Abdullah II ibn al-Hussein, de koning van het Hasjemitische Koninkrijk Jordanië, zei dat Israël 'de kwestie Jeruzalem met uiterste zorgvuldigheid moet behandelen' in het vredes proces.
  "Jeruzalem wordt beschouwd als een rode lijn," zei Abdullah maandag. "En Israël moet goed begrijpen dat ze niet met vuur moet spelen, anders kan het zich wel lelijk branden," klonk het heel onheilspellend. Deze uitspraak komt dubbel aan omdat Ahmadinejad van Iran onlangs zei "Wij kunnen de zionistische staat [Israël] verbranden van Haifa tot Eilat".
  De Jordaanse koning gaf zijn steun aan 'de belegerde Palestijnse president Mahmoud Abbas', hij beschreef Abbas als een volwaardige partner in het vredesproces, die "de belangen van zijn volk vertegenwoordigt".
  "Een voortzetting van de huidige status quo in de regio zullen er toe lijden dat het de afgrond in zal laten glijden," zei Abdullah. "Ik vrees voor de toestand van de Palestijnen en de hele regio als er niet snel vooruitgang word geboekt."
  Hij waarschuwde ook tegen een Israëlische aanval op een kerncentrale in Iran 'ernstige gevolgen zal geven en een catastrofale afloop kan hebben voor Israël".
   Bron:
  • Jerusalem Post
  • Al-Hayat
  Niels op 30-11-2009 19:54
  Joden hadden niet alleen te lijden onder de nazi's
  Ik heb tot op heden uitvoerig bericht over de pogroms en extreem rechtse groeperingen die in de vorige eeuw plaats vonden op onschuldige mensen, puur en alleen omdat deze mensen Joden waren. Ik wil hierbij even aandacht vragen voor de Joden die na 1920, dus nog voordat de Joodse staat werd uitgeroepen, tot heden werden vermoord door moslims (en soms geholpen door communisten en socialisten). Ook nu vonden zij de dood puur en alleen omdat het Joden waren.
  Hieronder een, niet compleet, overzicht van de laatste 89 jaren.
  • 1 mei 1921: Gewapende Arabische terreurgroepen doden 47 Joodse inwoners in dorpen in het Brits mandaatgebied.
  • 23 augustus 1929: Arabische groeperingen vermoorden 133 en verwonden 339 Joodse inwoners in plaatsen in de Joodse wijken van Hebron (Judea), Peki’in (Galilea) en Beit Shean (Jordaanvallei), de moorden vinden voornamelijk plaats op oude mensen, vrouwen en kinderen. Vrouwen veelvuldig verkracht voordat zij vermoord worden. De overlevende inwoners moeten weg vluchten en laten huis en haard achter.
  • April t.m. augustus 1936: Bij een Arabische terreurgolf komen meer dan tachtig Joden om het leven en worden veel Joodse boerderijen in brand gestoken.
  • 1937: Bij Arabische aanslagen op Joden in dorpen in de regio Palestina komen 33 mensen om het leven.
  • Mei t.m. juli 1938: 59 Joden komen om het leven bij terroristische aanslagen.
  • Juli t.m. december 1947: In vele plaatsen binnen het Brits mandaatgebied meer dan 200 Joden vermoord tijdens terreuracties.
  • 9 december 1947: In Aden worden 82 Joden vermoord.
  • 29 november 1947: Arabieren overvallen Joodse konvooien en blokkeerden Jeruzalem, waar zij zo'n 100.000 Joden proberen uit te hongeren en te verdrogen. Gedurende meerdere maanden moeten de Juruzalemse Joden overleven op een karig rantsoen.
  • 1947: worden in Egypte ruim 150 Joden om het leven gebracht.
  • 11 maart 1948: In Jeruzalem plegen Arabieren een bomaanslag op het gebouw van de Jewish Agency waarbij 13 Joden worden gedood.
  • 13 april 1948: Een konvooi van medische voertuigen wordt aangevallen door Arabische terroristen met 79 Joodse slachtoffers als gevolg.
  • April 1948: In Jeruzalem plegen Arabieren (waaronder Yasser Arafat) een bomaanslag op het gebouw van "The Palestinia Post". Na de bomaanslag word "The Palestianian Post" naar tel Aviv verplaatst en krijgt de benaming: "Jerusalem Post". Bij de aanslag komen 3 Joden verslaggevers om het leven.
  • April 1948: Een konvooi van medische voertuigen wordt aangevallen door Arabische strijders met 79 Joodse slachtoffers als gevolg. Een Brits soldaat komt ook om het leven.
  • 14 mei 1948: De Joodse staat Israël word uitgeroepen. De nieuwe staat werd prompt aangevallen door Egypte, Jordanië, Irak en Syrië. Gesteunt door troepen uit Irak, Jemen en Saoedi-Arabië. Deze oorlog kost vele Joden (en Arabieren) het leven.
  • 1950: Reeks van aanslagen op Israëlische doelen door Arabische terreurgroepen. De terroristen opereren voornamelijk vanuit Egypte en Transjordanië, met toestemming en militaire en financiële hulp van deze landen.
  • 31 oktober t.m. 5 november 1956: Sinaï-oorlog
  • Januari 1965: Al Fatah begint vanaf Samaria en Judea met aanslagen op Israëlische doelen. Samaria en Judea worden op dat moment bezet door Jordanië, er is geen sprake van een oprichting van een eventuele 'Palestijnse staat' in dit gebied.
  • Maart 1965: De Moslim Broederschap (voorloper op Hamas) begint vanaf de Gazastrook met aanslagen op Israëlische doelen. De Gazastrook is op dat moment bezet door Egypte, er is geen sprake van een oprichting van een eventuele 'Palestijnse staat' in dit gebied.
  • 5 t.m. 10 juni 1967: Zesdaagse Oorlog. Egypte, Jordanië en Syrië vallen Israël aan. Israël herovert de Gazastrook, Samaria & Judea en weet jeruzalem te herenigen.
  • juni 1968 t.m. 1970: Egypte begon, met steun van de Sovjet Unie, tijdens een uitputtingsoorlog met beschietingen over het Suez Kanaal om Israël te verzwakken en demoraliseren.
  • 26 december 1968: Twee Arabische gewapende mannen overvallen een Israëlisch El-Al vliegtuig tijdens de vlucht van Beiroet (Libanon) naar Athene (Griekenland); hierbij wordt één persoon omgebracht.
  • 18 februari 1969: Arabische aanslag op een Israëlisch passagiersvliegtuig in Zürich.
  • 22 februari 1970: In de buurt van Zürich (Zwitserland) wordt een passagiersvliegtuig, met Joodse reizigers, in de lucht opgeblazen door Arabische terroristen. Hierbij komen 38 passagiers en 9 bemanningsleden om.
  • 8 mei 1970: In Avivim worden bij een slachting door de PLO in een schoolbus 9 kinderen en 3 volwassenen gedood en zijn er 19 gewond.
  • 6 september 1970: PLO teroristen proberen een Israëlisch El-Al vliegtuig te kapen, maar deze mislukt.
  • 5 september 1972: Tijdens de 20e Olympische Spelen in München gijzelen acht leden van de PLO terreurgroepering Zwarte September (onder leiding van Yasser Arafat en Mahmoud Abbas) de Israëlische sportploeg. De gijzeling wordt met geweld beëindigd op het vliegveld, waarbij zeventien doden vallen: alle gijzelaars en vijf terroristen.
  • 1 maart 1973: PLO-terroristen ontvoeren, onder leiding van Mahmoud Abbas, de Amerikaanse ambassadeur en zijn plaatsvervanger in Khartoem (omdat de VS te veel pro-Israël zou zijn), alsmede een Belgische diplomaat. De slachtoffers worden later op telefonische instructie van Yasser Arafat vermoord.
  • 6 oktober t.m. 22 oktober 1973: Egypte valt de Joodse staat aan tijdens Jom Kippoeroorlog. Egypte word geholpen door lefers uit Jordanië, Syrië, Irak, Saoedi-Arabië, Koeweit, Marokko Pakistan, Algerije, Soedan, Uganda, Cuba en de PLO. Daarnaast ook nog eens met Mirage-vliegtuigen en 1 miljoen dollar uit Libië, enkele tientallen tanks uit Algerije, wapens uit de USSR en tanks & helikopters uit Cuba. Het lukte deze troepenmachten niet om de Joden uit te moorden.
  • 17 december 1973: Aanslag met fosforgranaat, gepleegd door al-Fatah en Abu Nidal, in Pan Am vliegtuig (Flight 110). Vijf PLO terroristen van deze groep voerden de aanslag uit terwijl het vliegtuig aan het taxiën was naar een terminal op vliegveld Leonardo Da Vinci International Airport. Tegelijkertijd gijzelen andere gewapende Fatah-leden de bemanningsleden en passagiers van een Lufthansa 737. In totaal komen 33 mensen om en raken meer dan 28 gewond.
  • 15 mei 1974: Bij een PLO aanslag op een Joodse school in Ma’alot (Galilea) komen 22 kinderen om het leven.
  • 8 september 1974: Bij een aanslag op een vliegtuig van TWA (Flight 841), die opsteeg vanuit Tel aviv, komen 79 passagiers en 9 bemanningsleden om. Het vliegtuig stort neer in de Ionische zee de aanslag is gepleegd door de Libanese terroristische organisatie van Abu Nidal.
  • 5 maart 1975: PLO-terroristen uit Libanon voeren een gijzeling uit in de Savoy Hotel (Tel Aviv), waarbij uiteindelijk meer dan 8 gegijzelden omkomen, 11 gewonden vallen en 3 Israëlische soldaten worden gedood.
  • 4 juli 1975: Bij een PLO bomaanslag in Jeruzalem worden 13 Israëlise burgers gedood.
  • 27 juni 1976: Een vliegtuig van Air France dat vanuit Tel Aviv naar Parijs onderweg is wordt door de PLO en Duitse linkse terreurorganisatie RAF gekaapt en naar het Ugandese Entebbe gevlogen. Een spectaculaire reddingsactie van Israëlische commando's levert de bevrijding van de gijzelaars op.
   11 maart 1978: Vanuit Libanon opererende terroristen van de PLO kapen twee Israëlische autobussen en vermoorden 37 inzittenden.
  • maart 1978: Israël zet een tegen actie in en trekt Libanon binnen, de z.g.n. Litani-operatie. Nadat de VN resolutie 425 aan nam trok het IDF weer uit Libanon terug.
  • 2 mei 1980: Bij een aanslag van PLO-terroristen in Hebron komen zeven Israëlische studenten om en raken er 16 gewond.
  • 3 oktober 1980: Aanslag op de Synagogue rue Copernic in Parijs.
  • 13 april 1982: PLO leden die tijdens de etnische zuiveringen van 1970 uit Jordanië waren gedeporteerd hadden in Libanon onderdak gevonden. De aanslagen die de PLO vanuit zuid Libanon op Israël pleegde betekende een constante dreiging voor de Joodse staat. Israëlische leger drong vervolgens opnieuw Libanon binnen.
  • 1985, aanslagen door Abu Nidal op de balies van El Al in de vliegvelden van Wenen en Rome, waarbij in totaal 19 doden vallen.
  • 16 januari 1991: Irak valt buurland Koeweit binnen. De VS besluit om Koeweit te hulp te komen. Vervolgens worden de raketten vanuit Irak op Israël, die zich niet met deze oorlog bemoeid had, af geschoten.
  • 1987-1993: De PLO begint een groot offencief tegen Israëlische burgers, onder de benaming de 'Eerste Intifada' worden alle bewoners in Israël geterroriseerd.
  • 6 april 1994: Acht doden bij aanslag met een autobom door Hamas in de Israëlische stad Afula.
  • 13 april 1994: Zelfmoordaanslag door Hamas kost aan vijf mensen het leven in de stad Hadera.
  • 18 juli 1994: Bomaanslag op het AMIA-gebouw, 85 mensen waarvan het merendeel Joden verliezen het leven bij een bomaanslag op een Joods cultureel centrum in Argentinië.
  • 19 oktober 1994: 22 doden bij een zelfmoordaanslag van Hamas op een bus in Tel Aviv.
  • februari 1995: Zelfmoordaanslagen op twee bussen in Jeruzalem met als resultaat 45 doden.
  • februari 1996: 47 Israëliërs komen om bij drie zelfmoordaanslagen ter vergelding van de dood van Yehiyeh Ayyash, de belangrijkste bommenmaker van Hamas.
  • augustus 1998: 21 gewonden bij bomexplosie Tel Aviv waaronder een baby en een zwangere vrouw.
  • oktober 1998: Doden bij Hamas-aanslag in de Gazastrook. Aanslag was gericht tegen een schoolbus met joodse scholieren.
  • november 1998: Autobom ontploft in Jeruzalem waarbij twee doden vallen en 21 gewonden.
  • november 1998: 18 gewonden in de Israëlische badplaats Netanya door een staafbom in een vuilnisbak die voor een bank ontplofte.
  • november 1998- Zware bomaanslag op een bus in de noordelijke plaats Hadera waarbij twee Israëli's omkomen.
  • 1 juni 1999: Zelfmoordaanslag in een rij voor een discotheek in het oude Dolfinarium van Tel Aviv doodt 21 mensen. De Hamas eiste verantwoordelijkheid op.
  • 9 augustus 1999: Een lid van Hamas blaast zichzelf op in een pizzarestaurant in Jeruzalem: vijftien doden.
  • 17 oktober 1999: Terroristen van de PLO groepering 'Volksfront voor de Bevrijding van Palestina' vermoorden in Jeruzalem de Israëlische minister van Toerisme Rechavam Ze’evi.
  • 28 september 2000; Tweede Intifada of Al-Aqsa Intifada een golf van terreur houd aan tot 2005 en kost 972 Israëliërs, waaronder 122 kinderen het leven.
  • 1 december 2001: Op de Ben-Yehudastraat in Jeruzalem blaast de Hamas 11 mensen op.
  • 2 december 2001: In bus 16 in Haifa (Israël) worden door de Hamas 15 mensen vermoord.
  • 11 april 2002: Bomaanslag op de El-Ghriba synagoge in Djerba (Tunesië), waarbij onder meer Duitse toeristen om het leven komen.
  • 27 maart 2002: 29 mensen komen bij een zelfmoordaanslag in een hotel in Netanya.
  • 18 november 2002: Hamas-leden openen het vuur op een groep Joden waarbij 12 doden vallen.
  • 21 november 2002: In het Israëlische plaatsje Kiryat Menahem een aanslag op een stadsbus, vol met schoolkinderen en studenten, waarbij 14 doden vallen.
  • 5 januari 2003: Centraal busstation, Tel Aviv, Israël
  • 16 mei 2003: Aanslagen op een synagoge en een nabij gelegen Joods horeca gelegenheid in Casablanca, Marokko
  • 19 augustus 2003: Lijn 2, Jeruzalem, Israël
  • In augustus-september - 39 doden bij drie zelfmoordaanslagen door Hamas in Israël
  • 4 oktober 2003: Terroristische aanslag in het Maxim-restaurant van Haifa, Israël. Eenentwintig Israëliërs worden gedood en 51 worden verwond.
  • 14 januari 2004: 4 doden door een zelfmoordaanslag bij de grens tussen Israël en de Gazastrook. Het was de eerste keer dat in de Gazastrook een vrouw in naam van de Hamas een zelfmoordaanslag pleegde.
  • 29 januari 2004: Zeker tien doden door een zelfmoordaanslag op een bus in Jeruzalem.
  • 14 maart 2004: Twee jonge zelfmoordterroristen brengen tien mensen om bij een aanslag in de haven van het Israëlische plaatsje Ashdod.
  • 7 oktober 2004: Drie autobommen ontploffen in Egyptische badplaatsen waar voornamelijk Israëli's hun vakantie vieren. Hierbij komen meer dan 34 mensen om en raken er 114 gewond.
  • 13 februari 2005: Bij een zelfmoordaanslag bij een grensovergang tussen Israël en Gaza worden negen mensen gedood en vallen er meerdere gewonden. Drie Palestijnse militante groeperingen eisen de aanslag op, waaronder de Al-Aqsa Martelaren Brigades.
  • 25 februari 2005: Buiten een nachtclub in de buurt van het strand van Tel Aviv blaast een Palestijnse terrorist zichzelf (en daarmee definitief het staakt-het-vuren) op met 20 pond aan explosieven. Meer dan 4 personen worden gedood en 12 mensen raken gewond.
  • 2 juli 2005: aanslag met een shovel in Jeruzalem. Waarbij een auto met moeder en kind worden plat gereden.
  • 7 juli 2005: Een Arabische tiener blaast zichzelf, namens de PLO, op in een winkelpromenade in de buurt van Netanya (Israël), waarbij 3 Israëli's worden gedood.
  • 14 juli 2005: Een raketaanval vanuit de Gazastrook op Israëlische doelen kost een 22-jarige vrouw het leven. De Al-Aqsa Martelaren Brigades hebben de verantwoordelijkheid voor de beschieting opgeëist. Het is de eerste dodelijke raketaanval vanuit de Gazastrook sinds Israël en de PLO in februari 2005 een staakt-het-vuren overeenkwamen.
  • 22 juli 2005: aanslag met een shovel in Jeruzalem. Waarbij drie mannen tegen een muur worden gereden en vermoord
  • 24 juli 2005: Een Israëlisch echtpaar uit Jeruzalem wordt doodgeschoten in de Gazastrook. Fatah en de Islamitische Jihad eisen verantwoordelijkheid op.
  • 24 juli 2005: Aan de grens van Israël met de Gazastrook vallen twee doden en vier gewonden als Palestijnse militanten een Israëlische auto beschieten. Eerder die dag was een Palestijnse terrorist opgepakt met een bomgordel die van plan was in Tel Aviv een aanslag te plegen. De incidenten werden gepleegd aan het einde van het bezoek van Amerikaanse minister Condoleezza Rice van Buitenlandse Zaken aan het Midden-Oosten.
  • 2 augustus 2005: PLO terreurbeweging Jihad vuurt raketten af op tienduizenden Joden die in de Gazastrook wonen en sympathisanten die nabij de Gazastrook stonden te demonstreren tegen de Israëlische deportaties uit dat gebied. Een afzwaaier kwam echter terecht op een Arabisch huis waarbij een Arabisch jongetje werd gedood.
  • 25 juni 2006: Leden van Hamas dringen, via een tunnel, vanuit de Gazastrook Israël binnen om een aanslag te plegen. Zij vermoorden vijf Israëlisch en nemen de toen 19-jarige Gilad Schalid gevangen. Deze actie leid tot 'Operatie Zomerregens'
  • 12 juli 2006: Leden van de islamitische terreurbeweging Hezbollah dringen Israël binnen. Zij vermoorden drie Israëlisch en ontvoeren Ehud Goldwasser en Eldad Regev die zij in Libanon vermoorden. Dit was de aanleiding tot de Libanon oorlof van 2006.
  • 29 januari 2007: Voor het eerst wordt er een PLO zelfmoordaanslag uitgevoerd in de Zuid-Israëlische badplaats Eilat; vier personen waaronder de dader komen daarbij om het leven.
  • In 2007 schoot de PLO vanuit de Gazastrook 2.774 raketten af op burgerdoelen in Israël.
  • 6 maart: 2008 Bij een aanslag op de Merkaz HaRav Yeshiva in Jeruzalem worden 8 Joodse studenten tijdens hun godsdienststudie vermoord door Alaa Abu Dhein.
  • In 2008 kreeg Israël ruim 3.168 projectielen vanuit de Gazastrook op zijn land te verduren.
  • 20 januari 2009: beschieting op een echtpaar die in hun auto reden op weg naar Kochav Haschahar.
  • 27 januari 2009: bomaanslag met bermbom nabij Kissufim, waarbij één persoon werd vermoord en drie anderen gewond raakten.
  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl