bekijkhetmaar.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Antisemitisme Italië
  Bond Italië: 'boycot Joden!'
  ROME - ""Kauf nicht bei Juden". De leus uit het fascistische verleden is opgerakeld in Rome, waar een kleine linkse vakbond in een advertentie oproept "alle winkels van Joden te boycotten" als tegenmaatregel voor het Israëlische optreden in de Gazastrook.
  Secretaris Giancarlo Desiderati van de Flaica, een bond van winkelpersoneel, toonde zich direct bereid om een lijst van Joodse winkels op te stellen, vooral in de kledingsector.

  Zijn initiatief heeft in Rome tot een storm van verontwaardiging geleid. De andere vakbonden roepen op uit de Flaica te stappen. Burgemeester Gianni Alemanno heeft als blijk van solidariteit in winkels met Joodse eigenaren demonstratief overhemden en stropdassen gekocht.
  De Joodse gemeenschap heeft een aanklacht ingediend wegens antisemitisme tegen de Flaica en haar leider, die daarop schielijk op zijn schreden terugkwam. Nu roept de bond op tot een boycot van producten uit Israël.
   Even voor alle duidelijkheid: Wie Israël echt wil boycotten zet zichzelf terug naar 'de middeleeuwen '. Zie deze VIDEO

  Reacties

  bekijkhetmaar op 24-01-2009 19:44
  Antisemitisme steekt kop op in Italië
  ROME – Explosieven, oproepen tot een boycot, vandalisme en haatgraffiti. Ook na de beëindiging van de strijd tussen het IDF en de PLO in de Gazastrook wordt de Joodse gemeenschap in Italië bijna elke dag wel bedreigd.
  Tweeëntwintig Joods-Italiaanse winkeliers moesten vrijdagmorgen noodgedwongen de slotenmaker bellen voordat ze aan hun werk in een buurt in het noorden van Rome konden beginnen. Het slot van hun zaak was in de nacht met siliconenkit dichtgemaakt. Bij een van de winkels was een opschrift aangebracht waarop stond te lezen ”Boycot Israël”. Als afzender stond de naam van een rechts-radicale groepering.
  De afgelopen tien dagen waren al twee keer eerder Joodse winkeliers in andere Romeinse wijken slachtoffer van deze vorm van bedreiging.
  In dezelfde nacht stalen onbekenden in het centrum van Florence een marmeren plaat ter ere van Oriana Fallaci, de twee jaar geleden overleden schrijfster, die een vurig verdediger van Israël was. En de grafzerken op de Joodse begraafplaats in Vilnius werden beklad met nazi tekens. De politie gaat ervan uit dat de daders uit het anti-Israëlkamp afkomstig zijn.
  Een week geleden plaatsten twee onbekende mannen –de politie beschikt over beelden van een veiligheidscamera waarop twee schimmen actief zijn– een explosief bij een centrum van Lubawitsjer Joden in dezelfde stad. Dezelfde week verschenen antisemitische leuzen op muren vlak bij de Florentijnse synagoge.
  Andere incidenten werden gemeld uit Turijn, Milaan, Napels en Aosta, waar demonstraties tegen het Israëlische optreden in Gaza uitmondden in het verbranden van vlaggen met een Davidsster en het roepen van leuzen tegen Israël.
  De agressie tegen Israël en de Joden in Italië begon met de strijd in de Gazastrook. Voorlopig dieptepunt was de oproep van een linkse vakbond om Joodse winkels te boycotten. Na een storm van verontwaardiging wijzigde de vakbond zijn oproep in een boycot van 'Israëlische producten', maar daarmee kwam de aanklacht van rassenhaat –die de Joodse gemeenschap had ingediend– niet van tafel.
  Gianni Alemanno, de burgemeester van Rome die afkomstig is van een rechtse, voormalig neofascistische partij, stelde zich achter de winkeliers „die getroffen zijn door een boycot van vandalen van extreem rechts en extreem links.”
  Anti-Joodse tendensen in Italië steken telkens de kop op als het Israëlisch-Palestijnse conflict op scherp komt te staan. Ook in andere Europese landen is dat het geval. Maar in Italië wordt het onderscheid nauwelijks aangebracht tussen Israëliër en Joodse Italiaan, hetgeen op rabiaat antisemitisme duidt. De tegenstanders komen uit zowel linkse als rechtse hoek.
  Dat Joden in het (neo)fascisme weinig vertrouwen hebben is gezien de periode-Mussolini goed voor te stellen, ook al nemen juist de politieke kopstukken uit die beweging, zoals burgemeester Alemanno, het voor Joodse Italianen op. Dat de aanvallen ook van extreem linkse zijde komt is pijnlijker. Veel Joden voelden zich na de Tweede Wereldoorlog thuis in de communistische partij.
  Het zijn vooral autochtone Italianen van beide extreme zijden van het politieke spectum die hun ijver en organisatiekracht aanwenden.
  op 15-06-2009 19:08
  Italiaanse priester preekt met hakenkruis op zijn jas
  ROME - Een Italiaanse priester heeft zijn parochianen met een hakenkruis geschokt. De 51-jarige Angelo Idi, priester in de Italiaanse stad Vigevano, droeg een swastika op zijn jas toen hij voor de kerk stond om de misgangers te verwelkomen.
  "Ik ben trots op mijn rechtse overtuigingen," zie de nazistische priester. "Mensen moeten niet oordelen over mijn politieke gedachtegoed, ze moeten me beoordelen op basis van mijn kwaliteiten als priester."
   Bron:
  • RK Nieuws
  Niels op 17-09-2009 20:34
  Hitler- en Mussoliniwijn uit de schappen
  MILAAN - De Italiaanse supermarktketen Carrefour Italia haalt wijnen met met afbeeldingen van Adolf Hitler en andere leiders van het naziregime uit de schappen. Een Franse toeriste van Joodse afkomst was de flessen tegengekomen toen zij tijdens haar vakantie in Italië boodschappen deed. Op de etiketten van de wijnflessen stonden ook fascistische leuzen.
  Na een klacht van de vrouw haalde de supermarktketen de omstreden flessen uit de verkoop, zo meldde de krant Corriere della Sera woensdag. In dezelfde serie worden ook wijnflessen met de beeltenissen van paus Johannes Paulus II, Che Guevara en Bob Marley verkocht. Volgens de supermarktketen verkopen de wijnflessen met afbeeldingen van bekende personen goed.
  Eerder besloot het parket van Bolzano, in het noordoosten van Italië, de etiketten van wijnflessen met de beeltenissen van Adolf Hitler en Benito Mussolini in beslag te nemen. De etiketten en de wijn werden verkocht door wijnhandelaar Lunardelli, vlakbij de grens met Oostenrijk.
  De twintig etiketten voor wijnflessen maakten deel uit van de lijn "Der Führer". Op de afbeeldingen waren onder meer Hitler, Hermann Göring, Heinrich Himmler en Rudolf Hess afgebeeld terwijl ze een nazigroet uitvoeren. Op het etiket, dat zowel in het zwart-wit en gekleurd werd gedrukt, staat ook de tekst "Ein Volk, ein Reich, ein Führer".
  Het bedrijf Lunardelli verkoopt al sinds 1995 een "historische collectie". Zo worden er flessen verkocht met afbeeldingen van Churchill, Gramsci, Hitler, Marx, Napoleon, Mussolini of Che Guevara. Volgens de wijnhandelaar verkoopt het bedrijf jaarlijks zo'n 20.000 wijnflessen met Hitler afgebeeld op het etiket.
   Bron:
  • De Morgen
  replica op 18-11-2010 03:20
  Jewelry Industry has wholEsale bvlgari earring jewelry Jewelry Industry has gucci rings jewelry 
  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl