bekijkhetmaar.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Antisemitisme Nederland
  Intifada in Amsterdam
  Een filmpje filmpje van Thomas Schlijper op Amsterdam Centraal over de Intifada-oproep van SP-kamerlid Harry van B. en het lief van de inmiddels overleden 'vader ter terroristen', Yasser Arafat, Gretta D. op het Museumplein, leidden de afgelopen dagen tot heel wat beroering. Niet alleen op onze eigen site, maar zelfs in het landelijk nieuws.
  Van B. haastte zich uit te leggen dat hij met het roepen om een intifada alleen maar geweldloos verzet had bedoeld. Blijkbaar is van B. niet goed ingelicht want de vorige twee intifada's kunnen nu niet echt 'geweldloos' genoemd worden.

  Inmiddels wordt, met dank aan dergelijke ondoordachte protestuitingen, elke Jood in Nederland persoonlijk verantwoordelijk gehouden voor hetgeen Israël aan acties onderneemt tegen de PLO. En helaas niet alleen door onze islamitische medeburgers. De dialoog beperkt zich steeds meer tot het tegen de kop slaan van mensen met keppeltjes.
  Achter het duo van B. en D. riep een menigte "Hamas, Hamas, alle Joden aan het gas", werden borden mee gedragen met teksten waarin Joden worden vergeleken met nazi's en gingen Israëlische vlaggen in vlammen op.

  Dolle Dries
  Dries van A. vindt dat er een VN-onderzoek moet komen naar de aanvallen die Israël uitvoert op doelen in de Gazastrook. Dat heeft hij laten weten in een verklaring. De woordvoerder van een Nederlandse afdeling van de moslim lobby stelt dat Nederland het initiatief moet nemen bij het onderzoek, dat moet uitwijzen of Israël oorlogsmisdaden begaat in de Gazastrook.
  De christen democraat stelt sinds enkele jaren vermeende Israëlische wandaden jegens de Arabieren aan de kaak. Zaterdag leverde hij in het televisieprogramma Nova al kritiek op de aanvallen van Israël, waarbij hij sprak over 'genocidale praktijken.'
  Israël heeft het recht zijn burgers te verdedigen tegen raketten van de PLO, maar hierbij moet een verschil gemaakt worden tussen militaire en burgerdoelen (waarbij Dries er volledig aan voorbij gaat dat Israël vecht tegen terroristen en niet tegen militairen). Dries noemt de acties van Israël disproportioneel. Hij wijst erop dat eerder aartsbisschop Desmond Tutu de noodklok luidde over de Israëlische aanvallen, die een reactie zijn op raketbeschietingen door de radicale islamitische terreurbeweging Hamas.
  Zaterdag begon Isreël een luchtoffensief tegen de PLO. Bij deze aanval zouden volgens de PLO 'vele doden' zijn gevallen, 80% van de doden waren terreurleden van Hamas, 20% zouden burgers zijn. Dat afgezet tegen Israëlische slachtoffers waarbij 0% militair is en 100% burgerslachtoffers.

  Congo
  De VN, NGO's, Arabische Liga enz. enz. maken zich druk om het aantal slachtoffers dat Israël zou hebben gemaakt onder de PLO. Helaas voor de bewoners in de Congo lijkt niemand zich druk te maken over de ruim 400 burgers die door de terreurbeweging LRA (Lord's Resistance Army) vermoord zijn tussen kerst en oudjaaradag. Het aantal slachtoffers van 100% burgerslachtoffers noem ik niet om burgerslachtoffers aan Arabische zijde goed te keuren maar om aan te geven dat er enorm éénzijdig naar Israël word gekeken. Het blijkt wel weer duidelijk dat terroristen op meer symphatie kan rekenen dan niet terroristen. Maar dat komt wellicht ook omdat de meeste NGO's uit de linkse kliek bestaat, welke er zelf ook totaal geen moeite mee hebben om terroristische aanslagen te plegen, denk hierbij aan de RAF, Rode Jeugd, ALF, RA-RA en Milieu Offensief (bekend van Volkert van der G., de moordenaar van Pim Fortuyn).

  Reacties

  Pagina12
  Niels op 19-06-2009 18:24
  PvdA: "Israëlvisie van minister Verhagen is schadelijk voor onze reputatie"
  DEN HAAG - De PvdA vindt dat minister Verhagen van Buitenlandse Zaken de Nederlandse reputatie als hoeder van het internationale recht schaadt. De PvdA is het niet eens met plannen om de handelsvoordelen die Israël heeft uit te breiden, waar de CDA minister wel voorstander van is.
  "Minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen (CDA) schaadt het internationaal recht als hij geen afstand neemt van het beleid van het Israëlische kabinet," meent de socialistische kamerlid Martijn van Dam vrijdag.
  De vriend van Hamas roept de minister geen verdere banden met Israël aan te halen in de vorm van handelsvoordelen.
  Van Dam vindt dat Israël eerst moet stoppen met het uitbreiden van nederzettingen in Samaria en Judea (of zoals de PvdA dat noemt: de bezette gebieden). "Israël moet niet beloond worden voor het leed dat het de Palestijnen aandoet," meent de bewindsman die net terug komt vanuit het Hamas terroristenbolwerk in Gazastad.
  De Israëlische premier Benjamin Netanyahu liet zondag weten te stoppen met het bouwen van nieuwe Joodse plaatsen, de buitenposten zullen vervolgens allemaal met de grond gelijk gemaakt worden en Israël is voorstander van de stichting van een Palestijnse staat (echter voorlopig zonder eigen legers, buitenlandse waarnemers is wel bespreekbaar). Echter voelt Netanyahu zich verplicht om aan de natuurlijke behoeften in plaatsen als Maaleh Adumim te voldoen, hiermee bedoelt hij dat er woningen gebouwd moeten worden vanwege gezinsuitbreiding. De Amerikaanse president Barack Hussein Obama heeft eerder opgeroepen dat er een totale bouwstop moet komen binnen de omstreden gebieden. Van Dam sluit zich hierbij aan hij meent dat 'Het koloniseren van een gebied een schending van de Conventie van Genève is' en daarmee in strijd met het internationaal recht.
  "Nederland is altijd een groot voorvechter van het internationaal recht geweest," meent Van Dam. Vervolgens roept hij Verhagen op om af te zien van het 'belonen van recidivegedrag van Netanyahu die aankondigt door te willen gaan met het schenden van het internationaal recht, maar te kiezen voor het verdedigen van het volkenrecht wanneer Verhagen volgende week in Israël is.
  "Ook zou Verhagen de Gazastrook moeten bezoeken," meent Van Dam. Wanneer onze bewindsvoerder dit doet is het te hopen dat de vrienden van Van Dam tijdelijk de wapens laat rusten en niet door gaat met het afschieten van raketten op Israëlische burgers.
   Bron:
  • NOS
  • Volkskrant
  • Reuters
  Niels op 23-06-2009 20:52
  SP: Wilders is verlengstuk van de Joden
  AMSTERDAM - SP-Kamerlid Harry van Bommel 'verdenkt PVV-kamerlid Geert Wilders van een dubbele agenda'. De SP heeft Wilders herhaaldelijk beschuldigd dat hij met zijn partij tegen de islam strijd in opdracht van de joden. Vandaag reageerde van Bommel op Wilders' aanvraag van een spoeddebat in de Tweede Kamer over de kwestie Iran: "Hij wil Iran aanvallen om zo Israël te beschermen, dat is altijd zijn lijn geweest. Nu ziet hij zijn kans schoon omdat de Iraanse bevolking de straat op gaat."
  "Wilders is uit op een oorlog met Iran." Beweert de politicus van de partij die tijdens de EP verkiezing op 4 juni zag dat de PVV 16% van haar stemmers 'wegsnoepte'. "Wilders heeft helemaal het belang van de Iraanse bevolking niet in het achterhoofd maar wil oorlog met dat land."
  De PVV wil dat minister Verhagen van Buitenlandse Zaken maatregelen neemt tegen Iran, naar aanleiding van het escalerende geweld na de presidentsverkiezingen. Die alleen afgelopen zaterdag aan zeker 13 mensen het leven kostte.
  "Inzet van het debat voor de PVV is het verbreken van de relaties met Iran, het terugroepen van de Nederlandse ambassadeur en het uitwijzen van de Iraanse ambassadeur uit Nederland," meent van Bommel. Volgens de graag geziene gast wil de PVV-leider over de ruggen van de Iraanse demonstranten oproepen tot een volledige diplomatieke isolatie. "Als je alle diplomatieke banden verbreekt is dat een opmaat naar oorlog," aldus de man die via zijn weblog herhaaldelijk heeft opgeroepen tot een algehele Israël boycot en die in januari verwachte dat de Nederlandse ambassadeur in Israël terug geroepen werd.
  Van Bommel liep op 3 januari mee in de demonstratie tegen Israël en riep op tot een nieuwe Intifada tegen Israël terwijl zijn maten op de achtergrond riepen "Hamas, Hamas alle Joden aan het gas". Hij verwees naar eerdere uitspraken van de PVV. "Wilders heeft in de Kamer al eens gezegd dat hij op nucleaire vraagstukken Iran zo snel mogelijk wil bombarderen."
  "Een oorlog tegen Iran zou funest zijn voor het Midden-Oosten en funest zijn voor het vredesproces tussen Israel en de Palestijnen." Dat is volgens de SP'er een heilloze weg. Iran is de grootste sponsor, van wapens en geld, in de strijd die door islamitische terreurgroeperingen (o.a. Hezbollah en Hamas) word gevoerd om 'Israël van de kaart te vegen'. "Iran beschikt over raketten om in heel de regio huis te houden. Dat moet je niet provoceren," meent van Bommel.
  Maandagavond, 15 juli, eisten honderd duizenden burgers het einde van de dictatuur. Die zelfde avond klonk er op de Nederlandse radio over de kwestie Iran het volgende bericht: "SP-kamerlid Harry van Bommel vindt dat het buitenland de uitslagen van de verkiezingen in Iran gewoon moet respecteren, omdat er geen bewijzen zijn voor fraude." Twee dagen later bekende van Bommel schoorvoetend 'dat er het één en ander mis is gegaan tijdens en vooral na de verkiezingen'. Op 17 juli pleitte hij voor onafhankelijke waarneming bij een hertelling van de stemmen in Iran. "Ook al wil dat land het niet maar bij een hertelling van de stemmen of een eventuele herverkiezing moeten we daarop aandringen. We hebben in bepaalde Afrikaanse landen gezien dat dat werkt." In de discussie over mensenrechten zei van Bommel dat minister Verhagen (BuZa) de demonstranten in Iran een slechte dienst bewijst door de discussie over vermoedelijke verkiezingsfraude te vermengen met die over het nucleaire programma van Iran en mogelijke uitbreiding van de sancties tegen het land. Van Bommel: "Op de korte termijn is dat geen steun aan de bevolking van Iran, eerder het tegendeel. Iran verder isoleren betekent dat de dictatuur vrij spel krijgt."
  Geert Wilders liet in een reactie weten het niet eens te zijn met het betoog van zijn SP collega. "Van Bommel spreekt wartaal. De SP is duidelijk in paniek over de slechte peilingen en het leiderschap," is het enige wat de PVV-leider kwijt wil.
   Bron:
  • ANP
  • SP
  • Iraanse staatstelevisie
  • Radio 1
  Niels op 27-06-2009 21:27
  Halve waarheid is hele leugen
  UTRECHT - Natuurlijk heeft iedereen recht op zijn eigen opinie over bepaalde situaties. Zo hebben ook Gretta Duisenberg, Anja Meulenbelt, Harry van Bommel en Martijn van Dam dat zelfde recht over Israël, hier zal ik dan ook geen discussie over voeren. Wat ik echter wel vind is dat men geen recht heeft op een andere staat bewust in diskrediet te brengen door onjuiste informatie en valse beschuldigingen.
  De halve waarheden van de extremistische linkse groeperingen kennen we inmiddels al, maar 'gematigd links' winden er ook steeds minder doekjes om wanneer Israël middels leugens in diskrediet gebracht moeten worden. "In zijn verslag van zijn reis door het Midden-Oosten doet Martijn van Dam tal van onjuiste beweringen over het Israëlisch-Palestijnse conflict," zegt Yochanan Visser.
  Martijn van Dam (PvdA) gebruikt zijn oriëntatiereis naar het Midden-Oosten om zijn in Nederland gevormde opinie over het Israëlisch-Palestijnse conflict overeind te houden.
  Wanneer je informatie wilt verzamelen om een goed beeld te vormen van een situatie zul je het oor te luisteren moeten leggen bij alle partijen en hier een beeld uit moeten vormen. Van Dam heeft er echter voor gekozen om zijn informatie te verzamelen bij activisten. Hij bracht een bezoek aan Hamas, islamitische woordvoerders van de VN in de Gazastrook en linkse vredesactivisten in Israël. Hij heeft elke gelegenheid om de visie van de andere kant te horen af geslagen, terwijl hier gelegenheid genoeg voor was. Hij bezocht wel door bommen beschadigde overheidsgebouwen in Gazastad maar ging met een ruime boog om Ashkelon en Sderot heen, om maar niet geconfronteerd te hoeven worden met huizen en scholen die door Hamas beschoten waren met Kassamraketten.
  In zijn vooringenomenheid goochelt van Dam met de feiten en doet onjuiste beweringen. Zo zag hij ‘gebombardeerde scholen en universiteiten’ in Gazastad. Wie herinnert zich niet de berichten over de VN-school in Jabalyah waarvan islamitische VN-medewerkers beweerden dat hij ‘bestookt’ zou zijn, waarbij meer dan 40 burgers zouden zijn gedood. Later bleek, toen journalisten van de Toronto Globe and Mail de school bezochten, dat dit bericht één grote leugen was. Er was niet op de school geschoten, er waren geen mensen in de school gedood en de doden die in de school gepresenteerd werden waren buiten de school om het leven gekomen. het waren overigens geen burgers maar terroristen. Later erkende ook de VN dat het oorspronkelijke rapport 'onjuist' was. VN-secretaris Ban Ki-moon distantieerde zich onlangs van een VN-rapport over de Gazastrook om vergelijkbare redenen.
  Van Dam heeft het over een groot tekort aan voedsel in de Gazastrook. Dit is een onjuiste bewering en het voedsel tekort word overigens ook niet opgelost door gebruik van de smokkeltunnels van Rafah, deze tunnels worden uitsluitend gebruikt om luxe artikelen en wapens naar de Gazastrook te transporteren. In de periode van 7 februari tot begin juni 2009 passeerden 4.915 truckladingen humanitaire hulp de grensovergang van Israël naar de Gazastrook. In de vrachtwagens werden 123.663 ton aan humanitaire goederen vervoerd, waaronder voedsel, medicijnen en medische apparatuur, kookgas en brandstof.
  De haat en radicalisering in de Gazastrook begon lang voor Israël in december 2008 reageerde op de raketbeschietingen vanuit de Gazastrook. Die begon toen Israël in 2005 de soevereiniteit van de Gazastrook overdroeg aan de PNA. Leden van Fatah, van wie de benen kapot geschoten zijn, vertellen over deze haat en radicalisering op video’s die ook Van Dam kan zien (http://israelfacts.eu/video/hamas/).
  "Het vredesproces wordt iedere dag moeilijker gemaakt door groeiende nederzettingen," zegt Van Dam. Die bewering is onjuist. Er is al zeven jaar geen enkele 'nederzetting' (ik spreek liever over Joodse plaatsen, omdat de benaming nederzetting -plaats waar een groep mensen zich vestigt- al een vooroordeel uit spreekt) bijgebouwd, er zijn wel Joodse plaatsen ontruimd. Alle Joden in de Gazastrook werden in 2005 gedeporteerd, in dat zelfde jaar werden ook de noordelijke Joodse plaatsen in Samaria ontruimd. In de daarop volgende vier jaar zijn er nog tientallen zgn 'buitenposten' met de grond gelijk gemaakt. De veelbesproken uitbreidingen vindt slechts plaats binnen de bestaande stadsgrenzen van de bestaande Joodse plaatsen. Volgens Van Dam zouden er 40.000 huizen in de pijplijn zijn. Maar waar dan? In totaal wonen er 260.000 Joden verspreid over Samaria en Judea. Van de 121 Joodse plaatsen zijn er maar 25 met een bevolkingsaanwas van 100 of meer per jaar; 74 groeien minder dan 100 inwoners per jaar en 21 krimpen. Deze Joodse plaatsen nemen slechts 2% in beslag van de omstreden gebieden.
  Was er overigens niet een wederkerigheidsproces afgesproken in de Roadmap? Eerst zouden de bij de PLO aangesloten terroristen moeten stoppen met het plegen van terreur, en dan zou Israël de bouw moeten bevriezen. Hierbij word niet alleen bedoelt dat de raketten regens vanuit Hamastan gestopt moeten worden maar ook geen aanslagen, denk hierbij aan de bulldozer aanslagen, vanuit Fatastan.
  Vorige week voerden leden van Hamas een aanval uit op de grensplaats Karni, amper twee weken daarvoor gebruikten PLO leden zelfs paarden om een aanslag te plegen op Israëlische burgerdoelen. Zowat dagelijks worden auto's met Israëlische nummerplaten in Judea vanuit een hinderlaag onder vuur genomen door Arabische terroristen.
  Maar even de Arabische verplichting buiten beschouwing gelaten, voordat me verweten gaat worden dat je kwaad niet met kwaad mag vergelden. "Dat de moslim terroristen zich niet aan de afsparen houd betekend natuurlijk niet dat Israël zich niet aan de afspraken hoeft te houden. Want anders blijf je in het geweldspiraal hangen," werd mij afgelopen woensdag om de oren gesmeten. Natuurlijk had die persoon daar gelijk in, met dat verschil dat tijdens de bepalingen van 'The Roadmap" officieel gedocumenteerd is dat het aan Israël is voorbehouden om te bouwen in Samaria en Judea.
  De bewering van die van Dam deed: "De helft van de Westoever is voor de Palestijnen ontoegankelijk," is onjuist. Afgezien van enkele delen van Jeruzalem, dat het primaire doel was van de zelfmoordterreur, is de hele Westoever toegankelijk voor deze mensen. Om hun bewegingsvrijheid te vergroten, verdwenen in 2008 140 controleposten. De jongste ontruiming was bij Vered Jericho, waardoor iedere Arabier vrij kan reizen naar de Jordaanvallei.
  Ook de bewering: "De helft van de wegen is voor hen verboden gebied," is bezijden de waarheid. De Arabieren hebben toegang tot alle wegen binnen Samaria en Judea, behalve de toegangswegen tot Jeruzalem en de wegen in een klein deel van de Joodse plaatsen zelf, Om wille van de veiligheid van de bewoners zullen hier de rondwegen gebruikt moeten worden. De wegen laten een bonte mengeling van groene en gele nummerborden zien. De gele nummerborden (Joden) zijn ver in de minderheid.
  "Het koloniseren van een bezet gebied is in strijd met de 4de Geneefse conventie," meent van Dam. Deze conventie is ruim een halve eeuw oud en dateert uit 1949, ze was een reactie op de deportaties van nazi-Duitsland. De bepaling verbiedt de bezettende macht de lokale populatie te vervangen door gedwongen transfer van de eigen bevolking.
  Joden kwamen echter geheel uit vrije wil op de Westoever wonen en vervingen de lokale bevolking niet. Ook is duidelijk dat de conventie spreekt over het bezette gebied van een soevereine staat. In dit geval was er geen soevereine staat die voor 1967 het gebied in bezit had. Er heeft nooit in de gehele geschiedenis een soevereine Palestijnse staat bestaan, in de periode van 1948 tot 1967 was Jordanië een illegale bezetter van de Westoever.
  Van Dam heeft zelf kunnen zien dat Joden en Arabieren in eigen dorpen door elkaar op de Westoever wonen. De enige Arabieren die van de Westoever verdreven zijn waren de christenen in Bethlehem. Zij zijn, net als de honderden christelijke Arabieren uit de Gazastrook, verdreven door hun islamitische Arabische 'broeders' zelf.
  Van Dam z'n opmerking over de 'extreem-rechtse' regering in Israël was veelzeggend. Aan die regering neemt namelijk een zusterpartij van de PvdA deel.
  Een echte factfinding-reis lijkt voor van Dam noodzakelijk. Misschien kan hij daar Jimmy Carter eens over bellen. Carter, bepaald geen pro-Israëlactivist, bezocht vorige week voor het eerst Gush Etzion (Judea). Na afloop zei hij dat Gush Etzion bij Israël moet blijven. Ook zei hij dat hij het geluk had gehad een perspectief te leren kennen dat hem tot dan toe onbekend was.
   Bron:
  • Yochanan Visser (manager van de Israël Facts monitorgroep in Israël)
  • Ster woordenboek
  Niels op 29-06-2009 19:34
  Volgens Koenders moet Israël de grenzen met de Gazastrook openen
  JERUZALEM - Ook de Nederlandse minister Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) meent een duit in het zakje te moeten doen. Heeft de Israëlische regering zondag opgedragen de grenzen met de Gazastrook onmiddellijk meer open te stellen voor handel en voor vrachtwagens met humanitaire goederen. Dit ongeacht of Hamas door blijft gaan met beschietingen op Israël of dat Hamas voldoet aan de Israëlische eis eerst de drie jaar geleden Gilad Schalid vrij te laten.
  Egypte opende zaterdag de grensovergang met de Gazastrook zodat de bewoners goederen in kunnen slaan en ziekenhuizen kunnen bezoeken. Vanavond zal deze grensovergang weer hermetisch afgesloten worden, dan zullen de goederen weer via smokkeltunnel naar de Gazastrook vervoerd worden. Blijkbaar heeft Koenders daar geen moeite mee, al was het natuurlijk alleen al omdat het de EU waarnemers waren die de grens in de steek hebben gelaten. Zouden zij gebleven zijn, en zij hun afspraken na gekomen waren, dan kon de grens (wat dat betreft) weer opengesteld worden.
  Als vanzelfsprekend richt men de pijlen op de Joodse staat. "Het is onaanvaardbaar dat Israël de grenzen niet opent voor humanitaire goederen en de reconstructie van de Gazastrook geen kans geeft. Ook onze programma's kunnen er niet worden uitgevoerd," zei de PvdA minister na afloop van zijn gesprek met de Israëlische minister Isaac Herzog, die verantwoordelijk is voor humanitaire hulp aan Gaza. Israël er per dag slechts 150 vrachtwagens door om Gaza te voorzien van humanitaire hulp, terwijl dat er 500 zouden moeten zijn meent Koenders.
  Koenders reist door Israël en de omstreden gebieden. Afgelopen week maakte CDA minister Maxime Verhagen (BuZa) zo'n zelfde tocht. Met dat verschil dat Koenders wel een bezoek brengt aan, en gesprekken heeft met PLO terreurkopstukken van Hamas. De linkse partijen achten het zeer belangrijk om vriendschappelijke banden te onderhouden met de islamitische terreurorganisaties. Twee weken bezocht PvdA kamerlid Martijn van Dam ook al de Gazastrook, hij gaf na terugkomst een uitgebeid verslag van de schade als gevolg de strijd die rond de jaarwisseling tussen de PLO en IDF uit werd gevochten. Het Israëlische leger trok op 28 december de Gazastrook binnen om de aanhoudende bommenregen vanuit het, door Hamas bezette, gebied op burgerdoelen in Israël.
  Koenders zal maandag, in de Gazastrook, gesprekken met islamitische medewerkers van de VN-organisatie UNRWA, het Rode Kruis en mensenrechtenorganisaties. Van een bezoek aan Schalid wil Koenders niets weten omdat hij zich niet in wil laten in de lokale politiek, daarmee steekt ook deze man die zegt mensen rechten belangrijk te vinden de kop in het zand en laat Gilad, Noam (zijn vader) en Aviva (zijn moeder) links liggen.
  Koenders is de eerste Nederlandse minister die de Gazastrook bezoekt na Operatie Cast Lead, de drie weken durende oorlog, tussen de PLO terreurgroepering Hamas en het Israëlische leger.
   Bron:
  • ANP
  Niels op 02-07-2009 16:54
  Kraakpand met nazi-attributen
  SPIJKENISSE - Bij de ontruiming van een uitgewoond kraakpand in Spijkenisse zijn werknemers van een reinigingsbedrijf op nazi-attributen en een enorme hoeveelheid brandgevaarlijke chemicaliën gestuit.
  Bij de ontruiming zijn een foto van de krakers in nazi-uniform, een door Hitler herschreven bijbel gevonden en anti-semitische teksten waren met verf op de muur geschreven. Buren klaagden al geruime tijd over de vooral ’s nachts luidruchtige bewoners die regelmatig voor de deur de Hitler-groet brachten en Sieg Heil schreeuwden. Maar de politie deed hier niets op uit.
  Er werd een bedrijf dat is gespecialiseerd in gevaarlijke stoffen ingehuurd die de chemische stoffen, die stonden opgeslagen in dichte flessen en jerrycans, in beschermende kleding af hebben gevoerd. In totaal vulden ze vier grote en zeventien kleine vaten met de verschillende chemicaliën. Het gaat vermoedelijk om afval stoffen van een XTC laboratorium. Wethouder en Loco-burgemeester Jan Willem Mijnans (Onafhankelijk Nieuw Spijkenisse) wil niet zeggen om wat voor stoffen het precies gaat maar wil wel kwijt dat het brandgevaarlijke stoffen zijn.
  De eigenaar van het huis is enkele jaren geleden naar Indonesië vertrokken, sindsdien staat het pand leeg. Het laatste jaar was het door twee neonazistische vrienden gekraakt. Nadat hun relatie was afgelopen vertrok de eerste de ander werd het huis uit gezet omdat hij zich niet als kraker had ingeschreven. De twee vrienden haalde volgens buren ook volop chemische stoffen in huis en veranderden het huis in een zwijnenstal en dumpten de vuilniszakken in de kruipruimte. Reinigingsdiensten hadden twee dagen nodig om het huis leeg te ruimen, er werden twee grote containers tot aan de nok gevuld met vuil uit het huis.
   Bron:
  • AD
  • Reuters
  Niels op 08-07-2009 12:52
  NWO trekt 6 miljoen uit naar conflict onderzoek
  De Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft bekend gemaakt 6 miljoen euro uit te zullen trekken voor onderzoek naar de maatschappelijke gevolgen van conflicten. Een bekend gevolg van een reactie op een conflict hebben we in januari dit jaar gezien toen het IDF een frontale aanval in zette tegen de PLO. Over de gehele wereld werden door miljoenen protesten geuit tegen Israël en werd Israël beschuldigd van 'massamoord'. Tegelijkertijd werden in Soedan per etmaal meer mensen gedood dan tijdens de hele 'Operatie gegoten lood' (Cast Lead), hier heeft helemaal niemand actie tegen ondernomen.
  Grote vraag is dan ook: wat beweegt mensen er toe om wel in grote getalen actie te voeren wanneer moslims het slachtoffer zijn (zelfs wanneer zij vooraf honderden raketten af hebben geschoten op onschuldige burgers) maar waarom blijft men in de luiestoel zitten op het moment dat christenen het slachtoffer zijn?
  Met het vrijgemaakte geld zullen negen postdoctorale studenten en twintig assistenten in opleiding vijf jaar lang onderzoek doen en worden acht onderzoekers vrijgesteld van hun onderwijsverplichtingen.
  In totaal waren 93 onderzoeksvoorstellen ingediend, die beoordeeld zijn door onder meer wetenschappers uit binnen- en buitenland. Zij keken naar de wetenschappelijke kwaliteit en naar het maatschappelijk belang van de onderzoeksvoorstellen.
  Uiteindelijk kwamen elf voorstellen van verscheidene universiteiten en van het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD) door de selectie.
  De uitverkoren onderzoeken gaan onder meer over conflicten tussen etnische en religieuze groepen, hedendaags antisemitisme, immigratie en integratie en arbeidsconflicten. De programma's zijn zo opgezet dat wetenschappers uit verschillende disciplines kunnen samenwerken.
   Bron:
  • ANP
  • Reuters
  Niels op 10-07-2009 20:00
  Van Agt wil mee met boot Free Gaza
  GAZASTAD - Dries van Agt schuwt de media niet als het er om gaat om zich anti-Israël uit te laten. De laatste jaren uit hij forse kritiek op de Joodse staat en betuigd openlijk steun aan Hamas. Tijdens een interview zei de 78-jarige oud minister van Justitie dat hij overweegt de boot Free Gaza mee te varen om voor de kust van de Gazastrook tegen Israël te protesteren.
  Oud-premier en CDA-prominent Dries van Agt is het diep oneens met het kabinet als het op het conflict tussen Israël en de Palestijnen aankomt. Hij zegt zich in te willen zetten voor de bevrijding van de Gazastrook. Nee hij heeft niet het voornemen om Hamas af te zetten en de leiding terug te geven aan Fatah. 'Dolle Dries' wil dat Israël (over Egypte zegt hij niets) de grenzen openstelt. Hij zegt hierover "Gaza is een gevangenis." Blijkbaar is het hem volledig ontgaan dat er dagelijks nog steeds zo'n 130 trucks met goederen vanuit Israël de Gazastrook binnen rijden. Israël heeft gezegd dat wanneer, de in 2006 ontvoerde grenswachter, Gilad Schalid vrij gelaten zal worden de grenzen volledig open zullen gaan. Hamas heeft er voor gekozen om deze ene Joodse jongen te willen ruilen tegen 1.100 Arabieren ("elke dag dat het langer duurt zullen we de prijs opschroeven," aldus een Hamas woordvoerder).
  "De staat Israël vergrijpt zich tegen het geldende internationale recht - zo vaak en zo ernstig dat ik daarover niet kan zwijgen," aldus Van Agt. "Met een boot [van het anti-Zionisten/semitisten project] Free Gaza wil ik nog wel eens een keer mee, ofschoon het gevaarlijk is." Twee weken geleden werd één van deze boten geënterd door de Israëlische marine. "Het schip is niet gezonken, maar het is wel heel riskant geweest,” voegt hij er suggestief aan toe.
  Van Agt werkt aan een boek over het conflict in het Midden-Oosten. Als christen zegt hij zich sterk betrokken te voelen bij wat hij 'onheil in het Heilig Land' noemt.
  De 'echte Ariër' (zoals hij zichzelf in 1971 noemde) zegt nu dat hij Europeaan is met hart en ziel. Europa is in hoge mate schuldig aan het onheil dat daar is ontstaan. "Dat onheil staat niet los van de Tweede Wereldoorlog en de Holocaust, die in Europa hebben plaatsgevonden, waarvoor Europeanen verantwoordelijk zijn. Zonder de Tweede Wereldoorlog was Israël niet gesticht, waren de Palestijnen niet van huis en haard verdreven," zei de oud-politicus.
  "Maar daar gaat de Eerste Wereldoorlog nog aan vooraf. Met name het onderlinge gekonkelfoes van de Fransen en de Britten over wie welke delen van het Ottomaanse rijk tot zich zou nemen. Met andere woorden: 'zonder deze Britse en Franse interventies in en met betrekking tot het Nabije Oosten zou de geschiedenis van die regio zeker een ander verloop hebben gehad. En dat ‘anders’ betekent vrijwel zeker een veel minder dramatische uitkomst voor de Palestijnse bevolking'," meent Van Agt. Hij verwijst hier naar 1918, toen versloegen de geallieerden de Turken en bezette het Ottamaanse rijk (en daarmee ook het stuk land dat Palestina werd genoemd maar nooit een onafhankelijke staat is geweest). De Britten wilden zich aan de Balfour-verklaring van 1917 houden waarin het Joods-nationaal-tehuis was vastgesteld. Het hele gebied 'Palestina' ten Oosten van de Jordaan (Trans Jordanië) werd aan de Arabieren geschonken en het andere deel zou voor de Joden zijn. Hier namen de Arabieren geen genoegen mee en eisten een groter deel. Het deel ten Westen van de rivier de Jordaan werd vervolgens opnieuw opgedeeld, de Arabieren kregen 42% van dit gebied, Jeruzalem (3%) zou onder internationaal toezicht komen, wat er over bleef was uiteindelijk voor de Joden. Ook dit plan werd door de Arabieren verworpen. Nog geen 24 uur nadat de Britten hun voeten hadden werden meer dan 100 Joden uit Kfar Etzion (het VN verdelingsplan hadden deze plaats toegewezen aan de Arabieren) vermoord door leden van het Arabisch Legioen. Het Arabische Legioen bestond uit Egypte, Jordanië, Syrië, Libanon, Saoedi-Arabië en Irak.
  Generaal Azzam Pasha van de Arabische Liga verklaart direct nadat de aanval werd ingezet: "Dit wordt een oorlog van uitroeiing, een enorm bloedbad waarover gesproken zal worden als dat van de Mongolen en de Kruistochten." De moefti van Jeruzalem valt hem bij: "Ik verklaar een heilige oorlog, mijn Moslim broeders! Vermoord de Joden! Vermoord ze allemaal!"
  De Joodse wijk van Oost-Jeruzalem werd omsingeld en de toegang werd afgesloten. Kinderen en oude mensen stierven van de dorst en honger, de zwaar verzwakte volwassenen die niet gedood waren in de strijd moesten zich op 28 mei 1948 overgeven. De hun Joodse hele wijk wordt verwoest. Er worden 57 synagogen verwoest terwijl de gehele wereld (dus ook de toen 18-jarige Van Agt) zwijgend toekijkt, ook wanneer er veel Joodse graven van de Olijfberg worden verwoest en de grafstenen worden gebruikt voor urinoirs in de Oude Stad. Tijdens deze Onafhankelijkheidsoorlog, die Israël wonderbaarlijk wint met betrekkelijk weinig militaire middelen, komt 1% van de Israëlische bevolking om het leven.
  Gedurende de onafhankelijks oorlog bezette Jordanië Samaria en Judea terwijl Egypte de Gazastrook veroverde. Samaria en Judea inclusief Oost-Jeruzalem werden door Transjordanië in 1950 geannexeerd, waarna het land verder ging als Jordanië.
   Bron:
  • Historiën
  • Dries van Agt.nl
  • ANP
  • BHM
  • Wapedia
  • Het Parool, 18 mei 1948: “Legers der Arabische landen rukken op in Palestina”
  • Om Sions wil niet zwijgen (boek)
  Niels op 13-07-2009 10:48
  Amsterdamse auto's bekrast met swastika's
  AMSTERDAM - In de nacht van zaterdag op zondag zijn circa tachtig auto's vernield in het Amsterdamse stadsdeel Oud-Zuid. Op twintig daarvan zijn nazistische leuzen en swastika's geklad. Ook is op de auto's het woord 'jood' geschreven.
  Bij de andere auto's uit de 'Joodse buurt' zijn deuken gevonden en afgebroken spiegels gevonden.
  Wie achter de vernielingen zit, weet de politie niet. De politie is nog op zoek naar getuigen van de nachtelijke vernielingen.
  De politie neemt de zaak hoog op en spreekt van een antisemitisch karakter. De politie is bezig met een buurtonderzoek. Camerabeelden uit de omgeving zijn veiliggesteld.
   Bron:
  • NOS
  Niels op 14-07-2009 19:19
  Nu ook auto's in Malden bekrast met nazi-tekens
  MALDEN - In het centrum van het Gelderse Malden zijn van zondag op maandag meerdere auto's bekrast. In de lak van enkele voertuigen is onder meer het woord 'nazi' gekerfd. Op andere auto's zijn hakenkruisen getekend.
  De daders hebben onder meer toegeslagen aan de Boterdijk, De Grint en De Klink. Ze zouden minstens acht wagens beschadigd hebben. Een van de gedupeerden is een Maldenaar die de Shoa heeft overleefd. De man zegt geshockeerd te zijn door de bizarre actie. Ook op zijn auto staat 'nazi' gekrast. "Ik heb in de Tweede Wereldoorlog zoveel ellende meegemaakt. Die vandalen beseffen kennelijk niet waar ze mee bezig zijn. Dit is geen manier van doen." De auto van zijn partner werd eerder vernield met een bierfles. "We worden door dit onzinnige gedoe ook nog eens enorm op kosten gejaagd."
  De gedupeerden hebben de indruk dat de daders gevonden moeten worden in een groep jongeren die in het weekeinde vanuit het Maldense centrum naar een hangplek aan de Boterdijk trekt. De politie van Malden neemt in de loop van vandaag de aangiften op.
  In Amsterdam Oud-Zuid werden in de nacht van zaterdag op zondag 20 tot 25 auto's beklad met een hakenkruis en het woord 'jood' gekrast.
   Bron:
  • Gelderlander
  • ANP
  Niels op 03-08-2009 19:28
  Van Agt heeft geen goed woord over voor Verhagen
  DEN HAAG - In een vraaggesprek met nu.nl uit de oud-premier Dries van Agt grote kritiek op zijn opvolger Maxime Verhagen. Volgens van Agt zou Verhagen zich veel meer pro-PLO op moeten stellen en veel minder pro-Israël.
  "Zijn kennis van de feiten moet groter zijn dan ik destijds had. Dat is een plus voor hem en een min voor mij. Maar dit is tegelijk ook een kolossale min voor hem. Op basis van zoveel meer kennis is het des te merkwaardiger en verwijtbaarder dat hij zo pro-Israël blijft," aldus 'Dolle Dries'.
  Van Agt heeft zich de laatste tien jaar voor de volle 100% ingezet voor de PLO, hij hoopt dat er vrede komt door partij te kiezen voor terroristen.
  "In mijn periode (van 1977 tot 1982 toen van Agt minister van BuZa was) was ik te weinig alert op de Palestijnse kwestie," aldus de Pro-PLO activist. "Ik ben daarin te kort geschoten, ik neem mezelf kwalijk dat ik daarin heb gefaald en beweeg nu dus hemel en aarde om dat alsnog goed te maken."
  Van Agt vindt het 'onbegrijpelijk dat de Nederlandse regering het handelen van Israël in de recente oorlog in de Gazastrook verdedigt'.
  "Verhagen en Balkenende beweerden dat Israël het recht had zichzelf te verdedigen," meent van Agt. "Maar van dat recht mag je pas gebruikmaken als laatste redmiddel, als er geen alternatieven zijn. In dit geval waren die er wel!" Welke middelen dan wel ingezet zouden kunnen worden is echter onduidelijk, Israël heeft herhaaldelijk geprobeerd met Hamas om de tafel te gaan om de voortdurende raket beschietingen te stoppen maar Hamas heeft dit steeds geweigerd.
  De vriend van Hamas ziet een grote rol weggelegd voor de Europese Unie, een boycot lijkt van Agt een goede optie. "We hebben geen politieke of militaire macht maar met de EU wel veel economische macht. We zouden grote druk kunnen uitoefenen op Israël," betoogt de oud-politicus. "Maar Nederland houdt de laatste jaren de Europese Unie tegen als er ook maar een kritisch woord jegens Israël dreigt te worden gesproken."
  Van Agt is er van overtuigd dat de pro-PLO lobby de wijsheid in pacht heeft. Volgende maand wil hij het propagande schrift uit brengen onder de benaming: 'Een Schreeuw om Recht'. "Ik heb het boek niet alleen willen schrijven aan regering en parlement maar allereerst aan hen die de verantwoordelijkheid vandaag dragen."
  Niels op 09-08-2009 19:53
  Mooier dan het is
  UTRECHT - Waarom maken de pro-PLO groeperingen hun standpunten toch altijd mooier dan de werkelijkheid is?
  Wanneer men het over een groepering heeft die wapens gebuikt om burgers die een anderen mening heeft als de gewapende man (vrouw of kind) dan dragen zij de benaming terrorist. Het is echter anders wanneer een groepering wapens gebruikt om Joden aan te vallen. dan worden ze opeens betiteld als "vrijheidstrijders" of "verzetstrijders". In het laatste geval proberen die pro-PLO groeperingen een link te leggen naar Nederland die in de jaren 40 door de Duitsers bezet werden.
  Overigens is het de zelfde groep die te pas en te onpas met het verwijt komen dat "die Joden niet altijd in de slachtoffer rol moeten gaan zitten. Ze moeten er niet altijd die oorlog bij halen. Het is ook die zelfde groepering die roept "Hebben ze dan niets van het verleden geleerd?"
  Even terug naar de term "verzetstrijders".
  Wanneer ik hen vraag op welk moment Israël daadwerkelijk de onafhankelijke Palestijnse staat bezet heeft, blijkt al snel dat men hier geen antwoord op heeft, stomweg omdat er NOOIT EEN ONAFHANKELIJKE PALESTIJNSE STAAT BESTAAN HEEFT.
  Wanneer ik hen vraag of zij mij kunnen vertellen wanneer een Nederlandse verzetstrijder Duitsland binnen zijn gedrongen om een zelfmoord aanslag te plegen in de uitgaansgelegenheid, of een autobom voor een kantoren complex heeft geplaatst, of Duitse baby's die door hun moeder in een kinderwagen word gereden doodgeschoten heeft, of een spelend kind op het schoolplein heeft vermoord, blijkt al snel dat men hier geen antwoord op heeft, stomweg omdat er NOOIT EEN VERZETSSTRIJDER DUITSLAND BINNEN IS GEDRONGEN OM OPZETTELIJK DOOD EN VERDERF TE ZAAIEN ONDER BURGERS. Overigens is er ook nooit een Nederlandse verzetstrijder Duitsland binnen gedrongen om nazi beulen te doden of mensen uit het concentratiekamp te bevrijden. Nog nooit hebben verzetstrijders het grondgebied van de vijand betreden, om te vechten tegen de bezetter.
  Wanneer ik hen vraag op welk moment een vrijheidstrijder vanuit Nederland raketten op Duitse burgerdoelen af heeft geschoten, blijkt al snel dat men hier geen antwoord op heeft, stomweg omdat er NOOIT EEN VERZETSSTRIJDER RAKETTEN OP DUITSLAND HEEFT AFGESCHOTEN. De verzetstrijders hielden zich binnen Nederland (en dat geld ook voor andere landen die door de Duitsers bezet waren) voornamelijk bezig om mensen in leven te laten. Zo zorgden zij er voor dat er schuilplaatsen werden gevonden voor onderduikers. Helaas voor de Joden hadden de 'inlanders' (die niet te werk gesteld wilden worden in Duitsland) voorrang op de Joden die vanuit Nederland rechtstreeks naar de nazi vernietigingskampen werden getransporteerd.
  Ook vandaag werd ik getroffen door een kromme redenering. Zaterdag stond er in de Volkskrant een interview met Dries van Agt. "Een groot deel van zijn tijd besteed de oud-premier aan het lot van de Palestijnen. Binnenkort verschijnt zijn boek," schrijft Ron Meerhof aan het begin van het artikel.
  Meerhof stelt de vraag of van Agt een activist is voor de Palestijnen of juist een activist tegen Israël.
  Mijn antwoord daarop is: Helaas is Dolle Dries beide. Dries ziet geen kans om ook maar een schijntje respect op te kunnen brengen voor het Joodse volk dat rondom belegerd word door haar islamitische vijanden.
  Formeel zijn Libanon en Syrië nog in oorlog met Israël. Ook de PLO (die zetelt in de Gazastrook, Samaria en Judea) verkeren slechts in een broos wapenstilstand. Daarnaast slaat Iran zulk agressief taalgebruik aan, dat bijna niemand hoeft te twijfelen dat de zo juist herkozen Iraanse leider Ahmadinejad een atoombom op Israël wil droppen. Zowel Iran, Syrië en Libanon zijn de grote supporters van de PLO. Ik kan hieruit dus helaas niet de conclusie trekken dat Dolle Dries iets van medeleven voelt voor het volk Israël.
  In 1999 bezocht van Agt aanhangers van de PLO. "Dit opende mijn ogen. De verhalen die ik van hen te horen kreeg grepen mij erg aan," verteld de oud CDA premier. Hij ging zich verdiepen in het leed van de Arabieren dat hen werd aangedaan. In zijn visie was het Israëlische leger veel te agressief. "Mensen die slechts met stenen naar de kolonisten gooiden weden beschoten door het Israëlische leger," weet Dries. En wie de geschiedenis zo leest kan ook niet anders denken dat het geweld buiten proportioneel zou zijn. Het is echter anders wanneer men het hele verhaal leest. Dan klinkt het Israëlische geweld opeens een stuk realistischer.
  Een groep Arabieren gooit met stenen naar een voorbij rijdende auto met Israëlische kentekenplaten. De auto raakt vervolgens in een slip en komt tegen een rots tot stilstand. Drie inzittenden komen om het leven, één raakt zo zwaar gewond dat hij voor de rest van zijn leven gehandicapt blijft en twee kinderen raken zwaar gewond. Wanneer het MDA ment een Israëlische ambulance hulp wil bieden gooien deze jongens en mannen opnieuw stenen naar de auto. Het ingeroepen leger schiet met rubber kogels op de stenengooiers, alleen dankzij het optreden van het leger weten drie mensen te overleven.
  In 2002 sluit van Agt zich aan bij de antisemitische club van Gretta Duisenberg, vanaf dat moment doet Dries er alles aan om zijn pro-PLO stem te laten horen. Hij gaat boeken schrijven, plaatst handtekeningen onder vlammende anti-Joodse protesten en plaatst opiniestukken in de krant.
  Ook dries kan het niet laten om de geschiedenis te verdraaien en stelt dat het de Shoa was die leidde tot het besluit een Joodse staat te stichten. Hiermee geeft hij blijk nooit gehoord heeft over de plannen tot de stichting van een Joodse staat ver voor de Shoa.

  Yavuz Sultan Selim I
  Het Ottomaanse Rijk verovert in 1517 het grootste deel van de Arabische wereld, hier valt ook het eeuwenoude Joodse thuisland onder. Sefardische Joden, die enkele decennia eerder Spanje en Portugal moesten ontvluchten wegens de auto-da-fe (Jodenhaat), worden uitgenodigd zich te vestigen in het gebied. De bestaande Joodse gemeenschappen in o.a. Jeruzalem, Hebron en vooral Safed groeien aanzienlijk.
  Tussen 1537 en 1541 krijgt Jeruzalem nieuwe stadsmuren.

  Napoleon Bonaparte
  De Fransen verovert in 1799 delen van 'Palestina'. Bonaparte biedt de Joden hier een eigen staat aan onder Franse bescherming. In 1801 trekt Bonaprate zich echter uit het gebied terug en de bescherming van de Joden is daarmee afgelopen. De Ottomanen nemen het gebied weer in benut.

  Mohammed Ali van Egypte
  In 1831 breekt de Egyptische opstand tegen het Ottomaanse Rijk uit. Egypte bezet vervolgens het gebied. Ze voert een moderner, centralistisch systeem in. Joden en christenen raken al hun rechten kwijt en kunnen uitsluitend overleven door Dhimmi (niet moslim) belasting te betalen. De invloed van lokale elites en Bedoeïenen neemt af en de dienstplicht word invoering, dit zet kwaad bloed onder de islamitische bevolking. In 1834 breekt een intifada uit, die zich voornamelijk richt op de Egyptenaren maar daarnaast ook de joden en christenen richt. In Safed vindt een bloedige pogrom plaats.

  Jeruzalem
  Bij de eerste Ottomaanse volkstelling in 1844 wonen in Jeruzalem 7.120 joden, 5.760 moslims en 3.390 christenen. Andere Joodse gemeenschappen leven onder meer in Hebron en Safed; in heel Palestina wonen zo'n 17.000 joden. Jeruzalem en Safed tellen in 1880 een Joodse meerderheid. Ongeveer een half miljoen Arabieren wonen tegen die tijd in groot Palestina. Groot Palestina bestaat de huidige gebieden; Gazastrook, Israël (incl.. Samaria en Judea) en Jordanië.

  Mishkenot Sha'ananim
  In 1860 werd Mishkenot Sha'ananim gesticht. Op het dorpje, ten zuiden van de stadsmuren van het overbevolkte Jeruzalem, te kunnen stichten moet onbewerkte grond ontgonnen worden, hier heeft nog nooit een huis gestaan dus men moet hard werken om de grond bouwrijp te maken. Mishkenot Sha'ananim valt onder het gebied dat men graag in de media 'Oost-Jeruzalem' noemt en dat aan de Palestijnse staat toegewezen zou moeten worden.

  Moses Hess
  De Duits-Joodse socialist Moses Hess schrijft in 1862 het boek "Rom und Jerusalem". In zijn boek roept hij op tot het vormen van een Joods-nationale beweging.

  Petah Tikwa
  In 1878 stichten de nieuwe Joden (Zionisten) Pesah Tikwa (hebreeuws voor "hoop"). De stad bevind zich in het centrum van Israël, slechts 12 kilometer ten noordoosten van Tel Aviv, en niet ver van Samaria. Als eerste landbouwnederzetting en bron voor knowhow op landbouwgebied wordt het wel de 'moeder van alle nederzettingen' genoemd.

  (Leon) Jehuda Leib Pinsker
  In 1884 organiseerde Leon Pinsker een internationale conferentie om de Joden bewust te maken van het opkomende antisemitisme (Pinsker gaf er de voorkeur aan te spreken over "Judeophobia"). Hij was de oprichter en leider van de Hovevei Sion (Hibbat Zion wat "Liefhebbers van Zion" betekend).
  Zijn analyse naar de wortels van de eeuwenoude haat tegen Joden pleitte voor de oprichting van een Joods Nationaal Vaderland, hetzij in het eeuwenoude Eretz Jisrael (onder Ottomaanse bezetting) hetzij of elders. Uiteindelijk kwam Pinsker tot overeenstemming met Mozes Lilienblum dat de haat tegen de Joden overal was geworteld, omdat Joden overal worden gezien als 'buitenlanders' er was maar één plaats waar een Jood kon leven als een gelijkwaardig mens en dat was hun oorspronkelijke vaderland, het land van Israël. De oprichters en een voorzitter van de Hovevei Zion kon rekenen op de onvoorwaardelijke steun van baron Edmond James de Rothschild.
  Pinsker overleed in Odessa in 1891. Zijn stoffelijk overschot werden in 1934 overgebracht naar Jeruzalem al waar hij her begraven werd. In de Israëlische stad Nahalat Yehudah is de wijk Rishon LeZion naar hem vernoemt, alsmede straten in verschillende steden in Israël.

  Tsaar Alexander III
  Onder de Russische Tsaar Alexander III worden tussen 1881 en 1905 verschillende pogroms (Russisch voor: "verwoesting" of "gewelddadig vernietigen") georganiseerd. Men vernielde met medewerking van de autoriteiten, een Joodse wijk en mishandelde of vermoordde de bewoners. Bij de pogroms die in 1893/4 en 1904/05 plaatsvonden werden enkele duizenden Joden vermoord. Ook vonden er bloedige slachtingen plaats tijdens de jodenvervolgingen die in de Russische Burgeroorlog in Zuid-Rusland en Oekraïne werden aangericht door de Witten: daarbij kwamen meer dan 100.000 joden om het leven.
  Pogrom waren moordpartijen specifiek tegen de Joden gericht. Ongeveer 2,5 miljoen Joden zagen kans aan de dood te ontsnappen door te vluchten, velen van hen vertrokken naar het Joodse thuisland.


  Theodor Hertzl
  Hertzl was journalist van Joodse afkomst. Hij woonde in 1894, in Frankrijk de rechtszaak tegen Dreyfus bij, de anti-Joodse rechtsgang in deze zaak greep hem erg aan. Ook hij kwam tot de conclusie dat assimilatie niet een oplossing bood tegen de Joden haat in Europa. De enige oplossing om de Jodenhaat te overleven was volgens hem de oprichting van een eigen Joodse staat. Hiertoe publiceerde hij in 1896 het boek "Der Judenstaat" (vertaald als "De Jodenstaat") waarin hij de aanzet gaf tot het georganiseerde zionisme. Hij argumenteerde dat het probleem dat Joden ondervonden een nationaal probleem was en geen individueel probleem.
  Weliswaar leek Herzl's boek in grote mate op dat van Jehuda Leib Pinsker, maar het bijzondere van Herzl was daarin gelegen dat hij persoonlijk de stoot gaf tot de oprichting van de zionistische beweging en in de beginfase zo ongeveer de enige Joodse persoon was die de noodzakelijke maatregelen met betrekking tot de organisatie van de zionistische bijeenkomsten nam en contacten met staatshoofden uit het Duitse Rijk, het Turkse Rijk en het Verenigd Koninkrijk onderhield.

  WZO
  Van 29 tot 31 augustus 1897 vind het Eerste Zionistische Congres plaats te Bazel. Theodor Herzl richtte daarbij de Zionistische Wereldorganisatie (WZO) op.

  Poalei Tziyon
  Tussen 1904 en 1914 vind de tweede immigratiegolf plaats. De vluchtelingen komen voornamelijk vanuit Rusland en Polen. Onder hen bevinden zich veel socialistisch georiënteerde Joden, waarvan later enkele leiders van het latere Israël bevinden. In Poltava (Oekraine) vindt in 1906 het eerste congres plaats van de socialistische beweging Poalei Tziyon.

  WOI
  Op 28 juli 1914 breekt de Eerste Wereldoorlog uit, deze zal duren tot 11 november 1918. Na deze oorlog nemen de Britten en Fransen het voorlopige bestuur van het Midden-Oosten op zich. De Britten krijgen het mandaat over Groot Palestina.
  Ze’ev Vladimir Jabotinsky is in 1914 verslaggever die artikelen schrijft vanaf het front. Daar krijgt hij het idee van een Joods Legioen die aan de kant van de geallieerden mee vecht tegen het Ottomaanse leger. Samen met Joseph Trumpeldor, die hij in Alexandrië ontmoet, zet hij het Zion Mule Corps op, een eenheid die voornamelijk bestaat uit Russische Joden die zich, na door de Arabieren uit hun huizen (in het nieuwe thuisland) verdreven waren naar Egypte. Deze eenheid vecht mee in de slag bij Gallipoli.

  Verdeel en heer
  Groot-Brittannië wint in oktober 1915 de steun van de Arabische sherif Hoessein ibn Ali van Mekka tegen het Ottomaanse Rijk met de belofte de Arabieren na de overwinning onafhankelijkheid te geven.
  De kuststrook van Libanon wordt daarvan uitgezonderd omdat de bevolking daarvan maar ten dele Arabisch is. De opzettelijk vage aanduiding van het uitgezonderde gebied laat ruimte voor de bewering dat ook Samaria en Judea daaronder valt. Hoessein legt zich alleen voorlopig neer bij die uitzondering.

  Tijdens de Sykes-Picot Overeenkomst in mei 1916, verdelen Groot-Brittannië en Frankrijk in het geheim het Nabije-Oosten. Frankrijk krijgt o.a. Libanon en noord-Galilea ('Franse zone') en Syrië (Frans protectoraat), en Groot-Brittannië o.a. Trans-Jordanië en de Negev woestijn (Brits protectoraat). Het overige gebied moet onder gedeeld Brits-Frans-Russische 'protectie' komen.

  Groot-Brittannië geeft in november 1917 de Balfour Verklaring af. In deze verklaring verklaart de Britse regering haar steun aan het vestigen van een "Joods nationaal thuis" in Groot Palestina (zoals eerder beschreven: Groot Palestina bestaat de huidige gebieden; Gazastrook, Israël (incl.. Samaria en Judea) en Jordanië.). Kort daarna veroveren Britse troepen het gebied; Jeruzalem wordt ingenomen op 10 december 1917.

  Op de Vredesconferentie van Parijs, in 1919, wordt de Volkerenbond opgericht en haar handvest vastgesteld. Ook het Verdrag van Versailles wordt hier opgesteld. Tevens tekent Chaim Weizmann van de zionistische beweging een overeenkomst met Faisal I, zoon van sherif Hoessein, waarin zij elkaar steun toezeggen voor hun nationale aspiraties. Faisal maakt zijn deel van de overeenkomst afhankelijk van het nakomen van de Britse toezegging betreffende Syrië, die niet wordt nagekomen.

  Op de San Remo conferentie, die op 25 april 1920 gehouden word, krijgt Groot-Brittannië het mandaat over Palestina toegewezen. Die zelfde maand worden 46 Joden in Jeruzalem vermoord, vele honderden Joden raakten gewond. Moefti Haj Amin el Husseini, een latere boezemvriend van Adolf Hitler, is aanvoerder van de anti-Joodse troepen.
  In de periode van april tot september worden vele Joodse dorpen aangevallen door de troepen van de moefti. Uiteindelijk worden alle Joden uit vier dorpen gedeporteerd.
  Als tegen reactie op de vele Arabische aanvallen richt Jabotinsky de Joodse zelfverdedigingsorganisatie, de Haganah, op. Jabotinsky had veel ervaring opgedaan als leider van het Zion Mule Corps.
  In december werd de Joodse vakbond Histadrut oprichting. (Sinds de jaren 1960 een algemene vakbond.)

  Tussen 1 en 8 mei 1921 worden de Joodse gemeenschappen opnieuw door Arabieren aangevallen, met name de Joodse gemeenschap in Jaffa. Bij deze aanvallen worden 47 Joden vermoord. Na tussenkomst van de Britse politie stopten de rellen, door Brits politieoptredenen kwamen 48 Arabische relschoppers om het leven.
  De rellen waren amper neer geslagen of de Arabieren werden beloond door de extremistische Haj Amin el Husseini tot 'groot'-moefti van Jeruzalem te benoemen. Husseini werd ontslagen van zijn veroordeling van 10 jaar gevangenis wegens zijn aandeel in de rellen van 1920. In januari 1922 wordt Hussein benoemd tot voorzitter van het Hoge Raad van Moslims.

  In mei 1921 wordt, met instemming van de Volkerenbond, het gebied ten oosten van de Jordaan afgesplitst als toekomstige Arabische staat (Trans-Jordanië), waar Joden zich niet langer mogen vestigen. Emir Abdullah (zoon van sherif Hoessein) krijgt in 1923 het bestuur onder Brits toezicht. Trans-Jordanië omvat 78% van het mandaatgebied en blijft er formeel onderdeel van. (De overheid van Jordanië heeft op 21 juli 2009 besloten om alle Palestijnen die daar wonen het burgerrecht af te nemen. Volgens de VN is tussen de 70% en 80% van de Jordaanse bevolking Palestijns.)

  Op 24 juli 1922 bekrachtigd de Volkerenbond het Britse mandaat om groot Palestina (zonder Trans Jordanië, dus slechts 22% van groot Palestina) te besturen en daar het Joodse nationale thuis te vestigen zoals vermeld in de Balfourverklaring. Het mandaat wordt formeel van kracht op 23 september 1923.
  Frankrijk krijgt officieel het mandaat over Syrië en de Libanon.

  Groot-Brittannië draagt in 1923 de Golan Hoogvlakte over aan het Franse mandaatgebied Syrië.

  De Hebreeuwse Universiteit in Jeruzalem wordt officieel opgericht in 1925. Martin Buber en anderen stichten Brit Shalom, dat pleit voor een bi-nationale staat. Zeev Jabotinsky sticht de revisionistisch-zionistische beweging.

  Tussen 23 en 26 augustus 1929 worden 133 Joden vermoord en 339 verwond bij Arabische rellen en pogroms, nadat de extremistische moefti Haj Amin el Husseini valse geruchten had verspreid. Uit verschillende plaatsen moeten de Joodse inwoners wegvluchten, o.a. de eeuwenoude gemeenschap in Hebron, waar op 24 augustus 67 doden zijn gevallen. Ook uit de oude Joodse wijk van Jeruzalem vluchtten duizenden weg. Er komen 116 Arabieren om: 110 door Britse troepen en 6 bij een Joodse tegenaanval in Tel Aviv.
  De Haganah boekt enige successen bij de verdediging van de Joodse gemeenschap, en besloten wordt de organisatie uit te bouwen tot een landelijk verdedigingsnetwerk.

  Naar aanleiding van de rellen van 1929 stelt een Britse onderzoekscommissie voor om de Joodse immigratie te beperken (de Passfield White Paper). In 1931 wordt dit weer ingetrokken na druk van het Lagerhuis, de Zionisten en de Volkenbond. De IZL (Irgoen of Etzel) splitst zich in 1931, onder leiding van Jabotinsky, af van de Haganah. Deze revisionistische groep wil niet alleen verdedigen nadat Joodse gezinnen zijn aangevallen. De Irgoen wil ook offensief gaan optreden tegen relschoppers.

  Aan de vooravond van de Shoa, tijdens de grote toename van antisemitisme in West Europa, komt tussen 1932-1939 de Vijfde Aliya, immigratiegolf van vooral Joodse vluchtelingen uit Nazi-Duitsland en buurlanden, op gang.
  Onder druk van de extremistische moefti Haj Amin el Husseini probeert de Britse machthebber de deur gesloten te houden voor de vluchtelingen stroom. De Britten schromen niet om boten met vluchtelingen te enteren.
  Wanneer de Nazi's op 31 maart 1931 de macht in Duitsland over neemt worden vrijwel direct anti-Joodse maatregelen ingevoerd. Steeds meer Joden proberen uit Duitsland weg te komen, maar vrijwel alle landen houden hun poorten gesloten, en schepen met vluchtelingen worden teruggestuurd naar Duitsland. Na de Kristalnacht van november 1938 groeit de vluchtelingenstroom verder. Tienduizenden Joden zien ondanks alle tegenstand toch kans om 'Palestina' te bereiken (Aliya Bet) met hulp van ondergrondse organisaties waaronder de Irgoen.

  Gedurende de Aliya Bet breekt de grote Arabische opstand uit, die zijn hoogtepunt kent tussen 1936 en 1939. Tijdens deze opstand zijn takelingen, rellen en moorden het straatbeeld. De grote inspirator van deze Arabische opstand is opnieuw de moefti van Jeruzalem Haj Amin Al-Husseini.
  Er worden een paar duizend Joden vermoord door de aanhangers van de moefti. De aanhangers van de moefti worden dapper bijgestaan door leden en meer gematigde leiders van rivaliserende islamitische clans. In 1936 vlucht de moefti met een aantal getrouwen naar Beiroet, in oktober 1939 naar Bagdad en in 1941 naar Berlijn. In Berlijn sluit de moefti vriendschap met Adolf Hitler, de moeftie roept via Radio Berlijn alle moslims op om de nazi's, in hun strijd tegen de Joden, te helpen door zo veel mogelijk Joden uit te moorden. Ook hielp de moefti mee met het oprichten van de islamitische nazi troepen in Bosnië. Hij verblijft tot het einde van de oorlog in Berlijn.

  Dus om een kort verhaal lang te maken: De Joodse immigratie was al lang voor de WOII een fijt. Mensen als Hitler, en antisemieten uit het hedendaagse, hebben de noodzaak om naar Israël te vluchten echter wel zeker bespoedigd.
   Bron:
  • Verzet
  • Volkskrant
  • VIPEC
  • 50-jaar Israël (boek)
  • Van Kanaan tot Israël (boek)
  Niels op 09-08-2009 19:53
  Anti-vaccinatie-extremist ziet 'Joods complot in Varkensgriep'
  UTRECHT - Het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) overweegt juridische stappen tegen de Désirée Röver naar aanleiding van haar uitlatingen over complottheorieën in "De Telegraaf" van zaterdag.
  De 61-jarige Röver vertelde dat zij géén medicijnen heeft gestudeerd maar wel alle wijsheid in pacht heeft die echte artsen missen. Het 'kruidenvrouwtje' noemt de 34 miljoen vaccinaties tegen de Varkensgriep letterlijk "Volksverlakkerij, schandaal met internationale vertakkingen..."
  Jaren lang waren het de christelijke groeperingen die tegen inentingen waren en waren het de 'socialisten' die deze groep uitgelachen en weggehoond. Zij noemden hen "kindermishandelaars die ggggristenen wensen hun kinderen geen gezondheid". Nu is de weegschaal volledig om geslagen. Nu sluiten de christelijke groeperingen zich braaf achter aan het rijtje aan terwijl de socialisten zich onttrekken aan de griep (of anti-baarmoederhals kanker) spuit.
  Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maakt zich grote zorgen over de groeiende aanhang van fervente tegenstanders van vaccinatie. Ouders die met hun dochter in de rij stonden te wachten op het inentingsprogramma tegen baarmoederhalskanker, kregen te horen dat hun dochters "over tien jaar de ziekte zouden krijgen", als ze dit lieten gebeuren. "In de VS zijn zelfs meisjes doodgegaan..."
  "Ik praat niet in hokjes, ik zie en concludeer," meent Röver. Maar op de manier hoe zij het komende massale vaccinatieprogramma omschrijft verschilt niet veel met complottheorieën. "Ik onderzoek dergelijke kwesties al sinds 1996", zegt ze.
  "De westerse geneeskunde staat in het teken van een machtsspel. Patenten betekenen geld en daar draait alles om in onze medische wereld. Een in april gefabriceerd vaccin voor toediening zeven maanden later? Alsof virussen in die tussentijd stilzitten! De Mexicaanse griep is in het laboratorium gemaakt, dat melden ook tal van artsen en wetenschappers. Hoe anders kunnen vier griepstammen van drie continenten samenkomen?" Röver is ervan overtuigd dat een groep machtige en rijke mannen de wereldbevolking wil terugbrengen naar 500 miljoen mensen. Negentig procent moet 'oprotten', denkt ze.
  In het interview legt ze vervolgens dat ze een verband kan leggen tussen Joden en het H3N2-virusmateriaal dat was besmet met H5N1. Een multinational zou meer dan 72 kilo H3N2-griepvirus hebben verspreid. Dat had volgens haar op grote schaal de langverwachte vogelgriep kunnen doen uitbreken. De groep bestaat volgens haar uit afstammelingen van een in 740 jaar na Christus tot het jodendom bekeerd volk dat oorspronkelijk in Zuid-Rusland en Georgië woonde.
  Met haar uitspraak lijkt het kruidenvrouwtje te putten uit de oude mythe die rond de 'Zwarte Dood' de ronde deed. Die tussen de 14e en de 19e eeuw veelvuldig, bij vlagen epidemisch en zelfs pandemisch, uit brak. Ook volgens die mythe zouden het de Joden geweest zijn die de pest opzettelijk over Europa uitbrachten. Toen zouden de Joden dat gedaan hebben door putten en bronnen te vergiftigen.
  Het CIDI vindt deze aantijgingen de moeite waard om juridisch te onderzoeken. "Dit mens is gestoord. Ronduit belachelijk," zegt CIDI-directeur Ronny Naftaniel.
   Bron:
  • Telegraaf
  • Met de Joden op weg (boek)
  Niels op 13-08-2009 21:10
  Er komt een nieuwe islamitische partij bij
  UTRECHT - Alsof Nederland niet genoeg partijen heeft die anti-Israël zijn heeft de moslim gemeenschap een nieuwe partij opgericht. Surfend op de naamsbekendheid van de PVV (Partij Van de Vrijheid) is de nieuwe islamitische partij PVW (Partij Van Welwillendheid) gedoopt.
  De PVW heeft een verbod op het ontkennen van de Holocaust hoog in het vaandel staan. Wie hier stopt met lezen krijgt de indruk dat de PVW in tegenstelling tot de AEL wel erkend dat er tijdens de WOII zo'n slordige zes miljoen Joden zijn vermoord. Helaas blijkt niets minder waar. De PVW wil dat de Naqba [de nederlaag die de moslims hebben geleden nadat zij met een grote overmacht leden nadat zij in 1948 het jonge Joodse staatje aan hadden gevallen] de benaming Holocaust gaat krijgen.
  "De Palestijnse kwestie ten opzichte van andere kwesties waar moslims mee te maken hebben, neemt dezelfde status in beslag als de al-Aqsa Moskee ten opzichte van andere moskeeën. Het is het centrale punt waar alle moslims door heel de Islamitische wereld naar streven. Op deze manier gaan zij tegen het patriottisme in, dat het steunen van deze kwestie belemmerd." Staat te lezen in het persbericht.
  De schrijver stelt dat de zionisten [vermoedelijk bedoelen zij Joden] een groot probleem vormt voor alle moslimgebieden.
  "Sinds het zionistische gevaar alle moslimgebieden bedreigt (het is niet alleen een probleem tussen joden en moslims, maar ook christenen worden afgeslacht), van Ghana tot Indonesië en van de Wolga rivier (west Rusland) tot aan het zuiden van de Evenaar, symboliseert deze kwestie het conflict tussen de moslims en de vijanden van de Islaam en elk gebied en op elke tijd. Het is ook de weg naar de overwinning voor de moslim oemmah [gemeenschap] over hun vijanden en tegen alle uitdagingen van de Nieuwe Wereld Orde. Dit is de missie van dit artikel. Het laat het geweten, de strategie en het middelpunt van deze Palestijnse kwestie herleven, op een nationaal, Islamitisch, Arabisch en internationaal niveau. We vragen oprecht aan Allah de Verhevene om dit artikel nuttig te laten zijn voor alle lezers en dat iedereen die deze feiten betreft, deze kwestie moedig bekend maken en de auteur te belonen op de beste manier. Zeker is Hij de Beste om aan te vragen en de Enige om te antwoorden."
  Tevens ontkent de PVW totaal het bestaan van Israël en heeft daarbij geen moeite om de wereldkaart opnieuw in te tekenen: "Het oude land Palestina is gelegen aan de Oostkust van de Middellandse Zee. Het ligt ten westen van Jordanië, ten zuiden van Libanon, ten noorden van Egypte, en Syrië ligt ten oosten. Het is de verbinding tussen Azië en Afrika en het ligt dicht bij Europa. Het gebied bedekt niet meer dan 27.000 vierkante meter, maar het bevat veel van de ‘Vruchtbare Halve Maan' (gebied in het Midden Oosten). Het klimaat maakt het een gebied met natuurlijke rijkdom en met een overvloed aan voorraden. Dit kleine land bevat de sleutel tot wereldvrede."
  Ook geschiedvervalsing lijkt voor de PVW geen enkel probleem.
  Het jodendom bestaat bijna 5770 jaar, het christendom bestaat ruim 2009 jaar en de islam bestaat slechts 1427 jaar.
  Toch wil de schrijver ons laten geloven dat de joden en christenen later dan de islam liefde zijn gaan voelen voor de stad Jeruzalem en Israël lang nadat de Mohammed zijn volgelingen had bekeerd tot de islam.
  "Omdat de joden en de christenen de profeten van de Islaam (vrede zij met hen) delen, beschouwen zij Palestina als een wezenlijk deel van hun cultuur en identiteit. De joden beschouwen per vergissing Palestina als hun ‘beloofde land'. Zij zien het als de kern van hun geschiedenis, de laatste rustplaats van hun profeten, en het centrum van hun overblijfselen, gelegen in al-Qoeds (Jeruzalem) en al-Khalil (Hebron). Aan de andere kant beschouwen de christenen Palestina als een heilige plaats, omdat het de geboorteplaats was van de profeet ‘Iesa (Jezus, vrede zij met hem) en omdat het nog steeds hun religieuze plaatsen bevat in al-Qoeds, Bethlehem en an-Nasirah."
  De PVW heeft er ook totaal geen moeite mee om tegen Nederland (haar 'gastland') te trappen. In haar persbericht verwijst zij naar het verleden Nederland: "De Nederlanders, die veel handel en slavernij bedreven aan de Afrikaanse westkust."
  De PVW wil de islam in Nederland versterken en de moslimgemeenschap verenigen. Daarbij houd ze de vijf principes aanhouden:
  1. de geloofsovertuiging van de islam (er is geen god die het recht heeft om aanbeden te worden behalve Allah)
  2. Mohammed is de boodschapper van Allah
  3. de invoering van de Sharie'ah (islamitische wet)
  4. de eenheid van de moslimgemeenschap (er mag geen verschil zijn tussen de Turkse-, Marokaanse- en Soedaneese moslimgemeenschap)
  5. de schoonheid van de islam zelf
  In het verkiezingspamflet schrijft de PVW o.a.:
  • # Het is tijd dat een nieuwe politieke partij het daglicht ziet, een partij als tegenwicht voor de talrijke “met-twee-maten-metende elementen” die als kleine kinderen met hun verantwoordelijkheden omgaan en het wiel opnieuw proberen uit te vinden. Een partij die graag op wil komen voor de rechten van de moslims en welwillend wil zijn tegenover elk ander levend wezen: mens, dier en plant. De PVW wil graag bouwen aan een volwassen Nederland met wijsheid en goede manieren, niet met houten speelblokken.
  • # Kortom: een eerlijker en rechtvaardiger Nederland!
  • # Onze ideologische kaders zijn gebaseerd op de Qor-aan en de Soennah van de profeet Mohammed (Allah’s vrede en zegeningen zijn met hem) volgens het begrip van de selef. In dit verkiezingspamflet geven wij – kort en krachtig – onze belangrijkste voorstellen weer. Vernieuwende en gedurfde voorstellen die leiden tot een eerlijker en sterker Nederland.
  • # Een Nederland om trots op te zijn zoals men nog nooit trots op Nederland is geweest!
  • # Stoppen met en harde aanpak van het meten met twee maten en dus een eerlijkere politiek. Voor elke marteling (zowel fysiek als psychisch) creëer je 10, 100 of wellicht 1000 nieuwe vijanden, waarvan er misschien 1 zijn geduld verliest of naar extremisme doorslaat. Dus zo zijn de werkelijke daders achter terroristische daden eigenlijk degenen die meten met twee maten, en ook de terroristische democratieverspreiding van Amerika.
  • # Strenge controle op media zodat hun berichtgeving betrouwbaarder wordt. De media heeft ook een enorme bijdrage aan terrorisme, dus dient de media hier van bewust gemaakt te worden.
  • # Enorme hervorming van het huidige belastingstelsel.
  • # Geen belasting meer, behalve heffingen gebaseerd op het islamitische zakaah-systeem en economisch stelsel. [In het Zakaah-systeem betalen niet de armen rente aan de rijken, maar betalen mensen met dood kapitaal een verplichte belasting die aan de armen wordt gegeven.]
  • # Extra geld voor meer agenten [die de Sharie'ah handhaven] op straat, meer docenten voor de klas en meer verplegend personeel in het verpleeghuis door het wegsnijden van bureaucratie en overhead en de benutting van een deel van een mogelijk begrotingsoverschot aan deze drie sectoren.
  • # Minder ministeries, minder ambtenaren.
  • # Introductie maximumsalaris en verhoging minimumsalaris, zodat verschillen kleiner worden.
  • # Invoer van lijfstraffen volgens de islamitische Sharie’ah.
  • # Harde aanpak overspel/ontucht.
  • # Sluiten van sensatiebeluste media (inclusief verbod op de zogenaamde roddelbladen).
  • # Eerlijkere opvoeding (geen sinterklaas of kerstman meer).
  • # Eerlijke geschiedenis prominent in het curriculum van alle scholen. [- Volgens de PVW zou 'Palestina' ruim 4000 jaar geleden gesticht zijn. - Deze partij meent ook dat er nooit een Joodse staat Israël is uitgeroepen. - De islamitischepartij meent dat het uitmoorden van 6 miljoen Joden in de Shoa een leugen is. Of te wel: Eerlijke geschiedenis is in de ogen van de PVW: Israël en de Shoa schrappen uit de geschiedenis.]
  • # Gedetailleerde toelichting dat er geen christelijk/joods/humanistische cultuur in Nederland is, want veel zaken zijn islamitisch of heeft Nederland te danken aan de moslims, zoals windmolens, koffie en de cijfers 0 t/m 9 (vóór de Arabische cijfers gebruikten men Romeinse letters met een getalwaarde). Kortom: Nederland heeft geen eigen identiteit maar is een mengelmoes van vele culturen en identiteiten: de Islaam is daar een van en is sterk vertegenwoordigd en de invloed groeit nog steeds vanwege de vrijwillige keuze van de bevolking! Met andere woorden: Nederland is nu een puber en staat op het punt volwassen te worden.
  • # Immigratiestop westerse allochtonen (met name Amerikanen en Engelsen) voor 5 jaar.
  • # Sluiten kerken en synagogen.
  • # Uitvoering motie-PVW inzake verbod op joods/christelijk/humanistisch religieuze symbolen in openbare ruimte.
  • # Geen deelname meer aan VN en NAVO.
  • [In het Zakaah-systeem betalen niet de armen rente aan de rijken, maar betalen mensen met dood kapitaal een verplichte belasting die aan de armen wordt gegeven.][die de Sharie'ah handhaven] [- Volgens de PVW zou 'Palestina' ruim 4000 jaar geleden gesticht zijn. - Deze partij meent ook dat er nooit een Joodse staat Israël is uitgeroepen. - De islamitischepartij meent dat het uitmoorden van 6 miljoen Joden in de Shoa een leugen is. Of te wel: Eerlijke geschiedenis is in de ogen van de PVW: Israël en de Shoa schrappen uit de geschiedenis.]
  Noot:
  De kromme haakjes ( ) behoren tot de originele tekst.
  De vierkante haakjes [ ] zijn mijn bijschriften.
   Bron:
  • http://www.emea.nl/?p=28013
  • http://www.uwkeuze.net/Artikelen/Verrijk%20uw%20kennis/Ons%20geliefd%20Palestina.html
  • Djoemaada al-Aakhir
  Niels op 13-08-2009 21:11
  Weegt moslim kwetsen zwaarder dan jood kwetsen?
  AMSTERDAM - Wie weet zich de rellen rond de 'Mohammed cartoons' niet meer te herinneren? En wie is de arrestatie van Gregorius Nekschot vergeten? Waar ging Fitna over? De laatste vraag: Vertel eens over de antisemitische cartoons van de AEL
  Wanneer ik deze vraag hier op straat stel weet iedereen vrij precies antwoord te geven op de eerste vraag op vraag twee weet de helft waar het 'zo ongeveer over gaat'. Bij Fitna weet echt iedereen waar de film over gaat en ik krijg er direct een mening bij opgedrongen. Op de laatste vraag weet niemand antwoord te geven. VREEMD!
  Per slot hebben de Mohammed cartoons in een Deense krant gestaan. Het heeft een half jaar geduurd voordat de vlam in de pan sloeg. Van de Parijse voorsteden tot Islamabad vlogen auto's in brand, jonge moslims moesten hun frustratie bot vieren.
  Nadat imam Jabbar van der Ven een klacht had ingediend over Gregorius Nekschot werd de cartoonist door tien zwaar bewapende politieagenten van zijn bed gelicht en heeft hij anderhalve dag doorgebracht in de gevangenis.
  Nog voordat Fitna werd opgenomen wisten de Nederlandse ministers niet hoe snel zij de islamitische wereld binnen moesten trekken om zich te distantiëren van de film. Moslims werden opgeroepen hun kalmte te bewaren.
  Maar over het feit dat de AEL op 4 februari 2006 twee cartoons plaatste met een antisemitische en negationistische strekking bleef het stil. De AEL plaatste op haar website een cartoon waarop Anne Frank te zien is die naast Adolf Hitler in bed licht, met de tekst: “Schrijf dit maar op in je dagboek, Anne.” De tweede cartoon toont twee Joden temidden van lijken onder het bordje Auschwitz. De ene Jood zegt: “We moeten op een of andere manier uitkomen op zes miljoen!” De ander: “Ik denk niet dat dit Joden zijn.” De AEL-cartoons waren geplaatst uit wraak op de publicatie van de Mohammed-cartoons die door niet Joden was geplaatst.
  Een dag na publicatie van de AEL-cartoons deden het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) en de Anne Frank Stichting aangifte wegens ‘opzettelijke belediging op grond van ras, godsdienst en levensovertuiging’. Maar de aangifte verdween in het grote archief waarin alle andere aangiften van antisemitisme gestopt worden. Justitie noemt dit archief, wij hebben zelf ook zo'n mooi archief, blauw is die en dit archief word regelmatig geleegd door onze archivaris meneer Knol Papierrecycling.
  Het uitblijven van actie in deze zaak biedt ruimte voor speculaties. Zoals: Het kennelijk kwetsen van moslims wordt zwaarder gewogen dan het kwetsen van Joden. Of: Moslims mogen meer dan niet-moslims.
  De archivaris van het OM wist na ruim drieënhalf jaar de aangiften weer op te vissen, en omdat het kennelijk toch 'komkommertijd' is, heeft justitie een onderzoek ingesteld. Maar helaas: De AEL heeft een minder geduldige archivaris. Het OM deelde het CIDI mee, dat de beoordeling van de AEL-cartoons “meer tijd in beslag neemt omdat meerdere aangiften zijn ontvangen tegen verschillende andere cartoons“. Volgens een woordvoerster van het OM betreft de “verschillende andere cartoons” hier de cartoons van de eerder genoemde Gregorius Nekschot. Dat maakt het nog merkwaardiger, want blijkbaar moet het lot van Gregorius Nekschot afhangen van het besluit over de AEL-cartoons, terwijl er tussen die twee zaken geen causaal verband is nodig is om te onderzoeken of de twee cartoons in aanmerking komen voor de term ‘opzettelijke belediging op grond van ras, godsdienst en levensovertuiging’ is hoogst merkwaardig, als je weet dat er kennelijk wel voldoende reden was Gregorius Nekschot de stuipen op het lijf te jagen met een razzia.
  Waarom de AEL juist op de Joden wraak nam en niet op de Denen, moet gezocht worden in de richting van de venijnige Jodenhaat die in Arabisch/islamitische kringen voortwoekert, en die in grote mate de verklaring vormt voor de toename van het antisemitisme in ons land.
  Je zou zeggen, reden te meer voor de minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin om zich in gemoede af te vragen waarom rabiate antisemieten kennelijk rustig kunnen slapen, en Gregorius Nekschot nog steeds in onzekerheid verkeert over zijn lot.
   Bron:
  • De Volkskrant 4 juni 2009
  • www.gregoriusnekschot.nl
  Niels op 16-08-2009 09:51
  Rotterdam moet af van antisemiet
  ROTTERDAM - Het is niet altijd makkelijk met Europese islamisten te debatteren. Ze hebben vaak twee gezichten en vele verschillende tongen. Ze hebben een taak: het normaliseren van de perceptie van het salafisme, en het islamisme in het algemeen in Europa.
  De Rotterdamse bruggenbouwer, Tariq Ramadan, is een islamist par excellence. Wanneer men hem kritische vragen stelt dan is de vraagsteller een leugenaar die angst wil zaaien. Zo is het gegaan met Frits Bolkestein, Henk Krol en Geert Wilders. Niemand mag een islamist bekritiseren en al zeker Ramadan niet.

  Ramadan is door de gemeente Rotterdam en de Erasmus Universiteit aangesteld als bruggenbouwer. Daarvoor werd veel, heel veel belastinggeld beschikbaar gesteld. En dat geld is helaas niet besteed aan een imburgeringscursus laat staan aan een cursus Nederlands. De enige zin dat hij blijkbaar kent in het Nederlands is "u discrimineert en probeert haat te zaaien".
  Ramadan hoeft ook niet veel Nederlands te spreken want hij verdient op dit moment meer met optredens op de Iraanse tv zender dan met 'bruggenbouwen'. De tv zender waar hij voor werkt heet "PressTV" deze werd op 2 juli 2007 door president Ahmadinejad persoonlijk geopend. Hij is onderdeel van de Iraanse staatsomroep.
  Op zich is er natuurlijk niets mis mee dat iemand twee baantjes geeft en ook niet dat het tweede baantje bij de televisie is. Wat het echter kwalijk maakt is dat "PressTV", gelijk elke andere Iraanse staats tv, staatspropaganda uit te zend dat gericht is op de moslims in Europa. Propaganda tegen Israël en de VS, en het verheerlijken van de Iraanse staat is de core business van PressTV. De boodschap luidt, samengevat: alle problemen in de wereld zijn terug te brengen tot de Israëliërs, de zionisten – vroeger zouden we zeggen: "die rotjoden".
  PressTV is niets anders dan de Engelstalige arm van antisemitische tirannie. En ook Ramadan, die leuke bruggenbouwer, werkt voor deze zender. Zijn programma heet Islam and Life. A weekly show presented by Tariq Ramadan. De eerste uitzending van dat programma was op 24 april van dit jaar. Hij heeft er inmiddels zestien gemaakt. PressTV zond in de afgelopen maanden, tot woede van de BBC en CNN, staatspropaganda uit over de wrede en gewelddadige onderdrukking van miljoenen protesterende Iraniërs. De berichtgeving van PressTV werd zo bont dat in Groot-Brittannië een onderzoek is gestart over de vraag of PressTV onafhankelijk genoeg is om vanuit Londen te mogen uitzenden. PressTV beschikt daar over een enorm gebouw. Terwijl Teheran bijna alle westerse journalisten het land heeft uitgezet en de eigen media aan banden heeft gelegd, zitten de Engelstalige Iraanse propagandisten in Londen.
  Dag in dag uit zijn we getuige geweest van gruwelijke optredens van de Iraanse regering tegen weerloze burgers. En dat gaat onverminderd door. Nu schrijft zelfs Karoubi (een moellah en tegenkandidaat) dat in de Iraanse gevangenissen de gearresteerde betogers werden verkracht en dood gemarteld. En wat doet onze bruggenbouwer Ramadan? Hij maakt programma’s die rechtstreeks door de Iraanse regering worden betaald. Als een moslim in de Omstreden gebieden om het leven komt, dan is de wereld te klein voor Ramadan en de zijnen. Maar de verkrachte, mishandelde en vermoorde Iraanse jongeren hoeven niet op zijn sympathie te rekenen. Hij werkt voor een regering van moordenaars en verkrachters, terwijl wij hem in Rotterdam aan een leuke zakcent helpen als beloning voor minimale inspanningen. De verlichte Ramadan maakt talkshows voor Teheran; zonder gewetenswroeging, want de islamitische republiek is kennelijk zijn ideale republiek. Het is duidelijk waarheen deze door Nederland gesubsidieerde bruggenbouwer zijn bruggen bouwt. Naar regime van Ahmadinejad, die Israël van de kaart wil vegen.
  De tv-zender waarvoor Ramadan werkt, heeft ook een Perzische site. Daarop werd gisteren gemeld dat de tragische dood van een Turkse vrouw in Amsterdam (de crèchemoord) een racistische moord was op een islamitische vrouw met een hoofddoek. Alsof zij vanwege haar hoofddoek is vermoord. Deze leugen is nodig om de aandacht in Iran af te leiden van werkelijke politieke moorden die juist daar plaatsvinden. Voor deze club van leugenaars en staatsverkrachters werkt Tariq Ramadan, de Rotterdamse bruggenbouwer.
  Wie zonder enige noodzaak en geheel vrijwillig voor het gewetenloze, extreem gewelddadige en antisemitische Iraanse regime werkt, mag en kan nooit en te nimmer met Nederlands geld bruggen gaan bouwen. En als Ramadan onverhoeds een bruggetje heeft gebouwd, moeten we het zo spoedig mogelijk afbreken. Want de andere kant van die brug, de oever waar het islamitische fascisme tiert, mag nooit en te nimmer een Nederlandse polder zijn.
   Bron:
  • Afshin Ellian
  Niels op 18-08-2009 18:45
  Het vingertje van justitie naar AEL
  AMSTERDAM - Drie jaar geleden deed het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) aangifte van antisemitisme en negationisme door de AEL. Na een lange tijd van stilte moest de AEL zich verantwoorden tegenover het Openbaar Ministerie. Na een corigerende tik op de vingers en een 'foei' dat was niet lief werd de AEL verder ongemoeid gelaten.
  De Arabische Europesche Liga plaatste in februari 2006 op haar website een cartoon waarop Anne Frank te zien is die naast Adolf Hitler in bed licht, met de tekst: “Schrijf dit maar op in je dagboek, Anne.” De tweede cartoon toont twee Joden temidden van lijken onder het bordje Auschwitz. De ene Jood zegt: “We moeten op een of andere manier uitkomen op zes miljoen!” De ander: “Ik denk niet dat dit Joden zijn
  Het OM oordeelde dat de eerste, waarop Hitler het bed deelt met Anne Frank, niet strafbaar is. "De cartoon drukt volgens justitie uit dat Joden de Holocaust doelbewust verzinnen of overdrijven. Door te suggereren dat de moord op ruim zes miljoen Joden is verzonnen, worden de Joden als groep beledigd," aldus het oordeel van het OM.
  Het OM heeft echter geoordeeld om de Liga niet vervolgen omdat twee cartoons over Joden op de eigen website plaatste.
  Het OM heeft de AEL echter laten weten dat als die voorgoed van de website verdwijnt, het niet tot vervolging zal overgaan. De actiegroep laat weten de tekening al drie jaar geleden te hebben weggehaald. Daarmee komt er dus geen strafproces.
  De AEL plaatste de afbeeldingen als reactie op de wereldwijde ophef over de Deense cartoons over de islamitische profeet Mohammed. Veel moslims vonden die beledigend. De organisatie zegt het niet eens te zijn met de boodschap van de plaatjes op de eigen website. Zij wilde slechts laten zien dat niet alleen moslims beledigd kunnen worden door cartoons. "Daarmee heeft de Liga direct bewezen dat Joden een conflict op een koosjere manier op lost. In plaats van doodsbedreigingen aan de tekenaars en mensen de de cortoons op hun website plaatste of rellen te beginnen zijn wij naar de rechter gestapt," aldus het comentaar van een 'ras echte Jood'.
  Ook de politicus Geert Wilders, van de Partij Voor de Vrijheid, zal niet worden vervolgd. Wilders plaatste de Deense cartoons op zijn website hij werd vervolgens bedreigd met de dood. Wilders moest extra bescherming voor zichzelf en zijn echtgenote inhuren. Wilders en Nova (die de cartoons op tv toonden) worden echter niet vervolgd omdat de cartoons niet strafbaar zijn, oordeelt het OM.
  De Deense spotprenten die in eerste instantie werd gepubliceerd door de Deense krant Jyllands-Posten. Ze leidden wereldwijd tot rellen.
  Justitie wijst erop dat de spotprenten over Mohammed gaan en dat daarmee niets wordt gezegd over moslims. Geen van de cartoons is volgens justitie beledigend voor moslims. Ook zetten ze niet aan tot discriminatie. Daarom is het verspreiden ervan toegestaan. Bij geen van de cartoons word beweert dat het om 'de profeet Mohammed' gaat. Mohammed is één van de meest voorkomende namen binnen de islam. De naam Mohamed is de meest voorkomende naam van pas geboren baby's in Amsterdam, Utrecht en Den Haag. In Rotterdam staat deze naam op nummer twee. De variant Mohammed staat in drie van de grote steden ook in de top 5.
  De AEL reageerde op haar website met een zware beschuldiging dat doorweekt is met antisemitisme:
  "We (AEL) zijn er van overtuigd dat het CIDI het echter alleen om te doen was om ons buiten het publiek debat te sluiten. We mogen vandaag concluderen dat ze gefaald hebben in hun missie. Net zoals hun meesters in Tel Aviv gefaald zijn in het buitenspel zetten van het verzet zijn, zijn zij gefaald in het buitenspel zetten van de AEL. En daar waar wij zionisten laten falen claimen wij met opgeheven hoofd de overwinning."
   Bron:
  • AP
  • NOVA
  • Elsevier
  • AEL
  Niels op 19-08-2009 22:12
  AEL meent schijnbaar: één maal gewonnen altijd gewonnen
  AMSTERDAM - De Arabisch Europese Liga (AEL) heeft een strafbare antisemitische/negationistische spotprent opnieuw op haar website geplaatst. De spotprent toont twee Joden temidden van lijken onder het bordje Auschwitz. De ene Jood zegt: “We moeten op een of andere manier uitkomen op zes miljoen!” De ander: “Ik denk niet dat dit Joden zijn.”, opnieuw op haar website geplaatst.
  Gisteren maakte het OM bekend dat de tekening strafbaar is, maar dat de AEL niet vervolgd zal worden wanneer de spotprent voorgoed van de website gehaald wordt.
  In eerste instantie gaf de actiegroep aan al lang aan deze eis te hebben voldaan.
  Nu komt de islamitische Lobbygroep daarop terug. Reden hiervoor is dat het OM het plaatsen van de cartoons over "een Mohammed" niet strafbaar acht.
  Zowel Geert Wilders (PVV) als tv-programma NOVA plaatsten enkele zogenaamde 'Mohammed cartoons' in 2006 op de eigen website. Maar volgens het OM was de cartoon niet strafbaar omdat ze niet beledigend zijn voor moslims als een groep en ook niet aanzetten tot discriminatie of geweld.
  "Het gaat hier om het toepassen van dubbele maatstaven als het gaat om moslims," schrijft Abdoulmouthalib Bouzerda, de man die in januari dit jaar anti-Israël demonstraties hielp organiseren waarbij de groep Joodse omstanders aanvielen en molesteerden.
  Over dubbele maatstaven gesproken: hoewel de joden niets te maken hebben met het plaatsen van de Mohammed cartoon op de website van de PVV of NOVA, plaatst de AEL antisemitische spotprenten in plaats van anti-PVV of anti-NOVA spotprenten. Tevens stelt Bouzerda 'niet eens te zijn met de boodschap van de spotprent'. De organisatie zou die slechts hebben geplaatst om te laten zien dat niet alleen moslims zich beledigd kunnen voelen door cartoons.
  Op de website van de AEL staan meer omstreden afbeeldingen, waaronder een foto van een groot spandoek waarop te lezen is: 'Wij zullen het zogenaamde Israël niet erkennen'.
   Bron:
  • AEL
  • BHM
  Niels op 24-08-2009 17:31
  Nederlandse Hamas supporters
  Voor referentie, een korte lijst van opmerkelijke pro-Hamas-activisten die in Nederland wonen:
  - Soliman Abu-Amara
  - Nancy Abu-Ghazaleh
  - Ameen Abu-Hanna
  - Andries van Agt
  - Yousef Ahmed
  - Farshad Bashir
  - Harry van Bommel
  - Jasper van Dijk
  - Gretta Duisenberg
  - Jalal El-Baz
  - Imad el Kaka
  - Omar el-Khader
  - Arda Gerkens
  - Henk van Gerven
  - Sharon Gesthuizen
  - Hans van Heijningen
  - Hans van Hooft
  - Ewout Irrgang
  - Leila Jaffar
  - Paulus Jansen
  - Jawad Jodeh
  - Jamil Junedi
  - Agnes Kant
  - Sade Karabulut
  - Sahar Haj Kasem
  - Jelle Klaas
  - Martinus (Tiny) Kox
  - Marianne Langkamp
  - Hans van Leeuwen
  - Renske Leijten
  - Paul Lempens
  - Fons Luijben
  - Jan Marijnissen
  - Erik Meijer TM
  - Anja H. Meulenbelt
  - Laila Nalawi
  - Ramsey Nasr
  - Hugo Polderman
  - Remi Poppe
  - Ronald van Raak
  - Nihal Rabbani
  - Emile Roemer
  - Nathalie de Rooij
  - Nico Schrevel
  - Tariq Shadid
  - Gaula Shehadeh
  - Mawi Shehadeh
  - Khalil Sima'an
  - Manja Smits
  - Radi Suudi
  - Zaid Tayem
  - Paul Ulenbelt
  - Krista van Velzen
  - Jan de Wit

  Met uitzondering van (An)Dries van Agt zijn de mensen op de lijst ofwel leden van de Socialistische Partij of de leden van de front-organisaties, vaak beide. Dries van Agt, dui uitzondering in het rijtje is lid van de CDA, behoord tot het type antisemiet dat de laatste jaren enorm aan gegroeien is. Waar wij in het Westen te maken hadden met (neo) nazistische-, in het Oosten te maken hadden met het islamitische- en in het Oostblok met het Stalinistische antisemitisme. De moderne variant is gestoeld op een combinatie van de eerder genoemde Jodenhaat.
  Omdat Jodenhaat en antisemitisme een wrange smaak heeft kwamen 'knappe koppen' op het idee om te spreken over 'anti-zionisme'. In Nederland waren het Gretta Duisenberg en Paul de Rooij (hij staat niet in de lijst omdat Paulus in Londen woont), die de benaming anti-zionisme introduceerden. In tegenstelling tot Jodenhaat (haat tegen een ras of bevolkingsgroep) en antisemitisme is anti-zionisme niet strafbaar gesteld in het burgerlijk recht.
  Al deze mensen hebben stilzwijgend of actief de voortzetting van terreur aanslagen tegen de Israëlische bevolking en raket beschietingen op o.a. speeltuintjes en kleuterscholen onderschreven.
  Deze mensen zetten zich actief in om het winkelende publiek te overtuigen van de 'oude normen' "Kauf night bei Juden".
   Bron:
  • At the back of the hill . com
  Niels op 28-08-2009 17:56
  "Wilders is de enige politicus die echt achter Israël staat"
  DEN HAAG - Bijna 40 procent van de aanhang van Geert Wilders kiest voor de Partij Van de Vrijheid (PVV) vanuit een gering vertrouwen in de huidige regering en politiek. Een zelfde getal zie je bij de achterban van Groen Links, bij de SP is dit 50%. Zestien procent kiest voor de PVV om de persoon Wilders zelf. Dit maakte het tv-programma NOVA bekend die het onderzoekburo Synovate heeft ingehuurd voor een onderzoek.
  Onderzocht is ook welke standpunten de PVV-aanhang het meeste aanspreken. Op de eerste plaats komt, met 33%, dat er teveel criminele buitenlanders in Nederland zijn. Daarna volgt het PVV-standpunt dat de criminaliteit niet hard genoeg wordt aangepakt met 22%. Bijna 20% zegt blij te zijn met de kritiek op de islam.
  De PVV krijgt steeds meer aanhang vanuit de Joodse gemeenschap. Benjamin Smalhout, actief in de joodse jongerenorganisatie, zegt: "Naar mijn mening is Wilders een van de weinige politici die zich daardwerkelijk wil inzetten voor de joodse zaak en het antisemitisme een halt toe wil roepen." Dit in tegen stelling tot Harry van Bommel die in januari dit jaar opriep tot een nieuwe intifada tegen Israël.
  Nathan Bouscher, ook actief in Joods Nederland, zegt: "De Joodse gemeenschap stond natuurlijk lang vooral achter de Partij van de Arbeid. Kijk naar een stad als Amsterdam. Het is niet voor niets dat Cohen daar groot is geworden en Lodewijk Asscher en vele anderen. Je ziet steeds meer, met name omdat de Joden veel meer een gelijke positie in de maatschappij hebben, dat ze nu ook op een partij durven te stemmen die meer voor de individuele vrijheid gaat. In de recente tijd voelt de Joodse gemeenschap zich bedreigd, met name vanuit islamitische hoek. Dat is iets waar de VVD een gat laat vallen en waar de Partij voor de Vrijheid inspringt. Onderwijl zijn er andere partijen die stemmen weten te winnen onder de andere bevolkingsgroepen door juist het anti-zionisme (lees antisemitisme) aan te wakkeren en Wilders te demoniseren door hem een fascist te noemen. Ook willen zij een vergelijkingen te trekken met wilders en Hitler, net als dat zij het Israëlische optreden tegen terroristen willen vergelijken met de nazi's.
  Als er nu landelijke verkiezingen gehouden zouden worden, zou de PVV 24 zetels halen tegen 32 eind juni, blijkt uit de Politieke Barometer. Veel kiezers die in de afgelopen twee maanden van het CDA en de PvdA overgestapt waren naar de PVV, keren terug naar hun 'vertrouwde partij'. "Het lijkt erop dat de PVV te lijden heeft onder de mediastilte als gevolg van het zomerreces," menen de samenstellers van het onderzoek. "Wat echter ook mee kan spelen, is de keuze van de PVV om slechts in twee gemeenten mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen." Het CDA wint in de nieuwste peiling drie zetels en komt uit op 37, de PvdA wint twee zetels en staat daarmee gelijk aan de PVV met 24 zetels de socialisten zou er ook 2 zetels bij krijgen waarmee de SP uit zou komen op 14 zetels.
   Bron:
  • NOVA
  • ANP
  • http://www.novatv.nl/data/media/db_download/46_b8d723.pdf
  Niels op 31-08-2009 19:42
  CIDI: "Antisemitisme in Nederland is schrikbarend gestegen”
  Zijn optreden vorige week in het tv-programma Knevel & Van den Brink leverde hem veel hartverwarmende reacties en nieuwe ‘Vrienden van het CIDI’ op. Ronny Naftaniël, directeur van het Centrum Documentatie en Informatie Israël (CIDI), verdedigde in het EO-praatprogramma de gerechtelijke stappen die zijn organisatie onderneemt tegen antisemitische en negationistische cartoons van de Arabisch-Europese Liga (AEL). Zeer binnenkort komt het CIDI met de Antisemitisme Monitor 2008. Naftaniël kan alvast verklappen dat het aantal antisemitische incidenten in Nederland vorig jaar en begin dit jaar schrikbarend is toegenomen.
  Het aantal antisemitische incidenten heeft met name aan het einde van vorig jaar en het begin van dit jaar een grote opleving mee gemaakt. Vooral januari van dit jaar, tijdens Operatie Gegoten Lood (de Israëlische militaire acties tegen de PLO in de Gazastrook), nam het aantal incidenten schrikbarend toe. Op internet worden joden voor alles en nog wat uitgemaakt, maar daar blijft het niet bij. De Antisemitisme Monitor krijgt nog steeds veel meldingen binnen van Joden die, wanneer ze openlijk met keppeltje over straat gaan, voor ‘rotjood’ of ‘kankerjood’ worden uitgescholden of zelfs worden geslagen. In de periode van de Operatie gegoten Lood zijn vijf synagoges beschadigd en werd een Joods psychiatrich centrum beschoten.
  Het CIDI meld dat het meeste antisemitisme vanuit 'Noord-Afrikaanse' hoek komt, maar niet alleen vanuit die hoek. Ook de autochtone Nederlander weet raad met antisemitische uitingen, alleen gebeurd dit vaak subtieler door huizen met hakenkruizen te bekladden, gevels te bevuilen met rotte eieren en tomaten of zich 'anti-zionistisch' op te stellen.
  Volgens Naftaniël zijn er een aantal redenen waarom juist moslim jongeren zich richten tegen de Joden. "Allereerst komt de hetze die in de Arabische wereld nog altijd tegen Israël wordt gevoerd, via Arabische satellietzenders de huiskamers van Nederlandse moslims binnen. Omdat op die zenders vaak gesproken wordt over ‘de Joden’ en niet over Israëliërs, krijg je dat moslims hier hun Joodse medeburgers verantwoordelijk achten voor de daden van het land Israël. Verder is de islam natuurlijk geen vredelievende religie voor anders gelovigen. In ‘De gids voor Islamitische opvoeding’ bijvoorbeeld, die in sommige Turkse moskeeën verkrijgbaar was, wordt jonge moslims geleerd dat de Joden andersgelovigen verderfelijk vinden en uit zijn op wereldheerschappij. Tegen dat soort kwalijke indoctrinatie is het moeilijk vechten, alhoewel wij als CIDI verschillende activiteiten ondernemen om de relatie met jonge moslims te verbeteren,” verteld Naftaniël.
  Door de toename van het antisemitisme is er een kleine vluchtelingen stroom naar Israël plaats gaan vinden. Door een grote toename van islamieten in Nederland zijn de Joden zich minder veilig gaan voelen in hun thuisland. Dit komt omdat de moslims zich niet tolerant op stellen naar anders gelovigen met de (voorlopige) nadruk op Joden. In de Arabische wereld woonden ooit 1,5 miljoen Joden, nu bijna alle Joden hier vandaan gevlucht.
  Maar ook de christenen hebben het zwaar tussen moslims. Eén van de duidelijkste voorbeelden hiervan is natuurlijk Soedan. In de afgelopen paar jaar zijn honderdduizenden christenen vermoord en verkracht in Darfur door de moslims.
   Bron:
  • Stan de Jong
  Niels op 02-09-2009 19:30
  AEL ging echt te ver met herplatsing negationistische cartoon
  UTRECHT - Belangenbehartiger voor islamitische immigranten in Europa, de Arabisch-Europese Liga (AEL), wordt toch vervolgd door het Openbaar Ministerie in Utrecht. De AEL plaatste tot twee maal toe een cartoon waarop ze suggereert dat Joden de nazi-vernietiging op de Joden (Shoa ook wel Holocaust) verzonnen hebben. Negationisme, het ontkennen van de gruwelen die door de SS werd uitgedokterd om 'het Joodse probleem op te lossen', is in de meeste Europese landen verboden. Hoewel de CU er herhaaldelijk op aan heeft gedrongen 'de Holocaust ontkenning' strafbaar te maken, is het nog niet opgenomen in het strafboek. Volgens het OM kan deze cartoon wel worden aangemerkt als discriminerend.
  Twee weken geleden bepaalde het OM dat de cartoon op de site van de AEL beledigend is voor Joden als groep. Hieruit volgde dat deze uiting als discriminerend kan worden beschouwd. De officier van justitie liet de AEL weten dat het publiceren van de cartoon strafbaar is, maar dat de aangifte van het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) uit 2006 geseponeerd zou worden als de cartoon binnen twee weken van de website verwijderd was.
  Omdat de cartoon al van de site was, ging het OM niet over tot straffen. Kort na de uitspraak besloot de islamitische organisatie opnieuw de Joden te kwetsen en plaatste de cartoons opnieuw op haar website. Het OM laat vandaag weten daarom tot vervolging over te gaan.
  De AEL meent dat justitie met twee maten meet. Direct nadat de publicatie van het AEL behandeld werd, behandelde het OM de z.g.n. Deense Mohammed cartoons die Geert Wilders op de website had geplaatst en NOVA die de cartoons op tv had getoond. Justitie wees erop dat de spotprenten over Mohammed gaan en dat daarmee niets wordt gezegd over moslims. Mohammed is de naam die wereldwijd het meest voorkomt in het bevolkingsregister.
  De AEL meent dat moslims het alleen recht hebben op het bepalen of de Deense cartoons beledigend zijn of niet.
  In een reactie, op het besluit van het OM, zegt voorzitter Abdoulmouthalib Bouzerda van de AEL,: "De beslissing om de cartoon te herplaatsen is genomen om een gang naar de rechter forceren. Het gaat ons er niet om de Joden te beledigen (al beledigen zij liever Joden dan andere groeperingen -red.), maar om het punt dat we willen maken. Deze cartoon is niet anders dan de Deense cartoons," zegt Bouzerda. De organisatie heeft beloofd vandaag de beledigende tekening van zijn website te verwijderen. Op deze tekening zijn twee 'Joods uit ziende' mannen naast elkaar staan, op de achtergrond liggen uitgemergelde mensen onder het bordje "Auschwitz". Eén van de mannen heeft een papier in z'n hand, hij zegt: "We moeten op een of andere manier uitkomen op zes miljoen!" Waarop de ander antwoord: "Ik denk niet dat dit Joden zijn."
   Bron:
  • ANP
  Niels op 10-09-2009 15:46
  "Ik ben toch niet gek?
  UTRECHT - Misselijk werd ik er van, en dat net voor het slapengaan. Woensdagavond was Dries van Agt te gast bij Pauw & Witteman (SP & PvdA) om via de tv zijn gal over "de Israëlische regering" te spuwen.
  Op de achtergrond was een jong Driesje te zien, die stelde dat hij volledig achter Israël stond. "Wat zou je nu tegen man willen zeggen?" Werd de oud politicus die transformeerde van pro-Israël tot pro-PLO gevraagd. Van Agt leek naar woorden te zoeken en keek rond of iemand hem te hulp wilde schieten. Een oude vrouw achter hem knikte Dries bemoedigend toe. “Makker, gij waart waarlijk te jong om volledig te begrijpen wat daarginds gebeurde,” was het antwoord. Volgens hem was Nederland pro-Israël "uit schuldbesef van hetgeen de Joden was aangedaan in de Holocaust. Maar wat de Israëlische regering nu met de Palestijnen doet is 'honderden malen'..." Met deze bagatelliserende opmerking over de Shoa (Holocaust) zou ik Dries willen scharen in het rijtje negationisten als Richard Williamson, David Irving, Mahmoud Ahmadinejad. Horst Mahler, Ivo Jansen , Ditlieb Felderer, Maurice Bardèche, Ahmed Rami, Ernst Zündel, Robert Faurisson, Gerd Honsik, Ilan Pappé, Horst Mahler, Mahmoud Abbas, Abdoulmouthalib Bouzerda enz.
  Op de vraag wat de man, die bevriend is met Hamas kopstuk Khaled Mashal, er nu van vond om antisemiet genoemd te worden antwoordde hij, met een pruillip: "Het doet me zeer. Met deze opmerking voel ik me mede verantwoordelijk voor hetgeen de Duitsers de Joden toen aangedaan hebben."
  Daarop vroeg Witteman hem waarom Dries zich zo hevig verzet tegen aantijgingen van antisemitisme. Als er niets van zou kloppen, hoeft hij hier immers toch niet zo over te sputteren. “Luister, misschien moet ik naar de psychiater om mezelf op dit punt te begrijpen," is het antwoord van Dries die blijkbaar van een groot inzicht in de eigen conditie getuigt, het is een man met een heldere geest, een man in de kracht van zijn leven! Vervolgens maakt Dries gebruik van een zelfde verweer dan de Joden haters: Abdoulmouthalib Bouzerda ("ik plaats gewoon opnieuw antisemitisme cartoons op mijn website"), Gretta Duisenberg ( "De Joden moeten niet denken dat ze Amsterdam kunnen annexeren, net als de Westoever.") en Anja Meulenbelt ("Israël is een Apartheidsstaat"), door te stellen: "Ik heb vele vrienden, waaronder ook Joodse, die het met me eens zijn. Dat zegt toch wel wat.” Onder zijn Joodse vrienden kring bevinden zich: Jaap Hamburger (Joden "Van immigranten tot bezetters") en Harry de Winter ("de politiek van de staat Israël is nazistisch").
  Wie het vraaggesprek bekijkt, kan niet anders concluderen dan dat dit een grove schande is. Leuke uitspraak van het CDA-Kamerlid Ger Koopmans overigens: “Het is elke keer weer verrassend om te zien dat sommige katholieke politici als ze langzamerhand richting hemelpoort gaan steeds linksere teksten gaan gebruiken.”
  Niels op 27-09-2009 18:34
  Onverbloemd antisemitisme door de SP
  De SP ziet zichzelf graag als partij die het voor de minderheden op neemt en daarin uiterst sociaal is. Toch laten zij regelmatig 'een steekje vallen', door zich overduidelijk anti-Joods en anti-Israël te tonen.
  De SP beziet de 'Palestijnen' als minderheid ten opzichte van de Israëlisch, maar dat de 'Palestijnen' niets anders zijn dan Arabieren en daarbij een overmacht is, vergeet ze.
  Dat er maar één Joodse staat is (en dat is Israël) en 22 Arabische staten, maakt Israël tot een minderheid.
  De SP neemt het in Nederland op voor de moslims en dit gaat ten koste van de Nederlandse joden. In Nederland wonen 16.515.057 mensen. Daarvan is 7.215.083 christelijk, 7.831.429 atheïstisch, 957.873 moslim, 250.000 Boedistisch, 215.000 Hindoestaans, 38.000 joods en 25.000 anders. Daarmee lijkt mij dat de groep joden wel degelijk onder minderheidsgroep geschaard mag worden.
  Enkele opvallende uitspraken van de SP kopstukken:

  Gretta Duisenberg:
   "Ze annexeren niet alleen de Palestijnse gebieden maar het lijkt alsof ze ook de restaurants in Oud-Zuid annexeren." In het tv-programma Het Zwarte Schaap
  en
   "zes miljoen, ha, ha ha" zo klonk haar synische antwoord op de vraag handtekeningen ze hoopte op te halen voor een petitie tegen Israël

  Harry van Bommel
   "Intifada, intifada, Palestina vrij!" riep van Bommel tijdens een anti-Israël betoging. Intifada betekend: 'religieuze oorlog'. Zoals iedereen wellicht weet, is een oorlog altijd gekoppeld aan doden (in dit geval werd er dus opgeroepen Joden/Israëliërs te vermoorden).
  Zowel Duisenberg als van Bommel waren in januari te zien terwijl zij een anti-Israël spandoek droegen. Op de achtergrond riepen de betogers:
   "Hamas, Hamas, Joden aan het gas".
  Volgens Moszkowicz hebben beiden prominenten zich "Niet gedistantieerd van deze leuzen en dus de leuze tot de eigen gemaakt."

  Anja Meulenbelt
  Deze SP 1e kamerlid. weet de samenwerking tussen groot-moefti Husseini van Jeruzalem en Adolf Hitler goed te praten, waarbij ze er duidelijk geen moeite heeft om de waarheid geweld aan te doen. Zij stelt dat de Britten 'haar Palestijnen' niet wilde steunen tegen de instroom van vluchtelingen. Ze blijkt te vergeten dat het de Britten waren die de vluchtelingen slechts mondjesmaat tegen hield, de 'Palestijnen' aan wapens hielp en bij rellen de partij voor de 'Palestijen' koos en de Joden die aangevallen werden in plaats van te verdedigen in gevangenissen gooiden. Meulenbelt:
   "De groot-moefti Husseini van Jeruzalem heeft inderdaad geprobeerd steun te krijgen bij Hitler. Dat is zeker niet het mooiste deel van de Palestijnse geschiedenis, maar de redenen ervoor zijn duidelijk: de Palestijnen vonden geen steun bij de Britten of andere westerse mogendheden die na veel gesjoemel toch aan de kant van de zionisten bleven staan."
  Daarnaast balanceert ze handig op het randje en ik moet toegeven dat zij dat heel handig doet:
  Lees het artikel in op: http://www.zionism-israel.com/blog/archives/00000294.html aandachtig en zie hoe AM haar antisemitisme handig camoufleert met een laagje anti-zionisme.

  Jan Marijnissen
   Terrorisme is iets van alle tijden en overal, en heeft vaak tot doel het de bezetter zo onaangenaam mogelijk te maken. In de Tweede Wereldoorlog hebben Nederlanders hier gemeentehuizen opgeblazen om zand in de vernietigingsmachine van nazi-Duitsland te gooien bij de burgerlijke stand stonden de joden geregistreerd. In het Midden-Oosten is het niet veel anders. Het islamitische fundamentalisme, inclusief de terroristische tak, is een reactie op de bezetting van Palestina door Israël." Zo klonk het antwoord op de vraag hoe hij tegenover de ‘War on Terror’ staat
  Met bovengenoemde uitspraak vergelijkt de maoïstische leider Israël met Nazi-Duitsland. Antisemitisme pur sang.

  Agnes Kant:
   "Ik heb geen probleem met het dragen van hoofddoekjes," was de reactie op het voorstel van Geert Wilders (PVV) om belasting te heffen op hoofddoekjes. "Meneer Wilders wilt u nu ook een belasting invoeren op keppeltjes?"
  Enig idee hoeveel joden in Nederland nog die in het openbaar een keppel (durven te) dragen? In ieder geval minder dan dat er vrouwen in klederdracht rondlopen. Waarom gebruikt mevrouw Kant die culturele uiting niet als voorbeeld? Of Nederlandse Sikhs, mensen met een 'Jezus kruis', een 'Ichtus' op de auto, een boeddah beeldje in huis en mensen met een zwarte stip op het voorhoofd.
  Nee. Mevrouw Kant sleept de Joden er bewust met de haren bij daar het met Joden altijd makkelijk scoren is.
   Bron:
  • SP
  • Zionisme Israël blog
  • Statistieken
  • Het Zwarte Schaap: http://nl.sitestat.com/klo/vara/s?vara.tv.Het_Zwarte_Schaap.bb_20051112_asf&ns_type=clickout&ns_url=[http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/tv/vara/zwarteschaap/bb.20051112.asf]
  Niels op 30-10-2009 16:06
  Beter toezicht op marokko.nl
  AMSTERDAM - Er moet beter toezicht komen op de discussieforums van de, door de staat gesubsidieerde, websites marokko.nl en maroc.nl. Dat heeft minister voor Integratie Eberhard van der Laan (PvdA) afgesproken met de exploitant van de websites. Beide websites, gericht op Marokkaans-Nederlandse jongeren, kwamen herhaaldelijk in opspraak vanwege opruiende en antisemitische teksten.
  Marokko Media, de exploitant, krijgt subsidie van Van der Laans ministerie en werd daarom door Geert wilders ter discussie gesteld in de Tweede Kamer, nadat Wilders in eerste instantie werd verweten dat 'hij zich weer eens tegen de islam uit had gelaten, werd het onderwerp toch serieus opgepakt.
  Van der Laan heeft nu met Marokko Media afgesproken dat elke discriminerende en haatzaaiende uitlatingen binnen een uur verwijderd moet worden, wel krijgen de moderators tot 1 januari de tijd om er voor te zorgen dat zijn 'voldoende getraind worden om discriminatie en antisemitisme te herkennen'. "Na 1 januari zou het wel moeten lukken om een website goed te beheren," denkt de PvdA minister.
  Marokko Media ziet de vraag van de minister websites beter te beheren als een extra stimulans. “Marokko Media is namelijk al meerdere jaren bezig om het beheer, onder andere door het trainen van moderatoren, op www.marokko.nl en haar andere websites te verbeteren. Hierbij willen we overigens de vrijheid van meningsuiting zoveel mogelijk ruimte willen geven. Veel van de verbeteringen die nu doorgevoerd worden vloeien voort uit acties die we eerder hebben ingezet en zijn daarvan in veel opzichten een logisch gevolg. Wij willen ons forum vrijhouden van uitspraken die niet stroken met ons moderatiekader,” aldus een woordvoerder.
  Marokko Media heeft een subsidierelatie met het ministerie van Wonen, Wijken en Integratie (WWI) van 29.800 euro voor het project www.ikmetjou.nl. Het betreft hier een empowerment-project voor Marokkaanse en Turkse vrouwen. Er wordt in het project aandacht besteed aan coaching, werving en selectie met betrekking tot arbeid.
  Als de subsidie voor Marokko Media voortgezet wordt is het snel verwijderen van haatzaaiende teksten een voorwaarde.
   Bron:
  • Nu
  • AD
  • Marokko.nl
  • Maroc.nl
  Niels op 01-11-2009 15:15
  Van Agts schreeuwt om onrecht tegen Israël
  AMSTERDAM - "Het pro-PLO pleidooi van oud-premier van Agt is in feite een schreeuw om onrecht tegen Israël," is ook de mening van Wim Kortenoeven (CIDI). Kortenoeven reageert op Hajo Meyer.
  "Er bestaat in Nederland veel onwetendheid over het grote onrecht dat de Palestijnen dag aan dag wordt aangedaan," stelt Hajo Meyer (EAJG). In dat verband looft hij 'Een schreeuw om recht. De tragedie van het Palestijnse volk' van (Dolle Dries) van Agt. "Van Agt dicht met zijn boek de informatiekloof en geeft tegengas aan de eenzijdige berichtgeving,” meent Meyer.
  Hij wil de lezers laten geloven dat de media pro-Israël zou zijn. Bij wie het journaal bekijkt of de kranten leest zal het toch opgevallen moeten zijn dat de tekst aanhef toch wel degelijk pro-PLO is. Steevast kopt een krant over 'wandaden' van Israël om pas later in de tekst te vermelden dat deze 'wandaden' een reactie is op beschietingen vanuit Libanon of de Gazastrook. Wanneer in Israël een mens om het leven komt door het conflict, krijgt het een kleine vermelding zonder schokkende foto's. Wanneer in de Gazastrook, Samaria, Judea of Libanon een mens om het leven komt worden wij geconfronteerd met beelden waar het bloed af spat.
  De publicatie van de oud minister is een verzameling onwaarheden en misleidingen; anti-Joodse verdachtmakingen en laster; valse en uit hun verband gerukte citaten; als feiten gebrachte opinies en cruciale weglatingen. Met die propagandalawine probeert van Agt het bestaansrecht en de legitimiteit van het Joodse karakter van Israël te ondermijnen.
  Zo vindt het nieuwe boegbeeld van Stop de Bezetting (SB) het "onaanvaardbaar” en "rampzalig” de staat Israël te identificeren met het Jodendom en schrijft hij afkeurend over Amerikaanse politici die zich positief uitspreken over "het bewaren van Israëls Joodse identiteit en het zeker stellen van Israëls veiligheid." Israël goedgezinde christenen dienen zich volgens de kennelijk alwetende van Agt ernstig zorgen te maken over de op hen rustende gramschap van de Almachtige Zelf. Om de anti-Joodse teneur van zijn pamflet te legitimeren verschuilt de oud-premier zich stelselmatig achter Israël en/of het Jodendom vijandig gezinde Joden, onder wie Meyer.
  In zijn kritiek op de critici van Van Agt probeert Meyer, in navolging van de Brabantse grootinquisiteur, de waarheid verder te verduisteren. Zo beweert hij dat Israël geen Joodse staat kan worden genoemd omdat zionisme en Jodendom "diametraal tegenover elkaar” staan. Onzin natuurlijk. Want zonder Jodendom was er geen Zion, geen onverbrekelijke, duizenden jaren oude band tussen het Joodse volk en het land van Israël, en geen basis voor terugkeer uit de ballingschap. Tweeduizend jaar zeggen de Joden tijdens Pesach: "Volgend jaar in Jeruzalem".
  Ook in volkenrechtelijke zin is het Jodendom, niet het zionisme, de basis voor de Joodse aanspraken op een eigen staat (die door de VN wordt erkend, maar niet door de EAJG, EAL, PLO, SP of SB). Het ontkennen van het Joodse karakter van het zionisme en van Israël is net zo onzinnig als het ontkennen van het bestaan van de Joodse identiteit als zodanig. Maar dat weerhoudt Meyer er niet van zijn eigen Joodse identiteit als wapen in te zetten tegen de door hem zo verafschuwde en als misdadig getypeerde Joodse staat.
  Naast antizionist is Meyer een apologeet voor de islamitische houding ten aanzien van de Joden. Zo beweert hij dat het de Joden juist onder islamitische heerschappij voor de wind ging, waarbij hij Spanje als voorbeeld noemt. De eminente islamgeleerde Bernard Lewis heeft dat beeld echter afgedaan als "een mythe". Ook in islamitisch Spanje, ”El Andalus”, werden de Joden getroffen door bloedige pogroms, deportaties en gedwongen bekeringen. De Spaans-Joodse wijsgeer Maimonides: "De Arabieren hebben ons vreselijk vervolgd en afschuwelijke en discriminerende wetgeving tegen ons ingesteld. Nog nooit heeft een natie ons zo gemolesteerd, vernederd en gehaat als zij.”
  Het blijft niet bij geschiedvervalsing. Meyers club deinst er niet voor terug om enthousiast mee te lopen in anti-Israëlische betogingen waarin wordt opgeroepen "Hamas Hamas alle (niet het gehate Israëlische soort) Joden aan het gas". Zulk gedrag kan zelfs niet met Joodse zelfhaat worden gelegitimeerd. Meyer c.s. dienen zich diep te schamen.
  Het EAJG die zijn bestaansrecht meende te ontleden aan een toename van het antisemitisme beweerde onlangs dat het oplevend antisemitisme een spook zou zijn dat door Joden van stal gehaald zou zijn om kritiek op Israël te smoren. "Dat beeld klopt natuurlijk helemaal niet," antwoord Naftaniel. "Een spook kun je niet zien, maar het huidige antisemitisme is voor iedereen waarneembaar."
   Bron:
  • RD
  • Volkskrant
  • NRC
  Niels op 05-11-2009 12:10
  Nazi-tekens in Sneek
  LEEUWARDEN - De afgelopen dagen duiken is er in Sneek overal hakenkruisen en SS-tekens op. Verschillende gebouwen zowel in Sneek zelf als in de buitenwijken zijn beklad met deze racistische tekens.
  De tekens zijn aangebracht in zwarte verf en op verschillende overheid gebouwen zoals het gemeentehuis en het politiebureau. "Het gaat om onder andere het gemeentehuis, het politiebureau, taxibusjes, het kerkgebouw en een clubgebouw van een sportvereniging," aldus de woordvoerder van de gemeente.
  De Sneekse politie is een onderzoek opgestart naar de dader of daders van de SS tekens. "De telefoon staat rood gloeiend van het aantal meldingen die binnen komen. De nazi tekens staan overal. Van gebouwen tot picknick banken in het park."
  Een gemeente werker klaagt dat het niet alleen overlast geeft omdat het racistische uitlatingen zijn, maar ook dat hij al deze rommel weg moet halen.
   Bron:
  • Parool
  • Leeuwarder Courant
  Àbdellah sabili op 06-11-2009 11:37
  Ik zoek mijn foto,s die ik die dag had gemaakt ik had foto van buch in me hand en verbrand bij die kaarsjes en zo....
  Niels op 06-11-2009 11:54
  Beste meneer Sabiti,
   
  Wat vervelend voor je dat je de foto's kwijt ben. Het enige wat ik voor jou kan doen is je succes wensen met je zoektocht.
   
  Vriendelijke groet,
   
  Niels
  Niels op 06-11-2009 13:27
  VVD Amsterdam: Joodse instellingen moeten bewaakt worden met steun van de overheid
  AMSTERDAM - "Joodse instellingen en scholen moeten financiële steun krijgen voor hun extra beveiligingsmaatregelen," dat staat in het verkiezingsprogramma van de VVD in het Amsterdam stadsdeel Zuid.
  De overheid moet de veiligheid garanderen, redeneert de VVD. "Veiligheid is een overheidstaak," oordeelt lijsttrekker Paul Slettenhaar principieel.
  Juist in dat gebied zijn veel Joodse instellingen gevestigd. Die zien zich nogal eens genoodzaakt maatregelen te treffen tegen antisemitische belagers. Het antisemitisme groeit met de dag maar de overheid steekt geen vinger uit voor de Joodse gemeenschap. Niet in Amsterdam en al zeker niet in de provincie. "Beveiliging is heel duur," zegt Slettenhaar. "We gaan kijken of dat goed geregeld is."
  Vanuit de Joodse gemeenschap wordt verheugd gereageerd op het initiatief van de VVD. Volgens Ronny Naftaniel, van het CIDI, is het voor het eerst dat een partij met dit pleidooi komt.
  "Als de spanning hoog oploopt en bijvoorbeeld de politie ingeschakeld wordt, komt dit natuurlijk niet voor rekening van de instellingen," legt Naftaniel uit. "Maar de beveiliging van gebouwen en bijeenkomsten moet doorgaans toch worden betaald door de Joodse gemeenschap zelf."
  Natuurlijk moet een deel van de beveiliging betaald worden door de instellingen zelf. "Iedereen wordt geacht een goed slot op de deur te zetten," zegt ook Naftaniel. "Maar voor de Joodse scholen en instellingen blijft het daar niet bij, zeker als in het Midden-Oosten de spanning oploopt."
  "De kosten van beveiliging hebben zijn gemeente in een financieel precaire situatie gebracht ,"zegt Ron van der Wieken, voorzitter van de Liberaal Joodse Gemeente. "Het is een rib uit ons lijf." Het gaat volgens hem om 'veel apparatuur', maar ook om mankracht en vooral dat maakt het begrotelijk. "We hebben dan minstens twee en soms wel meer mensen aan de deur staan. Soms zijn dat mensen van onszelf, soms moeten we daarvoor mensen inhuren."
  "Op het budget van de tweeduizend leden tellende gemeente hakt dat erin," zegt Van der Wieken, die niet verder in detail wil treden over de beveiliging en ook geen bedragen wil noemen. "Maar het stadsdeel zal er niet failliet aan gaan."
  Volgens Naftaniel is het voor de overheid ook een kwestie van 'normaal huisvaderschap'. "Uiteindelijk is het toch een zaak voor de hele samenleving dat de Joodse gemeenschap rustig kan leven en zich geen zorgen hoeft te maken," zegt hij.
  De VVD is een grote partij in het nieuw stadsdeel Zuid. De liberalen waren van 2002 tot 2006 de grootste in zowel Oud-Zuid als Zuideramstel, de stadsdelen die opgaan in het nieuwe stadsdeel Zuid. In Zuideramstel maakt Slettenhaar zelf nu al deel uit van het dagelijks bestuur.
   Bron:
  • Parool
  Pagina12
  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl