bekijkhetmaar.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Antisemitisme Venezuela
  Israël boycott zet relatie Venezuela op het spel
  JERUZALEM - Israël heeft drie Venezolaanse diplomaten de wacht aangezegd. Zaakgelastigde Roland Betancourt en zijn twee collega's van de Venezolaanse missie in Tel Aviv moeten het land uiterlijk vrijdag verlaten, zei het Israëlische ministerie van buitenlandse zaken woensdag.
  De maatregel is een antwoord op het besluit van de Venezolaanse president Hugo Chavez alle betrekkingen met Israël te verbreken en de Boycot van Israël, naar aanleiding van het Israëlische strijd met de PLO in de Gazastrook. De relatie tussen de twee landen was voor het offensief al slecht vanwege de vriendschappelijke betrekkingen die Chavez onderhoudt met Iran. Iran heeft meermalen bekend gemaakt Israëls van de kaart te willen vegen, tevens is Iran één van de grootste leveranciers van wapens aan Hezbollah en Hamas.
  Venezuela zette op 6 januari de Israëlische ambassadeur Shlomo Cohen en zijn staf het land uit en verbrak een week later de diplomatieke betrekkingen met Israël. Venezuela wil Israël aanklagen voor het Internationale Strafhof vanwege de acties in de Gazastrook, heeft het Venezolaanse ministerie van buitenlandse zaken gezegd.

  Reacties

  bekijkhetmaar op 31-01-2009 17:44
  Antisemitische leuzen op synagoge Caracas
  CARACAS - "Wij acepteren hier geen Joden" en "Joden rot op" deze en andere antisemitische leuzen stonden vanmorgen op de muur van de synagoge van Caracas geklad.
  David Bitan, vice president van de Joodse gemeenschap in Venezuela, verteld dat in de nacht van vrijdag op zaterdag (shabbat) de muren vol geklad zijn met antisemitische leuzen. Mensen die een dienst bij wilden wonen moesten over hakenkruizen lopen om binnen te kunnen komen.
  "We vonden vanmoreg een bewaker op de grond, hij was aangevallen met een geweer," verteld Bitan. "Drie personen drongen de synagoge binnen en vernielden het kantoor. Ook werd de heilige Ark (de kast waar de Thora in is opgeborgen) opengebroken, De Thora rol werd aan stukken gescheurd en boeken op de grond gesmeten."
  Bitan vertelde dat er aangifte is gedaan bij de politie. "Het gaat hier om een zeer ernstige zaak tegen de Joden in Venuzuela. De teksten die geschreven stonden waren niet tegen Israël gericht maar tegen de Joden," verteld hij.
  Niels op 09-02-2009 14:00
  Agenten zetten aanval in op synagoge
  CARACAS - Zeven Venezolaanse agenten en vier burgers zijn gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij een aanval op een synagoge in Caracas vorige maand. Dat hebben onderzoekers in de zaak bekendgemaakt.
  Een van de agenten, een officier, nam de lijnding op zich en coördineerde de aanval, aldus president Hugo Chávez tijdens een interview zondag. De vervulde vier jaar lang de rol van bodyguard van de rabbi.
  Een van de opgepakte burgers was verantwoordelijk voor de beveiliging van de synagoge. Gewapende mannen bekladden de muren van het gebouw met teksten als " Joden ga weg". Ook werden er religieuze objecten en thorarollen verwoest.
  Sinds Israël een offensief startte tegen de terreurgroeperingen in de Gazastrook, die verantwoordelijk zijn voor raket beschietingen op Israëlische burgers, zijn er opvallend veel antisemitische teksten in de straten van Caracas opgedoken.
  President Cháve wordt door Joodse groeperingen beschuldigd van het aanwakkeren van antisemitisme. Sommige aanhangers van de president zijn openlijk antisemitisch.
  Niels op 27-02-2009 11:48
  Joods centrum Caracas doelwit aanslag
  CARACAS - In Venezuela is opnieuw een Joodse instelling doelwit geweest van geweld. In de hoofdstad Caracas ontplofte een granaat bij de voordeur van een joods cultureel centrum. Er brak een brandje uit en de ruiten van een geparkeerde auto sneuvelden, maar men wist erger te voorkomen.
  Vorige maand werden vernielingen aangericht in de grootste synagoge in Caracas. Vijftien mensen drongen het gebouw binnen en bekladden de muren met anti-joodse en anti-Israëlische leuzen. Enkele dagen later werden elf mensen opgepakt, onder wie zeven Venezolaanse politie-agenten.
  Niels op 04-09-2009 15:53
  Chavez: Israël werd opgericht om een eenheid in de Arabische wereld te belemmeren
  DAMASCUS - De Venezolaanse president Hugo Chavez, 'orkaan Hugo', is donderdag Syrië gearriveerd. Bashar Assad, de Syrische president, heette Chavez welkom op het vliegveld in Damascus.
  De linkse extremistethische president maakt een elf dagen durende reis door landen die, voorzichtig gezegd, niet pro Israël zijn. Eerder deze week bezocht hij al Algerije en Libië. Na Syrië zijn Iran, Wit-Rusland en Rusland aan de beurt. Tijdens zijn bezoek aan Libië feliciteerde hij Moammar Gadhafi met zijn veertigste verjaardag van de staatsgreep.
  De reis van Chavez zou bedoelt zijn om de invloed van de Verenigde Staten in de regio te verminderen, maar het heeft er meer van weg om aan te tonen dat hij de bezochte landen zal steunen in de strijd tegen de Joodse staat Israël. De socialistische leider is van plan handelsovereenkomsten te tekenen met de leiders van de landen die hij aandoet.
  In Syrië zei de Venezolaanse machthebber: "Israël is een land dat mensen vernietigt en is vijandig voor de vrede."
  Natuurlijk zijn:
  - Venazuela. Waar Chavez actief hulp bied aan de communistische terreurbeweging FARC en de marxistische terreurbeweging ELN, die in Colombia actief zijn. Eind 2007 verstrekte Chávez een lening van 300 miljoen dollar aan FARC. Op 8 juni 2008 riep Chávez de FARC op de strijd te staken omdat "de oorlog der guerrilla's geschiedenis is in Latijns-Amerika", nadat in het voorgaande weekeinde Colombia aan de grens met Venezuela twee mensen arresteerde met 40.000 stuks munitie voor Kalasjnikovs. Een van hen identificeerde zich als lid van de Venezuela Nationale Garde.
  - Algerije. Met een aantal inheemse Islamitische militante groepen (waarvan Algerian Terrorism het meest bekend is). Zij proberen het huidige regime omver te werpen en vervolgens een Islamitische staat te vestigen.
  - Libië. Waar vorige week Abdel Basset al-Megrahi, de dader achter op Pan Am-vlucht 103 boven het Schotse plaats Lockerbie, feestelijk werd onthaald door Gadhafi.
  - Syrië. Die de diverse islamitische terreurgroeperingen (zoals Hamas, Hezbollah en de al-Aksa Brigades) actief steunen met wapen leveranties, trainingen en financiële vergoedingen aan familieleden van zelfmoord terroristen.
  - Iran. Die herhaaldelijk oproept tot de vernietiging van Israël, de Shoa ontkent, Hamas & Hezbollah wapens levert en krijgsheren in de Gazastrook heeft zitten.
  - Wit-Rusland. Waar de regering van dictator Aleksandr Loekasjenko geen maat weet te houden in het uitoefenen van macht en een gigantische staatscontrole.
  - Rusland. 0p 3 september werd in Rusland herdacht dat de Russen in 2004 de gijzeling in Beslan zeer hardhandig neersloeg, waar 344 burgers (waaronder ten minste 172. kinderen) werden gedood werden. Rusland is 'hofleverancier' van Noord-Korea, Iran, Afghanistan en de vele linkse en islamitische terreurorganisaties.
  Heel wat vredelievendere staten, waar men het verderfelijke imperialisme buiten de deur heeft weten te houden, en die dus de warme steun van de grote socialistische leider wel verdienen.
  Op naar een Nieuwe Wereldorde, een Wereld zonder Zionisme, zonder rechten voor minderheden, homo's en vrouwen, zonder vrijheid van meningsuiting en religie, zonder democratie en controle van de staat en haar instituties, zonder onafhankelijke rechtsspraak.
  Hier onder het Engelstalige bericht uit "The Jerusalem Post"
  ----------------------Chavez: Israel was created 'to impede unity of Arab world'
  Venezuelan President Hugo Chavez attacked Israel Thursday during his visit to Syria, calling it an imperialist nation that annihilates other people.
  Chavez comments came during a news conference with his Syrian counterpart Bashar Assad after a one-hour meeting at the hilltop presidential palace.
  "Israel has become a country that annihilates people and is hostile to peace," he said, according to the Arabic translation of his remarks to reporters.
  In comments carried by Venezuelan state television, he also accused Israel of being part of imperialist efforts to divide the Middle East.
  "The entire world knows it. Why was the state of Israel created? ... To divide. To impede the unity of the Arab world. To assure the presence of the North American empire in all these lands," he said.
  Chavez is on an 11-day trip to Libya, Algeria, Syria, Iran, Belarus and Russia in his bid to build a multi-polar world and decrease US influence in the region.
  "I believe it is a fateful battle. It's either now or never in order to liberate the world from imperialism and change the world from a unipolar into a multi-polar world," Chavez told reporters in Damascus.
  On Tuesday he attended Libya's celebration of the 40th anniversary of the coup that brought Moammar Gaddafi to power before heading to Algeria.
  The firebrand Latin American leader has built close ties with Iran, Syria, Cuba and other countries while his relations have grown tense with Israel.
  Chavez strongly criticized Israel's war against Gaza in December and January and said the Jewish state should return to Syria the strategic Golan Heights that it captured in 1967 Mideast war.
  For his part, Assad said that he does not think Israel is ready to make peace, while Damascus is serious about the matter.
   Bron:
  • Jerusalem Post
   Het Parool (14 mei 2008)
  • Het Parool (16 mei 2008)
  • NRC Handelsblad (9 juni 2008)
  • Ha'aretz
  Niels op 06-09-2009 19:03
  Chavez: "Steun genocidale regering Israël niet"
  SWEIDA - De socialistische leider van de Zuid Amerikaanse oliestaat, Hugo Chavez, heeft de Israëlische bevolking tijdens de tweede dag van zijn bezoek aan Syrië opgeroepen haar 'genocidale' regering niet te steunen. Chavez maakt een elfdaagse reis langs tal van antisemitische regeringen. Eerder deze week bezocht hij al Algerije en Libië. Na Syrië zijn Iran, Wit-Rusland en Rusland aan de beurt, doel van zijn rondreis is "om de Amerikaanse invloed in deze regio te verkleinen," zoals Chavez zelf zegt.
  Deze sponsor van de linkse terroristen uit zijn regio richtte zaterdag zijn pijlen op Israël. "De staat Israël is een moordlustige lakei geworden in dienst van het Amerikaanse imperialisme," zei hij. "Het is een genocidale regering. Ik veroordeel de zionistische regering die het heroïsche Palestijnse volk vervolgt."
  Chavez hield zijn toespraak in een voetbalstadium in de stad Sweida, zowat 100 kilometer ten zuidoosten van de Syrische hoofdstad Damascus, voor zo'n tienduizend islamitische toehoorders.
  Terwijl de Venezolaanse dictator Israël veroordeelde gingen in Zuid Amerika duizenden demonstranten de straat op om tegen Chavez te demonstreren. Alleen al in Bogota, de hoofdstad van Colombia, gingen vijfduizend mensen de straat op. Duizenden anderen deden hetzelfde in Venezuela en Honduras. Kleinere demonstraties werden gehouden in andere Latijns-Amerikaanse hoofdsteden, maar ook in New York en Madrid.
  Eerder dit jaar braken er hevige rellen uit, in de Venezolaanse hoofdstad Caracas, tussen oproerpolitie en tegenstanders van el presidantè. Duizenden Venezolanen protesteerden tegen een geplande onderwijshervorming. De Venezolanen zijn tegen de hervorming, die zal leiden tot een socialistische indoctrinatie van hun kinderen. Oproerpolitie vuurde traangas af op de betogers waarvan enkelen gewond raakten.
  Venezuela zette op 6 januari de Israëlische ambassadeur Shlomo Cohen en zijn staf het land uit en verbrak een week later de diplomatieke betrekkingen met Israël. Eind januari besloot Chavez om een landelijke Israël boycot in te voeren.
  In de nacht van 30 op 31 januari werden antisemitische teksten en hakenkruizen op de muur van de synagoge van Caracas geklad. Shabbat ochtend moesten de bezoekers tussen de hakenkruizen en teksten als "Wij accepteren hier geen Joden" en "Joden rot op" lopen om de dienst te kunnen volgen. Ook binnen was de ravage groot: de heilige Ark (de kast waar de Thora in is opgeborgen) was opengebroken, de Thora rol was aan stukken gescheurd en boeken op de grond gesmeten.
  Op 27 februari ontplofte een granaat die voor de deur van een Joods Cultureel Centrum was geplaatst in de Venezuelaanse hoofdstad Caracas . Er brak brand uit en de ruiten van een geparkeerde auto sneuvelden.
  Vrijdag zei 'orkaan Hugo': "Israël is een land dat mensen vernietigt en is vijandig voor de vrede."
   Bron:
  • Reuters
  • ANP
  • VRT-nieuwsdienst
  Niels op 27-10-2009 20:20
  Israëlische toeristen niet meer welkom in Venezuela
  JERUZALEM - De relatrie tussen het Zuid Amerikaanse land Venezuela is in het afgelopen jaar ernstig verslechterd. Onlangs werden 13 Israëlische toeristen van Echo Outdoor Touring Ltd geweigerd omdat Venezuela enorme hoge eisen stelden aan de visa.
  Op 6 januari werd de Israëlische ambassadeur door Venezuela gesommeerd te vertrekken. Waarop Hugo Chavez, de Venezolaanse president, bekend maakte alle betrekkingen met Israël te verbreken en een Israël boycot in te voeren vanwege de strijd die Israël tegen Hamas voerde.
  Israël wees vervolgens op 27 januari de Venezuelaanse ambassadeur de deur.
  Israëliërs die toch op vakantie willen in Venezuela moeten dat doen via een consulaat buiten Israël.
  De relatie tussen de twee landen is al jaren slecht vanwege de vriendschappelijke betrekkingen die Chavez onderhoudt met Iran.
  David Bitan, vice president van de Joodse gemeenschap in Venezuela, ontdekte eind januari dat de muren van de synagoge in Caracas vol waren geklad met hakenkruizen en antisemitische leuzen (als "Wij acepteren hier geen Joden" en "Joden rot op"). Ook waren er vernielingen in de synagoge aangericht zo werd de Thora rol werd aan stukken gescheurd en heilige geschriften op de grond gesmeten.
  Eind februari was een Joods centrum in Caracas het doelwit van een aanslag met een granaat.
  In mei prees Chavez, tijdens een bezoek aan Libië, zijn collega (en Joden hater) Moammar Gadhafi met zijn veertigste verjaardag van de staatsgreep.
  Begin april zei Hugo Chavez, tijdens een bezoek aan Bashar Assad, de Syrische president, "Israël is een land dat mensen vernietigt en is vijandig voor de vrede."
   Bron
  • Jerusalem Post
  • Israel National news
  • Ha'aretz
  • VRT-nieuwsdienst
  Niels op 30-11-2009 07:51
  Chávez haalt opnieuw uit naar Israël
  CARACAS - Hugo Chávez, de Venezolaanse president, heeft nogmaals hard uitgehaald naar Israël. "Venezuela staat aan de zijde van de gedenkwaardige strijd van het Palestijnse volk tegen het Amerikaanse rijk en zijn lakeien, de genocidale staat Israël, die neerslaat en die doodt,” zei Chávez vrijdag toen hij Mahmoud Abbas, leider van de terreurgroepering al-Aksa Brigades en kopstuk van de PLO, welkom heette in zijn land.
  "Ik steun de onafhankelijke Palestijnse staat met de heilige stad Jeruzalem als zijn hoofdstad," vervolgde hij. Hierbij benoemde hij opzettelijk Jeruzalem, en gebruikte niet de benaming van het betwiste deel te weten "Oost-Jeruzalem".
  "Ik spreek onze dank uit naar u, voor uw vastberaden houding voor de Palestijnse zaak,” reageerde Abbas. De PLO leider ontving in Venezuela bovendien, de Orde van de Bevrijder, de hoogste onderscheiding van dit rooms-katholieke land.
  Op 6 januari werd de Israëlische ambassadeur door Venezuela gesommeerd te vertrekken. Waarop Hugo Chavez, de Venezolaanse president, bekend maakte alle betrekkingen met Israël te verbreken en een Israël boycot in te voeren vanwege de strijd die Israël tegen Hamas voerde.
  Eind januari (dus nadat een staakt het vuren van kracht was) richtte zeven Venezolaanse agenten en vier burgers een ravage aan in de synagoge van Caracas. Op de muur van de synagoge waren verschillende antisemitische leuzen als "Wij acepteren hier geen Joden" en "Joden rot op" en hakenkruizen geklad. Ook werd de heilige Ark (de kast waar de Thora in is opgeborgen) opengebroken en werd de Thora rol aan stukken gescheurd en boeken op de grond gesmeten.
  Twee weken later viel opnieuw een Joodse instelling ten prooi aan Joden haters, er werd een granaat bij de voordeur tot ontploffing gebracht, brand gesticht en van auto's die nabij de synagoge geparkeerd stonden sneuvelden de ruiten.
  In februari maakte de linkse extremistethische president een anti-Israël toer en bezocht Algerije, Libië, Syrië, Iran, Wit-Rusland en Rusland. Op de 27ste zei de Venezolaanse machthebber tegen Bashar Assad, de Syrische president: "Israël is een land dat mensen vernietigt en is vijandig voor de vrede." Vervolgens zei hij: "Israël werd opgericht om een eenheid in de Arabische wereld te belemmeren."
  Chávez onderhoudt zeer warme banden met Mahmoud Ahmadinejad, de president van Iran die meermalen heeft gedreigd Israëls te vernietigen.
  Voor Abbas was Venezuela de laatste stop op zijn rondreis door Latijns-Amerika. Eerder bezocht hij Brazilië, Argentinië, Chili en Paraguay. De PLO leider hoopt in het werelddeel steun te krijgen voor 'de Palestijnse zaak'. Vorige week deed de Israëlische president Shimon Peres Brazilië en Argentinië aan.
   Bron:
  • Jerusalem Post
  • Ha'aretz
  • Het Parool
  • NRC Handelsblad
  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl