bekijkhetmaar.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Antisemitisme VS
  "New York houdt van Israël"
  NEW YORK - Christine Quinn had zondagmorgen een vraag: "Als er jarenlang raketten zouden neerdalen op City College, op onze scholen en straten, zouden wij dan moeten wachten?" De voorzitter van de gemeenteraad van New York gaf zelf antwoord: "Natuurlijk niet. Waarom is er een andere standaard voor Israël?"

  De naar schatting tienduizend Joden en niet-Joden die in de ijzige kou hun steun kwamen betuigen aan Israël, knikten en joelden. Israëlische vlaggen gingen omhoog, net als talloze bordjes met de kreet ‘NY * IL’, oftewel: ‘New York houdt van Israël’.
  Een vrouw met een button waarop ‘Holocaustoverlever’ stond, veegde tranen weg toen de progressieve Quinn Israël omschreef als ‘een baken van hoop en vrijheid’.

  Contrast
  Nadat elders in de Verenigde Staten en wereldwijd demonstraties werden gehouden om symphatie te tonen aan Hamas, vond een waaier van Joodse organisaties het tijd een tegengeluid te laten horen en solidariteit met het Israëlische volk te tonen.
  Ook de Democratische gouverneur van New York, David Paterson, sprak de menigte toe: "Dit is een demonstratie voor vrede." Hij zei dat het "oprichtingsdocument van Hamas het wegvagen van Israël bepleit". Gejuich klonk toen hij toevoegde: "Israël is er voor altijd."
  Tegelijkertijd klonken in andere staten kreten als "Kill Israel", "Hamas zal de zionisten overleven" en "Jihaat". Israëlische vlagen moesten het ontgelden en werden in brand gestoken.
  Uit veiligheids overweging werd een deel van East 42nd Street afgesloten. Onverwacht groot was de opkomst van de Israël minenden. De groep luisterden, op de koude dag, kalm en geconcentreerd naar de sprekers.
  Aan de andere kant van de Hutson voeren uit enkele honderden mensen een vurig protest van tégen Israël. Er braken rellen uit en winkelruiten moesten het ontgelden, stalletjes werden geplunderd en voorbij rijdende auto's bekogeld met stenen. De NYP moest negen mensen arresteren.
  Op de massale bijeenkomst vlakbij de Verenigde Naties verliep dat anders. "Het ging ‘om liefde voor Israël, niet om haat’," zei een organisator.
  Opnieuw werd duidelijk dat de regio-New York een grote Joodse gemeenschap heeft: bijna twee miljoen mensen. En opnieuw bleek dat de Amerikaanse steun voor Israël de partijpolitiek overstijgt.
  Barak Obama heeft zijn steun voor Israël onderstreept en staat daarmee pal naast president Bush. "Israël heeft het recht om zichzelf te verdedigen," zei Bush maandag tijdens zijn laatste persconferentie.

  Politiek
  "Het is geen Israëlisch-Palestijns conflict,"zei congreslid Anthony Weiner. "Maar een strijd tussen terroristen en de rest van de beschaafde wereld."
  Met het gebouw van de VN op de achtergrond was hij een van de sprekers die schande sprak van de anti-Israël-toon bij de volkerenorganisatie. "De VN vertelt Israël dat het nu eenmaal ons lot is om met terreur te leven, jammer dan".
  Politici en toehoorders vroegen zich af of er ooit een moment zou komen dat de VN de raketbeschietingen op Israël door Hamas zal veroordelen. "Waarom klinken er nooit protestgeluiden op uit de Arabische landen? Wanneer zullen de Arabiasche landen zich publiekelijk uitspreken over de gewoonte van Hamas om kinderen, vaders, moeders te gebruiken als menselijke schilden?" wilde Janice Shorenstein van de Joodse groep JCRC weten. "We horen de hele tijd over ‘rechten’ aan de overkant van de straat", zei zij. "Israël heeft ook rechten."
  "Joden zijn niet langer dakloos en machteloos", waarschuwde ze. Hiermee verwees zij naar de diaspora. De twee duizend jaar waarin Joden te maken hadden met inquisities, kruistochten, pogroms, communisten en nazi's.
  Senator Chuck Schumer hield met emotie in zijn stem een korte speech op de demonstratie: "Israël is niet de vijand. Hamas wel."

  Reacties

  bekijkhetmaar op 15-01-2009 19:25
  Geen taart voor jarige Adolf Hitler
  TRENTON - De kleine Adolf Hitler vierde zijn 3e verjaardag. Zijn ouders met nazisympathieën bestelde bij de plaatselijke bakker een taart voor de verjaardag. Op de taart wilden zij te tekst "Happy birthday Adolf Hitler", maar de bakker wilde deze tekst niet op de taart zetten.
  Vader Heath Campbell, die Duitse roots heeft, steekt niet onder stoelen of banken dat hij een nazi-aanhanger is. In zijn huis hangen tientallen swastika's en hij gaat er prat op dat hij familie is van een SS-lid. Zelf loopt hij met legerschoenen van een Duitse soldaat uit WOII rond. "Ze moeten de naam Adolf Hitler aanvaarden", briest Heath Campbell. "Een naam is een naam. Ik heb hem die naam gegeven omdat ik die graag hoor en omdat niemand anders in de wereld die heeft."
  Het blijft niet bij zijn zoontje alleen, want ook zijn jongere zusjes hebben nazinamen. De Campbell's, uit New Jersey, aan de westkust van de VS, hebben ook hun één jarige dochtertje JoyceLynn Aryan Nation (Jocelynn betekent `Middeleeuwse mannen'. (Aryan Nation of te wel: betekend Aryan Nations en hun baby heet Honszlynn Hinler Jeannie, vernoemd naar SS-kopstuk Heinrich Himmler.
  Ook voor de meisjes weigerde de bakker een verjaardagstaart met hun naam op te bakken. "Wij willen wel een taart voor de Campbell's bakken, maar vinden dat het verzoek om die naam op een verjaardagstaart te zetten, ongepast is", zegt woordvoerster Karen Meleta van bakkerij.
  Gemengd feestje
  "Ja, wat de nazi's deden kan ik niet allemaal goed praten er waren ook slechte mensen bij, maar mijn kinderen zijn nog klein en mijn zoontje zal heus niet opgroeien als de nieuwe dictator Hitler, wees gerust," meent Heath. "Andere kinderen krijgen hun verjaardagstaart, ik krijg alleen maar last. Dat is niet fair tegenover mijn kinderen. Mensen moeten niet blijven focussen op het verleden, maar naar de toekomst kijken. We hebben een nieuwe president en die roept altijd maar dat hij verandering gaat brengen. Wel, het is tijd voor verandering."
  "Toen ik de naam van mijn zoontje moest spellen aan de bakkerij, moest ik toestemming vragen aan de bakker zelf", vertelt Deborah Campbell. "Hij weigerde. Uiteindelijk trokken we naar de Wal-Mart in Pennsylvania voor de verjaardagstaart. Twaalf kindjes kwamen naar het feestje van ons zoontje. Daarbij zaten enkele kindjes van gemengde rassen." Daarbij vergeet zij te vertellen dat dit kindertjes zijn die volgens de nazi's binnen hun ideeën van de rassenleer thuishoren oorspronkelijk zijn dat de Iraanse volkeren, Perzen en de Noord-Indiërs.
  "Als we zo racistisch zouden zijn, dan zouden we ze toch niet uitgenodigd hebben hé", pikt de vader weer in. "Mijn kinderen mogen gerust omgaan met kinderen van een ander ras. Wij werden opgevoed om zulke kinderen te vermijden, maar ik ga dat niet doen met mijn kinderen. Die laat ik daar volledig vrij in".
   
  Aryan Nation
  Aryan Nation in de Verenigde Staten heeft haar wortels in oudere en meer bekende extreme groeperingen als de Ku Klux Klan. Door invallen van de FBI groeide hun aanhang. Klan Watch, een afdeling van de mensenrechtenorganisatie Southern Poverty Law Center in de zuidelijke staat Alabama, houdt de belangrijkste groeperingen in het oog:
  De Montana Militia
  Bestaat ruim vier jaar en zou inmiddels meer dan 12.000 leden te hebben. Deze militie werd opgericht door de gebroeders John en David Trochmann. Net als alle andere milities zijn ze ervan overtuigd dat vrij wapenbezit en de vorming van milities een grondwettelijk verankerd recht is en dat de huidge regering samenzweert tegen het gewone volk.
  bekijkhetmaar op 15-01-2009 19:28
  'Adolf Hitler' uit huis gehaald
  HOLLAND TOWNSHIP - Drie Amerikaanse kinderen met nazi-gerelateerde namen zijn afgelopen vrijdag uit huis geplaatst en onder toezicht gesteld van de staat New Jersey.
  De kinderen, die 1 tot 3 jaar oud zijn, uit het kleine dorpje droegen de namen Adolf Hitler Campbell, JoyceLynn Aryan Nation Campbell en Honszlynn Hinler Jeannie Campbell.
  De kinderen en hun ouders kwamen in het nieuws nadat een lokale bakkerij had geweigerd de naam ‘Adolf Hitler’ op de verjaardagstaart van het driejarige kind te zetten. Volgens de politie is het niet duidelijk waarom het jongetje en zijn jongere zusjes nu uit huis zijn geplaatst.
  Niels op 27-03-2009 09:19
  Gazacartoon maakt Joden boos
  JERUZALEM - Een Joodse mensenrechtenorganisatie heeft felle kritiek geuit op een spotprent die de Israëlische inval in Gazastrook als onderwerp heeft. De spotprent is gebaseerd op nazi-symbolen.
  Pat Oliphant is de cartoonist van de antisemitische prent die in de gehele Verenigde Staten werd gepubliceerd, zo stelt de Amerikaanse waakhond Anti-Defamation League (ADL).
  OP de tekening is te zien dat een in uniform gestoken reusachtig figuur, waarvan het hoofd is weggelaten, marcherend terwijl hij met zijn rechterhand een zwaard vooruit steekt duwt hij met zijn linkerhand iets voor zich uit dat veel weg heeft van een grote Davidsster op een wiel. De Davidsster heeft slagtanden die een kleine vrouwenfiguur met, een kind op haar arm, dreigen te bijten. De vrouwenfiguur stelt blijkens de letters op haar kleding de Gazastrook voor.
  Abraham H. Foxman, ADL National Director, is verbolgen over het feit dat de Davidster word gebruikt in combinatie met figuren die er uit zien als nazi's.
  Naast het ADL is de tekening ook bij het Simon Wiesenthalcentrum in het verkeerde keelgat geschoten. "Het beeld in deze cartoon bootst antisemitische propaganda na uit de nazi- en de sovjetperiode," aldus een verklaring van het centrum, dat gevestigd is in Los Angeles.
  "Het zijn zulke cartoons die mensen in de jaren dertig aanzetten tot haat en die de weg bereidden voor de volkerenmoord door de nazi's." De verklaring roept mediabedrijven op de cartoon van hun websites te verwijderen. Het Simon Wiesenthalcentrum heeft meer dan vierhonderdduizend Amerikaanse leden.
  De in Australië geboren Oliphant emigreerde in 1964 naar de Verenigde Staten. Hij won in 1976 prestigieuze Pullitzerprijs, de hoogste journalistieke onderscheiding in de VS.
  Het is overigens niet de eerste keer dat Oliphant tot ophef zorgt. In 2001 en 2007 tekende de Aziatisch-Amerikaanse Journalistenbond al bezwaar aan tegen Oliphants cartoons over de handel met China en de veiligheid van Chinees voedsel. De tekenaar kreeg toen het verwijt racistisch te werk te gaan, net als in 2005, toen de Amerikaans-Arabische Antidiscriminatieraad Oliphant erven beschuldigde een eenzijdig en stereotiep beeld te schetsen van Arabieren.
  Niels op 27-03-2009 09:20
  Moslim lobby ook in VS de straat op
  NEW YORK - Duizenden mensen hebben in Californië betoogd voor de PLO en tegen de Israëlische zelfverdediging tegen de raket aanslagen. Tientallen politiemannen begeliede de groep. Verschillende manifestanten zwaaiden met in PLO vlaggen, droegen de keffiyeh (Arafat Sjaaltjes) en droegen borden mee met swastika's (hakenkruizen die symbool staat voor de vernietiging van zes miljoen Joden in de Nazi kampen).
  Ze scandeerden slogans, gericht aan de Israëli's: "Stop het doden, stop de oorlog, stop de genocide op de Palestijnen." Anderen hadden spandoeken meegebracht: "Stop de Amerikaanse hulp aan Israël" en "Bevrijd Palestina".
  Een politieman schatte het aantal betogers op 2.500, terwijl de organisatoren beweerden dat 5.000 mensen aansloten. De politie meldde verder dat de betoging zonder incidenten is verlopen.
  Niels op 27-03-2009 09:20
  NaastGaza oorloggeeft ook Madoffaanleiding voor ongenuanceerde antisemitisme
  De advocaat van Bernard Madoff, op 11 december vorig jaar betrapt op het runnen van een piramidefonds ter waarde van $50 miljard, ontvangt dagelijks haatmail, doodsbedreigingen en antisemitische berichten. Tegelijkertijd lijkt hij een rijzende ster in de Verenigde Staten te worden, dat is hem voornamelijk te danken aan het feitomdat het hemgelukt isom Madoff ondanks alles uit de gevangenis te houden.En de advocaat zal het niet makkelijker krijgen nu maandblad Vanity Fair een verhaal heeft gepubliceerd over de methoden van Madoff.
  "Het is een uitdaging," aldus de New Yorkse advocaat Ira Lee ‘Ike’ Sorkin, die Madoff verdedigt. "De e-mails, de voicemails, het antisemitisme (Madoff is joods – red.), de doodsbedreigingen. Het is een interessante tijd." Ondanks die uitdagingen zal hij Madoff blijven verdedigen, hij kent hem al sinds 1980. Opvallend: Sorkin heeft ook bij de beurstoezichthouder SEC gewerkt, die nu verweten wordt niet goed opgelet te hebben inzake Madoff.
  Madoff zit thuis in ruil voor een borg van $10 miljoen. Het Amerikaanse Openbaar Ministerie had de 'superbelegger' het liefst al lang achter de tralies gezien, maar volgens persbureau Reuters is dat dankzij Sorkins argumenten die met ‘luid stemgeluid door de grote rechtszaal galmt’ tot nu toe nog niet gebeurd. U weet dus nu wie u moet bellen mocht in de Verenigde Staten in de problemen komen.
  Maar makkelijker zal Sorkin het niet krijgen. Vanity Fair wist wat vrienden van Madoff aan het praten te krijgen, waaronder een ex-topmodel die lange tijd optrok met één van de rijkste Amerikanen, wijlen Norman F. Levy.
  In het verhaal wordt nog eens ragfijn uit de doeken gedaan hoe Madoff aan klanten kwam en ze paaide om maar geld te blijven geven. ‘De vlekkeloze Bernie’, arm geboren in Queens, zeg maar toen wat vroeger de Pijp was in Amsterdam, deed dat vooral door heel exclusief te lijken, alsof niet iedereen zomaar toegang kon krijgen. En hij was altijd goed voorbereid. Zo hield hij niet van alcohol, maar wist wel waar de beste wijngaarden lagen en nam rijke klanten daarmee naar toe. Als een ware geheim agent paste hij zich volledig aan zijn klanten aan.
  Ook leuk is de opmerking van de assistent-maitre van een Italiaans restaurant in New York waar Madoff graag kwam. ‘Mensen vragen mij altijd om de tafel Madoff. “De FBI heeft die al”, antwoord ik dan.’ Of wat te denken van het citaat: ‘‘Hij maakte af wat Hitler niet kon.’ Dat slaat op dat Palm Beach, Florida, tot 11 december vorig jaar een Joods bastion waar Madoff veel particuliere Joodse klanten had, nu een stuk minder welvarend is.
  Niels op 08-05-2009 09:43
  Rosen vergelijkt AIPAC spion zaak met Dreyfus Affair
  WASHINGTON - Het American Israel Public Affairs Committee (AIPAC) is verwikkeld in rechtszaken rond spionage. De nieuwe Amerikaanse regering onder Barack Obama lijkt zich tegen de Joodse organisatie in de VS te keren en lijkt zijn oor te luister te leggen bij islamitische groeperingen in de VS.
  Steve Rosen, de voormalige chef buitenlands beleid van AIPAC, en Keith Weissman werden onlangs beschuldigd van 'illegaal openbaarmaking van geheime informatie'. Na zijn arrestatie werd Rosen uit zijn ambt ontslagen. Vrijdag 1 mei staakte het Amerikaanse gerecht de rechts vervolging tegen Rosen en Weissman, omdat er uiteindelijk geen bewijs was dat de twee in 2005 geheime overheidsinformatie doorgespeeld zouden hebben aan de Israëlische regering en aan journalisten.
  "De zaak tegen ons was illegaal en heeft veel weg van de Franse Dreyfus Affair," zegt Rosen. Hij verwijst hierbij naar de Joods-Franse officier, Alfred Dreyfus, die op 15 oktober 1894 gearresteerd werd op grond van valse documenten. Hij zou verraad hebben gepleegd door te spioneren voor de Duitsers; het feit dat hij een Jood was had met dit alles te maken. Dreyfus werd op 5 januari 1895 uit zijn rang gezet en veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf, uit te zitten op het beruchte Duivelseiland.
  "Er is echter één groot verschil tussen Dreyfus en mij. Dreyfus had geen verdediging, hij kon met geen mogelijkheid terug vechten tijdens het geheime proces," zegt Rosen. Dreyfus was na het proces afhankelijk van anderen die het voor hem op wilden nemen. "De rechter was wilde geen geheim proces voeren."
  De zaak begon in augustus 2004 na een FBI-inval in de kantoren van AIPAC. Zeven maanden later, in maart 2005, werd Rosen ontslagen door de lobby-groep, en in augustus van dat zelfde jaar werd hij aangeklaagd door de Verenigde Staten.
  "Inmiddels loopt de hele zaak al bijna vijf jaar," verteld Rosen.. "Plotseling stonden zij voor mijn deur en zij zette vervolgens mijn hele leven onderste boven. Het was alsof ik in een nachtmerrie zat. Maar gelukkig is dat nu voorbij, toch zal het nog wel even duren voordat ik alles weer opnieuw opgebouwd heb."
  "Ik werkte tot die tijd 23 jaar lang, elke dag met ambtenaren. Bijna wekelijks had ik wel een ontmoeting met mensen in het State Department, de Nationale Veiligheidsraad, het Defense Department, andere regerings instanties," zei hij. "Het waren inmiddels gewoon mijn vrienden geworden, ze wisten net zo goed als ieder ander dat ik ook regelmatig gesprekken voerde met personeel van de Israëlische ambassade."
  Rosen verteld dat van de ene op de andere dag werd de indruk werd gewekt dat hij een soort van spil in een spionnen nest was die zich tegen de Verenigde Staten had gekeerd. Mensen die jaren lang goede vrienden met hem waren geweest keerden hem opeens de rug toe en vervolgens raakte hij zijn werk kwijt. Rosen heeft nu besloten zijn ontslag aan te vechten.
  "Uit het hele proces zijn slechts enkele dingen duidelijk geworden. Ik heb helemaal niets gedaan wat verkeerd was. Slechts de mensen die mij vals beschuldigden hebben een grote fout gemaakt," verteld Rosen. "Misschien is wel het ergste van het hele gebeuren dat niet alleen ik als persoon, maar alle Joden, Israël en het AIPAC opeens als 'de grote vijand' beschouwd werden." Wie op internet even googled op: 'Steve Rosen' komt een hoop onzin tegen, op internet staan honderden verhalen te lezen die op leugens gestoeld zijn. "Er word over ons (de Joden in de VS) gesproken alsof wij allemaal spionnen zijn, alsof er onder elk bureau een medewerker van de Mossad verstopt zou zitten."
   Bron:
  • Jewish Telegraphic Agency
  Niels op 21-05-2009 20:08
  Terreuraanslagen op synagogen verijdeld in New York
  NEW YORK - In de Verenigde Staten zijn vier mannen gearresteerd en in beschuldiging gesteld omdat ze aanslagen hadden gepland op synagogen in New York, militaire doelwitten en vliegtuigen. Dat heeft de procureur van New York woensdag bekendgemaakt in een mededeling.
  De verdachten, die alle vier geboren zijn in de Verenigde Staten, werden gearresteerd omdat ze "een complot hebben beraamd" om een aanslag te plegen op een synagogen in de wijk Riverdale in de Bronx in New York. Ze wilden ook militaire vliegtuigen onder vuur nemen die gestationeerd zijn op de luchthaven van Stewart in Newburgh in New York, luidt het voorts.
  Om de wapens daarvoor in handen te krijgen hadden de vier, die in New York wonen, contact met een informant van de FBI. Die leverde hen een inactieve raket en inerte explosieve. De politie houdt de vier al sinds vorig jaar in de gaten.
  Het gaat om James Cromitie (alias Abdul Rahman), David Williams, (alias Daoud of DL), Onta Williams (alias Hamza) en Laguerre Payen (alias Amin of Almondo).
  De mededeling is ondertekend door de procureur van het district New York, Lev Dassin, New Yorks politiechef, Raymond Kelly, en de lokale FBI-verantwoordelijke.
  De verdachten moesten vandaag verschijnen voor een New Yorkse rechtbank en riskeren tussen 25 jaar cel en levenslange opsluiting.
  Een agent van het FBI had in juni 2008 contact met Cromitie. Hij deed bij hem zijn beklag over de Amerikaanse oorlog in Afghanistan en hem liet weten dat hij "geïnteresseerd was om iets te ondernemen tegen de VS", luidt het in de klacht.
  Vanaf oktober 2008 was er op regelmatige basis contact tussen de vier mannen en de agent in een New Yorks pand waarin de FBI bewakingsmateriaal had geïnstalleerd.
  De groep liet weten dat ze doelwitten in New York wilden treffen en Cromitie vroeg de FBI-agent om hem daarvoor de wapens te leveren. In april koos de bende voor de synagoge als doelwit en begon ze foto's te nemen van de militaire vliegtuigen.
  Republikeins afgevaardigde in New York Peter King verklaarde dat de vier bomauto's tot ontploffing wilden brengen vlakbij de ingang van de synagoge. Volgens King zijn de vier moslim. Eén van hen is van Afghaanse origine, de andere zijn 'westerlingen die zich bekeerd hebben tot de islam toen zij in de gevangenis hun straf uit zaten'.
   Bron:
  • ANP
  • CNN
  Niels op 24-05-2009 11:02
  Obama populair in islamitische wereld
  WASHINGTON - De Amerikaanse president Barack Hussein Obama heeft een uitgelezen kans om het negatieve imago van de VS in de islamitische wereld te verbeteren. Volgens een nieuwe opiniepeiling ziet 45% van de 4.000 inwoners van zes belangrijke islamitische landen Obama goed zitten.
  Meer dan de helft van de bevraagden zeggen dat ze meer hoop stellen in het Amerikaanse beleid in het Midden-Oosten nu Obama aan de macht is. Peilingbureau Zogby International bevroeg 4.000 inwoners uit Egypte, Jordanië, Libanon, Marokko, Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten.
  Amper 14 procent is teleurgesteld door de eerste honderd dagen van de nieuwe president. Bijna een kwart van de respondenten heeft nog wel een negatieve indruk van Obama.
  De populariteit van Obama straalt nog niet af op het imago van de VS. In vergelijking met een peiling van een jaar geleden is de Arabische kijk op de VS en op het Amerikaanse beleid in het Midden-Oosten maar een beetje minder negatief.
  “Er is hoop en de mensen zijn bereid te luisteren”, vat Shibley Telhami samen, een onderzoeker van de Amerikaanse denktank Brookings Institution die de peiling in opdracht gaf. “Interpreteer het niet als totale overgave aan de Amerikaanse president, het is meer iets van ‘we denken dat we deze man mogen’.”
  Obama ligt het best in de markt in Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten, en het minst goed in Jordanië en Egypte. De meest populaire buitenlandse politicus is Obama echter nog in geen enkel van de zes landen.
  Hij staat in de schaduw van de Venezolaanse president Hugo Chávez, die scoorde door zijn relaties met Israël te verbreken, en van de Syrische president Bashar al-Assad en het voormalige Franse staatshoofd Jacques Chirac.
  Obama laat het Midden-Oosten niet bepaald links liggen. Zijn gezant voor de regio, George Mitchell, heeft er al drie reizen naar de Arabische wereld opzitten en zet nu een kantoor op in Caïro.
  Obama zelf heeft in het Witte Huis al de Jordaanse koning Abdullah en de Israëlische premier Benjamin Netanyahu ontvangen. Volgende week verwelkomt hij de Egyptische president Hosni Mubarak en de PLO leider Mahmoud Abbas. Op 4 juni houdt Obama vanuit Caïro een toespraak die gericht is aan de islamitische wereld.
   
  p.s. Ik heb dit bericht hier geplaatst uit gebrek aan ruimte.
   Bron:
  • IPS
  Niels op 11-06-2009 09:22
  Antisemiet vermoord bewaker in Holocaustmuseum
  WASHINGTON - Een antisemitische Amerikaan van 88 heeft vandaag het vuur geopend in het Holocaustmuseum in Washington. Bewakers beantwoorden dat vuur. Er waren twee gewonden, de schutter zelf en een bewaker. Die laatst is intussen bezweken aan zijn verwondingen.
  Een derde persoon raakte gewond door rondvliegend glas. De schietpartij deed zich voor omstreeks 13 uur plaatselijke tijd. Dat melden Amerikaanse media.
  De verdachte is de in Amerika geboren James Wenneker von Brunn zijn. Hij wordt gelinkt aan haat- en antigovernementele groepen. De dader is inmiddels gearresteerd en het wapen is gevonden.
  Het museum krijgt jaarlijks 1,7 miljoen bezoekers over de vloer en wordt zwaar bewaakt. Zowel binnen als buiten zijn er bewakers, bezoekers moeten door metaaldetectoren en hun tas wordt gecontroleerd. Hoe de man is binnendrongen met het wapen, is voorlopig een raadsel.
   Bron:
  • MSNBC
  • CBS
  Niels op 14-06-2009 10:26
   

  Schutter Holocaustmuseum hield gedachtenboek bij
  NEW YORK - De hoogbejaarde neonazi die in het Holocaustmuseum in Washington een veiligheidsbeambte doodschoot, heeft zijn daad online aangekondigd. Op zijn website is de 'afscheidsbrief' van de 88-jarige James W. von Brunn.
  Von Brunn opende woensdag 11 juni het vuur op enkele bewakers van het museum. Bij het vuurgevecht dat daarop volgde, werd één bewaker gedood. De uitgesproken antisemiet en racist zelf ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.
  In zijn auto werd een schrift gevonden waarin zijn gedachten beschreven waren. Enkele voorbeelden van zijn proza zijn:
  - De Holocaust is een leugen.
  - Obama is gecreëerd door de Joden.
  - Obama doet uitsluitend hetgeen de Joodse, waarvan hij lijfeigene is, hem zeggen te doen.
  -De Joden controleren de massamedia
  - De Joden hebben het Amerikaans geld gestolen
  In het schriftje verwijst von Brunn ook naar een boek dat hij beweert te hebben geschreven, waarin hij beschrijft "hoe de Amerikaanse regering gecontroleerd wordt door Joden en dat de Joden erop uit zijn het blanke ras uit te roeien".
  Op internet schreef de von Brunn onder de weinig verhullende titel 'Hitler's worst mistake: he didn't gas every jew' (Hitlers grootste fout: hij heeft niet alle Joden vergast') zijn haat ten opzichte van Joden. Von Brunn besluit het schrijfsel met de zin 'Prepare to die, Whitey'. De Amerikaanse media is er duidelijk in; de bejaarde nazi heeft zijn daad hiermee aangekondigd middels deze afscheidsbrief.
  Eerder ontkent hij op zijn rechts-extremistischewebsite ondermeer dat de Shoa (Holocaust) ooit heeft plaatsgehad en maakte hij reclame voor zijn boek met tips voor het beschermen van 'uw blanke familie'.
  Volgens het politierapport was hij ontevreden over de economische situatie in de VS. De 'pleitbezorger van de superioriteit van het blanke ras' liep woensdag met een wapen het museum in en schoot een bewaker dood. Twee andere bewakers schoten terug, waarop von Brunn zwaar gewond raakte.
  De schietpartij in het museum, waar dagelijks honderden bezoekers stilstaan bij de verschrikkingen van het naziregime, heeft een schokgolf veroorzaakt in de VS. Het museum ligt op ongeveer 500 meter van het Witte Huis. "Ik ben geschokt door de schietpartij vandaag in het Holocaustmuseum," verklaarde Barack Hussein Obama in een communiqué. "Deze verachtelijke daad herinnert er ons aan dat we moeten blijven strijden tegen elke vorm van vooroordelen." De eerste 'zwarte' president van de VS benadrukte dat hij meeleeft met familie en vrienden van de 'zwarte' bewaker die tijdens de schietpartij is omgekomen.
  Op internet zijn recent berichten te vinden waarin von Brunn verklaart dat Obama geen Amerikaan is en dus geen recht heeft op het presidentschap. Obama zelf is geboren in Honolulu (Hawaï), zijn vader werd geboren in Kenia en hing de islam aan. Zijn moeder werd geboren in Kansas in de VS, zij bekeerde zich tot de islam.
  "Geen enkele Amerikaanse instelling is op dit vlak belangrijker dan het Holocaustmuseum en geen enkele gewelddaad zal ervoor zorgen dat wij niet langer hulde zouden brengen aan zij die streden voor een vredevolle en tolerante wereld," vervolgt het communiqué.
  Von Brunn is een oude bekende van de politie en werd nauwlettend gevolgd door anti-racisme groepen. Von Brunn belandde in 1968 in de gevangenis voor geweld tegen een 'zwarte' sheriff, hoewel hij wist dat hij een overtreding had begaan, waarvoor hij gearresteerd was, sloeg hij de sherf omdat 'hij zich de les niet liet schrijven door een zwarte. In 1981 werd hij opnieuw veroordeeld nadat hij met een revolver en een mes probeerde binnen te dringen bij een vergadering van de Centrale Bank, omdat (zo meende hij) 'de Joden bezig waren zijn geld te verkwanselen'. Hij werd veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf.
  Inlichtingdiensten waarschuwden begin dit jaar nog voor de groei van rechts-extremisme, onder andere door de slechte economische situatie.

   Bron:
  • Reuters
  • Washington Post
  • ANP
  Niels op 05-07-2009 16:18
  Vraagtekens rol Obama Midden Oosten
  ZWOLLE - In de nieuwste editie van Israel Today gaat hoofdredacteur Aviel Schneider in op de dubieuze rol die VS-president Barack HusseinObama speelt in het Midden-Oostenconflict.
  De toespraak van Obama op 4 juni jongstleden in Caïro heeft in Israël de scepsis over zijn politieke houding ten opzichte van Israël doen toenemen. "Obama husselde het jodendom, het christendom en de islam door elkaar om toch vooral duidelijk te maken dat geen van de drie godsdiensten exclusieve rechten heeft", aldus Israel Today, een Joods-christelijk maandblad. "Vervolgens ging hij prat op zijn islamitische voorvaders en op de tijd dat hij als kind in Indonesië woonde onder de klanken van de minaret."
  Historische feiten uit antieke en moderne tijden moesten volgens het maandblad "wijken voor het charisma van de Amerikaanse president om mensen te bekoren". "De christelijke Bijbel en de Koran noemde hij ‘heilige boeken', maar de Thora moest dit predicaat ontgelden, nota bene het oudste boek en de basis van de drie monotheïstisch godsdiensten. Wat de Joden vooral in het verkeerde keelgat schoot was de vergelijking tussen de Holocaust en het huidige leed van de Palestijnen. Obama: ‘Zoals het verdriet en de trauma's in de geschiedenis van de Joden heeft geleid tot een staat, zo hebben de Palestijnen, die nu veel moeten lijden, eveneens recht op een staat'."
  Het Israëlische Ministerie van Buitenlandse Zaken sprak in een reactie op de toespraak de hoop uit dat de Amerikaanse bevolking wakker zal worden na de toespraak van Obama in Caïro, waar hij zich eerder als moslim dan als christen profileerde, meldt het blad. Israël Today wordt in Jeruzalem samengesteld en in het Duits, Engels, Japans, Koreaans en Nederlands uitgegeven.
   Bron:
  • Israel Today
  Niels op 05-07-2009 16:18
  Top adviseurs Obama: "Het is tijd dat Israël afstand doet van Jeruzalem"
  JERUZALEM - Een in Washington gevestigde denktank, die wordt gezien als een van de primaire bronnen van het buitenlands beleid, adviseert de Amerikaanse president Barack Hussein Obama om er bij Israël op aan te dringen dat zij de controle van de Joodse staat, Jeruzalem, over zal dragen aan een internationale organisatie.
  De lobbygroepCenter for American Progress (CAP) schrijft dat juist de kwestie van Jeruzalem op dit moment één van de grootste obstakels is voor vrede tussen Israël en de PNA.
  Het is wel heel raar om te stellen dat Jeruzalem onder internationaal toezicht gesteld zou worden. Zeker op het moment dat zowel Israël als de PNA Jeruzalem opeisen als hun hoofdstad. In 1948 zou Jeruzalem onder internationaal toezicht gesteld worden, bepaald bij VN-resolutie 181. Nog geen dag nadat Israël was uitgeroepen werd het jonge Joodse staatje aangevallen en liet die zelfde internationale gemeenschap zonder slag of stoot een groot deel van de Joden die in Jeruzalem woonden vermoorden terwijl de rest af werden gevoerd. Jordanië bezette de oude stad van David zonder dat er nog Joden mochten wonen. Nadat in 1967 Jeruzalem weer werd herenigd en onder Israëlisch bestuur viel bleek dat de moslims hun uiterste best hadden gedaan om het Joodse erfgoed in de stad te vernietigen. In al die jaren stak die internationale gemeenschap geen vinger uit om hun verantwoording op te eisen of ter voorkoming van de sloop van de stad.
   Bron:
  • Israël Today
  Niels op 28-07-2009 18:01
  "Terreur beklaagden wilden naar Gazastrook en Jordanië"
  RALEIGH - Dinsdag maakte de VS bekend zeven personen aangeklaagd te hebben in de staat North Carolina. De aanklacht is "het beramen van terroristische aanslagen in het buitenland, waaronder Israël, Jordanië en Kosovo". Volgens de Amerikaanse veiligheidsdienst hadden de zeven een opleiding genoten terroristentrainingskampen in Pakistan en Afghanistan.
  In maart 2006 bezocht de tot islam bekeerde Daniël Boyd, de 39-jarige leider van de groep, de Gazastrook. Daarna keerde hij weer naar de VS terug om een groep mannen te rekruteren. In 2008 vertrok hij, samen met vier anderen mannen, naar Israël om daar een gewelddadige jihad te voeren. Na een mislukte aanslag keerde hij weer terug naar zijn thuisland. Boyd veranderde zijn naam in 'Saifallah' (Saif = zwaard, Allah dient niet vertaald te worden). Boyd indoctrineerde zijn tiener zoons, en rekruteerden hen. De jongens zijn inmiddels 20 en 22 en net als hun vader aangeklaagd door de veiligheidsdienst.
  Buiten één 'buitenlander' zijn alle zeven beklaagden Amerikanen met linkse sympathieën.
  Middels een trainings- en fondsenwervingsorganisatie wist Boyd aan geld te komen om de reizen te organiseren en de trainingen in Pakistan en Afganistan te volgen. "In de afgelopen drie jaar heeft hij met anderen samengewerkt om mensen te werven en jonge mannen te helpen naar het buitenland te reizen om te doden,", aldus een medewerker van het Amerikaanse ministerie van Justitie. De mannen trainden zich in juni en juli in militaire tactieken in North Carolina. Allen zijn beschuldigd van samenzwering om te doden, te ontvoeren en te verminken. Ze worden echter niet verdacht van het daadwerkelijk uitvoeren van aanslagen. Van de beklaagden is nog geen weerwoord vernomen.
  Boyd volgde ruim voor de aanslag op NY een training in Afghanistan tussen 1989 en 1992 heeft hij daar ook gevochten. Naast zijn terreuractiviteiten leidde hij een metselbedrijf in de buurt van de plaats Raleigh.
   Bron:
  • The Los Angeles Times
  • BBC
  Niels op 02-08-2009 16:17
  Speciale training Amerikaanse Joden
  NETTANYA - In de komende dagen zal een groep oud-IDF veteranen naar New York vertrekken om daar een speciaal trainingskamp te geven aan Amerikaanse Joden. Er word benadrukt dat de training niet bedoelt is om aanslagen te plegen maar om te kunnen verdedigen.
  De bedoeling is om een groep speciale verdedigingstechnieken te leren. Er blijkt grote belangstelling voor te zijn, dit is het gevolg van een duidelijke toename van antisemitische incidenten in de VS.
  De groep heet: "Kitat Koneniut N.Y."
  Een verwijzing naar een zelfde groep in Judea en Samaria. Deze groep is vaak sneller dan het leger of de politie bij een terreuractie en andere noodgevallen. Het heeft veel aanslagen tot nu toe kunnen voorkomen.
  Deze groep is a-politiek en heeft slechts één doel: bescherming van Joden.
  De opleiding leert de Amerikaanse Joden om zich te verdedigen.
  Uitsluitend zelfverdediging! En zeker niet om aan te vallen.
  Ze leren, evenals dezelfde groep in Judea en Samaria hoe verdachte voorwerpen te ontwapenen en te identificeren. De opleiding duurt 18 dagen.
   Bron:
  • Harry Nihom, Israël
  Niels op 10-08-2009 14:22
  VS versus Jordanië
  NETTANYA - Tijdens een ontmoeting op 3 augustus met de Jordaanse minister van Buitenlandse Zaken Judeh, oefent Hillary Clinton felle kritiek uit op Israël vanwege de ontruiming van twee huizen van Arabische families, die illegaal in Oost Jeruzalem hebben gewoond.
  De vernietiging van de twee panden zouden niet volgens Israëlische verplichtingen hebben plaatsgevonden. Clinton: "Israël moet stoppen met elke vorm van provocatie." Het gerechtshof heeft echter duidelijk aangetoond dat de panden Joods bezit zijn en de Arabieren zich daar illegaal hadden gevestigd.
  Tijdens de ontmoeting van Clinton met Judeh, werd er gezegd dat vertrouwen wekkende maatregelen geen resultaat opleveren. Hij verwerpt het voorstel betere relaties met Israël aan te knopen. Dit is eveneens het geval met Saoedie Arabie. Dat is dus een streep door de rekening van Amerika's plannen. Judeh ziet alleen een totale overeenkomst. De toespraak in Cairo van Obama heeft overigens in de Arabische landen een positieve indruk gemaakt.
   Bron:
  • Harry Nihom (Nettanya)
  • Jerusalem Post
  Niels op 14-08-2009 17:04
  Amerikaanse consulaat ontkent Joden en bestaan van Israël
  In diverse logo's op de website
  is de PLO vlag verwerkt.
  JERUZALEM - Het nieuws en de aangeboden diensten op de website van het Amerikaanse consulaat in Jeruzalem, de hoofdstad van de Joodse staat Israël, zijn hoofdzakelijk gericht aan Arabieren en moslims. "Dit is niet te geloven," aldus Harvey Schwartz, voorzitter van de American Israeli Action Coalition (AIAC). "Het is alsof de VS het bestaan van Israël of Israëli's totaal ontkent."
  Volgens de organisatie is de anti-Israëlische opstelling van het consulaat ondemocraties en niet in overeenstemming met de wil van het Amerikaanse volk. De AIAC heeft e-mails rondgestuurd waarin gewezen werd op het feit dat de website van het consulaat wel in het Engels en het Arabisch te lezen is, maar niet in het Hebreeuws, en dat vrijwel de hele website partij kiest voor de PLO zaak.
  Bij verificatie van de website door World Net Daily bleek dat deze een tiental berichten bevat ten aanzien van Amerikaanse hulp aan de Arabieren, inclusief lessen Engels voor Arabische scholen, een Amerikaanse gift van $ 200 miljoen (€ 140 miljoen) aan de PNA,en acht afzonderlijke giften aan Arabieren in Oost Jeruzalem, Samaria, Judea en de Gazastrook.
  World Net Daily kon inderdaad niet één bericht vinden dat betrekking heeft op Israël, behalve een uit slechts twee zinnen bestaande aankondiging over de opening van een met Amerikaanse subsidie gestart project om Israëlische en Arabische leerboeken te herzien. Maar zelfs dat korte berichtje is afgestemd op de PNA: "Aanwezig waren religieuze leiders en ook een vertegenwoordiger van het ministerie van Onderwijs en Hoger Onderwijs van de Palestijnse Autoriteit."
  Daarnaast spreekt de website van het consulaat over diverse vormen van studiefinanciering voor Arabische kandidaten die uitsluitend afkomstig zijn uit Oost Jeruzalem, Samaria, Judea en de Gazastrook. Israëli's en Joden uit Oost Jeruzalem, Samaria en Judea (sinds de etnische zuiveringen in 2005 wonen er geen Joden in de Gazastrook) worden hier dus van uitgesloten.
  Ook maakt de website melding van een Amerikaanse gift aan de Palestijnse Vereniging voor Culturele Uitwisseling, een non-profit organisatie die volgens haar website "de Westelijke Jordaanoever en Oost Jeruzalem als Palestijns grondgebied" betiteld, ondanks het feit dat deze gebieden in Bijbels-historisch opzicht behoren tot de Joden en volgens de internationale wetgeving 'betwiste' of 'bezette gebied zijn, maar niet 'Palestijns gebied'.
  Een woordvoerder van het Amerikaanse consulaat in Jeruzalem meent dat "het consulaat een onafhankelijke ambassade is. Wij zijn Amerikaanse vertegenwoordigers voor de Palestijnse Authoriteit." Deze verklaring zal veel Israëlische inwoners van Oost-Jeruzalem, Samaria en Judea, die het consulaat bijvoorbeeld gebruiken voor het verkrijgen van visa, op zijn minst de wenkbrauwen doen fronsen.
  Daarnaast wordt het consulaat ook gebruikt door Amerikaanse burgers die in Israël verblijven. Volgens de woordvoerder is de Amerikaanse ambassade in Tel Aviv de officiële Amerikaanse vertegenwoordiger voor de staat Israël. Maar zelfs de website van de officiële ambassade bevat wél een Arabische afdeling, maar geen Hebreeuwse. En ook die website bevat hoofdzakelijk nieuws gerelateerd aan de PNA en Amerikaanse hulpprogramma's voor de Arabieren.
  "De voortdurende inspanningen van de regering Obama om Israël naar de zijlijn te drukken worden met de dag duidelijker," aldus Schwartz. "De website van het Amerikaanse consulaat laat zien dat deze inspanningen onverminderd doorgaan."
  De AIAC roept in een advertentie bezorgde burgers op om het Witte Huis en de gekozen Amerikaanse volksvertegenwoordigers te vragen of het Amerikaanse consulaat wel volgens 'de Amerikaanse principes van eerlijkheid en fatsoen' handelt.
  Eerder bleek al dat het Amerikaanse consulaat, in overeenstemming met de politiek van Barack Hussein Obama, nauwkeurig de Joodse bouwactiviteiten in Oost Jeruzalem, Samaria en Judea in de gaten houdt en hier tegen protesteert. Obama wil in deze gebieden niet alleen de uitbreiding, maar ook de natuurlijke bevolkingsgroei stopzetten, omdat hij deze aan de PLO heeft beloofd.
   Bron:
  • World Net Daily
  • http://jerusalem.usconsulate.gov/
  Niels op 28-08-2009 17:49
  "Een grap is leuk maar ze moeten niet rassistisch zijn"
  NEW JERSEY - Schoonmoedergrappen zijn een bekend ingrediënt van een comedyshow. Maar is het nog steeds zo leuk als jij die schoonmoeder bent waar al die grappen over gaan?
  De Joodse Ruth Zafrin vindt van niet. Zij is het zat dat haar schoondochter, de stand-up comédienne Sunda Croonquist, antisemitische grappen maakt.

  "En er is een hoop te lachen," is het motto van Croonquist. "Want als je een Zweedse en de Zwarte jood uit Afrika bent, die er uit ziet als een Puerto Ricaanse, je moeder je een hindoe-naam gegeven heeft en vervolgens naar Ierse katholieke school stuurt .... Bent je wel verplicht om grappig te zijn."
  Sunda maakt tijdens haar optreden herhaaldelijk grappen waarin zij duidelijk maakt dat haar relatie met haar schoonmoeder geen geliefde relatie is. "Ik ben een zwarte vrouw met een Joodse schoonmoeder. Weet je, het enige wat we gemeen hebben is dat we niet willen dat onze haren nat worden.. Toen ik mijn Joodse schoonmoeder voor het eerst ontmoette, en zij mijn uiterlijk zag zei ze op zachte toon: 'Wat leuk dat ik je nu eens ontmoet'. Daarna zei ze op luide toon: 'Harriët berg mijn portomonnee op voordat hij plotseling verdwenen blijkt te zijn als Sanda naar huis is'." Zo gaat ze nog een tijdje door met opmerkingen waarbij het joodse geloof en de al oude vooroordelen van de Joden de reveu passeren.
  Hoewel deze opmerking word ontvangen met luid applaus kan Ruth Zafrin hier de humor niet van in zien.
  Zafrin eist bij de rechter een schadevergoeding en dat alle schoonmoeder-grappen uit de show en van de website van Croonquist gehaald moeten worden. Deze opmerkingen zijn alles behalve grappig. De comédienne zegt dat ze zal stoppen met dat soort opmerkingen, maar zeker niet van plan is om een vergoeding te betalen. Zafrin krijgt steun van haar zwager en dochter die ook het lijdend voorwerp zijn in grappen van Sunda. De familie vindt dat ze wordt afgeschilderd als racisten en dat de opmerkingen bewust kwetsend zijn. De comédienne ontkent dat en zegt dat er geen kwade bedoelingen zijn. Volgens haar moest juist de hele familie lachen toen ze een keer voor hen optrad. Het is aan een rechter in New Jersey om uit te maken wie er gelijk heeft.
   Bron:
  • Huffington Post
  • Weekly World News
  Niels op 02-09-2009 19:29
  Obama: "Islam heeft de Amerikaanse cultuur verrijkt"
  WASHINGTON - De Amerikaanse president Barack Hussein Obama prees dinsdag de islam en de islamitische gemeenschap in de Verenigde Staten. Hij deed dat, nadat hij meerdere leden van de moslimgemeenschap had uitgenodigd om in het Witte Huis een iftar* te vieren.
  "Voor meer dan een miljard moslims is de ramadan een periode van devotie en intense reflectie", aldus de president. "De iftar word in alle vijftig Amerikaanse staten gebruikt door islamitische Amerikanen. (...) De islam is zoals we weten een deel van Amerika. Net als de hele Amerikaanse bevolking is de Amerikaanse, islamitische gemeenschap buitengewoon dynamisch en gevarieerd," aldus Obama. "Bij deze gelegenheid vieren wij de heilige maand ramadan en we vieren ook de wijze waarop de moslims de VS en de Amerikaanse cultuur hebben verrijkt".
  Obama's uitspraak "...vieren wij de heilige maand ramadan..." komt niet zomaar uit de lucht vallen, zijn vader was moslim en na het trouwen bekeerde zijn christelijke moeder zich tot de islam. In 1964 vertrok zijn vader naar Kenia waarna zijn moeder hertrouwde met een islamitische student uit Indonesië. Zij verhuisden in 1967 (Barack Hussein Soetoro, de achternaam kreeg bij van zijn 'nieuwe vader', was toen 5 jaar) naar Jakarta, waar de moslim leerling twee jaar op een katholieke basisschool les kreeg. Daarna vervolgde hij zijn lagere school aan de State Elementary School Menteng 01, een elitaire moslimschool".
  Daar waar Obama's populariteit stijgt onder de moslim gemeenschap in de VS zakt deze bij de christenen. Steven Anderson, de pastoor van de Faithful Word Baptist Church in Tempe (Arizona) zorgde voor een flinke rel door op zijn parochianen op te roepen om te bidden opdat G'd Obama een dodelijk hersentumor zou bezorgen. "I hope that The Lord strikes Barack Obama with brain cancer so he can die like Ted Kennedy and I hope it happens today" (Ik hoop dat De Here een straf aan Obama zal geven met hersenkanker zodat hij sterft zoals Ted kennedy en ik hoop dat hij het vandaag nog doet). Op het plaatselijke tv-nieuws van Fox herhaalde hij de oproep met de toevoeging: "I'm gonna pray that he dies and goes to hell when I go to bed tonight" (Ik ga, voor ik ga slapen, bidden dat hij sterft en naar de hel gaat).
  Toen Obama in Phoenix (Texas) in een stadion een speech gaf, werd een man met een vuurwapen aan de arena opgepakt. Die bleek kerkganger van Anderson te zijn.

  * = Tijdens de 'vastenmaand' ramadan eten en drinken moslims overdag niets. Voordat het vasten begint, wordt vaak nog een maaltijd genuttigd, sahoor genaamd. Direct na zonsondergang worden luxe maaltijden verorbert, deze word iftar genoemd.
   Bron:
  • ANP
  • Belga
  • HLN
  Niels op 06-09-2009 19:02
  De vele beroepen van rabbijn
  NEW YORK - Wie aan rabbijn denkt, denkt aan een spirituele leider van een synagoge. En niet aan een beveiliger, helaas word inmiddels van een rabbijn ook verwacht dat ze de joodse gemeenschap beveiligd tijdens de dienst.
  De voornaamste rol van een rabbijn is die van spiritueel raadgever, leraar, kenner van de joodse wet en van daar uit de persoon die geschillen aangaande de joodse wet beslist. Een rabbijn die zitting neem in een Beet Dien (een joodse rechtbank) is vergelijkbaar met een rechter. Een rabbijn functioneert soms ook als chazan (voorzanger) in de synagoge en/of als baal koree (voordrager van de wekelijkse Thoralezing).
  Helaas lijken de 'oude tijden te herleven' en neemt het antisemitisme met rasse schreden toe. Om deze reden is het noodzakelijk dat rabbijn Gary Moscowitz zijn collega's een cursus geeft. Wie kijkt zal een rabbijn met een pistool in de hand een koprol zien maken.
  Moscowitz is een oud politieagent (hij diende bij het New York Police Departement) en leert zijn collega-rabbijnen hoe ze de synagogen en de sjoelgangers moeten beschermen tegen terroristen en antisemitische aanslagen. De honderd uur durende cursus van deze International Security Coalition of Clergy bezorgd Moscowitz veel werk.
  Er is veel belangstelling omdat ook in de VS joods gelovigen en Joden als een gezien worden voor terroristische aanslagen.
  Donderdag 21 mei werden vier verdachten gearresteerd, die omdat ze met vier bomauto's aanslagen wilden plegen op synagoge in de Bronx in New York. Ze wilden ook vliegtuigen van de Israëlische burger luchtvaart (EL-Al) onder vuur nemen.
  De vier hadden al een en explosieven gekocht, omdat de politie de vier al ruim een jaar in de gaten hield kon zij erger voorkomen. Het gaat Amerikanen die zich bekeerden tot de islam James Cromitie (alias Abdul Rahman), David Williams (alias Daoud), Onta Williams (alias Hamza) en Laguerre Payen (alias Amin en Almondo).
  Moscowitz kan meer doen dan de New Yorkse politie, omdat die geen ‘vreemden in de joodse kerk’ zullen herkennen. Ook zouden de NYPD’ers niet fit genoeg zijn.
  Bekijk Het Maar op onderstaande video: http://publish.vx.roo.com/nypost/viral?vxSiteId=ac31f425-cfeb-43f7-a398-08185b2394d5&vxChannel=PostUsFeed&vxClipId=1458_570697&vxBitrate=700
   Bron:
  • New York Times
  • NY Post
  Niels op 11-09-2009 16:51
  Negationistische advertentie in krant Harvard Universiteit
  NEW YORK - Het Anti-Defamation League en andere Joodse organisaties in de VS hebben verbolgen gereageerd op een advertentie in "The Crimson" (het universiteitsblad van Harvard) waarin de Shoa wordt betwijfeld.
  De advertentie is afkomstig van de negationist Bradley R. Smith, die eveneens beweerd dat "de zionisten alles zodanig op hebben gezet om de Palestijen te verdrijven, onder auspities van de VN".
  De Universiteit betreurd de gang van zaken en meldt dat het plaatsen van de advertebtie een grote vergissing is. De advertentie werd al eerder dit jaar aangeboden, maar geweigerd. Door de vakantie is er iets misgegaan en werd de advertentie alsnog geplaatst.
   Bron:
  • Y-Net News
  • http://www.youtube.com/watch?v=KSo1Dh4kE2U&feature=player_embedded
  Niels op 04-11-2009 19:26
  Islamitische Revolutionaire Garde Korps
  De Islamitische Revolutionaire Garde Korps (IRGC), Iran's militaire elite eenheid, die aan werd gewezen door het State Department van de VS als een van de 'proliferatie van massavernietigingswapens', heeft haar dreigementen tegen Israël, Amerika en andere westerse landen verhoogd.
  In oktober 2009 dreigde Mojtaba Zolnour, vertegenwoordiger van ayatollah Khamenei in de IRGC, "het hart van Israël op te blazen".
  "Als het Westen een aanval in zal zetten om de Islamitische Republiek nucleaire ambities een halt toe te roepen," zei Zolnour. "Als een Amerikaanse of zionistische raket ons land raakt, zullen Iraanse raketten het hart van Israël opgeblazen hebben, nog voordat hun raket stof op doet warrelen."
  Diezelfde maand gaf Mohammad Ali Jafari, commandant van de IRCG, de VS de schuld van de dood van vijf hoge commandanten van de IRGC minstens 37 anderen in Iran. Zij zouden allen omgekomen zijn bij een terroristische aanslag van de VS. "Achter de aanslag in Sistan-Baluchistan [ een provincie in het zuidoosten van Iran] zitten personen van het Amerikaanse- en Britse inlichtingendiensten apparaat," zei Jafari. "En er zullen moeten tegenmaatregelen getroffen worden om hen te straffen."
  De IRGC geeft voorzieningen (zoals opleiding, financiële- en materiële steun) aan verschillende terroristische organisaties, waaronder Hezbollah, Hamas, de Palestijnse Islamitische Jihad, de Taliban en shi'itische milities in Irak. Mahmoud Ahmadinejad is een belangrijk bestuurslid van de IRGC.
   Bron:
  • ADL
  Niels op 04-11-2009 19:31
  Extremist Moslim Groep zet aan tot geweld tegen Joden
  NEW YORK - Revolution moslim (RM), een kleine extremistische islamitische organisatie in New York City, heeft op zijn website een gedicht geplaatst waarin zij aan Allah vragen "de Joden te doden." Het gedicht werd op 7 oktober 2009 geplaatst en werd ondertekend door Yousef al-Khattab, de leider van RM.
  In het gedicht, bid al-Khattab voor "Allah's toorn tegen de Joden omdat alle Joden de bezetters van Palestina zijn, wie niet zelf bezetter is word door al-Khattab gezien als medeverantwoordelijk. "Ik heb een lijst gemaakt op welke manier de Joden het best gekwetst kunnen worden," meent deze radicale moslim. "Een goede manier is door hen [de Joden] te verbranden 'giet een licht ontvlambare vloeistof over hun gezicht terwijl zij liggen te slapen, een klein vlammetje doet de rest' en "gooi vloeibare ontstopper in hun gezicht," is het advies aan de volgelingen van RM.
  RM is van mening dat hoe religieuzer de Jood is hoe mede verantwoordelijk hij gesteld moet worden 'voor de misdaden die onze broeders in Palestina aangedaan worden' "Deze zijn de grootste vijanden van Allah," staat op de website te lezen.
  Zo ver bekend is RM nog niet betrokken bij een terreurorganisatie. Zij zijn wel schuldig aan het verspreiden van oproepen tot geweld uit naam van Allah en van het bedreigingen met geweld.
  Tijdens de oorlog in de Gazastrook, in de winter van 2008-2009, plaatste RM een foto van het Chabad's hoofdkantoor in Brooklyn op de website. Met de boodschap aan "alle moedige lezers om bij het kantoor om op gepaste wijze de boodschap van de islam achter te laten, op de manier die Allah zal behagen." Bij dit bericht word dus niet expliciet opgeroepen tot geweld maar het heeft er wel veel van weg.
  Het bericht werd tegelijkertijd op de website geplaatst waarop een aantal PLO leiders oproepen tot "confrontaties tegen Joodse personen" en met "de verspreiding van documentatie waarin duidelijk gesteld word dat de Joden de heilige plaatsen van de islam moedwillig in gevaar brengen".
  Niels op 04-11-2009 19:31
  De islamitische koerst van de VS
  MARRAKESH - Tijdens besprekingen in Marokko beloofde Hillary Clinton, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, dinsdag dat de Verenigde Staten de belofte die Barack Hussein Obama deed, om een nieuw begin te maken met de islamitische wereld, na zal komen. "De VS bieden de moslimwereld nieuwe programma's om ondernemerschap, economische ontwikkeling en onderwijs te stimuleren," zei Clinton.
  De Amerikaanse regering heeft beloofd te helpen met het bevorderen van de wetenschappelijke & technische samenwerking, de positie van vrouwen te versterken en de samenwerking tussen religies te stimuleren.
  De toespraak van Clinton, op een economisch forum in Marrakesh, was aangekondigd als een vervolg op de rede die Obama in juni in Caïro hield. Daarin beloofde hij een nieuw begin te zullen maken in de moeizame relatie van de VS met de islamitische wereld.
  Dinsdag gaf Clinton blijk van afkeuring van het Israëlisch beleid ten aanzien van Samaria en Judea. Dit deed ze omdat zij onder druk was gezet door de islamitische wereld nadat zij zich zondag nog pro-Israël uit liet.
   Bron:
  • ANP
  Niels op 09-11-2009 15:59
  Amerikaanse houding ten opzichte van Israël kan snel veranderen
  TEL AVIV - Een vooraanstaande Republikeinse congreslid in de VS heeft gewaarschuwd dat het klimaat wat betreft Israël op Capitol Hill snel om kan slaan. Deze schokkende uitspraak deed hij zondag in zijn toespraak tot een grote Joodse conferentie.
  "De mogelijkheid is zeker niet uitgesloten," reageerde Whip Eric Cantor, van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden van minderheden. Hij spreekt zijn angst uit dat de steun van het Congres voor Israël makkelijk weg kan ebben. Cantor is de nr. 2 in het Republikeinse Huis hij is overigens ook de enige Republikein die Joods is.
  Cantor wijst er op dat het in groot belang voor de VS is dat zij het contact onderhouden met Israël omdat de Joodse staat de enige brug is tussen de VS en de Arabische en islamitische wereld.
  "Na de recente onderhandelingen met Iran, maak ik me steeds meer zorgen over de houding die de VS aan neemt en over de druk wordt op Israël wordt uitgevoerd om concessies te doen in de naam van de vrede," zegt Cantor.
   Bron:
  • Jerusalem Post
  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl