bekijkhetmaar.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Antisemitisme wereldwijd
  Antisemitisme wereldwijd
  Aanvallen op Joden en brandstichtingen bij Joodse bijeenkomsten lijken toe te nemen in de gehele wereld steden sinds Israël de tegenaanval op Hamas heeft geopend. Tijdens demonstraties word opgeroepen tot een derde intifada.

  België

  De regering in België heeft de politie gevraagd extra alert te zijn nadat recente pro-PLO demonstraties uitdraaiden op geweld waarbij vele arrestaties werden verricht. Een brievenbus bij een huis van Joden in Antwerpen werd in de brand gestoken, in Vorst was er brandstichting in een synagoge. In Antwerpen zij flyers verspreid met de tekst "Een kind om een kind. Voor elk Plaestijnskind dat in de Gazastrook sterft, moet één Joden kind sterven."

  Frankrijk
  Maandag ramde een brandende auto de deur van een synagoge in Toulouse in het zuidwesten van Frankrijk. In het gebouw volgde een groep kinderen een cursus, maar niemand raakte gewond. De schade aan het gebouw bleef beperkt tot een geblakerde deur. Premier van Frankrijk Nicolas Sarkozy zei vandaag geen gewelddadigheden te tolereren die in verband staan met de toestand in de Gazastrook. Maandag sprak de minister van binnenlandse zaken Michèle Alliot-Marie al met belangrijke personen van Joodse en islamitische groepen in de hoop om de nationale eenheid te bewaren.
  Frankrijk heeft de grootste Joodse en islamitische gemeenschap in West-Europa. In het verleden kwam antisemitisch geweld wel vaker voor als de spanningen in het Midden-Oosten opliepen. In 2002 verlieten zo'n 2.300 Joden Frankrijk, omdat ze zich er onveilig voelden.

  Nederland
  Tijdens een pro-PLO demonstratie in Amsterdam riep een politicus "intifada, intifada, Palestina vrij" anderen scandeerden "Hamas, Hamas, alle Joden aan het gas".

  Zweden
  In het Zweedse Helsingborg werd gisteren een bijeenkomst van Joden verstoord toen iemand een raam vernielde van het gebouw waar de bijeenkomst plaatsvond en een brandend voorwerp naar binnen gooide. Reddingswerkers waren op tijd ter plaatse en konden het vuur in bedwang houden.

  Denemarken
  Afgelopen woensdag werden in de Deense stad Odense in een winkelcentrum twee Israëliërs neergeschoten. Zij waren de dagen daarvoor al herhaaldelijk lastig gevallen. De politie arresteerde in verband met de schietpartij een 27-jarige islamitische Deen.

  Groot Britanië
  In Groot Brittannië waren er de afgelopen week twintig tot vijfentwintig antisemitische incidenten. Daarbij was een poging een synagoge in Noord-Londen in brand te steken. Volgens de Britten staan de incidenten in relatie met het geweld in de Gazastrook.

  Turkije
  Tijdens de Europacup basketbal in Ankara werden de Israëlische spelers met de dood bedreigd en riepen de riepen Turse fans: "Israëliërs moordenaars, verlaat Palestina."

  Al-Qaëda
  De nummer twee van de internationale terreurbeweging al-Qaëda, Ayman al-Zawahiri, roept moslims in de hele wereld op om Israëlische doelwitten aan te vallen als antwoord op het Israëlische tegenoffensief in de Gazastrook. "Alle moslims ter wereld: vecht tegen de zionistische kruistocht. Tref hun belangen eender waar u hen wil treffen", zegt de rechterhand van Osama Bin Laden in een radioboodschap die door de Amerikaanse veiligheidsdienst openbaar werd gemaakt op de Islamitische site "SITE".
  Zawahiri beschuldigd aankomend president Barack Obama (VS) ervan betrokken te zijn in de aanvallen. "We kijken vandaag naar een kruistocht tegen de Islam en tegen moslims. De aanvallen zijn een geschenk van Obama voor u, Palestijnen, vooraleer hij zijn functie opneemt. Hij doodt uw broers en zussen in Gaza."

  Iran
  In Iran gaven duizenden studenten gehoor aan de oproep om als martelaar ten strijden te trekken tegen het volk Israël.

  Reacties

  bekijkhetmaar op 05-02-2009 16:03
  Jodenvervolging begon ruim drieduizend jaar geleden
  Herhaaldelijk hoor je mensen zeggen dat "Joden niet zo gevoelig moeten doen", als er gesproken word over antisemitisme. "De Palestijnen hebben het onder de Joden net zo slecht als de Joden onder de nazi's", is ook een kreet die makkelijk geroepen wordt. Men wil over laten komen dat de Joden hun vervolgings verleden alleen aan de nazi's te danken hebben. Maar de Joden vervolging gaat terug naar 1522 voor de Gebruikelijke jaartelling.
  Het antisemitisme neemt hand over hand toe, van brandstichting op een Joods leerhuis (waar de leerlingen nog binnen zitten) tot beschietingen op een Joodse kliniek (waar de gehandicapten nog binnen zitten). In dit klimaat menen tv makers ongestoord Jodenhaat te kunnen verstrooien. Wanneer iemand aan geeft dat de grenzen van het toelaatbare gepasseerd zijn reageert men dat de Joden onterecht overgevoelig zijn.
  Maandag kopte de Belgische krant Knack lezen: "Joden opnieuw boos". Dit naar aanleiding van een filmpje in Man Bijt Hond, dat het op een ironiserende manier wou hebben over vermeende Joodse lichtgeraaktheid. Daarbij werden archiefbeelden van orthodoxe Joden gebruikt, alsmede een beeld van een Rolex en een Rolls Royce. De Joodse gemeenschap reageerde verbolgen, maar hun woede werd weg gewimpeld. Geubels, Meuris en Abicht ergeren zich aan "De Joodse overgevoeligheid" en omdat zij zich "willen afzetten tegen elke vorm van zelfcensuur".
  Enkele reacties hierop:
  - "ik vind dat er een gevaarlijk cultureel klimaat aan het ontstaan is waarin niets meer mag."
  - "De Joodse reactie past in een internationale campagne tegen het antisemitisme, waarin een onverstandig amalgaam gemaakt wordt om elke kritiek tegen het Israëlische optreden tegen de Palestijnen te smoren".
  - De Joodse gemeenschap word al kwaad zijn als er word gelachen om een gaslek in Antwerpen.
  - De Joodse gemeenschap gooien door hun overtrokken moralistische reacties gewoon olie op het vuur
  We zijn in een situatie van totaal wederzijds onbegrip terechtgekomen. De meeste begrijpen absoluut niet waarover de Joden zich in hemelsnaam zo druk maken. Internetenquêtes en reacties op fora bewijzen dat velen menen dat de Joden een manoeuvre maken om het niet over de Gazastrook te hoeven hebben.
  Wat echter buiten de media gehouden wordt, is dat de Joodse reacties alles te maken hebben met hun overgeleverd besef dat antisemitisme van alle tijden is en steeds weer opnieuw opduikt. De Joodse gevoeligheid gaat niet terug op de Jodenvervolging van de nazi's, maar heeft veel oudere wortels:
  • Ruim 4000 jaar geleden werden de Joden tot slaven gemaakt in Egypte.
  • Ruim 3000 jaar geleden was het grootste deel van de Joden uitgemoord. Mozes vluchtte, met de overlevenden, de woestijn in
  • 2431 jaar geleden werden de Joden vervolgd door de Babyloniërs
  • 1939 jaar geleden werden de Joden door de Romeinen vervolgd
  • In de daarop volgende tweeduizend jaar zijn zij vervolgd door weldenkende christenen en moslims. Zij waren er van overtuigd dat hun geloof beter was dan die van de Joden
  • In de 11ste eeuw vermoorden Kruisridders duizenden Joden in Duitse en Hongaarse steden. De meeste Kruisridders zijn nooit in Jeruzalem aan gekomen omdat zij al 'voldoende ongelovigen hadden gedood'
  • De communisten voerde pogroms uit
  Waarom de Joden dood moesten, wisten eigenlijk niemand precies te vertellent: ze kenden alleen de akelige clichés die ze over hen gehoord hadden. De nazi's bouwden met succes op dat soort vooroordelen verder. Maar ook nadien bleek dat het antisemitisme niet verdwenen was met de dood van Hitler. Toen na de bevrijding van de concentratiekampen Poolse Joden terug naar huis gingen, gebeurde het meer dan eens dat er pogroms uitbraken waarbij alle Joden vermoord werden door hun dorpsgenoten.
  De Joden die kans heddan gezien om naar het Beloofde Land terug te keren werden in de straten van Jeruzalem vermoord door de Arabieren, opgehitst door de Engelsen en Groot Moefti.
  Na het uitroepen van de Joodse Staat, werden de Joden in islamitische landen uit hun huizen gedreven. Er moesten meer Joden vluchten uit Marokko en Algarije dan Arabieren vertrokken[#] uit Israël. Naast deze twee landen werden de Joden verdreven uit de overige Arabische en islamitische landen.

  Gebeten door de hond en de kat
  Zo is er bij de Joden door de eeuwen heen een begrijpelijke waakzaamheid gegroeid, die buitenstaanders kunnen verwarren met een onbegrijpelijke overgevoeligheid. De meeste willen niet weten dat de christelijke cultuur steeds besmet is geweest door Jodenhaat. In de respectabele Brusselse Sint- Michielskathedraal is er nog een afbeelding te zien die de Joden als varkens afbeeldt.
  De katholieken rehabiliteren bisschop Williamson, die meent dat die hele Shoa een Joodse leugen is
  Moslims scanderen: "Hamas, Hamas alle Joden aan het gas".
  Socialisten scanderen: "Jihaat, Jihaat, Palestina vrij
  Neonazi's scanderen: "Joden moet je doden"
  Is het mogelijk om te relativeren of blijk te geven van "Joodse zin voor humor", als de vooroordelen uit het verleden weer tot leven lijken te komen? De Joden beseffen maar al te goed dat het antisemitisme helaas van alle tijden is en zich steeds onverwacht manifesteert. Uit de mond van een grappige stand-up comedian, in een populair televisieprogramma of door een politicus. Daarom weigeren de Joden het verschil te zien tussen de ironiserende Rolex en Rolls-Royce clichés van Man Bijt Hond en de sigarenrokende Joodse kapitalist in de nazi-karikaturen.
  Zodra de Joden op proberen te komen voor hun rechten wordt er direct verwezen naar "de macht van de Joodse Lobby". Daarmee wordt dan ook direct het oude boek (de protocollen der wijzen van zion) met ideeën van een "Joodse samenzwering" geopend. De beschuldiging van een "Joodse samenzwering" is zo oud als het antisemitisme.
   Arabieren vertrokken[#] Niet alle Arabieren die uit Israël zijn gevlucht voor de Joden.
  • Een deel vertrok op aandringen van de Groot Moefti, zodat de weg vrijgemaakt was om de Joden in zee te drijven
  • Een deel vertrok als (zoals dat nu genoemd word) economisch vluchteling. Toen de Joden op die zelfde manier uit hun thuisland vertrokken om armoede te ontvluchtten en hun heil te zoeken werden dat 'bezetters' genoemd.
  • Een deel is daadwerkelijk gevlucht voor het oorlogsgeweld. Men dient niet te vergeten dat het oorlog was. Oorlog tussen de goed doorvoede en goed bewapende soldaten van de Arabische Liga tegen de Joden waarvan de meesten nog maar pas de kampen van de nazi's hadden overleefd. Wapens hadden zij nauwelijks. Voor de Britten vertrokken werden de Joden zo veel mogelijk ontwapend en tegelijkertijd lieten de Britten de wapens achter voor de Arabieren.
  Niels op 11-02-2009 08:45
  Hamas zorgt voor herstart antisemitisme
  JERUZALEM - Het leek er even op dat het antisemitisme af ging nemen. In 2008 waren er 15% minder aangiften dan het jaar daarvoor. Het heeft er alles van weg dat zo lang de PLO raketten op Israël af blijft schieten, en Israël deze moordpogingen ongemoeid laat, er weinig antisemitisme is. Met dat verschil dat pogingen van de PLO om de Joden uit te moorden naar mijn idee toch uit Joden haat voortkomt, in ieder geval is het geen teken van liefde naar de Joden.
  Maar goed, zo lang Israël zich met bommen liet bestoken en hier niets tegen ondernam, werden de Joden in andere delen van de wereld ongemoeid gelaten.
  Nadat Israël de tegenactie inzetten werden de Joden buiten Israël aangevallen, werden er aanslagen op synagogen en Joodse instellingen gepleegd, Joodse begraafplaatsen werden vernield en wordt er bij schering en inslag antisemitische leuzen bij anti-Israël demonstraties geroepen. Alleen in de maand januari waren er, in Nederland, drie maal zo veel aangiften gedaan van antisemitische incidenten dan over heel 2007. Alleen januari kende al 250 aangiften.
  Nadat het IDF de tegenaanval op de PLO groeperingen in de Gazastrook inzette, deed zich een drastische verandering voor, ten aanzien van de Joden. Stereotypen over Joden kwamen weer uit de kast, soms in een nieuwe vorm.
  Een rapport van het Wereldwijde Forum tegen antisemitisme stelt dat vorige maand het meeste antisemitisme voorkwam onder moslimgroepen in West-Europa. In Frankrijk werden Joden met messen gestoken en geslagen. Een Joodse locoburgemeester van Straatsburg werd in zijn kantoor opgesloten door moslims, in Marseille werd op een synagoge gevuurd en in enkele steden werden brandbommen naar synagogen geworpen. Het huis van een invalide Joodse vrouw en haar dochter in Parijs werd omsingeld door een groep jongeren.
  Demonstranten trokken een parallel tussen de Shoa en de gebeurtenissen in de Gazastrook. Ze deden daarmee afbreuk aan de ernst van de moord op zes miljoen Joden en bedreven daarmee antisemitisme. De antil-asterbond signaleerde bij een demonstratie in New York slogans als: "Israël: het Vierde Rijk", "Stop Israëls Holocaust" en "Holocaust in Gaza". In Chicago viel de leus "Palestijnse Holocaust in Gaza nu" en "Stop Israëls genocide in Gaza" te lezen, in Los Angeles "Upgrade naar Holocaust versie 2.0" en in Tampa "Zionisme is kanker: bestraal het". Ook enkele politieke leiders en een Noorse diplomate trokken vergelijking tussen de gebeurtenissen in Gaza en Nazi-Duitsland.
  Aviva Raz-Schechter van de afdeling bestrijding antisemitisme op het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Jeruzalem, zegt dat regeringen antisemitisme veroordelen. "Er bestaat een kloof tussen regeringen en het gewone publiek. Dat is een gevolg van eenzijdige berichtgeving in de media."
  De eerste dagen legden een groot deel van de media er nog de nadruk op dat Israël het recht heeft zichzelf te verdedigen. Het beeld begon te veranderen toen de moslim lobby beelden de wereld over begon te sturen. Helaas vond Israël het belangrijker om de levens te sparen van journalisten dan dat ze haar eigen reputatie wilden beschermen, zij liet de journalisten niet naar de Gazastrook gaan. De moslim lobby maakte hier goed gebruik van om leugen op leugen te stapelen, zo zou Israël 45 burgers in een VN school vermoord hebben toen ze het met tankgranaten had beschoten. Vorige week werd duidelijk dat de school nooit beschoten was, de overledenen in de buurt van de school gedood waren en dat het geen burgers maar terroristen waren. Hoewel de waarheid wel boven water is gekomen, is de leugen hem al vooruit gegaan en is de leugen niet meer terug te draaien.
  De boodschap dat Israël niet tegen de Palestijnse bevolking maar tegen terroristen strijdt, ging verloren onder de anti-Israël propaganda. De westerse media smulde er van dat de kranten oplagen weer uitverkocht werden, dat dit ten koste ging van Joden haat was slechts bijzaak. Wie nu nog durft te beweren dat de Joden de gehele media bezit, moet opgesloten worden in het gekkenhuis.
  Een groot deel van de linkse Europeanen denkt dat ze samen met moslims kunnen strijden voor een beter Midden-Oosten. Daarbij keert de claim terug dat Israël niet wettelijk is. "Ze demoniseren het land en ze meten met twee maten. Deze vorm van antisemitisme bereikte een hoogtepunt en neemt nog steeds verder toe."
  De midden partijen begrepen het probleem, maar ze deden er nagenoeg niets tegen.
  Volgens Raz-Schechter hebben regeringen de strijd aangebonden tegen klassieke jodenhaat. Maar er is een nieuwe vorm van antisemitisme, die de afgelopen weken een hoogtepunt bereikte. Dat is de haat tegen Israël als Joodse staat. Dit begon toen de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in 1975 met resolutie 3379 het zionisme met racisme vergeleek. Hoewel de VN in 1991 de resolutie herriep, was de basis gelegd: de claim dat Israël onwettelijk is, bleef bestaan.
  Niels op 20-02-2009 11:23
  Economische crisis is de oorzaak van toename antisemitisme
  AMSTERDAM - Volgens de leider van het Europese Joodse Congres, Moshe Kantor, is de economische crisis de belangrijkste oorzaak van het groeiende antisemitisme in Europa. De gebeurtenissen in de Gazastrook dragen daar volgens hem niet aan bij.
  Volgens Kantor heeft het antisemitisme in Europa een niveau bereikt dat sinds de Tweede Wereldoorlog niet meer is gezien. Met het Midden-Oosten heeft het volgens hem allemaal weinig te maken. "Al deze problemen begonnen voor Gaza en gingen daarna door," zei hij.

  "Economische dingen brengen humanitaire tragedies teweeg," zei Kantor. Joden werden tot zondebok gemaakt voor de economische problemen die Duitsland in de jaren dertig ondervond. "En dit is de les."
  Kantor sprak gisteren over het antisemitisme met Eurocommissaris Barrot (Justitie) en EP-voorzitter Pöttering.
  Niels op 21-02-2009 20:03
  Europa: "Antisemitisme houdt aan"
  UTRECHT - Hoewel het Israëlische leger inmiddels een maand geleden zijn troepen terug heeft getrokken tot buiten de Gazastrook blijft het antisemitisme aanhouden. Toch blijft het antisemitisme wereldwijd aanhouden, dat sinds het begin van de operatie drastisch is gestegen. In België, Canada, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Nieuw-Zeeland, Nederland en de Verenigde Staten en tal van islamitiche landen vinden tal van antismeitische incidenten plaats.
  Buiten de diverse demonstraties waar antisemitische leuzen werden gescandeerd en zelfs door een Nederlandse politicus werd opgeroepen tot een intifada tegen het Joodse Volk zijn er tal van andere antisemitische uitingen gemeld.

  België
  Tijdens diverse pro-PLO demonstraties, in Antwerpen en Brussel breken er rellen uit en worden winkelruiten en -stalletjes vernield. In Antwerpen lijkt een soort pogrom uit te breken, maar de betogers worden door de politie de toegang tot de Joodse wijk geweigerd.
  Op 10 februari brengt een 44-jarige man de Hitlergroet aan een politieagent. Vervolgens loopt hij 'in een nazi-mars' verder. Direct daarop brengt hij aan een andere agent de Hitlergroet. Wanneer de agent hem wil arresteren brengt hij een antisemitische tirade. Hij vergeleek de situatie Gazastrook met de steekpartij in het kinderdagverblijf Fabeltjesland.
  SP-a minister Anciaux maakte op 29 januari ook een zelfde vergelijking.

  Canada
  Een pro-PLO demonstratie in Montreal liep uit op antisemitische spreekkoren. De demonstranten schreeuwden 'Hezbollah! Nasrallah! Jihad! Intifada! De joden zijn onze honden!'. Demonstranten daagden ook de politie uit.
  Tijdens een anti-Israël demonstratie in Toronto riep de menigte "Israel you are the brothers of pigs!" ('Israël jullie zijn de broeders van varkens'. -Een varken is binnen het joodse geloof en de islam onrein). Tijdens een intervieuw zei een 'vredes demonstraten' "Hitler didn’t do a good job. He stopped to earley!" ('Hitler deed zijn werk niet goed. Hij stopte te vroeg'). Een ander sneerde tegen een Joodse man: "You need a big oven, that’s what you need!" 'Jullie hebben een grote oven nodig, dat is wat jullie nodig hebben. -Hiermee verwijst hij naar de verbrandingsovens in de concentratiekampen). Overal klinken in de wereld de kreten "Allah is groot. Allah zal het kwaad overwinnen".

  Denemarken
  Op 6 januari raakten twee Israëlis gewond nadat er op hen werd geschoten in een overdekt winkelcentrum in Odense. 170 Kilometers ten westen van Kopenhagen. De mannen moesten per ambulance naar het ziekenhuis gebracht worden.

  Duitsland
  Ook in Duitsland vonden incidenten plaats. Werd op 3 januari de Shoa-gedenkteken in Berlijn al beklad: acht dagen later moest ook de gedenksteen in Teterow eraan geloven. Het monumentje herinnerde aan de synagoge, die in 1938 tijdens de Kristallnacht werd verwoest. De politie is nog altijd op zoek naar de daders.
  Het gebouw van de joodse gemeenschap in Rostock viel ook ten prooi aan vernielingen. Diverse ruiten werden ingegooid. Al eerder waren het gebouw en op het gedenkteken beklad met leuzen.
  Een pro-Israël manifestand die na de demonstratie huiswaarts keerde en een Israëlische vlag bij zich droeg, werd aangevallen en bedreigd door een groep van 15 jongeren met een 'Arabisch uiterlijk'. Hij belde vervolgens de politie, maar die liet de pro-Israël manifestand aan zijn lot over en kwam niet opdagen. De manifestand werd in het ziekenhuis opgenomen om aan zijn verwondingen geholpen te worden.
  Volgens diverse bronnen is de sfeer in Duitsland gespannen. Men sluit niet uit dat zowel Joodse personen als Joodse gebouwen gevaar lopen.

  Engeland
  Ook in Engeland is het nog niet rustig, ondanks de oproep van ongeveer 20 Britse moslims, die in een open brief het geweld veroordelen. Op 14 januari werd het kantoor van BICOM (British Israel Communication & Media) aangevallen door de Pro-PLO beweging. Ze schreeuwden anti-Israel leuzen door een megafoon, bedreigden medewerkers, smeten bureaus omver, sneden telefoonlijnen door en gooiden flyers. De politie, die pas ter plaatse kwam toen de daders al waren gevlucht, ontdekte een verdacht pakketje. In een persverklaring liet de Pro-PLO beweging later weten, dat ze Israëls 'propaganda-oorlog wilden stoppen'.
  Op 16 januari vergeleek Gerald Kaufman, parlementlid van de Labourpartij, de Israëlische overlevingsstrijd tegen de moslim terroristen, die de Joodse staat vanuit Libanon, Syrië, Jordanië en de Gazastrook aan blijven vallen, levert met de methodes die de nazi's gebruikten.
  De Labour eiste voorts een wapen embargo tegen Israël.
  Ook zijn in het noordwesten van Engeland enkele synagoges beklad met antisemitische leuzen. Op zaterdag 17 januari werden tijdens een pro-PLO demonstratie in Londen opnieuw vernielingen aangericht.
  Op 24 januari trok een grote groep betogers de straten van Londen door, uit protest tegen de BBC die geen pro-PLO spot uit wilde zenden. Vier dagen later liet IAEA directeur, Mohamed ElBaradei, weten dat hij volledig achter de betogers staat. Mohamed ElBaradei zou in een positie moeten zijn van onpartijdigheid.
  Een 47-jarige medewerker van het ministerie van Buitenlandse Zaken werd 10 februari aangehouden nadat hij tijdens een bezoek aan een sporthal in Londen 'Fucking Israëliërs, fucking Joden' had geroepen.
  Een groep Britse geleerden sprak de hoop uit dat Israël de strijd tegen Hamas in de Gazastrook zou moeten verliezen. "De strijd in Gaza is de laatste fase van de strijd tegen Israël sinds het leed dat de Palestijnen in meer dan 60 jaar is aangedaan."

  Frankrijk
  In de Franse plaatsen Lille en Mulhouse werden twee synagogen beklad met haatdragende teksten. Een echte aanslag vond plaats in Villeneuve-Saint-Georges, waar de deur van de synagoge in brand werd gestoken. De politie kon niet meer nagaan of er sprake was van één of meerdere benzinebommen.
  In Vincennes ontving de rabbijn doodsbedreigingen. Een Franse terreurgroep, die zich Raza Ramzou el Riza noemt, liet weten: "Jullie zullen in angst leven...de dood van de joden staat voor de deur." Donderdagavond 15 januari werd een 24-jarige joodse man neergestoken in Fontenay-sous-Bois. Hij was beroofd door twee mannen, die hem neerstaken toen ze daarna zagen dat hij een keppel droeg.
  Op zaterdag 17 januari werd in Parijs bij pro-Palestina demonstraties de Israëlische vlag verbrand. Bij een MC Donald's-vestiging werden de ramen ingegooid, terwijl in Nice diverse gebouwen en auto's ten prooi vielen aan vandalisme.
  De Franse imam Hassen Chalghoumi, die de moslimgemeenschap opriep om in vrede te leven met hun joodse medeburgers, ontving doodsbedreigingen en werd op straat aangehouden door Franse moslims, die hem vertelden dat hij 'te ver' ging. Zijn auto werd beschadigd en overgoten met benzine. Imam Hassen Chalghoumi is onder politiebescherming geplaatst.
  Op 15 januari werd een man die een ketting met Davidster droeg neergestoken in de buurt van Parijs.

  Indonesië
  In het Indonesische Jakarta heeft de synagoge in zijn deuren moeten sluiten, na te worden belaagd door schreeuwende demonstranten. De woordvoerder van de plaatselijke moslimraad liet weten dat hij nu ook wil proberen de synagoge in Surabaja te laten sluiten. Aangezien hij ook dreigde de overblijvende joden uit Jakarta te verdrijven, is het vrouwelijke hoofd van de synagoge sinds die dag ondergedoken.

  Iran
  Een groep studenten werden op 31 december gearresteerd omdat zij in hun studentenblad hadden geschreven tegen de raket aanvallen te zijn die Hamas op Israël uit voert. Overigens zijn de studenten ook vel tegen de Israëlische luchtaanvallen, maar zij menen dat Hamas deze aanvallen had uitgelokt door het af vuren van de ruim drieduizend raketten en granaten in het afgelopen jaar.
  Ruim zeventigduizend Iraanse studenten lieten zich 6 januari registreren als aspirant-zelfmoordterrorist. Zij hebben gezegd bereid te zijn om te sterven als martelaar in de strijd tegen de Joden.
  De Iraanse regering besloot op 12 januari alle buitenlandse multinationals te straffen wanneer zij handel drijven met Israël. Op 4 februari zei ayatollah Ali Khamenei dat "Moslims in de hele wereld moeten vermijden aankopen te doen waar Israëliërs profijt van kunnen hebben."

  Italië
  Twee onbekende mannen (vastgelegd op een veiligheidscamera) plaatsten in de week van 12 januari een explosief bij een centrum van Lubawitsjer Joden in Vilnius.
  Dezelfde week verschenen antisemitische leuzen op muren vlak bij de Florentijnse synagoge.
  Tweeëntwintig Joods-Italiaanse winkeliers moesten 23 januari noodgedwongen de slotenmaker bellen voordat ze aan hun werk in een buurt in het noorden van Rome konden beginnen. Het slot van hun zaak was in de nacht met siliconenkit dichtgemaakt. Bij een van de winkels was een opschrift aangebracht waarop stond te lezen ”Boycot Israël”.
  In de tweede week van februari (dus na het staakt-het-vuren) waren al twee keer eerder Joodse winkeliers in andere Romeinse wijken slachtoffer van deze vorm van bedreiging.
  Op de Joodse begraafplaats in Vilnius werden grafzerken beklad met nazi tekens.
  Een linkse vakbond riep op om Joodse winkels te boycotten. Na een storm van verontwaardiging wijzigde de vakbond zijn oproep in een boycot van 'Israëlische producten', maar daarmee kwam de aanklacht van rassenhaat –die de Joodse gemeenschap had ingediend– niet van tafel.

  Libanon
  In de Libanese hoofdstad Beiroet werd een vestiging van Starbucks gesloten door demonstranten, omdat zij beweerden dat de eigenaar financiële steun zou geven aan het Israëlische leger.

  Maleisië
  In Maleisië riepen leiders op tot een boycot van het Amerikaanse MC Donald's en Coca Cola, omdat zij Israël zouden steunen. Pro-PLO kranten en liefdadigheidsinstellingen haalden miljoenen dollars hulpgeld op ten behoeve van Hamas.

  Nieuw-Zeelandse
  In het Nieuw-Zeelandse Invercargill werden twee Israëlische vrouwen geweigerd in een café. De Turkse eigenaar wilde hen niet bedienen. Een handvol mensen protesteerde daarna voor het café tegen deze behandeling.
  In een bar in Kaikoura staat een groot bord voor de ingang met de tekst: 'Israëli's zijn hier niet welkom voordat het bombardement in Gaza stopt'.
  Een katholieke priester die een gedenkteken aan Yitzhak Rabin besmeurde met verf en bloedspatten, kwam hier ongestraft mee weg.

  Nederland
  Een vijftienjarig meisje werd het slachtoffer van antisemitisch geweld toen een groep Marokkanen de Davidster aan haar ketting zagen. Ze scholden haar uit en staken hun middelvinger op. Toen ze wegrende zette het tuig de achtervolging in en begonnen haar in elkaar te trappen.
  Een Joodse man Den Haag wordt 31 december bij zijn huis in Den Haag door een groep Marokkanen bedreigd. Mij mag met zijn elektrische rolstoel zijn huis niet binnen. De deur van zijn huis werd ingetrapt in en ontstoken een vuur in de deuropening. Daarop gingen de jongens er vandoor. Nadat het vuur gedoofd was kon de man naar binnen, 's nachts werden er vuurwerk door zijn brievenbus naar binnen gegooid. Een vriend van de man liep daarbij gehoorbeschadiging op.
  Een 36-jarige man uit Utrecht dreigt op 6 januari de ambassade Israël op te blazen met een bom. Nadat de man is overmesterd werd hij weer naar huis gezonden.
  Burgemeester Job Cohen van Amsterdam ontving een antisemitische dreigbrief die niet alleen aan hem was gericht, maar ook aan andere kopstukken uit de joodse gemeenschap in Nederland. Onder de bedreigde joden is ook de Maastrichtse zakenman Benoit Wesly. In de dreigbrief wordt gerefereerd aan het oplaaiende geweld in de Gazastrook.
  Na een demonstratie in de stad Utrecht trokken de pro-PLO demonstranten het overdekte winkelcentrum door. De eigenaar van een evangelische boekhandel (Sjofar) werd bedreigd en moest de winkel sluiten. Het kaarten rek voor zijn winkel werd op de grond gegooid en vernield. De man werd uitgescholden omdat hij pro-Israël zou zijn.
  Onbekenden gooiden molotovcocktails naar een veilinghuis in Amsterdam-Zuid, waar ook een synagoge is gevestigd.
  In de week van 13 januari werden vier keer over de ruiten van de synagoge in Haaksbergen zijn ingegooid. Op 17 & 18 februari worden drie jongens gearresteerd, het zou geen antisemitisme zijn maar baldadigheid tegen het Joodse gebouw. Overigens was er wel bewust gekozen om een Joods gebouw met stenen te bekogelen.
  Vrijdagavond 16 januari werden tijdens een pro-Palestina demonstratie in Rotterdam zes jongeren aangehouden wegens het schreeuwen van antisemitische uitlatingen. In Utrecht werden een dag eerder twee jongeren aangehouden voor eenzelfde vergrijp. Zaterdagmiddag bekogelden demonstranten in Amsterdam de portretten van o.a. Bush en Balkenende met schoenen.
  In een woning in Zaandijk werd 20 januari brand gesticht, door een brandbom die naar binnen was gegooid. Een korte uitslaande brand verwoestte vervolgens de woonkamer het huis. Op een raam was na de brand met gele letters OOD te lezen er heeft vermoedelijk JOOD gestaan.
  In Oss werd de synagoge bekogeld met stenen.
  De zendtijd van radio presentator Wensley Burleson wordt voor onbepaalde tijd ingetrokken bij radiozender 'Black Community' dit gebeurt nadat Burleson onderandere in een uitzending zei dat de Joden verantwoordelijk zouden zijn voor de slavernij.
  Op 28 januari ontdekt de beheerder van het Sinaï Centrum in Amstelveen is beschoten. In een reactie hierop zegt Ronnie Naftaniël van het CIDI "De afgelopen maand waren er al evenveel antisemitische incidenten als over heel 2007 en wat me het meest zorgen baart is dat ze veel ernstiger van aard zijn."
  Hoewel vooraf duidelijk afspraken waren gemaakt met de voetbalclubs schuwden de supporters van Fyenoord het niet om op 15 februari antisemitische leuzen te roepen.

  Sulawesi
  Op Sulawesi, het voormalige Celebes, werd een KFC-restaurant gesloten, nadat betogers het meubilair vernielden en antisemitische leuzen op de muur hadden geklad.

  Turkije
  De vijf grootste Joodse organisaties in Amerika schreven op 20 januari een verontrustendebrief aan de Turkse premier Erdogan over het groeiend antisemitisme in Turkije. Erdogan noemde het "doden van meer dan duizend Palestijnse burgers een misdaad tegen de menselijkheid."
  Het offensief tegen de PLO in de Gazastrook heeft allerlei anti- Israëlische en antisemitische gevoelens losgemaakt in Turkije. ‘Verboden toegang voor Joden en Armeniërs, honden welkom’, stond er op diverse plaatsen in Turkije op borden geschreven.
  In de populaire badplaats Antalya hingen diverse hotels bij de ingang borden met ‘Israëlische toeristen zijn niet welkom’.
  In de conservatief islamitische krant Vakit stond ‘Jood is hetzelfde als terrorist’. In de orthodox-islamitische wijk Fatih in Istanbul staat op muren geschreven ‘Israël heeft de technologie, maar Hamas heeft Allah aan zijn zijde’.

  Verenigde Staten
  In Malibu werd bij het joodse centrum en de synagoge de ramen ingegooid. De muren van de gebouwen werden beklad met hakenkruizen.

  Venezuela
  Venezuela zette op 6 januari de Israëlische ambassadeur Shlomo Cohen en zijn staf het land uit.
  Een week later worden alle diplomatieke betrekkingen met Israël verbroken.
  Venezuela dreigd op 29 jaunari dat ze Israël wil aanklagen voor het Internationale Strafhof vanwege de acties in de Gazastrook.
  In de morgen van 31 januari drongen zeven Venezolaanse agenten en vier burgers gewapend met geweren de synagoge van Caracas binnen, vielen een bewaker aan vernielden het kantoor, de heilige Ark, de Thora rol werd aan stukken gescheurd en boeken op de grond gesmeten. Daarnaast was er grafiti op de binnen muren van de synagoge aangebracht. De teksten waren onder andere: "Wij acepteren hier geen Joden" en "Joden rot op", hakenkruizen en andere antisemitische leuzen.

  Zwitserland
  In het Zwitserse Genf werd afgelopen week een raam vernield van een joods studiecentrum. Het is het eerste antisemitische voorval in Zwitserland sinds het begin van de Israëlische operatie in de Gazastrook.
  Niels op 02-03-2009 19:14
  Antisemitisme vind zijn weg in Europa via de koran
  AMSTERDAM - "Er is dus kritiek en kritiek," zegt professor Robert S. Wistrich, het hoofd van het Vidal Sassoon Internationale Centrum voor de Studie van het Antisemitisme aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem. "Kritiek is waardevol en belangrijk, zeker als het de bedoeling is op iets te wijzen dat kan en moet worden gecorrigeerd. Het wordt anders als het bestaansrecht van de tegenstander wordt ontkend. Het doel is dan de verdwijning van de tegenstander te rechtvaardigen. Veel van wat we de laatste tijd gezien hebben, komt daar op neer."
  Wistrich heeft berichten op de televisie, radio, in de kranten en commentaren op internet voor een belangrijk deel gevolgd. "Telkens als er sprake is van een gewapend conflict in het Midden-Oosten verschijnen er berichten die zeer anti-Israël zijn en grenzen aan en overgaan in antisemitisme. Deze keer was dat meer dan ooit het geval. De blinde haat tegen Israël, gekoppeld aan de oproep dat het land moet verdwijnen, kwam in Europa weinig voor. Maar dat soort antisemitisme, dat aanstuurt op genocide, stak deze keer duidelijk de kop op. Vaak gebeurde dat in demonstraties die door moslims werden geleid. Anderen deden daar aan mee of gingen er niet tegen in."
  De oproep van sommige commentatoren om de Joodse staat te vervangen door een binationale staat is niet relevant, aldus Wistrich. "Toen ik een student was in de jaren zeventig, presenteerde de PLO dit argument. Radicale moslims zijn helemaal niet geïnteresseerd in binationalisme. Ze willen een Palestina waarin geen Joden wonen. Hooguit mogen een paar Joden blijven wonen als dhimmi's, die verder geen rechten hebben."
  "De oproep Israël te vervangen door een seculiere democratische staat voor Joden en Palestijnen is geen antisemitisme, maar iets anders," stelt Wistrich. "Het is een oproep de Joodse soevereine democratische en onafhankelijke staat af te breken en deze te vervangen door iets dat nooit heeft bestaan in het Midden-Oosten."
  De anti-Israël houding ging gepaard in westerse landen met een toename van antisemitische incidenten. Wistrich zegt dat betrouwbare organisaties die antisemitische incidenten registreren, meldden dat er tijdens de oorlog in de Gazastrook sprake was van een explosieve toename. Er deden zich in de drie weken evenveel incidenten voor als normaal in vijf maanden.
  Waar Wistrich zich over verbaast is dat linkse Europeanen de PLO op een weinig kritische manier steunen, ongeacht wat zij doen. "Hamas roept openlijk op de ander te vernietigen. De ideologie is gebaseerd op een doodscultus, op antisemitisme en op de superioriteit van moslims over niet-moslims en van mannen over vrouwen. Hoe kunnen mensen in Europa bij demonstraties zeggen: 'Wij zijn nu allemaal Hamas?' Dat vind ik een ongelooflijk dwaze vorm van zelfindoctrinatie. Waarom zijn zij niet in staat door te denken? Waarom vragen ze zich de reden van het conflict niet?"
  Wistrich noemt het schokkend dat sommigen in Europa makkelijk een eenzijdige visie kunnen hanteren op een zeer complex Midden-Oostenconflict. "Wij moeten niet menen dat we zonder fouten zijn. Maar Europa moet zich afvragen wat zijn essentiële waarden zijn. Als ze zo gemakkelijk een leus kunnen roepen als 'Wij zijn nu allemaal Hamas', dan moet men zich afvragen wat zij willen verdedigen. Als ik nu in Europa zou wonen, zou ik daar zeer bezorgd over zijn."
  Wat Wistrich signaleert onder linksgeoriënteerde Europeanen is een instinctmatige sympathie voor de underdog. "Dat kan heel erg misleidend zijn. Want het geeft een vrijbrief aan degene die gezien wordt als de zwakke. Het is een soort simplistische politiek: het symbolisme van bewegingen als Hamas en Hezbollah accepteren zonder te begrijpen waar deze organisaties voor staan en wat hun beleid is. Het is interessant te zien hoe de aanhangers van Fatah/al-Aksa Brigades (de PLO groepering van Mahmoud Abbas), veel kritischer over de Hamas denken dan veel Europeanen."
  In de Europese moskeeën wordt er opgeroepen tot de wereldwijde heilige oorlog voor de verbreiding van de islam. Europese leiders dienen deze duidelijker onder ogen zien dan tot nu toe het geval is geweest. Als deze niet duidelijk onder ogen wordt gezien, is het onvermijdelijk dat er xenofobische reacties ontstaan.
  Het antisemitisme dat zich voordoet in de Arabische wereld en in Iran is dodelijk. Het is de al oude antisemitisme die we kennen uit onze oude geschiedenis zoals de pogroms, auto-da-fee ect. Het doel ervan is de vernietiging van Israël goed te praten. Het gebruikt daarbij alle technieken en methodes die we eerder hebben gezien. Met andere woorden: het betreft een samenzweringstheorie die zegt dat de Joden de wereld willen beheersen en dat zij de islam willen vernietigen, dat zij over Amerika heersen en de Shoa hebben verzonnen (of op z'n minst ruimschoots overdrijven), de bloedsprookjes, dat zij een bloeddorstig, kannibalistisch en oorlogszuchtig volk zijn. De sporen ervan zijn al in de Koran en in islamitische bronnen te vinden, maar deze zijn in de laatste twee tot vier decennia opgeblazen om een beeld te creëren van Joden als monsters.
  Volgens Wistrich fungeert het antisemitisme als bindmiddel in een toenemend verdeelde Arabische wereld. "De verdeling is ontstaan door Iran, dat door de gematigde Arabische staten als een zeer gevaarlijke bedreiging wordt gezien. Rationeel gezien zou dit tot een alliantie moeten leiden tussen Israël en de prowesterse Arabische staten. Maar daar is geen sprake van."
  Wistrich constateert bij het antisemitisme overigens verschillen in intensiteit. "In Iran moedigt de staat de Jodenhaat openlijk aan. Hezbollah in Libanon heeft het in zijn ideologie opgenomen. In landen als Egypte, Jordanië, Saudi-Arabië doen de leiders niets om antisemitisme te stoppen. Ik verdenk die ervan dat zij medeplichtig zijn. De meeste mensen in het Westen negeren het antisemitisme of ze zijn zich er niet of nauwelijks van bewust. Het past niet in hun beeld." De linkse media in Europa weigert hier aandacht aan te besteden. Linkse partijen lonken met de islam, ze roepen zelfs openlijk op tot een intifada tegen het Joodse Volk. Wanneer iemand het openlijk op durft te nemen voor Israël word hij via de media gedemoniseerd en fascist genoemd. Het belangrijkste obstakel voor vrede in het Midden-Oosten wordt op deze manier genegeerd, sterker nog; via de linkse media krijgt men te horen dat indien Israël niet meer zal bestaan de rust in het Midden Oosten weer zal keren. Alsof de Sjiten en de Soenieten elkaar dan opeens weer gaan knuffelen en Turkije geen aanvallen meer zal uitvoeren op het bezette Koerdistan. Zolang er een cultuur van haat aan de ene kant bestaat, kunnen er geen serieuze onderhandelingen plaatsvinden. Aan de Israëlische kant blijft een grote mate van wantrouwen bestaan, die mijns inziens volledig gerechtvaardigd is.
  Niels op 03-03-2009 11:34
  'EU-landen doen veel te weinig tegen discriminatie'
  BRUSSEL - Racistisch geweld, antisemitisme en discriminatie zijn binnen de Europese Unie nog altijd aan de orde van de dag en de meeste lidstaten treden hier onvoldoende tegen op. Dat zegt het EU-agentschap voor Fundamentele Rechten (FRA) in zijn eerste jaarlijkse overzicht, over het jaar 2007.
  Groot-Brittannië en Frankrijk doen volgens de organisatie het meest tegen racisme en xenofobie. De Britse justitie legde vorig jaar in 95 gevallen van racisme, antisemitisme of discriminatie straffen op, meer dan in de andere 26 lidstaten samen. Onder de landen die het slechtst presteren in het bestraffen van discriminatie, licht het rapport Spanje, Tsjechië en Luxemburg eruit. Deze landen hebben namelijk geen apart orgaan om gelijkheid na te streven en overtredingen te bestraffen.
  Onderzoek toont volgens het FRA aan dat aan racisme gerelateerde misdaad tussen 2000 en 2006 in een aantal Europese landen een stijgende trend vertoonde. In Zweden, Groot-Brittannië en Frankrijk werden ook meer gevallen van antisemitisme waargenomen. In Frankrijk en Duitsland werd tevens een opwaartse trend gesignaleerd in misdaad door rechts-extremistische groepen. De Roma's blijven wat betreft huisvesting en onderwijs de meest gediscrimineerde bevolkingsgroep in Europa, aldus het rapport. Ook zet de tendens zich voort van antisemitisme door extreem linkse groeperingen in moslims.
  Het FRA klaagt dat het lastig is om een volledig beeld te krijgen van racisme binnen de Europese Unie, omdat zestien landen geen adequate rapportage bijhouden. "We moeten kunnen garanderen dat gelijke rechten en bescherming tegen racisme en discriminatie niet slechts rechten op papier zijn", aldus FRA-voorzitter Anastasia Crickley.
  Niels op 13-03-2009 13:03

  Anti-Israël week kende zijn weerga niet eerder
  TORONTO - De jaarlijkse actieweek tegen de 'Israëlische apartheid' was agressiever dan ooit ook was de opkomst nooit eerder zo ruim. Dat heeft de Moslim Lobby donderdag bekendgemaakt.
  De campagne, georganiseerd door Israeli Apartheid Week (IAW), duurde van 1 tot 8 maart en werd voor de vijfde achtereenvolgende maal werd gehouden. Ze is uitsluitend gericht tegen de Israëlische politiek tegen de Arabieren in de Gazastrook, Samaria en Judea. De Israëlische tegenaanval om raket beschietingen door terreurgroeperingen uit de Gazastrook een halt toe te roepen begin dit jaar versterkte het draagvlak voor de uitgesproken pro-PLO bijeenkomsten.
  Over de gehele wereld werden in 44 grote steden en universiteiten de anti-Israël bijeenkomsten gehouden. "De IAW-manifestaties werden goedbezochte," aldus woordvoerster Golda Shahidi uit Toronto. Wel zei ze dat er meer intimidaties en pesterijen tegen IAW-aanhangers zijn geweest. "Verschillende pro-Israëlgroeperingen wilden ons de vrijheid van meningsuiting ontzeggen en beschuldigden ons vals van het organiseren van een haatfeest."
  Tijdens de Israëlische strijd tegen de beschietingen draaide de Moslim Lobby op volle toeren. Overal in de gehele wereld werden er demonstraties gehouden die puur antisemitisch waren. Nu blijkt dat deze haatzaaierij zijn vruchten af heeft geworpen. "Langzaam dringt onze boodschap bij de mensen door. Wij hebben hen er bewust van gemaakt dat Israël vijandig van aard is. Wie Israëls vijandige aard negeert, negeert ook de Israëlische apartheid,' verklaarde tevens een vertegenwoordiger van de "Studenten tegen Israëlische apartheid". De IAW roept op tot boycot en sancties tegen Israël.
  Het in Jeruzalem gevestigde antisemitisme-agentschap liet weten in twintig jaar niet zo'n golf aan anti-joodse sentimenten te hebben gezien. Amos Hermon, woordvoerder van het antisemitisme-agentschap, liet weten dat IAW op grote schaal met feiten heeft gemanipuleerd, "goed gefinancierd door Arabische landen en anti-Israëlorganisaties."
  Volgens directeur Orna Hollander van het Canadese Centrum voor Israël Activisme zegt over de meetings "Aan de retoriek is door de eeuwen niets veranderd, maar ze werd nooit eerder geëvenaard wat betreft agressievere en soms zelf gewelddadige manier, waarop de boodschap verkondigd werd." Zo werden Joodse sympathisanten aangevallen of bedreigd met onthoofding. Een aantal instellingen verbood om die reden de IAW-bijeenkomsten op hun campussen.
  Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken onthoud zich van alle commentaar over de IAW-campagne. "Als we reageren, geven we deze organisatie alleen maar meer media-aandacht." Maar Daniel Mariaschin van de Joodse mensenrechtenbeweging B'nai B'rith neemt de groeiende animo voor het 'apartheidsverzet' hoog op. "Deze anti-Israëlcampagne is al heel lang bezig, maar dit jaar was het erger dan anders," zei hij tegen de Jerusalem Post.
  Hij voegde eraan toe dat de gelederen van de IAW onlangs zijn versterkt met negactionisten (ontkenners van de Shoa). "De link tussen het kwetsen van Israël en antisemitisme kan niet worden genegeerd."

  Niels op 27-03-2009 09:24
  Kledingmerk voor neo-nazi’s in handen Arabische investeerder
  AMSTERDAM - Een Arabische investeerder heeft een kledingmerk die vooral populair is bij neo-nazi's en skinheads overgenomen.
  "Het in Dubai gevestigde bedrijf International Brands General Trading is de nieuwe eigenaar van het kleding label Thor Steinar," weet het Potsdam het District Court te melden.
  Met de overname zijn de neo-nazi's verzekerd dat hun favoriete kleding in productie blijft, voor de Duitse wetgeving is het verboden om nazi-symbolen, zoals de swastika, te tonen. De neo-nazi's hadden een subtielere manieren gevonden om hun politieke loyaliteit uiten, hierop ging de Duitse regering op zoek hoe deze nieuwe vorm van discriminatie gesopt kon worden. Nu de productie is overgenomen door een islamitisch land heeft de Duitse regering hier nog minder vat op.
  Thor Steinar is de voormalige eigenaar van het gelijknamige kledingmerk, Steinar gebruikte in het begin het runen teken als logo, maar moest deze veranderen. Ondanks het verwijderen van het nazi symbool bleef het kledingmerk uiterst populair bij de neo-nazi's. De minister van Binnenlandse Zaken, Brandenburg, beschreef het kleding merk als "de identiteits-label van rechts-extremisten". Het is inmiddels door diverse voetbalstadions verboden dat supporters deze kleding dragen in het stadion.
  Mediatex, een dochterbedrijf van Thor Steinar, heeft altijd beweert dat het kledingmerk fascistisch of antisemitisch zou zijn, ze meent het jammer te vinden dat het kledingmerk voornamelijk populair is onder neo-nazi's.
  Donderdag bleek dat het bedrijf vorig jaar al was verkocht aan een bedrijf in Dubai. De nieuwe eigenaar is de 30-jarige Mohammed Aweidah, een woordvoerder van het bedrijf zei dat hij er geen moeite mee had te moeten werken voor een bedrijf die zeer geliefd is bij nazi aanhangers. "Ik weet wie onze echte vijand is, en deze zit niet in onze doelgroep," aldus Mohammed. "Op deze manier hebben wij allemaal baat bij deze kleding. Want onze vijand moet verslagen worden."
  De eigenaar zelf, de heer Aweidah, was zelf niet bereikbaar voor commentaar.
  Niels op 09-04-2009 13:46
  Bezeten door het leed – waarom Europa de Palestijnen vertroetelt
  HAMBURG - Leon de Winter geeft zijn visie over de Europese 'bezetenheid door leed' in het Duitse weekblad ”Die ZEIT” van 2 april 2009: "Europa vertroetelt de Palestijnen en demoniseert Israël om zich van zijn schuld aan de Holocaust te bevrijden".
  Aan de grens tussen de Democratische Republiek Kongo en Sudan zijn de afgelopen weken minstens net zoveel mensen het slachtoffer geworden van geweld tussen moslims en christenen, dan tijdens de drie weken durende Operatie Cast Lead in de Gazastrook, met dat verschil dat er binnen de eerste groep christenen zijn die gedood zijn en binnen de tweede groep waren dat moslims. Waarom houdt de Europese media zich dan slechts zijdelings bezig met de doden in Afrika? Blijkbaar hebben de bewoners uit de Gazastrook iets dat de mensen uit Kongolezen en Soedanezen niet hebben. Iets, waardoor zij een overmaat aan aandacht van de Europese media krijgen en de andere groep niet.
  De miljoenen ontheemden en vluchtelingen uit geheel Europa rond de Shoa moesten zich niet aanstellen en zich aan passen, "niet in de slachtoffer rol blijven hangen, daarom geen vluchtelingen status", was de overtuiging. Terwijl de Arabieren uit het Britsmandaatgebied ruim zestig jaar geleden de status van 'eeuwige vluchtelingen' hebben gekregen. Tot aan de dag van vandaag word deze groep verzorgd door de VN (UNHWRA) en worden hun steden 'vluchtelingenkampen' genoemd; intussen dragen vier generaties van Palestijnen vanaf de geboorte het etiket ”vluchteling”.
  De Arabieren in de Gazastrook hebben gekozen voor een religieusfascistische partij, wier onbetwiste doel de vernietiging van geheel Israël is. Vol enthousiasme beloofde Hamas de oorlog tegen Israël en wie zich in wil zetten voor dit doel verkrijgt het martelaarschap. Verkiezing slogans waren onder andere: ”Palestijnen houden meer van de dood dan van het leven”, ”Geen offer is te groot om Israël te vernietigen” en "Allah beloont iedereen die zich offert voor de vernietiging van de zionisten".
  Nu gaf Israël de bewoners van de Gazastrook datgene wat ze zogenaamd meer dan alles andere zouden wensen: een gelegenheid om heldhaftig verzet te bieden en Joden te doden. Maar in plaats van hun volle tevredenheid over deze kans te uiten, schreeuwden ze dat ze met buitenproportionele hardheid behandeld zouden worden en het zou de Joden verboden moeten worden om op vrouwen en kinderen te schieten. Dezelfde mensen die geweld & oorlog eisten, raketten op scholen af schieten en handgranaten in kinderslaapzalen proberen te werpen, lieten de media zien hoe slecht ze door de Joden werden behandeld.
  Toen de Arabische Sami Kuntar, die in 1979 een 4-jarig meisje, met een geweerkolf de schedel had ingeslagen gingen de beelden de hele wereld over. Er was geen discussie programma die het onderwerp over sloeg. Dat de 13-jarige Shlomo Nativ werd doodgeslagen met een pikhouweel wordt schijnbaar gezien als 'risico van het vak' en dat zijn 7-jarige plaatsgenoot nog in het ziekenhuis ligt en nog te zwak is om geopereerd te worden is blijkbaar ook niet de moeite waard om te bespreken. De ouders van Shlomo werden gecondoleerd met het verlies van hun kind, de ouders van Sami werden door Hamas-leider Ismail Haniya feliciteerde met de ”grote overwinning in het verzet; het bewijs dat onze weg juist is”.
  Jarenlang heeft Hamas raketten op Israël afgevuurd, sinds Israël zijn troepen uit de Gazastrook weg haalden zijn er ruim 6,5 duizend raketten afgevuurd, maar de Europese media haalden alleen hun schouders op. Tijdens de bloedige burgeroorlog van 2007 verdreef Hamas zijn 'gematigde rivaal' Fatah uit de Gazastrook; de media reageerden verveeld.
  Iedere dag voorspellen de leiders van Hamas Israël een pijnlijke ondergang; Europa geeuwt. En als de provocatie voor Israël ondraaglijk wordt en het tegen Hamas terugslaat, met een fractie van het geweld wat deze organisatie tegen Israël zou inzetten als ze zou kunnen, dan ontmoeten de verslaggevers elkaar op het vliegveld van Tel Aviv om over de gruwelijke dood van vrouwen en kinderen te berichten.
  Wat aan de Palestijnen fascineert de Europeanen dusdanig dat veel ergere conflicten, de vernietiging door Vladimir Poetin van Tsjetsjenië, hiernaast helemaal verbleken?

  Het antwoord lijkt echter simpel: De vijand van de Arabieren is ook de obsessie van Europa, namelijk niemand minder dan de Jood. Nationaal en etnisch versplinterd, zoals Europa was en is, was voor de Europeaan de Jood als een rondtrekkende zigeuner, als niet te doorzien en gevaarlijk. Jodenhaters waren bang voor de Jood, want die was slim en paste zich gemakkelijk aan, maar was echter loyaal verbonden aan de Hebreeuwse stam. Als het slechte op de aarde was af te leiden uit de praktijken van de Joden – antisemitisme is de ultimatieve samenzweringstheorie. Vanuit Europa heeft de Jodenhaat zich over de hele wereld uitgebreid. In een tijd van globalisering, middenin de economische chaos, moet de arglistige Jood zelfs in landen zonder joden dienen als verklaring voor het kwade en bedreigende.
  De uitroeiing van de Europese Joden was de consequentie van een proces dat tijdens de Diapsora bijna 1900 jaar daarvoor was begonnen. En tot op de dag van vandaag heeft Europa de consequenties van de Joden vernietiging van de Shoa niet verwerkt. Integendeel, sinds tientallen jaren voelt het continent zich gechanteerd door de Joden. Europa’s sympathie voor de Arabieren heeft weinig met hun ellendige levensomstandigheden te maken. Europa houdt van de Arabieren, omdat het zich op deze manier kan vrijmaken van zijn schuld aan de massamoord.
  In de jaren-60 had Yassir Arafat, een Warlord van de oude stempel, het idee om de zaak van 'zijn Arabieren' in anti-imperialistische retoriek nieuw te verpakken en 'zijn Palestina' zodoende op de agenda van de Europese intelligentsia te plaatsen. Toen christelijke milities in 1982 in Sabra en Schatila slachtingen begingen, terwijl het Israëlische leger daarbij in de buurt was, werd voor het eerst kritiek geleverd op de Joden, sinds 1945 een taboe in de Europese publieke opinie. De Eerste Intifada met haar beelden van stenengooiende Arabieren en zwaar bewapende Joodse soldaten beheerste de wereldpers en maakte de weg vrij tot belastering van Israël. Stap voor stap kwam hieruit een aanval op de Joodse arrogantie voort en, nog belangrijker, een aanval op het Israëlische en Joodse misbruik van de herinnering aan de Shoa.
  Verantwoordingsbewuste Europese politici (en hiervan bestaan er gelukkig vele) zijn zich bewust van de gevaren van het islamitische religieuze fascisme, en ondanks de van delen van de media uitgaande enorme druk doen ze hun best voor een evenwichtig perspectief. Geen enkel ander conflict echter, ook al zou dat honderdduizenden slachtoffers eisen, stookt de Europese emoties zo op als het Israëlisch-Arabische. Europa is ervan bezeten.
  De Europese media kijken naar Israëls verdedigingshandelingen als onder een selectief vergrootglas; dit proces maakt het mogelijk voor hen om de erfgenamen van de slachtoffers, die ten prooi vielen aan Europa’s meest obscene haat – het antisemitisme –, als slechteriken af te schilderen en Europa eindelijk van zijn vergastte Joden te bevrijden.
  Linkse- en islamitische protestanten (en commentatoren) vergelijken het Israëls antwoord op de terreur van Hamas met begrippen als ”Holocaust” en ”Nazi”. Wie ook maar een zweem van geweten en historische kennis heeft, weet een ding precies: Zelfs àls er duizenden onschuldigen in de Gazastrook omgekomen, is dit beslist niet te vergelijken met de massamoord op de Joden in nazi-Duitsland. Zij bagatelliseren op deze manier het nationaalsocialisme en insinueren indirect dat "de achterbakse Joden" in principe mede schuldig zouden zijn aan hun lijden onder de nazi-heerschappij.
  Het zou zeker verkeerd zijn om alle Europeanen te beschuldigen van de onzinnige Jodenhaat, maar er bestaat in Europa een sterk oud haatgevoel. Uit onderzoek is gebleken dat 31% van de Europese volwassenen er van overtuigd is dat "het de Joden zijn die verantwoordelijk zijn voor de economische crisis.
  En 45% meent zeker te weten dat het de "Joden en vrij metselaars zijn die verantwoordelijk zijn van de aanslag op de WTC en de daarop volgende strijd tegen het 'vermeende' islamitische terrorisme".
  Uit dit onderzoek komt ook naar voren dat kritiek op Israël en de houding tot de Joden synoniem geworden zijn: 58% van de ondervraagden verklaarde dat ze de Joden vanwege de Israëlische politiek nu sterker zouden afwijzen.
  In het onderzoek is helaas weg gelaten de vraag te stellen of deze Europeanen ook de Russisch-orthodoxe kerk afwijzen, omdat het Russische leger Grozny heeft verwoest.
  Europa demoniseert de Joden, en voornamelijk natuurlijk die van Israël. Zij gaan hierbij volledig voorbij aan het feit dat deze groep zich moet verdedigen tegen een door blinde religieuze haat voortgedreven vijand. Daarin wordt zijn brandende verlangen uitgedrukt om eindelijk die zes miljoen doden kwijt te raken. Europa zal de Joden de drukkende last van Auschwitz niet vergeven. Daarom zijn de doden uit de Gazastrook voor Europa zoveel belangrijker dan de miljoenen doden van Darfur en Kongo.
  Niels op 16-04-2009 19:30
  Terwijl de wereld op het islam terrorisme lette grepen andere groeperingen hun kans
  WASHINGTON - Sinds 2001 heeft de wereld niet stil gestaan. Volgens een rapport in opdracht van het departement Homeland Security (DHS) is er veel veranderd wat betreft de binnenlandse terreurdreigingen in de VS. In de na sleep van de aanslagen op 11 september heeft Bush zich gefixeerd op het islamitische terrorisme en is daarbij het extreem-rechtse & -links volledig uit het oog verloren. Volgens een 10 pagina's tellende document dat werd opgesteld door het Office of Intelligence and Analysis vormt het "rechts extremisme" op dit moment het grootste gevaar.
  Het is overigens nog niet helemaal duidelijk waar het rapport precies op gebaseerd is want het DHS beschikt op dit moment nog niet over specifieke informatie of dat extreem -rechts of -links gewelddaden voorbereidt. "Wij waarschuwen wel dat zowel de economische recessie als de verkiezingen van een niet-blanke tot president van de VS voedingsbodems zijn voor het aanzwellen van de radicale groeperingnegen," aldus een woordvoerder. Zo is Obama's recente suggestie om de wapenverkoop in de VS aan banden te leggen, vele conservatieven in het verkeerde keelgat geschoten.
  Tijdens de regeringen-Bush werden radicale rechtse bewegingen en anarchisten (extreem linkse groeperingen die minder bemoeienissen vanuit de overheid willen) nooit in de inschattingen van Homeland Security opgenomen. Alleen de dieren activisten als het ALF (Animal Liberation Front) en het ELF (Earth Liberation Front), die o.a. auto's van fabrikanten die dierproeven doen opgeblazen, hun huizen in de brand gestoken en familieleden gegijzeld. In 2001 wijdde het ministerie van Energie zelfs een heel rapport exclusief aan het "linkse extremisme".
  Die verschuiving in de beoordeling is niet in goede aarde gevallen in het rechtse kamp. Onder andere de bekende rechtse blogger Matt Drudge en voormalig parlementsvoorzitter Newt Gingrich (de man van de Conservatieve Revolutie) zien in het rapport een "radicale beschuldiging van de conservatieven".
   Bron:
  • Washington Post
  Niels op 20-04-2009 13:36
  Kritiek op zionisme is antisemitisme
  "Wanneer mensen Zionisten bekritiseren, bedoelen ze de Joden"

  “When people criticize Zionists, they mean Jews, You are talking anti-Semitism.”


  Dr. jr. Martin Luther King sprak deze woorden uit op de Harvard Universiteit.
  Martin Luther King had op 25 maart 1968 opnieuw een lezing op de Harvard Universiteit in Cambridge (Massachusetts) en sprak hij zich andermaal uit over de status van Israël. Nog geen twee weken later, 4 april 1968, werd hij vermoord (hoewel James Earl Ray werd veroordeeld als moordenaar blijft het mysterieus wie de moordenaar was).
  Tijdens deze (bijna laatste lezing uit zijn leven) sprak hij de legendarische woorden:

   "Peace for Israel means security, and we must stand with all our might to protect its right to exist, its territorial integrity. I see Israel as one of the great outposts of democracy in the world, and a marvelous example of what can be done, how desert land can be transformed into an oasis of brotherhood and democracy. Peace for Israel means security and that security must be a reality."

  Anti-Zionisme is niets anders dan oude wijn (antisemitisme) in nieuwe zakken (anti-Zionisme).
  Vanuit de linkse hoek komt steevast dat hun kritiek op Israël niets te maken heeft met antisemitisme. Ze beweren niets tegen Joden te hebben, het gaat hen alleen om het Israëlische beleid. Maar als we dat nader analyseren dan is kritiek op het Israëlische beleid óók vaak antisemitisch. De islamitische weerstand tegen Joodse vestiging in het Midden Oosten verschild in niets met de weerstand die het Westen hadden tegen de komst van Joden in hun landen. Keer op keer werden Joden verdreven en waren ze nergens welkom.
  Wanneer we de anti-Israël demonstraties bezien, zoals die van januari, zien we dat de demonstartie niet alleen tegen het Israëlische beleid gevoerd word.
  "Hamas, Hamas alle Joden aan het gas" of "Joden oprotten" klinkt nu niet echt als een demonstratie tegen het beleid van een Israël.
  Als teken dat men tegen de staat Israël (en niet tegen de beslissingen van haar kabinet) werden Israëlische vlagen in het openbaar verbrand en wordt er met grote regelmatig gepleit voor een 'Palestijnse staat van rivier tot zee'.
  Daarnaast mag het op z'n minst "storend" genoemd worden dat er vergelijkingen worden getrokken tussen de huidige situatie en de Shoa. Zo word Israël nogal graag vergeleken met de Nazi's en wordt Israël beschuldigen omdat zij van de Gazastrook "een getto zou maken" (of nog ernstiger: de Gazastrook word vergeleken met een concentratiekamp).
  Mensen die zeggen dat zij Hamas steunen, maken zich eveneens schuldig aan antisemitisme. In het handvest van Hamas staat dat strijd gevoerd moet worden tegen alle Joden waar ook ter wereld. Mensen die Hamas steunen staan dus kennelijk achter dit handvest.

   Bron:
  • Ynet Nieuws
  • brabosh.com
  • NIK
  • Jewish-American History on the Web
  Niels op 20-04-2009 13:36
  Antisemitisme sterk gestegen
  JERUZALEM - Ondanks het feit dat in 2008 het aantal antisemitische incidenten in de gehele wereld enorm terug was, kende het eerste kwartaal van 2009 een herleving van het antisemitisme. Er vond een grote golf van fysieke aanvallen tot haatmisdrijven tegen onder andere synagogen en Joodse begraafplaatsen. Dit alarmerende bericht is te lezen in het rapport dat maandag werd vrijgegeven door het the Stephen Roth Institute for the Study of Contemporary Antisemitism and Racism at Tel Aviv University.
  Volgens de studie, die werd uitgebracht in combinatie met de openingsdag van de Durban II racisme VN-conferentie in Genève, nam het aantal antisemitische incidenten explosief toe kort na het uitbreken van Operatie Cast Lood in de Gazastrook. "Het toegenomen antisemitisme heeft een grotere omvang dan dat tot nu toe bekend was," aldus het rapport.
  Het antisemitisme, vanuit zowel moslim-activisten als andere extremistische organisaties, "kent een hoge mate van mobilisatie," schrijft het rapport, "en waren de drijvende kracht achter tal van gewelddadige demonstraties. De moslim-activisten werden bijgestaan door leden van linkse en mensenrechten activisten, en in mindere mate extreem-rechtse kringen." Wat wellicht het meest schokkend is, is toch wel de toename door Joden en Israëlise emigranten die deel hebben genomen aan de demotiverende demonstraties, voornamelijk de demonstraties in de VS kende vele demonstranten 'van eigen gelederen'.
  Het rapport benadrukt dat het nog te vroeg is om de exacte aantal incidenten te kunnen vermelden, maar uit de eerste statistieken blijkt dat er in het Verenigd Koninkrijk alleen al in januari 2009 minstens 250 incidenten geregistreerd werden, in tegenstelling tot slechts 35 in de zelfde maand in 2008. Het rapport geconcludeerd dat in januari alleen al zo'n 1000 "uitingen van alle soorten van anti-semitisme' over de hele wereld gemeld werden.
  Volgens het rapport is het aantal gewelddadige incidenten enigszins afgenomen na maart van dit jaar maar is "de sfeer van de anti-joodse en anti-Israël rage nog lang niet verdwenen." Het verslag ziet een duidelijk patroon met de antisemitische incidenten die plaats vonden in de nasleep van de Tweede Libanese Oorlog in de zomer van 2006.
  Opvallens is dat het antisemitisme wel veel grimmiger is geworden. Bij de nieuwste vorm van antisemitisme worden 'Joden vergeleken met nazi's', de 'Gazastrook ook wel concentratiekampen' genoemd en word de 'Magen David vergeleken met de swastika', staat in het rapport te lezen. "Deze rechtstreekse vergelijking - Magen David = swastika - is bedoeld om te onderstrepen dat de antisemitieten menen dat de Joden van nu gelijk zijn aan het nazi's van toen. De Jood is het monster van de moderne tijd en heeft geen recht om te bestaan. De Joodse staat en zijn de supporters moeten ook worden afgeschaft."
  Het verslag schrijft dat de oorzaak van deze vergelijkingen, die met name door de jongere generaties worden gemaakt, voornamelijk komt door gebrek aan historisch besef, "Er is een wijdverbreide onwetendheid ten aanzien van de Shoa en haar unieke karakter, evenals de geschiedenis en politiek van het Midden-Oosten-crisis." Door de propaganda door radicale islamitische organisaties zien jongeren en linkse activisten de Jood als "een symbool van het kwaad dat bestreden moet worden". De propaganda machine heeft handig gebruik gemaakt van het oude antisemitisme de 'Jood als moordenaar van christelijke kinderen' van toen is nu de 'Jood als moordenaar van moslim kinderen'.
   Bron:
  • Jerusalem Post
  Niels op 12-05-2009 20:33
  Facebook verwijdert helaas niet alle groepen van nagationisten
  UTRECHT - De populaire 'virtuele gangplek voor jongeren', Facebook, heeft slechts twee van de negationistische discussiegroepen verwijderd. Drie haatdragende groepen kunnen voorlopig ongestoord door gaan met het zaaien van antisemitisme. Het gaat hier om "Holocaust: A Series of Lies", "Holohoax" & "Holocaust is a Myth". De beslissing van Facebook heeft een discussie over de vrijheid van meningsuiting, antisemitisme en haatzaaien uitgelokt.
  Het is overigens wel toegestaan om op Facebook Joden uit te schelden voor 'apen, slangen en leugenaars', want "dat valt niet onder haatzaaien, maar onder de vrijheid van meningsuiting," meent Facebook.
  Technologieweblog 'TechCrunch' vindt het vreemd dat Facebook bepaalde antisemieten op de site toelaat terwijl foto’s van vrouwen die borstvoeding geven verwijderd worden. “Way more countries have laws against holocaust denial than breast feeding, but guess which one is banned on Facebook? That’s right. Pictures of breast feeding babies are indecent, so they’re a no go”, aldus Michael Arrington van TechCrunch.
   Bron:
  • CNet
  Niels op 09-06-2009 12:33
  De globale discriminatie
  UTRECHT - Discriminatie en met nadruk het antisemitisme neemt wereldwijd toe. Oude samenzweringstheorieën, rechtse rassenhaat, links antizionisme en islamitische Jodenhaat bedreigen het Joodse volk, de joodse gemeenschap en de staat Israël.
  In Nederland was de discriminatie procentueel bijna gelijk verdeeld maar verhoudingsgewijs was ook hier het antisemitisme koploper. In totaal kwamen er 899 meldingen bij het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) binnen. Daarvan was net iets meer dan 450 gericht tegen moslims (voornamelijk Marokkanen en Turken) en net iets minder dan de helft was antisemitisch. In Nederland staan 5,7 procent (ongeveer 93.642) moslim ingeschreven en er wonen naar schatting 1,1 procent (rond de 18.000) joden.
  De Jodenhaat heeft zijn stigma verloren en is in veel landen midden in de samenleving aangekomen. En hij is een globaal fenomeen geworden. De nieuwe kwaliteit van het antisemitisme betreft niet de inhouden, maar veelmeer de toenemende verspreiding en het feit dat het zich meester heeft gemaakt van nieuwe dragende krachten. Links antizionisme van de globaliseringcritici, een versterkt antisemitisme van extreem rechts en de radicaalislamitische Jodenhaat maken het zo gevaarlijk.
  Studies laten zien dat sinds het millennium het aantal antisemitisch gemotiveerde misdaden zeer sterk is gestegen. Steeds meer mensen bekennen zich openlijk tot een Israël-vijandige overtuiging, die niets minder is dan politiek verhulde Jodenhaat. Israël-kritiek zou als het ware als ventiel voor opgekropte antisemitische inhouden werken, stellen de schrijvers van verschillende onderzoeken vast.
  Brieven van lezers met ophitsende uitspraken tegen Joden bereikten het Duitse weekblad 'Jüdische Allgemeine' tot voor kort slechts in anonieme vorm. Tegenwoordig schrijven leraren, journalisten of professoren met hun volledige naam en adres aan de krant en geven zonder enige schroom uitdrukking aan hun aversies en vooroordelen. Ze beroepen zich graag op prominenten, zoals Jürgen Möllemann, Udo Steinbach, Norbert Blüm, Rupert Neudeck of Günter Grass.
  Dat Nederlandse politici tijdens demonstraties mee marcheren waarop Hamas-aanhangers "Joden aan het gas" scanderen terwijl een SP politicus "intifada, intifada Palestina vrij" roept, is geen schandaal meer. Schokkend is het zelfs dat Joden, waarvan hun ouder of grootouder in Auschwitz hebben gezeten domweg op hen stemmen. Het spreekkoor "Hamas, Hamas – alle Joden aan het gas" behoort tot de Nederlandse voetbalfolklore.
  In Zweden windt zich er nauwelijks iemand over op dat de sociaaldemocratische partijchef Mona Sahlin, die goede kansen heeft om de volgende minister-president van Zweden te worden, naast de vlag van de PLO terreurgroepering Hamas tegen Israël demonstreert.
  De Franse Joden (ook die zonder dubbel paspoort) verkeren in toenemende zorg en gevaar. Zij worden, afgezien van het linkse antisemitisme – dat ook in Duitsland kwaadaardig is – lastiggevallen door de steeds grotere islamitische minderheid. Er gaat nauwelijks een dag voorbij zonder aanvallen op Joodse burgers en aanslagen op synagogen. Meerdere Joden werden ontvoerd (de ontvoerders verwachten veel geld 'omdat alle Joden rijk zijn'), zwaar mishandeld en voor dood achter gelaten.
  In Duitsland is de poging om Israël in het openbaar als niet legitiem te verklaren ver gevorderd. Het rechtsgerichte weekblad 'Junge Freiheit', geraffineerd door welbespraakte nieuw rechtse mensen gemaakt in een gewiekste opmaak, werd tot voor enkele jaren door serieuze politici gemeden. Het presenteert zijn theses subtiel, achter deels ook serieuze berichtgeving. Het is al lang niet meer bedenkelijk om je opwachting te maken voor een interview bij de redacteurs van de 'Junge Freiheit'. Zij maken met een kostuum en een stropdas een welgemanierde en goedburgerlijke indruk.
  In de Israël haat ontmoeten oude hardleerse personen van verschillende achtergronden en nieuwe linksen elkaar. Ze zijn het snel met elkaar eens over de islamitisch gemotiveerde Israël haat. De Jodenhaat is een bizarre coalitie.
  In de gemeenschap van de Socialisten is een politiek overtrokken Israël kritiek al lang standaard. Amnesty International ontzegt Israël het recht op zelfverdediging en eist een wapenembargo tegen Israël en hult zich in stilzwijgen wanneer terroristen zelfs paarden vullen met explosieven om mensen in Israël op te blazen. In een verklaring tegen Israël vond Amnesty International het niet de moeite waard dat Hamas zijn stellingen in nemen tijdens de Operatie Cast Lead in moskeeën, ziekenhuizen, scholen en VN-gebouwen had.
  Het gif van de anti-Joodse propaganda is via de retoriek van vele media. Het meest duidelijk was de verslaggeving via radio en tv van Operatie Cast Lead. Wij werden dagelijks geconfronteerd met Arabische huizen die zwaar beschadigd waren in de Gazastrook, maar de huizen in Sderot (die door Hamas aan stukken geschoten was) bleven buiten beeld. Het zelfde geld voor schoolkinderen. De beelden van de kindertjes in de Gazastrook werden de huiskamers binnen gesmeten terwijl de kinderen in Ashkelon totaal buiten beeld bleven. Bij de staatsmedia in het Venezuela van Hugo Chavez en ook in Turkije is anti-semitistische propaganda aan de orde van de dag.
  Dit islamitisch gemotiveerde antisemitisme in de regeringsvriendelijke media valt de joden in de islamitische landen, ook in Turkije, enorm lastig. De Turkse joden leven, na zware aanvallen op synagogen met vele doden en de dagelijkse hetze in televisie-uitzendingen en kranten, in angst. Zonder twijfel heeft de systematische kleinering van Joodse mensen en van het jodendom ook uitwerkingen op de vele Turken die in Europa leven.
  Voor het afnemende aantal Joden in islamitische landen is de islamitische Renaissance al lang levensbedreigend geworden. Middeleeuwse samenzweringstheorieën, volgens welke de joden door het vergiftigen van bronnen de pest zouden hebben doen ontstaan om invloed te winnen, vinden tegenwoordig in de islamitische wereld hun tegenhanger in de bewering dat 'de joden' achter de varkensgriep zouden zitten. Het Iraanse persagentschap 'Fars' schrijft zoiets, net zoals het Londense dagblad 'Al-Quds al-Arabi', dat ook nog karikaturen publiceert die Israëlische politici als varkens laten zien. Ook kranten in Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten publiceren zulke samenzweringstheorieën. Op de Egyptische televisie beweert de geleerde Ahmad Abd Al-Salam: 'Joden besmetten levensmiddelen met kanker'. Al jaren circuleert het bericht dat 'de joden' prostituees in de islamitische landen 'besmetten met AIDS' om deze dodelijke ziekte onder de bevolking te verspreiden.
  De televisiezender Al Jazeera is een voortdurend forum voor prominente mullahs zoals sjeik Yusuf al-Quaradawi, een van de belangrijkste soennitische clerici, die er met verwijzing naar de koran toe oproept joden te doden. De wereldwijd te ontvangen zender is in het bezit en staat onder controle van de regering van Qatar. De zogenaamde 'Protocollen van de wijzen van Sion', die al 120 jaar geleden werden verzonnen om joden te belasteren, worden op Al Jazeera in geactualiseerde vorm verspreid. De Egyptische televisie produceert een 41-delige serie met elementen uit de 'Protocollen'. Zij wordt in alle Arabische landen uitgezonden.
  In de een of andere vorm zitten de thesen van de 'Protocollen van de wijzen van Sion' in de hoofden van de mensen verankerd. Bijvoorbeeld wanneer er sprake is van 'joods financieel kapitaal', van het sturen van de financiële crisis door geheime machten, van een joods streven naar wereldheerschappij of van een 'joodse lobby' die de politiek van complete staten, bijvoorbeeld van Amerika, zou bepalen.
  Samenzweringstheorieën leven van de paranoïde voorstelling dat men het slachtoffer zou zijn van kwaadaardige, duistere, onzichtbare krachten. Ook christenen kunnen erin lopen. Waar het kwaad op een geheime plek wordt uitgebroed, waarachter een geheime organisatie schuilgaat, hoeft men zich niet meer bezighouden met het kwaad in zijn eigen hart.
  De Jodenhaat, in veel landen doelbewust aangewakkerd, vormt in toenemende mate een bedreiging voor de mensen – in Europa, in Zuid-Amerika, in Rusland, in de islamitische wereld en ook in Azië.
  Op 19 april j.l. kon de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad rekenen op applaus van een groot deel van het publiek nadat hij op de 'antirasismetop' van de VN een tirade tegen Israël en het Joodse volk af stak. Ahmadinejad beweerden onder andere dat "het Joodse volk de Holocaust slechts als excuus gebruikt om het Palestijnse volk te onderdrukken". De Verenigde Naties bestaat uit 192 lidstaten waarvan de Arabische Liga, met 22 landen (& de Omstreden Gebieden, 36 islamitische aanhangers), een dikke vinger in de pap heeft.
  Dat deze anti-joodse stemming wereldwijd zo’n grote toeloop heeft, is gunstig voor de verandering van de Amerikaanse Israël politiek. Hierbij verwijs ik graag naar de toespraak die Barack Hussein Obama afgelopen donderdag (4 juni 2009) gaf in Caïro. Hoewel hij zei dat de VS altijd verwantschap zou houden met Israël had hij geen goed woord voor de Joodse staat over. Egyptische hoogwaardigheidsbekleders stonden na de toespraak in rij om Obama te feliciteren met zijn toespraak aan het adres van de Islamitische wereld. Een tegen Israël gerichte politiek kan alleen echt globaal worden wanneer ook Amerika Israël de rug toekeert.
   Bron:
  • factum-magazin
  • ANP
  • GVA
  • al qassam
  Niels op 19-06-2009 18:24
  WWW of KKK?
  Wiesenthal Center maakt zich grote zorgen wat betreft de 'online haat'
  LOS ANGELES - Het Simon Wiesenthal Center, een internationale Joodse burgerrechtenorganisatie, maakt zich ernstige zorgen over de grote toename van antisemitisme op internet. Maandag presenteerde het Simon Wiesenthal Centrum een rapport getiteld: "Facebook, YouTube and How Social Media Outlets Impact Digital Terrorism and Hate" aan het ministerie van Buitenlandse Zaken.
  In het rapport staat de omvang en reikwijdte van internet haat en terreur locaties in 2009 vermeld.
  "Ik kon alle Joden in de wereld weggevaagd hebben maar heb een paar van hen in leven gelaten. Zodat iedereen weet waarom ik besloot hen te vernietigen," zo luid tekst op een Facebook groep waarin vol lof over Adolf Hitler word geschreven. Er staat een plaatje bij de tekst waarop een schimmige portret van de nazi-leider staat, onder het bericht staat in het Engels "Hitler". Er is voor een lettertype gekozen dat doet denken aan een Disney advertentie, alsof het niet de dictator van de genocide was die de uitspraak doet maar strip figuren als Mickey Mouse of Donald Duck. Dit is één van de voorbeelden waarin het antisemitisme op internet terug te vinden is.
  In het verslag staan 10.000 hate-sites, games en andere online postings vermeld die ook op dit moment nog op het Wereld Wijde Web staan. Het Simone Wiesenthal Centrum wijst er op dat deze vorm van misdaad makkelijk gepleegd kan worden omdat de controle nog lang niet toe reikend is en daarnaast is het vaak moeilijk om te achterhalen wie de berichten geplaatst heeft. De berichten kunnen net zo makkelijk geplaatst worden in Idaho (VS) als in Karachi of Pakistan terwijl ze allemaal op één pagina te lezen staan.
  "Het internet wordt steeds meer een grote ventilator van haat," vertelde rabbi Abraham Cooper van het Wiesenthal Centrum. "Je kunt niet op internet niet voorkomen dat men extremistisch word en dat is absurd. Via internet wordt haat en antisemitisme razendsnel verspreid."
  Cooper verwees tijdens de presentatie ook nog even naar de schietpartij die vorige week in het US Holocaust Memorial Museum in Washington had plaats gevonden. De schutter onderhield een eigen nazistische website bij die druk bezocht werd.
   Bron:
  • Jerusalem Post
  Niels op 14-08-2009 17:01
  Van Voodoo tot Vrij metselaar
  LONDEN - De Britse journalist David Aäronovich gaat de strijd aan met complottheorieën. "Echte samenzweringen lekken uit. Omdat complotten vaak schrikbarend simpel en makkelijk te doorgronden zijn. En omdat ze meestal uitlekken." Dat is de conclusie van Aäronovich, die zich er jarenlang in verdiepte.
  Waarom stort een serieuze journalist zich jaren op het ontrafelen van theorieën?
  "In veel theorieën dreunen vooroordelen door," vertelt hij. "Het geloof in een grotere macht, een samenwerking tussen kwade geesten richt zich niet zelden tegen minderheden." Door de eeuwen heen en ook nu is het niet zelden dat de Joden worden aangewezen als de 'grotere macht die achter een complot zit'.
  Nog geen week geleden zei 'kruidenvrouwtje' Désirée Röver, tijdens een interview met een Nederlandse krant, dat zij er van overtuigd is dat de Joden achter de Varkensgriep zouden zitten.
  "Het is belangrijk daar kritisch naar te kijken, ons er bewust van te zijn," zegt Aäronovich. De Protocollen zijn door Hitler aangehaald bij de rechtvaardiging van de Shoa. En ook in de 9/11-theorieën sijpelt vaak antisemitisme door. Er bestaat een soort diepgaand geloof dat moslims zoiets groots en vreselijks niet voor elkaar zouden kunnen krijgen en joden wel. dat terwijl er over de gehele wereld 13 miljoen joden, tegen 900 miljoen moslims op de wereld leven.
  Aäronovich’s boek Voodoo Histories is op het moment een bestseller in Groot-Brittannië. In het boek wandelt de journalist en columnist door een paar van de invloedrijkste complotten van nu en vroeger. Vooral door internet is de groei van theorieën onstuitbaar. Kennis circuleert, een idee wordt een waarheid, mensen voegen er hun eigen details aan toe, het verhaal leidt binnen een dag zijn eigen leven.
  De 55-jarige Engelsman kwam op het idee complottheorieën te onderzoeken en te fileren toen een aardige en intelligente cameraman, met wie hij voor een reportage op pad was, beweerde dat de maanlanding van 1969 in scène was gezet in een Hollywoodstudio. Wat er ook tegenin werd gebracht, de jongen deed alsof iedereen die in een echte maanlanding geloofde een goedgelovige sukkel was. Zijn overtuiging betekent niet alleen dat de Amerikaanse regering loog, het betekent dat duizenden betrokkenen, astronauten, technici, cameramannen en hun vrienden en familie deel uitmaken van de samenzwering die al decennia lang stand houdt.
  "Echte complotten zijn vaak een stuk suffer en voorspelbaarder dan het soort dat op internet rondzingt," vertelt Aäronovich. "Neem Watergate; een echte samenzwering. Een president die toestemming geeft de tegenpartij af te luisteren. Maar goed, dat is uitgelekt. Er waren bándjes. Hoe suf is dat! Een complot op het hoogste niveau en de bandjes lekte uit. Mensen die in ingewikkelde, duistere complotten geloven, hebben een enorm vertrouwen in de capaciteiten van anderen. Terwijl in de praktijk de wereld van toeval aan elkaar hangt."
  Daarnaast wijst Aäronovich er op dat complottheorieën juist de aandacht kunnen afleiden van echte problemen. Neem de theorieën omtrent de dood van Diana. De rioolpers achtervolgde haar als de Spaanse inquisitie een ketter. Dat was naar, onrechtvaardig en schandalig. Maar het is niet wat is blijven hangen. Het is juist die Britse rioolpers die de twijfels rondom haar dood bleef opstoken en daarmee weer honderdduizenden kranten verkocht.
   Bron:
  • The Independent
  • Telegraaf
  Niels op 17-08-2009 13:32
  Beschamend
  Oriana Fallaci schrijft op de Duitse website "Schein & Sein Journal" over het beschamende antisemitische optreden door mensen in de gehele wereld.
  Ik vind het beschamend dat er in Italië optochten plaatsvinden, waarbij als plegers van zelfmoordaanslagen verklede deelnemers schandelijke verwensingen over Israël schreeuwen, foto’s omhooghouden waarop leidende Israëlische zijn voorzien van een hakenkruis op hun voorhoofd en het publiek opstoken tot Jodenhaat.
  Ik vind het beschamend dat de katholieke kerk een bisschop, die bovendien resideert in het Vaticaan, toestemming geeft aan deze optocht deel te nemen, nadat deze valse heilige in Jeruzalem met een arsenaal aan wapens en explosieven, die hij in geheime vakken van zijn heilige Mercedes had verborgen, werd betrapt. Zo iemand neemt tijdens deze optocht plaats achter de microfoon en dankt in naam van god de daders van zelfmoordaanslagen, die in pizzeria’s en supermarkten Joden afslachten, en noemt ze ”martelaars, die de dood ingaan zoals naar een feest.”
  Ik vind het beschamend dat zij (onze priesters) partij kiezen voor diegenen die het terrorisme bewieroken, die ons in vliegtuigen, op luchthavens, tijdens Olympische Spelen doden en die zich er tegenwoordig mee bezighouden westerse journalisten af te slachten, ze dood te schieten, te verkrachten, ze de keel door te snijden, ze te onthoofden (na het verschijnen van ”La Rabbia el l’Orgoglio” dreigde een onbekende mij hetzelfde aan te doen. Hij citeerde soera’s uit de koran en riep zijn ”broeders” in de moskeeën en islamitische gemeenten op om mij in naam van Allah te bestraffen, me te doden, zelfs met me te sterven).
  Ik vind het beschamend dat de publieke televisiezenders bijdragen aan het antisemitische haatgevoel, dat in hun talkshows juist die tulban of pelgrimmutsen dragende schurken met grote hoogachting en gastvrijheid worden behandeld die de aanslag van New York loven en prijzen net zoals ze nu de aanslagen in Jeruzalem, Haifa, Netanya en Tel Aviv loven en prijzen.
  Ik vind het beschamend dat de pers hetzelfde doet, dat men het als juist beschouwt om het aantal van de sinds het begin van de Tweede Intifada gedode Israëli’s (op dit moment 412) een bijsmaak van alledaagsheid te verlenen door vetgedrukt te melden dat er per slot van rekening in het Israëlische verkeer meer Joden omkomen (600 per jaar).
  Ik vind het beschamend dat bijna geheel links, het links dat twintig jaar geleden tijdens een vakbondsdemonstratie toestond dat er een lijkkist voor de Romeinse synagoge werd gezet (een waarschuwing die typisch voor de maffia is), de bijdrage van de Joden aan de antifascistische strijd doet vergeten, van de 75 van de 350 in Fosse Ardeatine vermoorde mensen tot de ontelbare anderen die hun leven lieten onder de martelingen, in de strijd of door de executiecommando’s.
  Ik vind het beschamend dat ook, ja zelfs hoofdzakelijk, dat links er de schuld van is (hierbij valt te denken aan links, dat zijn congressen ermee opent te applaudisseren voor de Italiaanse PLO-vertegenwoordigers die de vernietiging van Israël willen) dat de Joden in de Italiaanse steden weer bang moeten zijn. Datzelfde geldt voor Franse, Nederlandse, Deense en Duitse steden.
  Ik vind het beschamend dat de gebruikelijke opportunisten, de gebruikelijke aasgieren, die zoals altijd de domheid, de gemeenheid en de oneerlijkheid, dus hun eigen, uiterst zelfzuchtige vorm van de politieke correctheid gehoorzamen, het woord vrede uitbuiten. Dat zij in naam van de vrede, een woord dat nu al meer bezoedeld is dan de woorden liefde en menselijkheid, de eenzijdige haat en de eenzijdige beestachtigheid mooipraten. Dat in naam van een pacifisme (spreek conformisme), dat de handel van sentimentele praatjesmakers en hofnarren is die ooit de hielen van Pol Pot likten, verwarde, naïeve en angstige mensen worden opgestookt. Dat deze misleid, bedorven en een halve eeuw teruggeplaatst worden, d.w.z. naar de periode van de gele ster op de jas. De Arabieren betekenen daarbij voor de charlatans net zoveel als de charlatans mij. Niets namelijk.
  Ik vind het beschamend dat zoveel Italianen en Europeanen zich tot vazallen van meneer Arafat maken. Deze nul, die zich dankzij het geld van het Saoedische koningshuis voordeed als de duurzame Mussolini en die in zijn grootheidswaanzin gelooft als de 'George Washington van Palestina' de geschiedenis in is gegaan. Deze halfanalfabeet, die, wanneer men hem interviewde, niet in staat was een volledige zin (laat staan een zinvolle) uitspraak te bezigen. Deze pseudo-guerrillero, die net als Pinochet altijd een uniform droeg en nooit burgerkleren en toch nog nooit persoonlijk aan een gevecht heeft deelgenomen. Hij liet altijd oorlog voeren. Niet in de laatste plaats tegen de arme zielen die in hem geloofden. Deze pompeuze stumper, die de rol van staatshoofd heel goed beviel, liet de onderhandelingen van Camp David mislukken, het Clinton-initiatief: Nee-nee-Jeruzalem-dat- ik-wil-hebben-alles-voor-mij. Deze notoire leugenaar, die slechts werd omgeven door een zweem van geloofwaardigheid wanneer hij (privé) het bestaansrecht van Israël bestreed. Deze eeuwige terrorist, die (net als zijn opvolger Mammud Abbas) alleen terrorisme als oplossing ziet. Die destijds terroristen van de RAF, ETA, RAF opleidde. Hij had er ook geen moeite mee om de Tanzim op te richten die tot op da dag van vandaag kinderen opleid tot zelfmoordaanslagen. Deze roverhoofdman die zijn vrouw Shuha naar Parijs stuurde en voorzag van miljoenen terwijl hij tegelijkertijd zijn volk in de stront liet zitten. Hij haalde ze alleen uit de stront om ze weg te sturen om te sterven, te doden en te sterven.
  Ik vind dat allemaal beschamend en zie daar de oorsprong van een nieuw fascisme, van een nieuw nazisme in. Een fascisme, een nazisme, des te donkerder en afschuwelijker, zoals hij door diegenen aangevoerd en gevoerd wordt die zich schijnheilig voordoen als ”gutmensch”, vooruitstrevend, communistisch, pacifistisch, katholiek en christelijk en die het lef hebben om mij, die de waarheid uitschreeuwt, een oorlogshitser te noemen.
   Bron:
  • Schein & Sein Journal
  Niels op 06-09-2009 19:06
  Rapport: Internet Nederland vol met antisemitisme, vooral van islamitische immigranten
  AMSTERDAM - Uit een gezamenlijk onderzoek van de Nederlandse Israël Feiten Monitorgroep, het netwerk tegen antisemitisme en het Israëlische Yad VaShem Holocaust-instituut blijkt dat op het internet in Nederland in snel toenemende mate hevig antisemitisme voorkomt. In het rapport, dat is aangeboden aan alle Nederlandse politieke partijen en aan de regering, staat te lezen dat met name 'Nederlands sprekende Arabieren' zich schuldig maken aan grove uitingen van haat tegen de Joden en Israël, en niet zelden oproepen tot een nieuwe Shoa.
  "Antisemitisme en haat tegen Israël waarbij antiseministische retoriek wordt gebruikt is een veel voorkomend fenomeen geworden op het internet in Nederland," constateert het rapport. "Opmerkingen die 10 jaar gelden nog ondenkbaar waren, zijn nu gewoon geworden en lijken bij niemand meer verbazing te wekken." Na het drie maanden volgen van het Nederlandse internet stellen de onderzoekers dat "het klimaat rond het publieke debat op het internet rond Israël en het conflict in het Midden Oosten verslechtert."
  Het gezamenlijke rapport, getiteld 'Anti-Israël en anti-Semitische activiteiten op het Internet in Nederland', geeft voorbeelden en trends van het demoniseren van Israël, hevige onverdraagzame haattirades tegen de Joden en tegelijkertijd Holocaust-ontkenning, het vergelijken van de Israëli's met de Nazi's en het oproepen tot het 'terugsturen van de Joden naar de doodskampen', met andere woorden: het pleiten voor een nieuwe Shoa.
  Om een goed en algemeen beeld te krijgen, bekeken de onderzoekers onder andere zowel open als besloten groepen op Hyves (dat zo'n 9 miljoen leden telt) als de commentaren van het publiek op de online versie van de Volkskrant en de Telegraaf. In Nederland zijn er op Hyves zo'n 35 groepen die specifiek 'pro-Palestijns' c.q. 'anti-Israël' zijn. De meerderheid van deze groepen wordt geleid door in Nederland levende jonge Arabische/islamitische immigranten of hun nakomelingen en hebben duizenden leden. Het grootste pro-Israël Hyves forum telt nog geen duizend leden.
  gepost waarin wordt oproepen om de Joden te vermoorden komen vaak voor. Anderen roepen op om Israëlische vlaggen te verbranden. Ook waren er oproepen om Hitler's 'klus af te maken' of de 'Joden te vergassen'. Een Nederlandse pro-Palestijnse Hyves groep noemt zichzelf 'De jihad strijders' en prijst openlijk zelfmoordaanslagen op joodse burgers aan. Tegelijkertijd stelt me 'dat de Joden het zelfde doen als de nazi's met hen hebben gedaan' en stelen de retorische vraag "Hebben zij daar dan niets van geleerd?". Hoe krankzinnig kun je zijn door Israël en de Joden te vergelijken met de nazi's, maar ondertussen zelf exact dezelfde genocide na te steven als Adolf Hitler. De openlijke Nazi-saluten van veel Islamitische groeperingen in het Midden Oosten zeggen meer dan genoeg over de doelstellingen van veel volgelingen van een religie, waarin dit verderfelijke gedachtegoed wérkelijk nog springlevend wordt gehouden en zelfs aangewakkerd wordt.
  Hoewel racisme en misbruik door Hyves verboden wordt, concludeert het rapport dat 'het waarschuwingssysteem dat racistische commentaren moet stoppen antisemitische opmerkingen en posts niet weet te voorkomen, noch de overduidelijke haat tegen Israël.' Uit eigen ervaring weet ik dat de eigenaar slechts de naam van de Hyves groep veranderd en ongestoord door gaat met haat zaaien. Wanneer ik contact op neem met Hyves krijg ik het antwoord: "Tja, we kunnen het niet allemaal controleren of straffen. Het is dweilen met de kraan open," en daarmee krijgen de pro PLO c.q. anti-Joodse groepen vrij spel.
  Volgens het rapport verwijdert de (links georiënteerde) Volkskrant en de (rechts georiënteerde) Telegraaf, na klachten de anti-semitische haatopmerkingen op de online sites van de kranten, die maandelijks door meer dan 200.000 mensen wordt bekeken. Toch werd geconstateerd dat in 8 van de 9 online discussies anti-semitische opmerkingen worden gemaakt, omdat de 'meeste anti-Israël activitisten nu oppassen met het maken van rechtstreekse antisemitische opmerkingen. Daarom gebruiken ze nu vaak jargon afkomstig uit de tijd van Nazi-Duitsland, en worden Israëli's vaak met de Nazi's vergeleken.' Hoewel de Telegraaf in haar regels heeft staan dat berichten waar o.a. nazi's of Hilter in voor komt niet geplaatst zullen worden komen dit soort berichten toch veelvuldig door 'de filter'. Het is daarom belangrijk dat deze berichten ook veelvuldig gecontroleerd moeten worden door mensen die het wel voor Israël op willen nemen. Toch zijn uitspraken als "ik ben niet antisemitisch maar anti-zionist" of "tegen de beslissingen van de Israëlische regering" niet meer weg te denken van het internet. Ook worden er vaak toespelingen gemaakt op het ontkennen van de Holocaust en worden er leugens geplaatst over de geschiedenis van Israël of de Joodse cultuur. Dit soort berichten kun je helaas niet verwijderd krijgen.

  CIDI RAPPORT
  “Antisemitisme neemt fors toe”, schrijft Charles Sanders. “Joden worden steeds vaker gediscrimineerd, bedreigd en aangevallen. Uit onderzoek van het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) blijkt dat er in een maand tijd 98 ernstige incidenten waren. Over heel 2009 wordt met een verdubbeling of zelfs verdrievoudiging van uitingen van antisemitisme gerekend ten opzichte van 2008, toen er 108 meldingen waren.”
  Het antisemitisme komt echter niet alleen van Arabische/islamitische emigranten. Hoewel er vele forums zijn waar de allochtonen hun antisemitische berichten achter laten, strijd deze groep haar haat tegen Joden merendeel op straat uit. Links daar aan tegen hebben grote organisaties in het leven geroepen met 'echte websites', waarop zij hun haat verspreiden. Ook via direct mail, verspreiden zij hun haatcampagnes (het is niet voor niets dat zij tegen de bewaarplicht zijn).
  “Volgens Elise Friedmann van het CIDI gaan mensen vooral op grote schaal over tot anti-joodse acties als Israël militaire operaties uitvoert, zoals in januari in de Gazastrook," stelt Sanders. "Publiciteit daarover leidt tot veel verbaal en ook fysiek geweld,” stelt Friedmann in haar onderzoek.
  Sanders haalt verschillende incidenten aan, bijvoorbeeld dat van het 16-jarig meisje dat in Amsterdam door drie Marokkanen werd uitgescholden en geschopt. Het schoppen ging door toen zij op de grond lag. Toen een meisje met hoofddoek haar te hulp schoot, kreeg ook zij klappen, maar hield de aanval wel op.
  Sanders wijst op de vele Holocaustontkenningen in antisemitische uitingen:
  "Uiterst zorgelijk, vooral omdat dit slechts het topje van de ijsberg is," stelt Friedmann. Veel mensen doen geen aangifte omdat de politie en justitie niet optreden, ik (Niels) kreeg begin dit jaar te horen: "Het heeft geen zin om hier iets aan te doen, zij waren met een groep en jij was alleen. het is dus jouw woord tegen die van hun." Tja, blijkbaar kent democratie kent grenzen. "Naast de schokkende cijfers zijn er nog duizenden haatzaaiende folders verspreid en e-mails verstuurd. De Holocaust wordt ontkend en uitspraken als ‘Hitler had zijn werk af moeten maken, alle Joden dood’, lijken gemeengoed geworden’,” zegt Friedmann. Tijdens de vele anti-Israël demonstraties en zelfs in de voetbal stadions is het roepen van "Hamas, Hamas alle Joden aan het gas" gemeengoed geworden. Dit soort uitspraken worden door justitie en politici gebagatelliseerd met "ach, zij weten niet wat ze zeggen." Is het dan niet de taak van justitie en de politici om hier iets aan te doen?
  Sanders verwijst naar een internet-gerelateerd incident:
  Een Joodse man die op het forum van Gretta Duisenbergs ‘Stop de Bezetting’ tegengas aan de eenzijdige berichtgeving gaf, werd per email bedreigd: "Ik sla je gezin in elkaar, ik drink je bloed op, fucking Jood,” deze man en zijn kinderen werden ook telefonisch bedreigd.
  Een andere zorgwekkende conclusie: Ook op scholen tiert het antisemitisme welig. In Amsterdam Slotervaart moesten recent de lessen worden stilgelegd toen leerlingen anti-joodse leuzen scandeerden. In Rotterdam gebeurde hetzelfde nadat scholieren "Hamas, Joden aan het gas" en "Joden zijn moordenaars, we zien het op al-Jazeera" schreeuwden. In Veenendaal draaien islamitische leerlingen, tijdens de les 'godsdienst' de docent provocerend de rug toe wanneer hij over het Joodse volk heeft. De docent in kwestie keek niet eens vreemd op van dit incident. "Ach, als ik me om zulke kleine onbenulligheden druk om moet maken kan ik beter stoppen met dit werk," was de reactie van de docent, die onderwijl een hakenkruis van de tafel stond te poetsen.
  Een van de manieren waarop de Shoa (Holocaust) wordt ontkend, gebagatelliseerd en zelfs goedgepraat is door Operatie Gegoten Lood (de Israëlische strijd tegen Hamas eerder dit jaar) gelijk te stellen aan de Holocaust of te zeggen dat de Holocaust minder erg was dan dat. CIDI dringt er in de aanbevelingen bij het rapport op aan dat bij onderwijs over en herdenkingen van de Holocaust niet alleen wordt gewezen op overeenkomsten met de wereld van nu, maar ook op het verschil tussen werkelijke genocide zoals de Holocaust en “andere erge dingen”.
  CIDI is al jaren actief op het gebied van onderwijs, onder meer door de initiatieven voor Intercultureel onderwijs die de Stichting ICA ontplooit en het Platform Educatie WO2 en Shoa.
  CIDI dringt bovendien aan op een duidelijk signaal dat antisemitisme niet wordt geaccepteerd. Politie en Justitie moeten sneller en adequater reageren en vooral ook publiciteit geven aan gevallen waarin antisemitisme wordt vervolgd en aan de resultaten daarvan, stelt het rapport.
   Bron:
  • Israel National News
  • CIDI
  • European Commission Against Racism and Intolerance
  • Israel Facts
  • Telegraaf
  • BHM
  Niels op 25-10-2009 15:15
  Europees extreemrechts dragen gemeenschappelijk de anti-EU vlag
  BOEDAPEST - Vijf Europese extreemrechtse partijen, waaronder het Belgische Front National (FN), hebben zich in Boedapest verenigd in een alliantie tegen de Europese Unie. Dat heeft de Hongaarse nationalistische beweging Jobbik bekendgemaakt. De Alliantie van nationale Europese bewegingen wil "Europa beschermen tegen religieus, politiek, economisch en financieel imperialisme".
  "De Alliantie wordt een officiële Europese partij die in België of in Straatsburg geregistreerd zal worden", gaf Europees parlementslid en vicevoorzitter van Jobbik Zoltan Balczo mee. Behalve Jobbik en FN maken ook het Franse Front National, het Italiaanse Fiamma Tricolore en de Nationale democratische partij van Zweden deel uit van de nieuwe groep. Er lopen nog onderhandelingen met de British National Party en partijen uit Oostenrijk, Spanje en Portugal, aldus Jobbik.
  De Hongaarse nationalistische partij werd al meermaals bekritiseerd omwille van haar openlijke antisemitisme en het zwartmaken van Roma's en Sinti's. Bij de Europese verkiezingen in juni haalde de formatie 14,7 procent, waardoor ze meteen met drie verkozenen debuteerde in het Europese parlement.
   Bron:
  • Reuters
  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl