bekijkhetmaar.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Fatah / al Aksa Brigades
  Fatah
  Al-Fatah (letterlijk: dood/de overwinning) is de politieke beweging van Mahmoud Abbas. Voorheen stond zij bekend als een beweging die terroristische aanslagen pleegde, tegenwoordig worden de terreuraanslagen ‘uitbesteed aan de Al Aqsa (Martelaren) brigades (eveneens onder gezag van Mahmoud Abbas.
  Fatah werd op 10 oktober 1959 mede door Yasser Arafat en Mahmoud Abbas in Koeweit opgericht. De naam is een omgekeerde afkorting van Harakat at-Tahrir al-Filastini (Bevrijdingsbeweging van Palestina). De benaming Fatah wordt ook gebruikt om de islamitische bezetting vanaf perzië tot en met Spanje in de 8e eeuw aan te duiden. Daardoor geeft de benaming ‘Fatah’ de islamitische expansiedrang, om uiteindelijk de gehele wereld te veroveren, aan.
  Hoofddoel Abbas’ Fatah is “de bevrijding van geheel Palestina (van de zee tot de Jordaan)” en de “beëindiging van het wereldwijde Zionisme”. Dat beschreven in het Handvest van de PLO staat, tijdens de eerste Oslo-Akkoorden was afgesproken dat Fatah deze passage uit haar handvest zou schappen, maar zegtr zelf ‘hier nog niet aan toe gekomen te zijn’. Officieel heeft Fatah een andere rol aangenomen en zegt naar het westen “alleen naar de stichting van een onafhankelijke Palestijnse staat na te streven binnen de Gazastrook en Hagadah Hamaaravit (Samaria & Judea, inclusief het Bijbelse Jeruzalem)” maar in het Arabisch laat Fatah duidelijk horen uit te zijn naar een Palestijnse staat, zonder plaats voor Israël, in het Midden oosten te streven.
  De belangrijkste oorspronkelijke doelstellingen van Fatah zoals geformuleerd in hun statuten waren:
  • Artikel 12: Volledige bevrijding van Palestina en de uitroeiing van het zionistische economische, politieke, militaire en culturele bestaan.
  • Artikel 13: Vestiging van een onafhankelijke democratische staat met volledige soevereiniteit in alle Palestijnse gebieden, en met Jeruzalem als hoofdstad; en met bescherming van de rechten en de gelijkberechtiging van de burgers, zonder enige vorm van raciale of religieuze discriminatie.
  Fatah werd in 1958-1959 opgericht door voornamelijk hogeropgeleide Arab’s die in de Golfstaten werkten. Zij zouden kinderen van ‘Palestijnse vluchtelingen’ zijn die, op kosten van de VN, in Caïro een studie hadden genoten. De meest opmerkelijke van deze mensen was Yasser Arafat, die van 1952 tot 1956, hoofd was van studentenbeweging welke gelieerd was aan de Moslim Broederschap. De eerste aanslag die Arafat op zijn geweten had was in februari 1948 op de Joodse krant ‘the Palestine Post’ in Jeruzalem (na de aanslag verhuisde de krant aan Tel Aviv en heet nu “Jerusalem Post”). Deze aanslag werd gepleegd in opdracht van zijn zeer ‘geliefde oom’, Mufti Amin al-Husseini . Pas na de Zesdaagse Oorlog van 1967 werd de behoefte uitgesproken dat de Arab’s een eigen Palestijnse staat op wilden richten, tussen 1948 en 1967 (toen de Gazastrook bezet werd door Egypte en Hagadah Hamaaravit door Jordanië) is nooit gesproken over deze behoefte.
  • Vanaf het begin stond de gewapende strijd, zoals die zich manifesteerde in de grote Opstand van 1936-1939 (die onder leiding van Mufti Amin al-Husseini een bloedbad onder de Joden had aangericht), en de militaire rol van de islamitische in de Arabisch-Israëlische Oorlog van 1948, centraal voor Fatah. Fatah sloot zich aan bij de PLO en bemachtigde het leiderschap ervan in 1969. Dit nadat de andere leden van de PLO (het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina en het Democratisch Front voor de Bevrijding van Palestina) gemarginaliseerd waren.
  De eerste officiële terreuraanval van Fatah vond plaats op 3 januari 1965. Zij probeerden toen de Israeli National Water Carrier te saboteren, die toen net begonnen was met werken. De aanval werd afgeslagen door de Israëlische veiligheidskrachten.
  Na een reeks aanslagen in de periode ’70-’71, die vanuit Jordanië werden uitgevoerd (black september was de aftrap), werden de leiders van Fatah door de Jordaanse koning (die de aanslag op haar grondgebied afkeurde) naar Libanon verbannen.
  Tussen 1960 en 1980 zorgde Fatah voor training voor een brede radius aan Linkse terreurgroeperingen uit Europa, het Midden-Oosten, Azië en Afrika. Zij voerden ook meerdere aanvallen uit tegen Israëlische doelwitten in West-Europa en het Midden-oosten in de jaren '70. Sommige gewapende groepen die zichzelf verbonden met Fatah, en anderen die direct onder Fatah stonden, voerden vliegtuigkapingen uit en zelfs terroristische aanslagen. Zij werden vaak gelinkt aan de beweging "Zwarte September" van Abu Nidal. Fatah kreeg wapens, explosieven en training van de toenmalige USSR en van staten uit het Europese Oostblok. China leverde ook wapens. Ook het Japanse Rode Leger, de IRA, CCCP, Bader Meinhoff groep, Rode Jeugd, Libië, Soedan en Noord-Jemen zorgden voor steun in de vorm van trainingsfaciliteiten of door ondersteunende terreur uit te oefenen.
  Toen Israël Libanon binnenviel in 1982 werd Fatah verspreid over meerdere landen in het Midden-Oosten met de hulp van de Verenigde Staten, sommige Europese overheden, Tunesië, Jemen, Algerije, Irak en anderen. In de periode 1982-1993 bevond het Fatah-leiderschap zich in Tunesië. Het was ook hier dat Arafat een aanval van Israëlische vliegtuigen overleefde. Zij bombardeerden zijn hoofdkwartier op het moment dat hij normaal aanwezig zou zijn. Arafat had echter zijn chauffeur een omweg laten volgen op weg naar zijn hoofdkwartier.

  Al-Aqsa Brigades
  Nadat Fatah in officieel het geweld tegen Israël had afgezworen werd in 2000 de Al-Aqsa opgericht. Het begin van de Tweede Intifada (2000-2005) kan hiermee gezien worden als ‘het oprichtingsfeest van de al-Aksa Brigades. Vanaf 2002 pleegden de Brigades aanslagen op Israëlische en burger- en militairedoelen. Van 2002 tot 2005 groeide de Brigades uit tot de meest gewelddadige PLO terreur groepering. De Brigades houden zich niet aan afspraken die tussen Israël en de PNA/PLO gemaakt worden. De Brigades heeft zijn basis in de PNA gebieden binnen Hagadah Hamaaravit (een groot deel leden van de Brigades in de Gazastrook werden tussen december 2008 en januari 2009 door Hamas vermoord).
  In november 2003 ontdekten journalisten van de BBC dat Fatah $ 50.000 per maand betaald aan de Al-Aqsa Brigade. Deze ontdekking, gecombineerd met documenten gevonden door de IDF, hebben in elk geval in Israël tot de conclusie geleid dat de Al-Aqsa Brigade altijd direct gefinancierd is geweest door Yasser Arafat.
   Bron:
   - www.zionism-israel.com/blog/archives/00000621.html
   - http://info.jpost.com/2000/Supplements/Haatzmaut/interview1.html
   - www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/124672
   - http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/3243071.stm

  Reacties

  Niels op 10-11-2011 18:33

  Land werd afgestaan maar vrede bleef uit, slechts drie maanden zwegen de PLO wapens. Maar daarna begon de nachtmerry voor de bewoners met name Ashkelon, Yad Mordeha, Or HaNer, Sderot, Kfar Aza, Alumim, Magen Ein HaBsor en Kerem Shalom opnieuw. Na de gewelddadige overname van Hamas, op Fatah, verhevigde de aanvallen op, bij voorkeur op doelen waar geen legerposten zijn dus: burgerdoelen in Israël. Sinds 1 januari 2006 zijn meer dan 9.843 projectielen (Kassam-, antitank-, Grad-raketten en mortiergranaten) op Israël afgevuurd. Sinds het ingaan van het bestand, op 18 januari 2009, werden 2.909 projectielen op Israël afgevuurd.
  Het is aan het Israëlische veiligheidssysteem te danken dat er geen honderden doden zijn gevallen in Israël.

  In 2006 bereikten 593 projectielen Joodse burger doelen in Israël.
  In 2007 bereikten 2.774 projectielen Joodse burger doelen in Israël.
  In 2008 bereikten 3.168 projectielen Joodse burgerdoelen in Israël.
  In 2009 bereikten 1.121 projectielen Joodse burgerdoelen in Israël.
  In 2010 bereikten 556 projectielen Joodse burger doelen in Israël.

  Ook in 2011 zullen de kinderen in Israël geen rust kennen.

   

  2011

   

  • Zaterdag 1 januari
   3 Kassamraketten en 5 Mortiergranaten

    

  • Zondag 2 januari
   2 Kassamraketten

    

  • Maandag 3 januari
   1 Kassamraket

    

  • Dinsdag 4 januari
   2 Katusha raketten

    

  • Woensdag 5 januari
   1 Mortiergranaat en 6 Kassamraketten

    

  • Donderdag 6 januari
   2 Mortiergranaten

    

  • Vrijdag 7 januari
   1 Kassamraket

    

  • Zaterdag 8 januari
   2 Kassamraketten en 5 Mortiergranaten

    

  • Zondag 9 januari
   3 Kassamraketten

    

  • Maandag 10 januari
   4 Kassamraketten

    

  • Dinsdag 11 januari
   3 Kassamraketten

    

  • Zaterdag 15 januari
   2 Kassamraketten

    

  • Zondag 16 januari
   3 Mortiergranaten

    

  • Maandag 17 januari
   1 Kassamraket en 2 Mortiergranaten

    

  • Dinsdag 18 januari
   1 Kassamraket en 5 Mortiergranaten

    

  • Woensdag 19 januari
   5 Kassamraketten, 2 Mortiergranaten & 4 Gradraketten

    

  • Donderdag 20 januari
   3 Kassamraketten en 4 Mortiergranaten

    

  • Vrijdag 21 januari
   4 Kassamraketten, 2 Mortiergranaten en 2 Gradraketten

    

  • Zondag 23 januari
   5 Kassamraketten en 3 Mortiergranaten

    

  • Maandag 24 januari
   7 Kassamraketten en 2 Gradraketten

    

  • Dinsdag 25 januari
   2 Kassamraketten en 3 Katusha raketten

    

  • Woensdag 26 januari
   1 Kassamraket en 2 Gradraketten

    

  • Donderdag 27 januari
   1 Mortiergranaat

    

  • Vrijdag 28 januari
   2 Kassamraketten en 2 Katusha raketten

    

  • Zaterdag 29 januari
   3 Kassamraket en 1 Gradraket

    

  • Zondag 30 januari
   2 Mortiergranaten en 3 Gradraketten

    

  • Maandag 31 januari
   4 Kassamraketten en 2 Gradraketten

    

  • Dinsdag 1 februari
   2 Kassamraketten

    

  • Woensdag 2 februari
   5 Kassamraketten en 3 Mortiergranaten

    

  • Donderdag 3 februari
   2 Kassamraketten

    

  • Vrijdag 4 februari
   5 Kassamraketten en 2 Mortiergranaten

    

  • Zondag 6 februari
   5 Kassamraketten en 2 Mortiergranaten

    

  • Dinsdag 8 februari
   4 Kassamraketten en 3 Mortiergranaten

    

  • Woensdag 9 februari
   4 Kassamraketten en 3 Mortiergranaten

    

  • Donderdag 10 februari
   3 Mortiergranaten en 2 Gradraketten

    

  • Vrijdag 11 februari
   2 Kassamraketten

    

  • Zaterdag 12 februari
   1 Kassamraket

    

  • Zondag 13 februari
   7 Kassamraketten en 3 Gradraketten

    

  • Maandag 14 februari
   1 Kassamraket

    

  • Zaterdag 19 februari
   1 Kassamraket

    

  • Dinsdag 22 februari
   1 Mortiergranaat

    

  • Woensdag 23 februari
   5 Mortiergranaten, 2 Gradraketten en 5 Katusha raketten

    

  • Donderdag 24 februari
   5 Kassamraketten

    

  • Vrijdag 25 februari
   3 Kassamraketten en 2 Katusha raketten

    

  • Zaterdag 26 februari
   4 Kassamraketten

    

  • Zondag 27 februari
   5 Kassamraketten en 2 Gradraketten

    

  • Maandag 28 februari
   3 Kassamraketten

    

  • Dinsdag 29 februari
   4 Kassamraketten en 7 Gradraketten

    

  • Dinsdag 1 maart
   8 Kassamraketten

    

  • Woensdag 2 maart
   3 Mortiergranaten

    

  • Donderdag 3 maart
   1 Kassamraket

    

  • Vrijdag 4 maart
   4 Kassamraketen

    

  • Zaterdag 5 maart
   2 Kassamraketten

    

  • Zondag 6 maart
   3 Kassamraketten

    

  • Maandag 7 maart
   2 Kassamraketten en 5 Gradraketten

    

  • Dinsdag 8 maart
   5 Kassamraketten

    

  • Woensdag 9 maart
   3 Gradraketten en 4 Katusha raketten

    

  • Donderdag 10 maart
   5 Kassamraketten

    

  • Vrijdag 11 maart
   11 Kassamraketten

    

  • Zaterdag 12 maart
   4 Kassamraketten en 2 Gradraketten

    

  • Zondag 13 maart
   3 Kassamraketten

    

  • Maandag 14 maart
   6 Kassamraketten

    

  • Dinsdag 15 maart
   2 Kassamraketten

    

  • Woensdag 16 maart
   5 Gradraketten en 6 Katusha raketten

    

  • Donderdag 17 maart
   1 Kassamraket

    

  • Vrijdag 18 februari
   6 Kassamraketten

    

  • Zaterdag 19 maart
   50 Mortiergranaten

    

  • Zondag 20 maart
   7 Kassamraketten

    

  • Maandag 21 maart
   4 Kassamraketten en 5 Mortiergranaten

    

  • Dinsdag 22 maart
   4 Kassamraketten en 16 Mortiergranaten

    

  • Woensdag 23 maart
   1 Kassamraket, 57 Mortiergranaten en 2 Gradraketten

    

  • Donderdag 24 maart
   11 Kassamraketten en 2 Mortiergranaten

    

  • Zaterdag 26 maart
   3 Kassamraketten

    

  • Zondag 27 maart
   2 Kassamraketten

    

  • Dinsdag 29 maart
   2 Kassamraketten

    

  • Woensdag 30 maart
   5 Kassamraketten en 8 Mortiergranaten

    

  • Donderdag 31 maart
   7 Kassamraketten en 7 Katusha raketten

    

  • Vrijdag 1 april
   1 Kassamraket

    

  • Zaterdag 2 april
   3 Kassamraketten en 5 Gradraketten

    

  • Zondag 3 april
   4 Kassamraketten, 3 Mortiergranaten en 7 Katusha raketten

    

  • Maandag 4 april
   9 Kassamraketten

    

  • Dinsdag 5 april
   4 Mortiergranaten

    

  • Woensdag 6 april
   3 Gradraketten

    

  • Donderdag 7 april
   4 Kassamraketten, 3 Mortiergranaten en 1 Antitankgranaat (welke op een schoolbus werd afgevuurd)

    

  • Vrijdag 8 april
   9 Kassamraketten en 11 Mortiergranaten

    

  • Zaterdag 9 april
   56 Kassamraketten, 8 Gradraketten en 25 Mortiergranaten

    

  • Zondag 10 april
   10 Kassamraketten, 7 Mortiergranaten, 1 Gradraket en 5 Antitankgranaten

    

  • Vrijdag 15 april
   2 Gradraketten

    

  • Maandag 18 april
   1 Kassamraket

    

  • Dinsdag 19 april
   9 Kassamraketten en 3 Mortiergranaten

    

  • Woensdag 20 april
   5 Kassamraketten, 2 Gradraketten en 1 Katusha raket

    

  • Donderdag 21 april
   7 Kassamraketten en 4 Gradraketten

    

  • Vrijdag 22 april
   1 Kassamraketten

    

  • Zaterdag 23 april
   6 Kassamraketten

    

  • Zondag 24 april
   4 Kassamraketten

    

  • Maandag 25 april
   2 Gradraketten en 3 Katusha raketten

    

  • Dinsdag 26 april
   7 Kassamraketten

    

  • Woensdag 27 april
   2 Kassamraketten

    

  • Dondedag 28 april
   5 Katusha raketten

    

  • Vrijdag 26 mei
   1 Mortiergranaat

    

  • Woensdag 1 juni
   2 Kassamraketten

    

  • Donderdag 17 juni
   1 Kassamraket en 1 Mortiergranaat

    

  • Zaterdag 2 juli
   2 Kassamraketten

    

  • Zondag 3 juli
   1 Kassamraket

    

  • Maandag 4 juli
   4 Kassamraketten

    

  • Dindag 5 juli
   1 Kassamraket

    

  • Zaterdag 9 juli
   3 Gradraketten

    

  • Dinsdag 12 juli
   2 Gradraketten en 1 Mortiergranaat

    

  • Woensdag 13 juli
   1 Kassamraket, 4 Gradraketten en 1 Mortiergranaat

    

  • Donderdag 14 juni
   6 Kassamraketten

    

  • Vrijdag 15 juli
   5 Kassamraketten en 3 Gradraketten

    

  • Zaterdag 16 juli
   2 Kassamraketten

    

  • Zondag 17 juli
   3 Kassamraketten

    

  • Dinsdag 19 juli
   5 Kassamraketten

    

  • Donderdag 28 juli
   1 Kassamraket

    

  • Maandag 1 augustus
   1 Kassamraket

    

  • Woensdag 3 augustus
   2 Gradraketten

    

  • Donderdag 4 augustus
   1 Gradraket

    

  • Maandag 15 augustus
   5 Gradraketten (waarvan 4 onderschept met Iron Dome)

    

  • Donderdag 18 augustus
   6 Mortiergranaten (vuurde Hamas af vanuit Egypte)

    

  • Vrijdag 19 augustus
   1 Kassamraket, 6 Mortiergranaten en 5 Gradraketten

    

  • Zaterdag 20 augustus
   60 Raketten

    

  • Zondag 21 augustus
   52 Gradraketen en 15 Mortiergranaten

    

  • Maandag 22 augustus (nieuw staakt-het-vuren)
   7 Kassamraketten, 17 Gradraket en 2 Mortierganaten

    

  • Woensdag 24 augustus
   10 Kassamraketten, 6 Gradraketten en 4 Mortiergranaten

    

  • Donderdag 25 augustus
   5 Kassamraketten, 1 Mortiergranaat en 2 Gradraketten

    

  • Vrijdag 26 augustus (nieuw staakt-het-vuren)
   10 Kassamraketten en 5 Gradraketten

    

  • Zaterdag 27 augustus
   1 Kassamraket

    

  • Zondag 28 augustus
   2 Kassamraketten en 1 Gradraketten

    

  • Maandag 29 augustus
   1 Gradraket

    

  • Woensdag 31 augustus
   1 Kassamraket

    

  • Dinsdag 6 september
   5 Mortiergranaten

    

  • Woensdag 7 september
   2 Kassamraketten

    

  • Zaterdag 10 september
   1 Kassamraket

    

  • Maandag 12 september
   3 Mortiergranaten

    

  • Maandag 19 sept
  Niels op 14-11-2011 17:47

  Raketten vanuit de Gazastrook op Israël over geheel 2011

   


  Op 7 april 2011 werd vanuit de Gazastrook een
  schoolbus met antitankgranaat beschoten

   

  Israël heeft zowat dagelijks te maken met raketaanslagen die door de islamitische terreurbeweging in de Gazastrook warden afgeschoten op burgerdoelen in Israël. De momenten van staakt-het-vuren worden voornamelijk gebruikt om via de smokkeltunnels tussen Egypte en de Gazastrook, Iraanse raketten en onderdelen binnen te halen om de strijd daarna opnieuw op te voeren.
  In het kader 'land voor vrede' werden augustus 2005 de laatse Joden uit hun huizen in de Gazastrook gehaald door het IDF, mensen die de Joden eigenlijk horen te beschermen. Nadat alle Joden uit dit gebied
   gedeporteerd waren en de kuststrook volledig 'Judenrein' was werd de Gazastrook over gedragen aan de PNA/PLO.
  Land werd afgestaan maar vrede bleef uit, slechts drie maanden zwegen de PLO wapens. Maar daarna begon de nachtmerry voor de bewoners met name Ashkelon, Yad Mordeha, Or HaNer, Sderot, Kfar Aza, Alumim, Magen Ein HaBsor en Kerem Shalom opnieuw. Na de gewelddadige overname van Hamas, op Fatah, verhevigde de aanvallen op, bij voorkeur op doelen waar geen legerposten zijn dus: burgerdoelen in Israël. Sinds 1 januari 2006 zijn meer dan
  9.844 projectielen (Kassam-, antitank-, Grad-raketten en mortiergranaten) op Israël afgevuurd. Sinds het ingaan van het bestand, op 18 januari 2009, werden 2.910 projectielen op Israël afgevuurd.
  Het is aan het Israëlische veiligheidssysteem te danken dat er geen honderden doden zijn gevallen in Israël.

  In 2006 bereikten 593 projectielen Joodse burger doelen in Israël.
  In 2007 bereikten 2.774 projectielen Joodse burger doelen in Israël.
  In 2008 bereikten 3.168 projectielen Joodse burgerdoelen in Israël.
  In 2009 bereikten 1.121 projectielen Joodse burgerdoelen in Israël.
  In 2010 bereikten 556 projectielen Joodse burger doelen in Israël.

  Ook in 2011 zullen de kinderen in Israël geen rust kennen.

   

  2011

  • Zaterdag 1 januari
   3 Kassamraketten en 5 Mortiergranaten
  • Zondag 2 januari
   2 Kassamraketten
  • Maandag 3 januari
   1 Kassamraket
  • Dinsdag 4 januari
   2 Katusha raketten
  • Woensdag 5 januari
   1 Mortiergranaat en 6 Kassamraketten
  • Donderdag 6 januari
   2 Mortiergranaten
  • Vrijdag 7 januari
   1 Kassamraket
  • Zaterdag 8 januari
   2 Kassamraketten en 5 Mortiergranaten
  • Zondag 9 januari
   3 Kassamraketten
  • Maandag 10 januari
   4 Kassamraketten
  • Dinsdag 11 januari
   3 Kassamraketten
  • Zaterdag 15 januari
   2 Kassamraketten
  • Zondag 16 januari
   3 Mortiergranaten
  • Maandag 17 januari
   1 Kassamraket en 2 Mortiergranaten
  • Dinsdag 18 januari
   1 Kassamraket en 5 Mortiergranaten
  • Woensdag 19 januari
   5 Kassamraketten, 2 Mortiergranaten & 4 Gradraketten
  • Donderdag 20 januari
   3 Kassamraketten en 4 Mortiergranaten
  • Vrijdag 21 januari
   4 Kassamraketten, 2 Mortiergranaten en 2 Gradraketten
  • Zondag 23 januari
   5 Kassamraketten en 3 Mortiergranaten
  • Maandag 24 januari
   7 Kassamraketten en 2 Gradraketten
  • Dinsdag 25 januari
   2 Kassamraketten en 3 Katusha raketten
  • Woensdag 26 januari
   1 Kassamraket en 2 Gradraketten
  • Donderdag 27 januari
   1 Mortiergranaat
  • Vrijdag 28 januari
   2 Kassamraketten en 2 Katusha raketten
  • Zaterdag 29 januari
   3 Kassamraket en 1 Gradraket
  • Zondag 30 januari
   2 Mortiergranaten en 3 Gradraketten
  • Maandag 31 januari
   4 Kassamraketten en 2 Gradraketten
  • Dinsdag 1 februari
   2 Kassamraketten
  • Woensdag 2 februari
   5 Kassamraketten en 3 Mortiergranaten
  • Donderdag 3 februari
   2 Kassamraketten
  • Vrijdag 4 februari
   5 Kassamraketten en 2 Mortiergranaten
  • Zondag 6 februari
   5 Kassamraketten en 2 Mortiergranaten
  • Dinsdag 8 februari
   4 Kassamraketten en 3 Mortiergranaten
  • Woensdag 9 februari
   4 Kassamraketten en 3 Mortiergranaten
  • Donderdag 10 februari
   3 Mortiergranaten en 2 Gradraketten
  • Vrijdag 11 februari
   2 Kassamraketten
  • Zaterdag 12 februari
   1 Kassamraket
  • Zondag 13 februari
   7 Kassamraketten en 3 Gradraketten
  • Maandag 14 februari
   1 Kassamraket
  • Zaterdag 19 februari
   1 Kassamraket
  • Dinsdag 22 februari
   1 Mortiergranaat
  • Woensdag 23 februari
   5 Mortiergranaten, 2 Gradraketten en 5 Katusha raketten
  • Donderdag 24 februari
   5 Kassamraketten
  • Vrijdag 25 februari
   3 Kassamraketten en 2 Katusha raketten
  • Zaterdag 26 februari
   4 Kassamraketten
  • Zondag 27 februari
   5 Kassamraketten en 2 Gradraketten
  • Maandag 28 februari
   3 Kassamraketten
  • Dinsdag 29 februari
   4 Kassamraketten en 7 Gradraketten
  • Dinsdag 1 maart
   8 Kassamraketten
  • Woensdag 2 maart
   3 Mortiergranaten
  • Donderdag 3 maart
   1 Kassamraket
  • Vrijdag 4 maart
   4 Kassamraketen
  • Zaterdag 5 maart
   2 Kassamraketten
  • Zondag 6 maart
   3 Kassamraketten
  • Maandag 7 maart
   2 Kassamraketten en 5 Gradraketten
  • Dinsdag 8 maart
   5 Kassamraketten
  • Woensdag 9 maart
   3 Gradraketten en 4 Katusha raketten
  • Donderdag 10 maart
   5 Kassamraketten
  • Vrijdag 11 maart
   11 Kassamraketten
  • Zaterdag 12 maart
   4 Kassamraketten en 2 Gradraketten
  • Zondag 13 maart
   3 Kassamraketten
  • Maandag 14 maart
   6 Kassamraketten
  • Dinsdag 15 maart
   2 Kassamraketten
  • Woensdag 16 maart
   5 Gradraketten en 6 Katusha raketten
  • Donderdag 17 maart
   1 Kassamraket
  • Vrijdag 18 februari
   6 Kassamraketten
  • Zaterdag 19 maart
   50 Mortiergranaten
  • Zondag 20 maart
   7 Kassamraketten
  • Maandag 21 maart
   4 Kassamraketten en 5 Mortiergranaten
  • Dinsdag 22 maart
   4 Kassamraketten en 16 Mortiergranaten
  • Woensdag 23 maart
   1 Kassamraket, 57 Mortiergranaten en 2 Gradraketten
  • Donderdag 24 maart
   11 Kassamraketten en 2 Mortiergranaten
  • Zaterdag 26 maart
   3 Kassamraketten
  • Zondag 27 maart
   2 Kassamraketten
  • Dinsdag 29 maart
   2 Kassamraketten
  • Woensdag 30 maart
   5 Kassamraketten en 8 Mortiergranaten
  • Donderdag 31 maart
   7 Kassamraketten en 7 Katusha raketten
  • Vrijdag 1 april
   1 Kassamraket
  • Zaterdag 2 april
   3 Kassamraketten en 5 Gradraketten
  • Zondag 3 april
   4 Kassamraketten, 3 Mortiergranaten en 7 Katusha raketten
  • Maandag 4 april
   9 Kassamraketten
  • Dinsdag 5 april
   4 Mortiergranaten
  • Woensdag 6 april
   3 Gradraketten
  • Donderdag 7 april
   4 Kassamraketten, 3 Mortiergranaten en 1 Antitankgranaat (welke op een schoolbus werd afgevuurd)
  • Vrijdag 8 april
   9 Kassamraketten en 11 Mortiergranaten
  • Zaterdag 9 april
   56 Kassamraketten, 8 Gradraketten en 25 Mortiergranaten
  • Zondag 10 april
   10 Kassamraketten, 7 Mortiergranaten, 1 Gradraket en 5 Antitankgranaten
  • Vrijdag 15 april
   2 Gradraketten
  • Maandag 18 april
   1 Kassamraket
  • Dinsdag 19 april
   9 Kassamraketten en 3 Mortiergranaten
  • Woensdag 20 april
   5 Kassamraketten, 2 Gradraketten en 1 Katusha raket
  • Donderdag 21 april
   7 Kassamraketten en 4 Gradraketten
  • Vrijdag 22 april
   1 Kassamraketten
  • Zaterdag 23 april
   6 Kassamraketten
  • Zondag 24 april
   4 Kassamraketten
  • Maandag 25 april
   2 Gradraketten en 3 Katusha raketten
  • Dinsdag 26 april
   7 Kassamraketten
  • Woensdag 27 april
   2 Kassamraketten
  • Dondedag 28 april
   5 Katusha raketten
  • Vrijdag 26 mei
   1 Mortiergranaat
  • Woensdag 1 juni
   2 Kassamraketten
  • Donderdag 17 juni
   1 Kassamraket en 1 Mortiergranaat
  • Zaterdag 2 juli
   2 Kassamraketten
  • Zondag 3 juli
   1 Kassamraket
  • Maandag 4 juli
   4 Kassamraketten
  • Dindag 5 juli
   1 Kassamraket
  • Zaterdag 9 juli
   3 Gradraketten
  • Dinsdag 12 juli
   2 Gradraketten en 1 Mortiergranaat
  • Woensdag 13 juli
   1 Kassamraket, 4 Gradraketten en 1 Mortiergranaat
  • Donderdag 14 juni
   6 Kassamraketten
  • Vrijdag 15 juli
   5 Kassamraketten en 3 Gradraketten
  • Zaterdag 16 juli
   2 Kassamraketten
  • Zondag 17 juli
   3 Kassamraketten
  • Dinsdag 19 juli
   5 Kassamraketten
  • Donderdag 28 juli
   1 Kassamraket
  • Maandag 1 augustus
   1 Kassamraket
  • Woensdag 3 augustus
   2 Gradraketten
  • Donderdag 4 augustus
   1 Gradraket
  • Maandag 15 augustus
   5 Gradraketten (waarvan 4 onderschept met Iron Dome)
  • Donderdag 18 augustus
   6 Mortiergranaten (vuurde Hamas af vanuit Egypte)
  • Vrijdag 19 augustus
   1 Kassamraket, 6 Mortiergranaten en 5 Gradraketten
  • Zaterdag 20 augustus
   60 Raketten
  • Zondag 21 augustus
   52 Gradraketen en 15 Mortiergranaten
  • Maandag 22 augustus(nieuw staakt-het-vuren)
   7 Kassamraketten, 17 Gradraket en 2 Mortierganaten
  • Woensdag 24 augustus
   10 Kassamraketten, 6 Gradraketten en 4 Mortiergranaten
  • Donderdag 25 augustus
   5 Kassamraketten, 1 Mortiergranaat en 2 Gradraketten
  • Vervolg hieronder:
  Niels op 14-11-2011 17:54
  • Maandag 26 augustus
   8 Kassamraketten

    

  • Dinsdag 27 augustus
   4 Kassamraketten

    

  • Woensdag 28 augustus
   1 Kassamraket en 1 Gradraket

    

  • Donderdag 29 augustus
   6 Kassamraketten, 3 Mortiergranaten en 2 Gradraketten

    

  • Vrijdag 30 augustus
   7 Kassamraketten en 5 Gradraketten

    

  • Zondag 2 september
   7 Kassamraketten

    

  • Vrijdag 9 september
   4 Kassamraketten en 2 Gradraketten

    

  • Maandag 12 september
   3 Kassamraketten

    

  • Vrijdag 16 september
   2 Kassamraketten

    

  • Zondag 18 september
   2 Gradraketten

    

  • Woensdag 21 september
   4 Kassamraketten en 1 Mortiergranaat

    

  • Zaterdag 24 september
   6 Kassamraketten

    

  • Woensdag 28 september
   1 Kassamraket

    

  • Vrijdag 1 oktober
   1 Gradraketten

    

  • Vrijdag 7 oktober
   4 Kassamraketten

    

  • Woensdag 12 oktober
   2 Kassamraketten

    

  • Zaterdag 16 oktober
   6 Kassamraketten

    

  • Donderdag 27 oktober
   3 Kassamraketten

    

  • Vrijdag 28 oktober
   8 Kassamraketten

    

  • Zaterdag 29 oktober
   5 Kassamraketten

    

  • Zondag 30 oktober
   15 Kassamraketten, 4 Gradraketten en 6 Mortiergranaten

    

  • Maandag 31 oktober
   5 Kassamraketten

    

  • Dinsdag 1 november
   5 Kassamraketten

    

  • Woensdag 2 november
   2 Kassamraketten

    

  • Donderdag 3 november
   5 Mortiergranaten

    

  • Vrijdag 4 november
   3 Kassamraketten en 2 Gradraketten

    

  • Zaterdag 5 november
   5 Mortiergranaten

    

  • Zondag 6 november
   2 Gradraketten

    

  • Dinsdag 8 november
   1 Kassamraket en 5 Gradraketten

    

  • Woensdag 9 november
   3 Kassamraketten

    

  • Zondag 13 november
   1 Kassamraket

    

  •  

  • Dit jaar werden volgens Hamas 1.243 projectielen (mortiergranaten, antitank-, Kassam- & Gradraketten) op Israël afgevuurd.

   

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl