bekijkhetmaar.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Het Arabische Bloedbad van Joden in Safed (1834)

  Het Arabische Bloedbad van Joden in Safed (1834)
  Een historische vraag van sommige moderne relevamce is hoe de Joodse en Arabische bevolking in het Britsmandaatgebied naast elkaar bestonden vóór de komst van de Europese zionisme en settlement in het beloofde land. Je hoort voortdurend dat vóór de verschijning van het zionisme in de late 19e eeuw dat de twee volkeren elkaar leefde. Voor de meeste van de moderne tijd tot het gebied met de meerderheid Arabische bevolking werd bestuurd door de Ottomaanse Turken. Volgens de Ottomaanse wet zouden Joden en andere minderheden in het Ottomaanse rijk onder algemeen bescherming moeten leven. Maar het na leven van deze wet liet te wensen over. Een Arabische opstand, geleid door de Egyptenaren kreeg controle van ‘Palestina’ en andere gebieden van de Levant (1830). Gedurende die periode voerden de lokale Arabieren een vreselijke slachting uit onder de Joden in Safed (1834). Opvallend is dat deze Arabische pogrom zich voor deden tijdens de periode onder de Ottomaanse heerschappij.
  Ver voordat Binjamin Se'ev Ben Jaakob Herzl, beter bekend als Theodor Herzl, zijn boek "Der Judenstaat’in 1896 publiceerde, dus ook voordat het georganiseerde zionisme op gang kwam hadden de Joden het zwaar te verduren onder hun islamitische buren.
  Wij worden overspoelt met informatie over van het zionisme in de late 19e eeuw en de gevolgen hiervan, maar de informatie over de voorgaande periode laat te wensen over.
  Voordat het zionisme op gang kwam woonden kleine Joodse gemeenschappen in Safed, Tiberias en Jeruzalem. Arabische bronnen beweren dat de islamitische meerderheid vreedzaam samenleefden met deze Joden. Joodse bronnen geven hierover echter een heel ander beeld, uit geschiedkundige documenten blijkt dat deze gemeenschappen werden onderworpen aan routinematige vooroordelen en vervolging. En deze vervolging werd periodiek doorspekt met antisemitische aanvallen die stegen tot het niveau van de pograms.

  Arabische Opstand 1831-1840
  In 1516 breidde de Ottomanen hun Levant en door Syrië binnen te vallen en gingen door tot in 1517 zelfs Egypte binnen de vazalstaat viel.
  Toen de Ottomaanse macht begon te dalen, begon Egypte in toenemende mate tegendruk uit te oefenen. Mehemet (ook wel geschreven als: Muhammad of Mohammed) Ali was officieel de Ottomaanse gouverneur van Egypte, maar in wezen was hij in 1830 een onafhankelijk heerser. In deze zelfde periode kostte het de Ottomanen erg veel moeite om de controle over Griekenland te behouden en hadden weinig oog voor het gebied tussen Syrië en Egypte.
  Ibrahim Pasha, de zoon van Mehemet Ali, trok in 1831 met zijn Egyptiche troepen Acre (hemelsbreed ongeveer 12km ten noorden van Haifa) binnen, de plaatselijke bevolking kwamen in 1834 onder zijn gezag.
  Mehemet Ali probeerde de islamitische bevolking in zijn legers in te lijven, maar deze verzette zich tegen dit plan.
  Officieel zouden de minderheidsgroepen in het gehele Ottomaanse rijk onder algemene bescherming leven. Toen de islamitische bevolking hun woede echter tegen de Joodse minderheden richtte, ondernam de Ottomaanse bezettingsmacht niets om de Joden te beschermen.
  In Sjechem (Nablus) riep Kassam Lakhama, toenmalig burgemeester van die stad, op tot een opstand. Boeren en bewoners uit omliggende dorpen sloten zich bij Lakhama aan. Op 31 mei 1834 marcheerden de meute in de richting van Jeruzalem, onderweg vielen de bloeddorstigge de Joden en christenen aan.
  Inmiddels had Ibrahim Pasha, op 3 juni 1834, Jeruzalem bereikt waarop de relschoppers op de vlucht sloegen. Om de nederlaag te verwerken werden tijdens het terugtrekken de Joden in Safed aangevallen.
  Na de aanzienlijke onlusten herwonnen de Ottomanen de controle over Palestina en Egyptenaren in 1840.

  Bloedbad van Safed 1834
  Toen nog nooit van het zogenaamde zionisme hadden gehoord bevond zich in Oost-Galilea een Joodse stad genaamd Safed (Tzfat), de Joodse gemeenschap van deze stad werd geschat op zo’n 3.000 mensen.
  De islamitische bevolking in het gebied lijken gebruik te hebben gemaakt van de verwarring onder de Ottomanse Autoriteit, die tijdens de gevechten tussen de Ottomanen en Egyptische troepen.
  De onlusten bood de locale moslims de mogelijkheid om de aanval op de plaatselijke Joden uit te voeren en hun eigendommen te stelen.
  De drijvende kracht achter deze aanvallen was de zelfbenoemde "profeet Muhammed Damoor”.
  Tijdens deze roof en plunder tochten werden vele Joden vermoord. Synagogen werden aangevallen waarbij het interieur en de heilige boeken verbrand werden.
  De hele Joodse gemeenschap werd gedwongen te vluchten. Een enkeling kon het vage lijf redden door zich in de bergen, grotten en ruïnes te verbergen. Een enkele christelijke Arabier uit nabijgelegen dorpen, met name in Ein Zeitim, durfde de Joden in hun huizen te verstoppen.
  In Safed boden enkele christenen en moslims tegen betaling aan Joden te verstoppen, om hen daarna aan de bloedhonden (de aanhang van Damoor) uit te leveren.
  Sommige Joden werden zelfs aangevallen door hun buren waar ze voorheen altijd goed contact mee hadden of door hun zakenpartners.
  Het bloedbad van Safed wordt soms uitgelegd als het werk van de "bandieten", maar er lijkt geen echte basis voor deze beoordeling. De islamitische aanvallen op Joden duurden 33 dagen (van 15 juni tot 17 juli 1834). Het lijkt er niet één met een politieke agenda geweest te zijn, de Joodse gemeenschap had namelijk geen politieke macht en was ongewapend. Het doel lijkt vooral gericht te zijn om de bezittingen van de Joden te plunderen.
  Een van de weinige beschikbare hedendaagse optekeningen van het bloedbad van Safed is afkomstig zijn van een reiziger. Hij schrijft:

   

  "... de Joden van de plaats, die buitengewoon rijk, leefden in vrede in hun woonplaats. Hier kwam abrupt een einde aan toen er een opstand, die plaatsvond in 1834, kwam.
  Een zeer religieuze Muzelman, genaamd Mohammed Damoor, ging uit naar de markt-plaats, en riep met een luide stem dat de profeteren hem hadden gezegd dat op de vijftiende van de volgende maand [juni] de ware gelovigen op moesten staan. Hij riep een toorn af over de Joden. De ware gelovigen moesten de Joden beroven van al hun goud, hun zilver en hun sieraden.
  (...)
  Toen de dag was genaderd verzamelden zich de hele Muzelman bevolking zich in de straten in afwachting van de profetie.
  Plotseling zweepte Mohammed Damoor de menigte op tot een woedende menigte, hij uitte felle kreet en riep dat de profeet zei dat de Muzelmannen zijn profetie moesten in vervulling moesten laten gaan. Sommige van de Joden vluchtten en sommige bleven, maar zij die vluchtten en zij die bleven, over kwam het zelfde, zij raakten al hun bezittingen kwijt.
  Het meest verfoeilijke van alle aanslagen was de manier waarop de Joodse vrouwen werden gegrepen en uit werden gekleed, zonder schaamte werden alle lichaamsdelen van de vrouwen onderzocht om te onderzoeken of er geen spullen als goud en zilver verborgen was op of in deze personen.
  De arme Joden waren zo getroffen door terreur, dat ze zich op geen enkele manier hebben kunnen verzette.
  (...)
  Toen de opstand werd neergeslagen werden enkele van de Muzelmannen (waarschijnlijk diegenen die geen buit hadden, waarmee zij immuniteit konden kopen) werden gestraft, maar het grootste deel van hen ontsnapte. Geen enkele Joodse slachtoffer heeft zijn of haar bezittingen terug gekregen en nooit is iemand van hen schadeloos gesteld."

  Bron:
  -
  http://etext.library.adelaide.edu.au/k/kinglake/alexander_william/eothen/chapter26.html
  -
  http://my.telegraph.co.uk/actuality/tag/safed-pogrom/

   

  Reacties

  Niels op 04-07-2011 13:09

  De ‘hongerstaking’ van Hamas gevangenen
  JERUZALEM - Hamas gevangenen verwerpen in de Israëlische gevangenissen de verzorgde halal maaltijden. Dit dien zij als onderdeel van een protest tegen het wegvallen van privileges, zoals high speed internet verbinding en een uitgebreid programma voor het hoger onderwijs. Dit betekend echter niet dat zij daadwerkelijk in hongerstaking zijn, zij eten zoals gebruikelijk hun buiken rond in de gevangenissen. Zij eten het voedsel dat ze gezamenlijk hebben gekocht met hun eigen geld.
  De gevangenen verklaarde van tevoren dat ze zondag drie gevangenis maaltijden af zouden wijzen, omdat zij ‘verstoten zijn van privileges’.
  Het intrekken van de verwennerijen voor de Hamas leden komt nadat opnieuw een poging van Benjamin Netanyahu, de premier van Israël, in de zaak Gilad Schalid op verzet stuitte. Vorige week weigerde Hamas opnieuw het Rode Kruis de toegang tot Gilad, die inmiddels meer dan vijf jaar zonder contact met de buitenwereld in de Gazastrook gevangen wordt gehouden.
  "Dit is geen hongerstaking,” verteld de catering vanuit de gevangenis. “Regelmatig bundelen de gevangenen hun geld om eten van buiten de gevangenis te bestellen. Dat wordt dan in de kantine bezorgd en de gevangenen komen het hier dan op eten. Ook vandaag werden de maaltijden keurig voor deze groep Hamas leden bezorgd en door hen opgegeten.”

   

  Bron:
  - www.jpost.com/DiplomacyAndPolitics/Article.aspx?id=227655

   

  Griekenland wil hulpgoederen via reguliere kanalen naar Gazastrook brengen
  JERUZALEM – De anti-Israël activisten hebben furieus gereageerd op het Griekse voorstel om ‘alle hulpgoederen’ met eigen schepen via het reguliere kanaal naar de Gazastrook te vervoeren.
  ”Zondag heeft de Griekse regering gezegd dat ze met een veerboot de lading naar de strook wil brengen. Het transport zou via Ashdod [Israël] of El Arish [Egypte] verlopen,” aldus een pro-PLO activist. Volgens hem heeft de regering dit “verzonnen omdat het onder één hoedje speelt met Israël”.
  De Griekse regering verbood vrijdag de activisten uit te varen naar de Gazastrook, het voegde er direct aan toe te zoeken naar een oplossing om de hulpgoederen wel naar de Gazastrook door te sturen.
  De 'Stefano Chiarini', de Nederlands-Italiaanse boot, had bij de Griekse havenautoriteiten alle formaliteiten geregeld voor vertrek. Maar op het laatste moment stelden de Autoriteiten vragen aan Togo. De 'Stefano Chiarini' zou in eerste instantie varen onder de vlag van de Comoren, toen bleek dat dit onrechtmatig was besloten ze onder de vlag van het West-Afrikaanse land Togo mee te varen. Door onder de vlag van Togo te varen behoort het schip tot het rechtsgebied van dat land en gelden zijn wetten aan boord.
  ''Als voor ons een negatief antwoord volgt of op dinsdag nog geen duidelijkheid is, dan blazen we de boel af,” aldus Nourdin el Ouali, raadslid gemeente Rotterdam (GroenLinks) en één coördinatoren van de vloot. ''We proberen het dan later weer, maar dat zal weken duren.” Op het Nederlands-Italiaanse boot kunnen circa 52 activisten uit verschillende landen mee. Er zou volgens el Ouali nagedacht “nagedacht worden over alternatieve acties om duidelijk te maken dat de Palestijnen hulp nodig hebben”.
  Toch uitvaren heeft geen zin. Vorige week werd de 60-jarige Amerikaanse kapitein gearresteerd die tegen het Griekse beluit in toch uit voer. Hij is gearresteerd en blijft tot zeker dinsdag vastzitten.

  Combat training
  Begin vorige week was Amin Abou Rashed, een Hamaskopstuk, in Corfu om daar een zogeheten ‘tweedaagse veiligheidstraining’ te geven van de flottielje-activisten.
  Amin Abou Rashed (1967) noemt zichzelf een ‘Palestijn met de Nederlandse nationaliteit’. Hij raakte een arm kwijt tijdens een actie tegen de inwoners van de Joodse staat en wordt door de Mossad, de Israëlische geheime dienst, beschouwd als 'chief Hamas fundraiser' in West-Europa. Rashed heeft zich via diverse stichtingen en actiegroepen ingezet voor de ‘Palestijnse zaak’. In het verleden werkte hij onder de naam Amin Abou Ibrahim voor de Nederlandse Al-Aqsa Stichting. Deze stichting was gelieerd aan Hamas en staat sinds 2003 op de lijst van verboden terroristische organisaties.
  De handtekening van de eenarmige terrorist, ook bekend als Amin Abou Ibrahim, komt voor op documenten van de Holy Land Foundation, een Amerikaanse stichting die in 2008 in de Verenigde Staten werd vervolgd vanwege het financieren van Hamas.
  Rashed is ook actief in de Stichting Palestijns Platform voor Mensenrechten en Solidariteit (PPMS).
  In 2010 kwam hij in het nieuws als opvarende van het scheepskonvooi voor Gaza dat door de Israëlische marine werd opgebracht. Hij was één van de twee opvarenden met de Nederlandse nationaliteit, naast de antropologe Anne de Jong. Rashed is blijkens een publicatie op de website van de moslimbroederschap een van de initiatiefnemers van de Europese actie om de blokkade van Gaza te breken.
  Rashed is ‘relief and humanitarian affairs coordinator’ van de European Campaign to End the Siege of Gaza. Hij werd vorig jaar gearresteerd door de Israëlische Autoriteiten toen hij probeerde met de eerste Gazavloot in de Gazastrook te komen, na zijn vrijlating werd hij op Schiphol verwelkomd door de salafistische imam Fawaz Jneid en Mohammed Cheppih, de oprichter van de inmiddels failliete Poldermoskee die zelf ook betrokken was bij Rasheds PPMS.
  De eerder genoemde Nederlandse Al-Aqsa Stichting die werd gerund door Maria van Domburg (de schoonmoeder van de Nederlandse terrorist Samir Azzouz) maar nadat de tegoeden werden bevroren, omdat deze stichting door de AIVD werd gekenmerkt als terroristische instelling, maakte het een doorstart onder de naam Irsaa (deze afkorting staat voor Internationale Steun Rechtstreeks Aan Armen en is tevens een verwijzing naar de vermeende reis van Mohammed naar de verre moskee. De verre moskee zou, volgens de modernste uitleg, in die tijd op de Tempelberg gestaan hebben. Mohammed zou de reis gemaakt hebben toen er nog helemaal geen moskee in Jeruzalem stond, laat staan op de Tempelberg.
  In een reportage over fundamentalistische invloed bij megamoskeeën stelde de Telegraaf op 24 februari 2007, dat Ibrahim Akkari – die samen met Bouyafa de LIGN, een voorloper van de FION, oprichtte – belast was met de administratie van ISRAA. In hetzelfde artikel vertelde een woordvoerder van ISRAA, dat de stichting een poging deed om Al-Qaradawi naar Rotterdam te halen; een eerdere poging van Bouyafa in samenwerking met (toen nog) moskeewoordvoerder Ahmed Marcouch en Milli Görüs mislukte in Amsterdam.
  ISRAA was eind 2009 via bestuurslid Ikram Jaballah vertegenwoordigd in de Gaza Freedom March, volgens Trouw een ‘konvooi voor vergeten Palestijnen‘. Ook de “ik vind de benaming antisemiet haast een ere titel” Gretta Duisenberg maakte deel uit van de delegatie. Bestuurslid Jaballah van ISRAA is juridisch medewerkster van de gemeente Rotterdam, zo blijkt uit hetzelfde artikel.
  De laatste keer dat ISRAA in het nieuws kwam, was in een Telegraaf-artikel van 4 september 2010. Het ging over Al-Qaradawi’s Union of Good, die ’in een inlichtingenrapport van een westerse geheime dienst, enkele dagen geleden besproken onder Nederlandse deskundigen en in bezit van de Telegraaf’ zou zijn ontmaskerd als ’een samenwerkingsverband van ruim vijftig islamitische liefdadigheidsorganisaties’ en ’de financiële ruggengraat van terreurorganisatie Hamas’.
  Rashed wordt in het rapport meermalen genoemd als ‘prominente Hamasleider in Europa, voornamelijk als fondsenwerver binnen de Union of Good’. “Amin Abu Rashid is tevens hoofd en medeoprichter van ISRAA… Het inlichtingenrapport beschrijft deze Nederlandse club echter als een onderdeel van Hamas én de Union of Good. Volgens het rapport heeft ISRAA ‘sterke banden’ met belangrijke, bij naam genoemde Hamasactivisten.”
  Op 8 maart 2011 (dus wellicht ook nu nog) was Mohamed el Doori voorzitter van ISRAA. Hij was op dat moment ook penningmeester van de FION. De secretaris van stichting ISRAA was (tot voorjaar 2011) Mohamed Bouyafa, hij is de zoon van FION-voorzitter Yahia Bouyafa.
  De Nederlandse Moslimbroederschap is vertegenwoordigd via de Federatie Islamitische Organisaties Nederland (FION) en is aangesloten bij de FIOE, de Europese organisatie van de Moslimbroeders. De Moslimbroeders zijn nauw verweven met Hamas en Hezbollah, die beide uit zijn op de vernietiging van Israël.

  Ierse activisten
  De Ierse activisten beschuldigden Israël ervan hun boot gesaboteerd te hebben maar de Turkse Autoriteiten zeggen dat de boot al was nog vóór het in Turkije aanmeerde en dat sabotage dus onwaarschijnlijk was, dat is te lezen in de Turkse krant Hurryet.
  Even terug komend op het Griekse voorstel om de goederen met een eigen schip te vervoeren… Wellicht is er namelijk geen veerboot nodig om de goederen te vervoeren.
  De anti-Israëlische actievoerders op de Amerikaanse boot hadden eerder bekend gemaakt dat ze geen hulpgoederen aan boord hebben maar ‘activisten en steun betuigingen aan de bevolking in Gaza’.
  De 'Stefano Chiarini', die recent is afgeboekt van de bankrekening van de Associazione Benefica Di Solidarietà Con il Popolo Palestinese (ABSPP-ONLUS), neemt voor Nederland slechts nog geen 2,5 m2 aan hulpgoederen (waaronder 17 verhuisdozen met speelgoed) mee. ABSPP is onderdeel van de zogenoemde ’Union of Good’, een wereldomspannend web van islamitische ’liefdadigheidsinstellingen’, dat deels keurige goede doelen ondersteunt, maar ook fungeert als rookgordijn voor de financiering van terreurorganisaties, aldus rapporten van de inlichtingdiensten. ABSPP onderhoudt al jarenlang nauwe banden met de topleiders van de internationaal verboden terreurorganisatie Hamas.

   

  Bron:
  - www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4090605,00.html
  - www.rtvrijnmond.nl/Homepage/Nieuws?view=/News%2FDefault%2F2011%2Fjuli%2FHulpkonvooi%20nog%20niet%20in%20Gaza
  - http://nos.nl/artikel/253081-kapitein-schip-gazavloot-opgepakt.html
  - www.nu.nl/buitenland/2555467/vertrek-nederlands-deel-gazavloot-erg-onzeker.html
  - www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3903640,00.html
  - www1.nefafoundation.org/miscellaneous/nefambnetherlands1207.pdf
  - www.carelbrendel.nl/2010/11/27/moslimbroeders-en-trotskisten-bezig-met-tweede-gazavloot/

   

  Pro-PLO willen naar Israël
  JERUZALEM - Honderden zogenaamde vredesactivisten, die wel vrede voor de PLO wil maar niet voor Israël, zijn van plan vrijdag vanuit de gehele wereld Israël te bestormen. Het idee is voortgekomen uit de ‘bestorming’ tijdens de Nakba- en Naska dag.
  ”Wij zullen daar demonstreren tegen de zeeblokkade van de Gazastrook en het andere beleid,” aldus de moslim lobby zondag.
  De activisten willen het vliegverkeer verstoren door grote demonstraties op het vliegveld te organiseren aldus de International Solidarity Movement, dat vaker activisten naar de PNA gebieden en de Gazastrook stuurt.
  De al zeer strenge veiligheidsmaatregelen op de luchthavens zullen verder worden opgeschroefd. De Israëlische veiligheidsdiensten willen niet reageren op vragen over de getroffen voorbereidingen.

   

  Bron:
  - www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4090567,00.html

   

   

  Opnieuw explosie Egypte gasleiding
  CAÏRO - In de Sinaï-woestijn is maandagochtend een aanslag gepleegd op een aardgasleiding. Het is onduidelijk of het een leiding van Egypte naar Israël, Jordanië en Syrië is. De explosie deed zich voor ter hoogte van het stadje El-Arish, vijftig kilometer van de grens met Israël. Er werd geen melding van persoonlijke ongelukken gemaakt.
  Sinds het ingaan van de zogenaamde ‘Arabische Lente’, januari dit jaar, is het al drie keer dat er een aanslag op de pijpleiding gepleegd is. “Mannen met machinegeweren, die met een kleine vrachtwagen hier naar toe kwamen, dwongen de bewakers op het station om te vertrekken, daarna werden de explosieve ladingen bevestigd en de leiding opgeblazen,” aldus de Egyptische Autoriteiten.
  ”Het gaat in dit geval om een interne leiding en niet die naar Israël,” aldus een Israëlische ambtenaar. De aardgasleiding naar Israël is een naastgelegen pijp die niet getroffen werd, wel werd de gastoevoer stil gelegd om een tweede explosie te voorkomen. “De gasstroom wordt vandaag of morgen weer op gang gebracht,” ging de ambtenaar verder.
  ”Het geluid van de explosie dreunde over de woestijn, een angstaanjagend geluid voor de omwonenden,” aldus een getuige. “De vuurtongen waren tot ver boven het station te zien.”
  Dit jaar werden de leidingen al twee maal eerdere opgeblazen, 5 februari en 27 april, waarop de pijplijn voor weken afgesloten was. Het aardgas wordt in Israël voornamelijk gebruikt voor de productie van elektriciteit. Omdat Israël de hoofdleverancier van elektriciteit in de Gazastrook is, wordt de bevolking daar ook getroffen door de explosie.
  Tot dusverre zijn deze aanslagen niet opgeëist. "We hebben tot nu toe niet voldoende informatie over de daders, maar in principe de explosie gebeurde op de dezelfde manier als de voorgaande twee explosies gebeurd," aldus een bron aan Reuters. In het verleden hebben in de Sinaï wonende bedoeïenen de leiding aangevallen.

   

  Bron:
  - www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4090643,00.html

   

  Minister Tibi wil Nakba ontkenning strafbaar maken
  JERUZALEM - Ahmad Tibi, Arabisch-Israëlis politiek leider van Ta'al, wil dat die degenen die weigeren te rouwen om 'aan nationale tragedie die het Palestijnse, Arabische volk is aangedaan' strafbaar gesteld hebben. Hij deed zijn uitspraak in reactie op het wetsvoorstel om geen staatsfondsen meer te besteden aan de ‘Nakbah dag’. Ieder jaar word deze dag aangegrepen tot anti-Israëlische rellen.
  De Arabieren beschouwen het uitroepen van de Joodse staat als ramp (Nakbah) en hebben deze dag als ‘dag van rouw uitgeroepen. Dit jaar werden de grenzen rondom Israël bestormd tijdens de Nakbah dag, het was de bedoeling om deze dag aan te grijpen om een nieuwe intifada te beginnen. De onlusten in de andere Arabische landen hebben er voor gezorgd dat er onvoldoende aandacht is voor deze intifada en daardoor is het nog niet echt van de grond gekomen.
  De Knessed, Israëlische kabinet, heeft er in toegestemd dat vandaag het wetsvoorstel van Tibi behandeld zal worden. “Het wetsvoorstel zorgt ervoor dat iedereen de nationale tragedie, die de kinderen van Palestina en inwoners van het land is overkomen, erkend,” aldus Tibi.
  Knesset Danny Danon (Liku) en Alex Miller (Yisrael Beiteinu) hebben geëist dat de Knesset het wetsvoorstel verwerpt. “Tijdens de Nakbah dag wordt het bestaan van Israël openlijk ontkent,” verduidelijkt Danon.

  Tibi
  Ta'al (de Arabische Beweging voor Vernieuwing) is één van de drie een Arabische partijen in Israël en werkt samen met de Verenigde Arabische Lijst. Tibi, die zichzelf omschrijft als “een Arabische-Palestijn met Israëlische burgerschap, is momenteel de vice- voorzitter van de Knesset.
  Tibi studeerde geneeskunde aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem, en behaalde in 1983 cum laude zijn diploma. Het jaar daarop ontmoette hij PLO leider Yasser Arafat in Tunis, waarop hij bij het Hadassah ziekenhuis, waar hij arts was, ontslag nam en als een politiek adviseur van Arafat aan het werk ging. Tibi beschrijft zijn relatie met Arafat als "close" en "zeer interessant en belangrijk." Na het overlijden van Arafat spoorde hij Mahmoud Abbas, de opvolger van Arafat, aan om vast te houden aan de weigering de Joodse staat te erkennen. Tibi identificeert zichzelf als een "Palestijnse Patriot".
  In 1999 noemde hij de verkoop van huis, door een moslim aan een Jood ‘een verachtelijke daad. ”Wie zijn huis verkoopt aan Joden heeft zijn ziel aan Satan verkocht,” aldus Tibi.
  In het democratische Israël werd hij, ondanks zijn anti-Israël houding, in 1999 verkozen als lid van Azmi Bishara 's Balad partij. Hij verbrak de contacten met Balad en vormde daarop zijn eigen partij Ta'al.
  Op 16 augustus 2000, tijdens de traditionele negende Av herdenking van de vernietiging van de Eerste- en de Tweede Tempel in Jeruzalem, leidde hij een grote Arabische anti-Israël demonstratie. Zij blokkeerden de pelgrims die de Tempelberg wilden bestijgen de weg en zongen gezamenlijk: “met bloed en vuur zullen wij Palestina verlossen."
  In 2002, noemde hij stafchef Shaul Mofaz, na Jenin1 een "fascist die verantwoordelijk is voor moord”.
  In 2008, noemde hij de Israëlische Joden in de Omstreden Gebieden "beesten op twee benen.

  1 In 2002 viel het Israëlische leger Jenin binnen die al geruime tijd door Israël aangeduid als een centrum van terrorisme, waar veel daders van (zelf)moordaanslagen afkomstig waren.

   

  Bron:
  - www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4090664,00.html
  - www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/125800
  - www.ynetnews.com/articles/0, 7340, L-3596055, 00.html
  - www.knesset.gov.il/mk/eng/mk_eng.asp?mk_individual_id_t=208
  - www.israelstreams.com/?israelinsider.html?
  - www.israelinsider.com/Articles1/Diplokmacy/12367.htm
  - www.peacefaq.com/arafat.html

   

   

   

  Niels op 06-07-2011 20:02

  Twee doden bij IDF aanval tegen de terreur cel
  JERUZALEM – Na een periode van rust hebben terroristen in de Gazastrook weer raketten afgeschoten op Israël. Bij een tegen actie zijn naar verluid twee leden van de Islamitische Jihad om het leven gekomen.
  De Israëlische luchtmacht heeft dinsdag een gerichte aanval ingezet tegen terroristen die op het punt stonden raketten af te schieten. De piloten hebben gemeld doel geraakt te hebben. Volgens de Hamas voorlichting zouden twee ‘strijders’ om het leven gekomen zijn en raakte één gewond.
  Het trio bevond zich in de nabijheid van de grens. Alle drie zijn over gebracht naar een ziekenhuis in Gazastad.
  Deze maand werden vanuit de Gazastrook minimaal 8 raketten op Israël afgevuurd. De Iron Dome installatie en het lucht alarm wist te voorkomen dat er gewonden vielen.Het IDF zei dat raketaanvallen op Israël of terreur aanslag tegen Israëlische doelwitten vergolden zullen worden met een harde tegenactie.

   

  Bron:
  - www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4091404,00.html

   

  Archeologen leggen huis bloot mogelijk uit de tijd van Achab
  JERUZALEM - Archeologen van de Universiteit van Haifa hebben in Tel Shikmona een huis blootgelegd uit de tijd van de koningen van Israël, bijna 3.000 jaar geleden dus mogelijk uit de tijd van Achab. Het gaat volgens hen om het best bewaarde huis uit deze periode.
  Het 2800 tot 2900 jaar oude huis bevindt zich in het Shikmona natuurpark aan de zuidzijde van Haifa. Tijdens opgravingen onder leiding van archeoloog Yosef Algavish in 1963, ontdekte hij die op deze locatie de overblijfselen van een stad van tussen de 11e - 14e eeuw voor de Gebruikelijke Jaartelling. Het is ook bewoond geweest tijdens de Byzantijnse periode. De grond was bedekt met aarde en vuilnis hetgeen opgravingen bemoeilijkte, Algavish stelde destijds vast dat Tel Shikmona bewoond was vanaf de zestiende eeuw voor GJ tot de tijd van de bezetting door de moslims in de zevende eeuw.
  Toen de archeologen dr. Shay Bar en dr. Michael Eisenberg van het Instituut voor Archeologie van Universiteit van Haifa er opnieuw aan het werk gingen, waren er niet zeker van dat ze het huis terug konden vinden. “Het was bijna een wonder dat we in staat waren het te lokaliseren en bloot te leggen en dat het zo goed bewaard was gebleven,” zeggen ze in een verklaring van de universiteit. Ze hadden het gebouw op oude foto’s gezien.
  Ze concluderen dat het om het beste voorbeeld betreft van een vierkamerwoning die tot nu toe gevonden is uit die periode. Dit was het meest voorkomende type huis uit die tijd. Het bestond uit vier vertrekken, waarvan drie in verticale positie en een vierde in horizontale.
  Ze vonden ook een een zegel met een inscriptie in het Hebreeuws of Fenicisch. De onderzoekers hopen dat de ontcijfering van dit geschrift de vraag zal beantwoorden of Tel Shikmona bewoond was door de Israëlieten of Feniciërs. Uit de voorwerpen die ze aantroffen blijkt dat er handel werd gevoerd met de bewoners Cyprus en de kustgebieden van Libanon.
  Aan de oostzijde van de archeologische tel (heuvel) kwamen vorig jaar terrasvormige Byzantijnse gebouwen uit de vierde tot zevende eeuw aan het licht met mozaïeken vloeren en opslagplaatsen met tientallen vaten. Uit voorwerpen als munten, wapens en glazen vaten bleek dat de bewoners rijk waren.
  Onder de Byzantijnse overblijfselen ontdekten de onderzoekers een gebouw uit de periode van de Babylonische bezetting, 3338 Joodse jaartelling (422 v.GJ) met een oven, gewichten en kruiken. Op een andere deel van de tel werden drie fasen van bewoning uit de elfde tot achtste eeuw v. GJ ontdekt.
  Het blijkt dat de bevolking aanvankelijk dun was, maar dat deze in de loop van de eeuwen toenam, totdat de plek een een welvarende, versterkte stad was in de eerste eeuw voor de GJ.
  Er zijn plannen om bij de opgravingen een archeologisch park te maken.

  Tel Shikmona
  De plek lag aan een grote baai van de Middellandse Zee. Dus een ideale havenplaats voor handel en visserij. Uit de voorwerpen die gevonden zijn blijkt dat er handel werd gevoerd met de bewoners van Cyprus en de kustgebieden van Libanon. Het is het beste voorbeeld van een vierkamerwoning uit die periode. Dit was ook het meest voorkomende type woning uit die tijd. Er werd ook een zegel gevonden met een inscriptie in het Hebreeuws en Fenicisch.
  Volgens de archeologen waren de bewoners in ieder geval rijk. In de tijd van Achab waren de Israëlieten ook erg welvarend en men
  weet dat koning van Fenicië zijn dochter Izebel uitgehuwelijkt had aan Achab, koning van het tienstammenrijk van Israël in Samaria. Historici zeggen dat koning Achab in macht en welvaart met Salomo kon evenaren. Maar omdat hij zich liet beïnvloeden door de cultuur en religie van de Faniciërs, heeft hij in de Bijbel een slechte naam.

   

  Bron:
  - www.haifa-foundation.org/historic_sites.htm
  - www.hms.org.il/Museum/Templates/showpage.asp?DBID=1&LNGID=1&TMID=84&FID=1318&PID=0

   

  Arabieren verzetten zich tegen plan om zondag als rustdag te installeren
  JERUZALEM – De Arabische bond dreigt met stakingen wanneer de vierdaagse werkweek ingevoerd zal worden.
  De Israëlische regering wil de werkweek terugbrengen van vijf naar vier dagen, waarin de zaterdag en zondag officiële rustdagen worden en de vrijdag een halve rustdag dag worden.
  Hoewel de werkweek daardoor korter wordt, is de regering-Netanyahu voornemens de achturige werkdag met een halfuur te verlengen.
  De meeste werkgeversorganisaties en onderwijsinstellingen zien het regeringsplan volledig zitten. Dat geldt ook voor de meerderheid van de bevolking, volgens een opiniepeiling. Alleen een deel van de islamitische inwoners is vel gekant tegen de zondag als rustdag
  "Ik zal niet werken op vrijdag want het is onze heilige dag,” zei een Arabische leraar uit het noorden van Israël. “We zullen niet toestaan dat de Israëlische regering haar plan om zetten in daden, omdat dit schadelijk is voor de moslim religie."
  Een moslim geestelijke zei: "Als de zondag een rustdag wordt is dat van invloed op vrijdag gebeden en de school. Ik zal de gemeenschap aansporen te steken en te protesteren, zodat de overheid er achter komt dat we nog steeds bestaan. Wij dienen met respect behandeld te worden en niet vernederd te worden."
  In de islamitische cultuur geldt de vrijdag als rustdag, vanwege het vrijdaggebed. Het is echter geen expliciete rustdag. Het is mij (ondergetekende) een raadsel waarom de islamitische gemeenschap zo’n ophef over maken.

   

  Bron:
  - www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4091586,00.html

   

  Gazavloot via de lucht
  JERUZALEM - De Israëlische Autoriteiten zetten extra politietroepen in op de luchthaven Ben-Gurion, nabij Tel Aviv, om te voorkomen dat pro-PLO activisten het land binnen te dringen. Naar eigen zeggen zullen vrijdag honderden activisten uit verschillende landen hebben nu aangekondigd vrijdag in Israël te daar het dagelijkse leven te ontregelen en de Sabbat te onteren. “De activisten worden direct na aankomst het land uitgezet,” reageerde Yitzhak Aharonovitch, de Israëlische minister voor Openbare Veiligheid, aan. “De hooligans die onze wet proberen te schenden, mogen het land niet in en worden direct teruggestuurd naar hun land van herkomst.”
  De activisten zouden, naar eigen zeggen, van plan geweest zijn om via zee naar de Gazastrook af te varen. Maar omdat deze actie wereldwijd is afgekeurd willen zij vrijdag de Joodse staat via de lucht binnen dringen.
  "Ieder land heeft het recht om provocateurs tegen te houden", zegt Benjamin Netanyahu. De Israëlische premier wil dat de ordetroepen 'stevig' ingrijpen. " sraël heeft informatie over activisten doorgespeeld aan de Verenigde Staten, diverse Europese landen en luchtvaartmaatschappijen.
  De vliegtuigen die vrijdag vanuit Europa Ben Goerion bereiken worden naar een afzonderlijke terminal omgeleid waar alle passagiers een grondige inspectie zullen ondergaan.

   

  Bron:
  - www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/netanyahu-israel-must-be-resolute-in-face-of-pro-palestinian-provocateurs-at-airport-1.371727?localLinksEnabled=false

   

   

  Niels op 07-07-2011 18:33

  Tel Aviv in opperste paraatheid
  JERUZALEM - De Israëlische politie verkeert Donderdag op Ben Gurion Earport, nabij Tel Aviv, in opperste staat van paraatheid wegens de internationale missie 'Welcome to Palestine'. In het kader van de missie worden morgen buitenlandse activisten verwacht die hun solidariteit willen uitdrukken met Hamas.
  Israël heeft het toezicht op inkomende vluchten verscherpt, vanwege een protestactie van anti-Israël activisten aankomende vrijdag op het vliegveld van Tel Aviv. Daarop worden tussen de 600 en 1200 mensen verwacht.
  ”Er zullen mogelijk honderden politieagenten ingezet worden om problemen te vermijden,” zegt Micky Rosenfeld, politie woordvoerder. “Ze hebben de opdracht gekregen om kordaat op te treden.”
  Moslimlobbyisten gebruiken sociale netwerken als Facebook om op te roepen om op 8 juli gezamenlijk “Israël te bestormen via de luchthaven” daarna willen zij door reizen naar de PNA gebieden in Hagadah Hamaaravit (Samaria en Judea) en de Gazastrook.

  Journalisten
  Woensdag werd de toegang aan twee Nederlandse journalisten geweigerd. “Al onze papieren waren in orde maar toch mochten ze Israël niet in,” aldus Bud Wichers, freelance correspondent voor Reuters, AFP en ANP. “Er stond een rood vlaggetje bij onze naam. Ik ben werkelijk verbijsterd.”
  De 33-jarige Wichers zegt regelmatig in Israël te zijn, hij zou zelfs een Israëlische perskaart hebben.
  "Elk land heeft het recht om provocateurs te weren", zei Benjamin Netanyahu, nadat begin van de week de actie bekend werd, die vandaag het vliegveld in Tel Aviv bezocht. De Israëlische president beval zijn veiligheidsdiensten hard op te treden om infiltratie tegen te gaan.
  "Maar wij zijn helemaal geen activisten. Wij zijn gewoon journalisten die fatsoenlijk hun werk willen doen", verklaart Wichers. Voor ANP wilde hij een reportage maken over hoe er in Israël gedacht wordt over de 'Freedom Flotilla II', de internationale IHH-vloot met activisten die naar de Gazastrook probeert te komen. "Ik wilde ook díe kant van het verhaal belichten. Hoor en wederhoor toepassen."
  Dat hij op de zwarte lijst staat, komt volgens hem doordat hij en Hesseling enkele weken geleden, samen met journalisten van de Wereldomroep en Trouw, afreisden naar het Griekse eiland Corfu. Ze wilden mee met de 'Stefano Chiarini', de Nederlands-Italiaanse boot, ze zegde vorige week af omdat de actievoerders onbetrouwbaar zijn. “Nog nooit zag ik zo'n gesloten organisatie,” vertelt een journalist van de Wereldomroep aan dagblad Trouw. “Kritische vragen van ons werden niet getolereerd.”
  “We hadden het gevoel dat onafhankelijke berichtgeving tijdens de reis met Gazavloot niet goed mogelijk zou zijn, daarom zijn we van boord gegaan en per vliegtuig naar Israël vetrokken. Dat we hier geweigerd worden maakt het des te wranger", aldus Wichers. "Maar onze aanwezigheid tijdens de voorbereidingen op Corfu was blijkbaar al reden genoeg."
  Wichers was in 2002 in Israël en beschreef uitvoerig het Jenin incident (zie maandag). In 2003 was hij verslaggever van enkele zelfmoordaanslagen in Israël en bracht hij enkele maanden door in Ram Allah voor zijn documentaire 'Onbesproken Waarheid'.

   

  Bron:
  - www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4092282,00.html
  - www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenland/article/detail/2462631/2011/07/06/Nederlandse-journalisten-mogen-Israel-niet-in.dhtml
  - www.newswire8.nl

   

  Ahmadinejad “Amerika en Israël zijn ten dode opgeschreven”
  TEHERAN – “De hele wereld wordt opgeschud door de langverwachte Revolutie van de Twaalfde Imam, onze Messias. Amerika en Israël zijn ten dode opgeschreven. De Arabische Lente brengt ons een nieuw Islamitisch Midden-Oosten naar Iraans model.” De Iraanse propagandamachine draait op volle toeren.
  . “Hoera, binnenkort zijn alle moslims in het Midden-Oosten broeders en worden de zionisten en imperialisten van de islamitische aardbodem gevaagd!” Als je Mahmoud Ahmadinejad, de president van Iran, moet geloven heerst er een feeststemming in Iran. “De VS en het zionistische regime doen er alles aan om te verhullen dat de Arabische Lente een islamitische beweging is,” jubelde onlangs Opperste Leider ayatollah Khamenei. Opdat het volk weet: ‘er is geen twijfel over mogelijk: de Arabische Lente is een kopie van het Iraanse model, de Moeder aller Revoluties, die de Iraanse shah in 1979 van zijn troon stootte en de eerste echt zuivere Islamitische Republiek voortbracht’.
  Teheran zit met de Arabische Lente, en vooral met Syrië in de maag. Het regime in Damascus is een hechte en cruciale bondgenoot en partner in crime. Iran en Syrië vormen samen de As van het Kwaad, ze voeren de strijd aan tegen de grote- (zoals ze de VS noemen) en kleine Satan (de islamitische benaming voor Israël) en tarten Europa met hun steun aan terreurorganisaties Hezbollah en Hamas. Maar wat als Damascus onder internationale druk van koers verandert? Erger nog: wat als Assad omvalt en een pragmatische opvolger van Assad de driehoek Teheran – Damascus – Hezbollah doorsnijdt? Dan verliest Iran zijn greep op Hezbollah en daarmee ook het zwaard dat het boven Israëls hoofd houdt. En kan het zichzelf niet langer ‘de kampioen van de islamitische strijd tegen de zionistische vijand en imperialistische ongelovigen’ noemen. Dan is Iran gewoon weer die sjiitische eend in de soennitische bijt. Volgens de VS en Saoedi-Arabië heeft Iran daarom wapens en strijders naar Assad gestuurd om hem te helpen de demonstraties neer te slaan.

  Cameramannen hebben moeite met mikken
  Tussen de islamitische groeperingen onderling stroomt het bloed rijkelijk, maar de cameramannen (vrouwen) hebben schijnbaar moeite met het richten van hun apparatuur. Zij verslaan liever een bestorming van de Israëlische grens en noemen de dood van 7 Arabieren die in Israël wilden infiltreren ‘een bloedbad door buitensporig geweld van Israël’.
  - Volgens mensenrechtenorganisaties en de VN zijn in Syrië sinds eind februari zeker 1.400 mensen vermoord door het regime. Tienduizenden andere Syriërs zijn hun huis ontvlucht voor het staatsgeweld naar een veiliger plek elders in hun land en in vluchtelingenkampen over de grens met Turkije.
  - In Libanon, het land onder bestuur van Hezbollah, sloeg twee weken geleden al de vlam in de pan, in de noordelijke havenstad Tripoli braken in verband met de demonstraties in Syrië schietpartijen uit tussen soennieten en Alewieten. Daarbij vielen zeven doden, 48 anderen raakten gewond.
  - Volgens westerse inlichtingendiensten zijn de afgelopen anderhalve maand in het geheim trucks vanuit Syrië de Libanese grens overgestoken. In de trucks bevonden zich Iraanse Zelzal, Fajr 3 en Fajr 3 raketten.
  - Bij de protesten tegen de Egyptische president Hosni Mubarak kwamen tussen 24 januari en 7 februari minstens 297 mensen om het leven, aldus de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch.
  - Tijdens de rellen in Tunesië kwamen minstens 50 mensen om het leven
  - In Libië kwamen alleen al in de periode 19 maart en tot 26 mei, 718 burgers het leven gekost en raakten 4.067 anderen verwond. Hoeveel mensen om het leven gekomen zijn tussen maart en heden (vermoord door ‘vriend en vijand’) is vooralsnog onduidelijk. Niemand die het wil zeggen.
  - In Jemen, Algerije, Bahrein, Marokko en Iran is het ook onrustig toch kan niemand het exacte getal nomen over het aantal mensen die inmiddels de dood hebben gevonden door de onlusten.

  Doordat de media hier nagenoeg geen aandacht aan besteed, maar liever de camera’s gericht houden op de Joodse staat:
  * veroordeeld de VN liever Israël dan één van de Arabische/islamitische landen
  * vaart er geen vloot naar een Arabisch land maar ontvluchten alleen duizenden hun huis
  * vliegen geen activisten naar boven genoemde landen
  * demonstreren activisten liever voor terroristen die aanslagen hebben gepleegd tegen Joodse burgers dan tegen het islamitische regime
  * wordt er geld ingezameld voor Hamas
  * typen Van Bommel, Van Agt, Duisenberg, Meulenbelt, Hamburger, Verweij, Karimi, Grotenhuis, Jahjah enz. liever hun vingers blauw op hun anti-Israël websites dan dat ze zich inzetten voor de moslims en christenen in de Arabische landen
  .

   

  Bron:
  - www.depers.nl/buitenland/580362/Penenzweten-om-Syrie.html
  - www.nu.nl/buitenland/2441461/bijna-300-doden-bij-opstand-egypte.html
  - www.nrc.nl/nieuws/2011/01/13/weer-doden-in-tunesie-bz-ontraadt-reizen
  - www.hln.be/hln/nl/9556/Buitenland/article/detail/1272793/2011/05/31/Dodental-in-Libie-loopt-volgens-regering-op-tot-718-doden.dhtml
  - www.onrustmiddenoosten.nl
  - www.volkskrant.nl/vk/nl/2808/Israelisch-Palestijns-conflict/article/detail/2462933/2011/07/07/Ban-Ki-Mooon-beschuldigt-Israel-van-buitensporig-geweld.dhtml

   

  Yad Vashem onderscheiding voor Amsterdamse zussen
  AMSTERDAM - In het Joods Historisch Museum in Amsterdam zijn de Amsterdamse zussen Rietje (89) en Riek (95) Kluver donderdag door de staat Israël geëerd met een Yad Vashem erkenning.
  De hoogbejaarde zusjes krijgen de onderscheiding omdat zij in de Tweede Wereldoorlog het leven redden van de anderhalf jaar oude Joodse peuter Daniël Sajet.
  Sajet verloor zijn beide ouders in de oorlog. Zijn vader verongelukte in Engeland nadat hij was gevlucht voor de jodenvervolging, zijn moeder werd vergast in vernietigingskamp Auschwitz. Het was de bedoeling dat de peuter Daniël Sajet op hetzelfde transport naar Auschwitz zou gaan als zijn moeder. Maar Rietje Kluver wist dat te voorkomen. Samen met haar zus Riek had zij in Amsterdam al een onderduikadres geboden aan Daniël en zijn moeder. Omdat het huis te vol zat met andere Joodse onderduikers, moesten ze zich op een ander adres schuilhouden. Daar werden ze al na een dag verraden door de bewoonster.
  Sajet werd door Rietje mee teruggenomen naar het huis van haar en haar zus, en werd na enkele dagen naar een veilig kindertehuis gebracht. Pas onlangs, 68 jaar later, is hij erachter gekomen wie hem gered heeft in de oorlog. Omdat de zusjes Rietje en Riek al zo oud zijn en Daniel er op stond dat ze voor hun daden werden erkend, heeft hij met veel spoed Yad Vashem zover gekregen om hen te erkennen.
  Sajet's zoon Doron is verslaggever bij RTV Noord-Holland en maakt een documentaire over de beladen familiegeschiedenis. Deze documentaire 'Jij bent 't', is zaterdag 16 juli om 17.30 uur te zien op RTV Noord-Holland.

   

  Bron:
  - www.rtvnh.nl/nieuws/59571/Yad+Vashem+onderscheiding+voor+Amsterdamse+zussen

   

  Parlement Libanon akkoord met Hezbollah-kabinet
  BEIROET - Het Libanese parlement heeft donderdag het nieuwe, door Hezbollah gedomineerde kabinet goedgekeurd. Leden van de door het Westen gesteunde coalitie liepen voorafgaand aan de stemming uit protest weg.
  De oppositie wilde dat de regering de belofte deed dat vier leden van Hezbollah, die door het Hariri-tribunaal zijn aangeklaagd voor betrokkenheid bij de moord op oud-premier Rafik Hariri, worden ingerekend. De nieuwe regering van premier Najib Mikati lijkt dit echter geenszins van plan te zijn.

   

  Bron:
  - http://buitenland.nieuws.nl/650165/parlement_libanon_akkoord_met_hezbollah-kabinet

   

   

  Niels op 08-07-2011 09:30

  Jongeren opgepakt voor ontheiliging van de graven
  JERUZALEM - De Israëlische politie heeft donderdag 3 Arabische jongeren uit het Arabische deel van Jeruzalem gearresteerd. De drie worden er van verdacht in de afgelopen maanden minimaal 20 graven geschonden te hebben.
  De graven lagen op een oude Joodse begraafplaats op de Olijfberg Cemetery, dat uitkijkt over de Tempelberg.
  Naar alle verwachting zal vandaag (vrijdag) een vierde persoon gearresteerd worden.
  ”Eén van de vier werd vorig jaar voor een soort gelijk incident gearresteerd,” zei Micky Rosenfeld, politie woordvoerder.
  De tieners zijn allen tussen de leeftijd van 15 en 16 jaar. Donderdag werden de eerste voorgelegd aan de rechtbanken om hun detentie te verlengen, vrijdag zal de vierde volgen.

   

  Bron:
  - www.jpost.com/Headlines/Article.aspx?id=228352

   

  Activisten tegen gehouden op vliegvelden
  PARIJS – Israël weert zo’n 300 pro-Hamas activisten die in het kader van de internationale missie 'Welcome to Palestine' Israël binnen willen dringen. De activisten staan op een lijst van 400 personen die Israël niet in mogen.
  Donderdag werden de eerste acht activisten is op de Parijse luchthaven Charles de Gaulle de toegang geweigerd tot een vliegtuig van de Israëlische luchtvaartmaatschappij Malev Airlines. “Wij waren onderweg voor een vredesmissie op de Westelijke Jordaanoever,” aldus de woordvoerder van het stel.
  Naar verluid zouden 180- activisten onderweg geweest zijn, maar deze moesten tijdens een tuusenstop het vliegtuig verlaten.
  Voor de actie zijn ook actievoerders tegengehouden op de luchthavens van Cointrin (Zwitserland). Toch zagen twee activisten kans vanuit de VS Israël binnen te komen, zij worden direct terug gestuurd.
  De activisten probeerden de afgelopen dagen om met circa tien schepen vanuit Griekenland naar de Palestijnse Gazastrook te varen. Maar de Griekse Autoriteiten gaven geen toestemming om te vertrekken. Toen deze zogeheten Flotilla niet lukte, besloot men tot een 'Vliegtilla'.
  Op het internationale vliegveld Tel Aviv is tot dusver geen stormloop van activisten. Wellicht zijn er nog activisten in de 180 toestellen die vrijdag in Tel Aviv aankomen.

   

  Bron:
  - http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4092661,00.html
  - http://buitenland.nieuws.nl/650185/achttal_activisten_mag_niet_naar_israel
  - www.telegraaf.nl/buitenland/10161124/__Palestijnse_activisten_geweerd_uit_vliegtuig__.html?sn=buitenland
  - www.hln.be/hln/nl/1281/Israel-Palestina/article/detail/1289643/2011/07/08/Zestig-pro-Palestijnse-militanten-vast-op-Brussels-Airport.dhtml

   

  Levenslang voor Duitse nazi's in Italië
  MILAAN – Een rechtbank in de Italiaanse stad Verona heeft woensdag negen Duitsers bij verstek tot levenslang veroordeeld voor de moord op honderden mensen in 1944 in het noorden van Italië, aldus Italiaanse media. De veroordeelden zijn rond de 90 jaar oud. Aan het eind van de Tweede Wereldoorlog probeerden ze als lid van de Herman Göring-divisie het verzet van de Italianen te breken. Duitsland levert geen oorlogsmisdadigers uit het nazi-tijdperk uit als die personen daar zelf niet mee instemmen.

   

  Bron:
  - www.telegraaf.nl/buitenland/10154375/__Levenslang_voor_nazi_s__.html?sn=buitenland  

   

  U kunt zich weer inschrijven als vrijwilliger voor archeologische opgravingen in:

   

  Ashkelon

   

  5 juni – 15 juli

   

  Kfar HaHoresh

   

  6 juni – 22 juli

   

  Khirbet Qeiyafa

   

  12 juni – 22 juli

   

  Tel Gezer

   

  13 juni – 15 juli

   

  Wadi Hamam

   

  13 juni – 15 juli

   

  Tel Hazor

   

  19 juni – 8 juli & 10 – 29 juli

   

  Tel Dor 

   

  28 juni – 5 augustus

   

  Tell es-Safi/Gath 

   

  3 – 29 juli

   

  Hippos (Sussita)

   

  3 – 30 juli

   

  Ein Qashish

   

  31 juli – 31 augustus

   

  Nahal Mahanayeem Outlet

   

  28 augustus – 23 september

   

  Bron:
  - www.mfa.gov.il/MFA/History/Early+History++Archaeology/Archaeological_Excavations_Israel_2011.htm

   

   

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl