bekijkhetmaar.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Nakbah Dag/ Derde Intifada

  Reacties

  Niels op 17-05-2011 09:53
  Zondag 15 mei 2011
  Derde Intifada
  JERUZALEM - In december 2008 riep Hamas haar volgelingen al op tot een Derde Intifada en verzoening mat Fatah. Toen was men er nog niet volledig aan toe, waardoor voornamelijk Hamas zelf de strijd tegen het IDF uit moest vechten. Nu er een vredesverdrag getekend is met Fatah lijkt de achterban van beide PLO organisaties zich op te warmen voor een nieuwe intifada. De Nakbah Dag is gekozen om de wapens op te pakken tegen het gehele Joodse volk, te beginnen in Israël.
  Inmiddels worden via de zogenaamde ‘sociale netwerken’ als facebook (die door de ‘Arabische lente’ inmens populair geworden is in de islamitische wereld) berichten verspreid over een Derde Intifada die hals mei zou beginnen. Ook op het videokanaal YouTube zijn er verschillende groepen actief onder de namen ‘Derde intifada’ en ‘Nakba’ over de ‘derde opstand’.
  Israëliërs leken deze week niet verontrust over de oproepen tot een nieuwe opstand. Israëlische media schonken er weliswaar aandacht aan, maar het onderwerp had geen prioriteit. Ze meldden wel dat het leger het aantal troepen in Hagadah Hamaaravit (Samaria en Judea, waar de moslims een eigen kalifaat willen uitroepen) heeft opgevoerd.
  Arye Shalicar, een legerwoordvoerder, zei vrijdag te verwachten dat er mogelijk meer mensen aan de demonstraties mee zouden doen dan vorig jaar op de Nakbadag. “We hopen en geloven dat er dit jaar niets ongebruikelijks plaatsvindt,” zei hij. “Het leger houdt echter wel rekening met alle mogelijke scenario’s.”
  Israëlische en PNA veiligheidsfunctionarissen hebben de afgelopen dagen overlegd. Het doel was botsingen op de Hagadah Hamaaravit te voorkomen.
  Tal van Arabieren zitten niet op een derde volksopstand te wachten en zien in de opstanden in Tunesië, Egypte en Libië een aanmoediging tot deze opstand. In de afgelopen jaren heeft de economie op Hagadah Hamaaravit een sterke groei doorgemaakt. Het oplaaien van geweld zal deze groei doen stagneren, maar zoals het verleden ons geleerd heeft zullen de EU, VN en VS financieel bijspringen om dit gebied weer ‘financieel gezond’ te maken.
  Mahmoud Abbas, leider van o.a. Fatah en al Aksa Brigades, zei tijdens zijn bezoek aan Tunesië, week geleden, “Geen Derde Intifada te accepteren omdat de Tweede Intifada [die in 2000 uitbrak] rampzalig was voor de Palestijnen”. Abbas wil in september de erkenning voor een Palestijnse staat verwerven in de Algemene Vergadering van de VN.
  Toch werd er tijdens het vrijdag gebed door verschillende immams op geroepen tot ‘geweld die zijn weerga niet kent’. Het heeft er alles van weg dat dit vandaag (zondag 15 mei) zou moeten gebeuren. De Nakbah Dag zou hiervoor het startsein zijn.

  Vrijdag

  De Israëlische politie nam vooraf al het zekere voor het onzekere, deze was vrijdag massaal op de been om te voorkomen dat er rellen uit zouden breken. Vooral in en rond Jeruzalem was er extra veel politie op straat. Bij de Damascuspoort in de Oude Stad wachtte de bereden politie, een waterkanon stond klaar en agenten van de grenspolitie lieten alleen mannen boven de 45 jaar en vrouwen toe op de Tempelberg voor het vrijdaggebed.
  Toch kon niet voorkomen worden dat er vrijdag al rellen uit braken in de Juzalemse wijken Silwan, op de Olijfberg en in Issawiya. Er werden zeker elf Arabische relschoppers aangehouden.
  Duizenden mensen trokken op naar de grenzen van Israël om rondom de Joodse staat een ‘sit down’ actie te houden. De activisten waren van verschillende allooi. Van linkse ‘atheïsten’ tot streng islamitisch en van passiefst tot terrorist.


  Zaterdag
  Een ziekenhuis medewerker uit Jeruzalem liet zaterdag weten dat een 17-jarige jongen, die vrijdag tijdens rellen gewond was geraakt, is overleden. Hiermee is hij officieel het eerste slachtoffer van de Derde Intifada. De tiener was vrijdag tijdens de protesten in Jeruzalem beschoten, volgens insiders kwam hij onder eigen vuur terecht. De jongen was in zijn been en buik getroffen.
  Tijdens de begrafenis van de jongen scandeerden de deelnemers "Allahu Akbar" en "Met ons bloed en onze ziel zullen wij je verlossen, Shahid." De prosessie in Jeruzalem begon in Ras al-Amoud en ging door naar de wijk Silwan en eindigde op de islamitische begraafplaats op de Tempelberg. Volgens Egyptische nieuwsbronnen is een aantal Egyptenaren op weg gegaan “om naar Palestina te marcheren”. De Moslimbroederschap eist onder meer dat de zogenaamde ‘Palestijnse vluchtelingen’ terug kunnen en dat de grens bij Rafah, tussen Egypte en de Gazastrook, permanent geopend wordt. Hoewel de Egyptische Autoriteiten anti-Israëlische taal predict heeft ze de toegang tot de Sinaï, dat grenst aan de Gazastrook, gesloten. Ze hebben ook de veiligheidsmaatregelen in de Sinaï verscherpt om een optocht naar Rafah te verhinderen.
  De optocht stond zaterdag en zondag gepland en zou vertrekken vanaf het Tahrirplein (vredesplein> in Caïro.
  De "Peace Bridge", een van de belangrijkste toegangswegen tot Sinaï, staat onder bewapende bescherming van het leger, ook staan er aan de route meerdere versperringen, waar de identiteit van personen op weg naar Sinaï gecontroleerd wordt. Enkel Egyptenaren die er wonen, krijgen toestemming het gebied te betreden.
  Donderdag had de Egyptische minister van Binnenlandse Zaken nog aan de organisatoren gevraagd om de optocht te annuleren, wegens "de gevoelige actuele toestand".
  Ook in Jordanië en Libanon braken anti-Israëlische demonstraties uit.

  Zondag
  Een vrachtwagens richtte zondag, de eerste werkdag van de week, een ravage aan in Tel Aviv. De vrachtwagen ploegden over een afstand van twee kilometer door het verkeer, waarbij langs de route een basisschool staat terwijl veel kinderen naar school gingen. Er is tenminste een dode te betreuren en er tientallen gewonden gevallen. Leden van het Magen David Adom eenheden hebben ter plaatse acht mensen verzorging geboden aan hun verwondingen. Alle slachtoffers zijn met spoed overgebracht naar het Chaim Sheba Medical Center in Tel Hashomer, de Tel Aviv Sourasky Medical Center en het Edith Wolfson Medisch Centrum in Holon.
  De Rampage begon op het kruispunt Mesumbim langs twee kilometer van de Bar-Lev weg. In totaal werden 15 voertuigen (waaronder een aantal bussen), verkeerslichten omgestoten en veiligheid rails vernield. Ook werden verschillende bussen geraakt.
  De Arabische chauffeur, een 22 jarige man uit Kafr Qassem, Noord-Israël, is gearresteerd. Hij beweerde dat zijn band was geknapt en dat hij hierdoor zijn voertuig niet onder controle gekregen zou hebben.
  De politie twijfelt ernstig aan het verhaal omdat normaliter een vrachtwagen met een klapband niet enkele kilometers onbestuurbaar door blijft rijden.
  "Er zijn veel vraagtekens, dit hele verhaal wordt onderzocht door alle mogelijke veiligheidsmaatregelen elementen,” zegt Aharon Aksol, de commandant van de wijkpolitie in Tel Aviv. "Ik kan nu niet ondubbelzinnig zeggen of het een aanslag was of een ongeluk. De feiten zullen met de tijd duidelijk worden."
  Aksol voegde eraan toe dat de politie uitgebreid onderzoek doet naar het voorval. “Vandaag is de Arabische Nakbah dag, daarom geld een algemene waarschuwing voor de gehele staat Israël.” Maar werden geen specifieke waarschuwingen afgegeven.
  Een moeder die haar kindje naar school bracht ontsnapte ternauwernood aan de dood. vertelde haar relaas aan vertelde het volgende "Een vrachtwagenchauffeur reed als een dolle, ik dacht in eerste instantie dat het een ongeluk was of dat een bestuurder de controle over zijn voertuig was verloren. Maar op basis van de snelheid en krankzinnige manier waarop hij reed, was het duidelijk een aanval. Het is eng dat deze dingen hier gebeuren. We schreeuwden naar hem te stoppen, maar hij bleef onverstoord door rijden," vertelde ze.
  "Hij was helemaal bezeten," aldus Yossi, een getuige.
  "Ik zag de vrachtwagen op de auto’s af slingeren, alsof de chauffeur een spelletje bowling met de auto’s deed,” vertelde Shlomo, een andere ooggetuige. “Bij een kruising reed hij recht op een bus af. Gelukkig zaten er geen passagiers in de bus anders was de ramp niet te overzien geweest. Nadat de truck tot stilstand kwam stapte een jongeman uit. Hij schreeuwde iets dat klonk als 'Allahu Akbar’. Daarna greep hij een meisje die op straat liep en sloeg haar met het hoofd tegen de paal van een verkeerslicht. Uiteindelijk werd hij gegrepen door een officier die er op een scooter aan kwam rijden."

   

  Bron:
  - www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4068049,00.html
  - www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4068338,00.html
  - www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4068383,00.html
  - www.metrotime.be/nlnewsbelga.html?telexid=61961495
  - www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4068672,00.htm

   

  Egyptenaren en Jordaniërs houden anti-vrede bijeenkomst
  CAÏRO – Demonstranten op het ‘vredesplein in Caïro verbranden Israëlische vlaggen en scanderen “Miljoenen martelaren marcheren naar Jeruzalem “. Het hele weekend stond in het teken van de 'Nakbah Dag'. Jordaanse betogers vroeg een einde te maken aan het vredesverdrag met Israël en om de uitzetting van de Israëlische gezant.
  De demonstranten op het vredesplein in Caïro scanderen antisemitische leuzen. Terwijl de ene groep de vlag van Israël in de brand steken zwaaien andere demonstranten met de PLO vlag. Vrijdag na het avondgebed werden de eerste rellen georganiseerd en deze vormden de aanloop naar een extase door zondag bij de grensovergang van Rafah luid hun stem te laten horen.
  In Jordanië gingen vrijdag, na het gebed, naar verluid 500 demonstranten de straat op. De demonstranten marcheerden in het centrum van Amman en eisten dat Jordanië een einde zal maken aan het vredesverdrag dat sinds 1994 na geleefd wordt.

   

  Bron:
  - www.jpost.com/Headlines/Article.aspx?id=220425

   

  Grens politieagent gewond bij Kalandia demonstratie
  JERUZALEM – Een officier van de Israëlische grenspolitie is vrijdag gewond geraakt door een steen. Demonstranten gooiden stenen naar de Kalandia controlepost.
  De controlepost bevind zich binnen de gemeente grens van de Joodse hoofdstad Jeruzalem.
  De officier werd ter plekke aan zijn verwondingen geholpen door ambulance personeel.

   

  Bron:
  - www.jpost.com/Headlines/Article.aspx?id=220429

   

  Derde Intifada (up-date)
  JERUZALEM - Het Israëlische leger heeft Hagadah Hamaaravit (Samaria en Judea) zondag afgesloten van de buitenwereld in verband met ongeregeldheden rond Nakba-dag. Sinds vrijdag werden al 63 personen aangehouden. Acht politieagenten raakten gewond tijdens ongeregeldheden.
  De Israëlische veiligheidstroepen verkeerde zondag ochtend al in de hoogste staat van alarm. De Israëlische militaire verzegelde de Hagadah Hamaaravit inclusief de Arabische wijken van Jeruzalem, hiermee is het voor alle Arabieren wel toegestaan om terug te keren naar hun huizen in de omstreden gebieden maar mogen alleen bij hoge uitzondering, zoals in medische noodgevallen, vanuit deze gebieden naar de Joodse staat reizen. Deze maatregel in is eerste instantie afgekondigd voor een dag, wanneer de veel besproken Derde Intifada daadwerkelijk begint zullen de maatregelen langer duren.

  'Einde zionistische project in Palestina'
  Ismail Haniya, één van de leiders van Hamas, zei zondag ten overstaan van ongeveer 10.000 islamitische gelovigen in de al-Omari moskee in Gazastad dat de laatste dagen van het zionisme geteld zijn. Hiermee verwees Haniyeh overduidelijk naar een vernietiging van de gehele Joodse staat. Deze uitspraak heeft Mahmoud Abbas, leider van Fatah die onlangs een nieuw pact sloot met Hamas, in verlegenheid gebracht.
  Tijdens zijn toespraak herhaalde de terreurleider dat ‘zijn beweging Israël nooit zal erkennen’.
  Na de preek van Haniya trokken honderden op naar de grensovergang tussen de Gazastrook en Israël. Waarop verschillende schermutselingen zich voor deden.
  Een groep plaatste explosieve aan de grens in het noorden van de Gazastrook, in de buurt van Kibbutz Nahal.
  Een groep Arabische vrouwen gooide stenen en flessen naar de grenswachtews bij de Erez Crossing.
  Na herhaaldelijke oproepen via geluidversterkers opende het IDF het geweervuur waarop zeker vijftien mensen raakten gewond, van wie één ernstig. Alle slachtoffers zijn onder de 18, aldus artsen. Om de betogers tegen te houden werden ook vanuit een tank twee granaten afgevuurd welke op enkele honderd meters van de betogers op een veld in sloegen.
  Ondertussen werden de Israëlische bewoners die in de omgeving van de Gazastrook wonen gevraagd om alert te blijven op de mogelijkheid van raketaanvallen vanuit de Gazastrook. Israëlische boeren in het grensgebied werden, uit veiligheidsoverweging, naar hun huizen terug gestuurd.

  Tel Aviv
  Familie van de 23-jarige Ibrahim Issa, de islamitische vrachtwagen chauffeur die zondagmorgen met zijn vrachtwagen door Tel Aviv scheurde en daarbij een spoor van vernieling achter liet (zie mijn berichtgeving van vanmorgen), ontkennen dat hij betrokken was bij een terroristische aanslag.
  Bij de terreuraanslag kwam de 29-jarige Aviv Moreg om het leven en raakten 17 mensen gewond. "Mijn zoon is geen Joden moordenaar,” meent Issa's moeder. "Ik kan niet wachten om met hem praten, over wat er gebeurd is en hoe hij zich nu voelt. Ik vraag de Israëlische regering om mijn zoon te steunen. Ik vraag aan iedereen om bewijs te leveren waaruit blijkt dat onze zoon niets te maken heeft met een aanval en dat het hier slechts om een regelmatige ongeval gaat.” Zij vulde daar aan toe dat ze erg afhankelijk is van haar zon omdat hij de enige kostwinnaar uit het gezin is. “Mijn zoon is de kostwinner van het gezin. Hij ons huis gebouwd, een auto gekocht. Hij heeft veel ambities in het leven. Hij weet niet eens hoe te vervloeken en is altijd aardig geweest tegen iedereen die hij ontmoet. Alles is te wijten aan zijn klapband. Dat is de reden waarom hij de controle van het stuur verloren heeft," voegde ze eraan toe.
  Volgens zijn vader heeft Ibrahim geen enkele verbinding met de al-Aksa Brigades, de terreurorganisatie die verbonden is aan Fatah, en zou niet politiek betrokken zijn. “Dit ongeval heeft niets te maken met Nakbah Dag. Wij geloven dat het is gebeurd omdat hij was waarschijnlijk moe of zoiets."
  Onderwijl zijn ooggetuigen er van overtuigd dat het wel degelijk om een terroristische aanslag gaat. "Hij had moord in zijn ogen," aldus de bestuurder van een bus die aangereden was door de truck. "Ik was op de weg en zag vanaf een afstand een vrachtwagen die doelbewust in de richting van auto’s reed om deze vervolgens te rammen. Toen ik de truck zo zag naderen besefte ik direct dat het vandaag de Nakbah Dag is en probeerde nog aan de truck te ontsnappen."

  School kinderen
  “De vrachtwagen kwam tot stilstand tegen het hek van een school, waarop de chauffeur uit de truck stapte en ‘Allah is groot riep’, vervolgens viel hij een meisje aan en sloeg haar met het hoofd tegen een paal,” weten andere getuigen te melden. De chauffeur werd door een agent, die op een scooter reed, in de boeien geslagen en afgevoerd naar het politiebureau voor ondervraging.
  "Alle kinderen begon te huilen en rende naar hun ouders," vertelde Liraz, een vierde klas student aan de Golomb basisschool in het zuiden van Tel Aviv die vanuit de klas een deel van het drama heeft gezien.
  "Ik was bang dat de Arabieren de school binnen zouden stormen om ons allemaal te vermoorden,” verteld een geschrokken Shani, een leerlinge van de eerste klas voorgezet onderwijs.
  ”Ik hoorde een raar geluid en keek naar buiten,” vertelde Linoi, een leerling uit de zesde klas. "Iedereen was bang en we mochten de klas niet verlaten van onze leraar. Ik was erg bang, ik hoop echt dat deze dingen nooit meer zullen gebeuren," vulde ze aan.
  Ravit, de moeder van jongen uit de vierde klas vertelde ’s middags dat haar zoon niet meer naar school en thuis is gebleven. "Mijn oudste dochter heeft op internet gelezen dat er gewaarschuwd is voor terroristische aanslagen. Na het gebeuren met de vrachtwagen vlak bij de school van onze kinderen durft mijn zoon de deur niet meer uit. Het was overigens een wonder dat niemand gewond is geraakt,” zei ze.
  ”Mijn man werkt samen met Arabieren en heeft onze dochter altijd vertelt dat de meeste Arabieren goede mensen zijn, ‘er zijn er helaas maar een paar slecht net als bij alle volkeren,’ heeft mijn man onze kinderen altijd verteld, maar dit soort incidenten zijn zeer traumatisch voor een klein meisje en maakt het moeilijk voor haar om te begrijpen dat er verschillen zijn tussen goede en slechte mensen,” vertelde een andere moeder.

  Jeruzalem
  In Jeruzalem, waarvan de moslims beweren dat het een heilige stad is die aan de islam toe behoord, werden de gehele dag vernielingen aangebracht. De schade wordt nu al geraamd om enkele tonnen. Bewoners uit de Arabische wijk Issawiya sloopten het straat meubilair en haalden de stenen uit het wegdek en de trottoirs. Deze stenen werden naar de politie gegooid bij een benzinestation, die net daarvoor overvallen en geplunderd was, gegooid.
  Honderden Arabieren verzamelden zich ook bij de controlepost Qalandiya in het noorden van Jeruzalem en gingen de confrontatie aan met de IDF-soldaten, waarbij tientallen demonstranten stenen naar de soldaten gooiden. Er werd niet ingegrepen en alleen een officier raakte lichtgewond. Een andere groep trok op naar de Scorpus Berg waarop molotovcocktails en stenen naar het Hadassah ziekenhuis werden gegooid.

  Ram Allah
  Om 12.00 uur klonkt in Ram Allah, de hoofdstad van de PNA, 63-seconden lang de sirene klonk , deze moest het uitroepen van de Joodse staat 63 jaar geleden markeren.
  Daarop aansluitend werden op het Al Manara Square door verschillende PNA/PLO leiders ophitsende toespraken gehouden. ”Wij Palestijnen hopen dat dit het jaar zal worden waarin er vrijheid en onafhankelijkheid voor onze mensen komt,” zei Salam Fayyad, één van de leiders van Fatah. “Er moet dit jaar nog een Palestijnse staat gesticht worden op alle gebieden die de Zionisten in 1967 [hij bedoelt hier Hagadah Hamaaravit, Jeruzalem en de Gazastrook mee] van ons gestolen hebben,” herhaalde hij.
  Op het Al Manara Square hadden zich duizenden mensen verzameld die met de PLO- en zwarte vlaggen zwaaiden. Verschillende betogers staken Israëlische vlaggen in brand. Gezamenlijk zong de menigte de Mawtini (de Mawtini is zowel in ‘Palestina’ als in Irak het inofficiële volkslied).
  De PNA/PLO wil dit jaar extra aandacht voor de Nakbah omdat ze in september eenzijdig een Palestijnse Staat gaan uitroepen.
  Gezien de gebeurtenissen van afgelopen dagen kunnen we alvast een conclussie trekken wat voor gevolgen dit voor Israël heeft.

  Syrië
  Damascus is blij met de rellen rond de Nakbah Dag omdat deze de aandacht afleiden van de interne onlusten waarbij, volgens Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de VN, zeker 850 mensen zijn omgekomen en duizenden betogers tegen de regering opgepakt zijn. Vanmorgen verzamelden zich duizenden mensen bij de grens met Israël. De betogers gooiden stenen, metalen staven en dergelijke naar de grenswachters. Tientallen mensen knipte gaten in het hek en drongen Israël binnen.
  Het IDF vuurde waarschuwingsschoten af in de lucht waarop paniek onder de mensenmenigte, die de Syrische grens bij de Golanhoogvlakte probeerde over te steken, uitbrak. Een Israëlische televisiezender zegt dat zeker vier mensen in de paniek om het leven zijn gekomen. bij het Druzische dorp Majdal Shams berichten Arabische media. “Tien tot zeventien mensen raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis in Israël gebracht," melden Israëlische reddingsdiensten. De politie en het leger houden de zaak onder controle. Israël houdt Syrië verantwoordelijk.

  Libanon
  In Libanon brachten 500 bussen duizende mensen naar de grens met Israël. Hier liepen de mensen een mars gekleed in rouw kleding. “Wij hebben 200 extra bussen moeten bestellen om al deze mensen te kunnen vervoeren,” aldus één van de organisatoren van de ‘Al-Akhbar’ organisatie, die gelieerd is aan Hezbollah.
  Verslaggevers in Libanon zeggen dat de mars in de westelijke stad Naqoura begon en Maroun al-Ras in oostelijke richting verliep. In dit gebied heeft het Hezbollah zich gevestigd en was hierdoor het belangrijkste gebied waar tijdens de Tweede Libanon oorlog een veldslag werd gevoerd.
  In het noorden van Israël was de politie massal op de been om te voorkomen dat de Arabische Israëliërs mee zouden doen aan de rellen.
  Tijdens een sit-in protest bij de grens met Libanon (Bar-Am Bos) zijn 6 Arabieren gearresteerd. De deelnemers aan het protest werden met traangas uiteengejaagd.
  VN troepen probeerden duizenden Arabieren tegen te houden die bij Maroun al-Ras, vlakbij Moshav Avivim, Israël binnen probeerden te dringen. Volgens Al Jazeera zouden ook daar 4 doden en 15 gewonden gevallen zijn. Het IDF heeft via UNIFIL aan het Libanese leger medegedeeld dat geen Israëlische infrastructuur beschadigd mag worden, inclusief het hek dat de grens vormt.

  België
  In ruim twintig plaatsen in België hebben ruim 400 leden van een moslimlobby groep (Vredesactie en Action pour la Paix) bij de politie een klacht ingediend tegen de bedrijven Agrexco Ltd. (een importeur van Israëlische groente en fruit) en CAL- LACHS (Cargo Air Lines – Liège Air Cargo Handling Services. “Het zijn bedrijven die mee de oorlogseconomie voeden,” aldus Inez Louwagie, woordvoerder van Vredesactie. “Europese bedrijven profiteren van oorlogsmisdaden om winsten te maken en houden met hun activiteiten oorlogen aan de gang. Onze regeringen laten dit begaan.”
  De linkse activisten betichten de Luikse importeur Agrexco van ‘heling en oorlogsmisdaden en medeplichtigheid daaraan’. "Agrexco koopt landbouwgoederen uit illegale Israëlische nederzettingen in bezet Palestijns gebied en verkoopt die in ons land," meent Louwagie. Concreet gaat het om Israëlische producten (waarvan maar een heel klein deel afkomstig uit Samaria en Judea) met de merknamen Carmel (Biotop), Jaffa en Jordan Plains.
  Afgelopen week besloot Dexia onder druk van de moslim lobby haar Israëlische dochter met verlies te verkopen.
  In Gent trokken de pro-PLO activisten een muur op, deze moest het antiterroristenhek voorstellen (die zij een ‘appartheidshek’ noemen). Voorbijgangers werden aangeklampt en geïndoctrineerd. De moslimlobby, bestaant uit.

  Iran
  Volgens het Israëlische leger is duidelijk dat Iran achter de rellen in het noorden zit. Iran voert via de Hezbollah en Hamas een proxy-oorlog tegen de Joodse staat. Ook is Syrië schuldig aan de rellen. “Syrië is een politiestaat en zonder medeweten van de Autoriteiten kunnen de infiltranten nooit Israël binnenkomen, aldus een leger woordvoerder. Zowel bij de grens met Libanon als op de Golan heeft de IDF een militaire zone ingesteld. De Israëlische politie heeft bij de grens met Libanon de Libanon Grens Eenheid ingezet, alsook de Counter-Terrorisme eenheid en andere speciale eenheden. Op de Golan zijn de Israëlische politie en de Grenspolitie op zoek naar Syrische infiltranten.

   

  Bron:
  - www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4068666,00.html
  - www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4068829,00.html
  - http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4068838,00.html
  - www.demorgen.be/dm/nl/9616/Onrust-in-het-Midden-Oosten/article/detail/1263718/2011/05/13/VN-schat-aantal-Syrische-doden-op-ongeveer-850.dhtml
  - www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4068774,00.html
  - www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4068783,00.html
  - www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4068607,00.html
  - www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4068829,00.html
  - www.vredesactie.be
  - www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=220653
  - www.jpost.com/VideoArticles/Video/Article.aspx?id=220648
  - www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=220647
  - www.youtube.com/watch?v=asmB-9P11L0

   

   

  Syrië beschiet vluchtelingen in Libanon
  BEIROET - Het Syrische leger heeft zondag het vuur geopend op mensen die naar Libanon waren gevlucht. Zeker een werd hierbij gedood, vijf anderen raakten ernstig gewond. Dat maakten de Libanese veiligheidsdienst zondag bekend.
  De vluchtelingen zijn afkomstig uit de plaats Tall Kalakh, die circa 160 kilometer ten noorden van de Syrische hoofdstad Damascus ligt.
  Sinds eind april is een vluchtelingenstroom vanuit Tall Kalakh op gang gekomen, zeker 5.000 mensen zijn inmiddels uit hun huizen gevlucht. Het Syrische leger treed keihard op tegen betogers die willen dat Bashar al-Assad, de president van Syrië, zijn post verlaat.
  De protesten tegen Assad braken uit nadat ongeveer twee maanden geleden de Moslimbroederschap, die diep geworteld zit in de Syrische Hezbollah en Hamas, op had geroepen tot hervorming.
  De Moslimbroederschap dan wel al-Qaëda zijn de drijvende krachten achter de opstanden in de Arabische wereld, die inmiddels al aan duizenden mensen het leven heeft gekost en een vluchtelingen stroom op gang heeft gebracht die zijn weerga niet kent.
  Om deze misdaden te verhullen is dit jaar de ‘Nakbah Dag’ grootser dan ooit.

   

  Bron:
  - www.nu.nl/buitenland/2515381/syrie-beschiet-vluchtelingen-in-libanon.html

   

  Moslimlobbyisten voor gesloten deur
  BRUSSEL - Het gaat de moslimlobby niet snel genoeg. Vorige week woensdag (11 mei 2011) maakte de noodlijdende Belgische bank al bekend ‘zeer binnen kort met verlies haat Israëlische dochter af te stoten, maar dit gaat de Israël-bashers niet snel genoeg. Zaterdag stonden een handje vol actievoerders van Intal, de ledenorganisatie voor internationale solidariteit, voor een gesloten deur van het Dexia-filiaal in Sint-Joost-ten-Node. De (inter)Nationale Socialisten zeggen kwaad te zijn over “de illegale financiering van de Israëlische bezetting in Palestijnse gebieden” waar de bank zich mee in zou laten.
  Tijdens de algemene vergadering van Dexia deed Jean-Luc Dehaene, Dexia-voorzitter, het volgende weten:
  “'We hebben meerdere biedingen ontvangen en ook een zakenbank aangesteld om het proces te begeleiden. Er wordt nu met een mogelijke koper onderhandeld, en mogelijk is de deal al voor de zomer rond,” liet Dehaene weten. Dexia rekent er op dat ze het dochterbedrijf met ernstige verliezen zal moeten verkopen, maar voelt zich door haar antisemitische aandeelhouders gedwongen tot deze verkoop.
  Dehaene en gedelegeerd bestuurder Pierre Mariani werden tijdens de algemene vergadering van Dexia bedolven onder een lawine van sturende vragen over de Israëlische activiteiten van de groep. Net als op de vorige algemene vergaderingen lag Dexia vooral onder vuur omdat de groep via haar Israëlische dochter betrokken zou zijn bij de financiering van woningbouw voor Joden in Samaria en Judea, volgens deze aandeelhouders is het voor Joden verboden in een gebied te wonen die de moslims als hun gebied opeisen.
  Dexia opende is 2001 een filiaal in Israël, na veel kritiek werden alle financieringsactiviteiten voor Joden in Hagadah Hamaaravit (Samaria en Judea) stopgezet. Hierover is schriftelijk en via de website gecommuniceerd, tijdens de aandelenvergadering in 2008 werd dit besluit nogmaals benadrukt. Ook maakte de bank toen al bekend het Israëlische filiaal in de etalage gezet te hebben.
  Tijdens de laatste vergadering wilden de aandeelhouders niet luisteren naar de argumenten en gaven te kennen ‘zaterdag actie te gaan voeren voor het Dexia-filiaal in Sint-Joost-ten-Node.
  Woensdag zeiden de antisemitische aandeelhouders niet tevreden te zijn met de verkoop alleen en drongen er op aan dat Dexia de PLO financieel wilde steunen “ter compensatie van de slachtoffers van de kolonisatie”.
  De actievoerders zijn nu dan ook nog eens kwaad dat ze voor een gesloten deur kwamen te staan.
  ”Naar verluidt hebben de medewerkers het filiaal gesloten omdat ze dachten dat vandaag het Irisfeest van het Brussels gewest plaatsvond. Het is bizar, want dat feest vond vorige week plaats. We hebben onze actie aangekondigd na de algemene vergadering van Dexia deze week,” verteld een woedende Joaquim Da Fonseca, onder andere actief bij de PVDA en Intal. “We hebben niets tegen de Dexia-medewerkers die nu een extra dag verlof hebben, wel tegen de bankactiviteiten in Israël.” Nagenoeg het zelfde zei deze naaste medewerker van Actieplateform Palestina over de Joden “Wij hebben niets tegen de Joden, wel Joden die activiteiten in Israël uitvoeren.”

   

  Niels op 17-05-2011 09:54
  Maandag 16 mei 2011
  Nakbah Dag/Derde Intifada
  JERUZALEM – In het verlengde van de zogenaamde Nakbah Dag en [als het aan de PNA/PLO licht] het begin van de Derde Intifada bleven de rellen zondag nog lange tijd aan houden.
  Er namen duizenden mensen deelnamen aan de Nakba (Catastrofe) Dag, zoals de Arabische moslims de stichting van de staat Israël in 1948 noemen. In de periode die daaraan vooraf ging riep de mufti van Jeruzalem alle Arabieren op de weg vrij te maken om ‘alle Joden in zee te drijven, ook vonden er tal van Arabische aanslagen plaats tegen de Joodse bewoners (die als vanzelf vergolden werden). Na het uitroepen van de Joodse staat verklaarden de omliggende islamitische landen het jonge staatje de oorlog. Het conflict leidde er toe dat 700.000 Arabieren hun heil in het buitenland zochten. Tussen 1949 en 1953 keerden zo’n 90.000 Arabieren terug naar hun woonplaatsen in het huidige Israël. In de periode 1938 en 1973 werden overigens 1 miljoen Joden uit de Arabische/islamitische landen verdreven, hier is nagenoeg nooit aandacht aan besteed (zie mijn berichtgeving van zondag).

  Jeruzalem
  Zondagavond hielden politieagenten, in de Jeruzalemse wijk Jabel Mukaber, een auto staande en vroegen aan de chauffeur om zijn auto papieren. Hierop trapte de Arabische bestuurder zijn gaspedaal in en reed op een groep agenten in. De meesten van hen konden op tijd weg springen, maat twee onfortuinlijke agenten konden niet aan de automobilist ontsnappen. Daarop sloeg de man op de vlucht, hij zag kans te ontsnappen. Enkele uren later werd de auto gevonden op een parkeerplaats, de politie heeft daarop een buurtonder zoek ingesteld.

  Grenzen
  Naar verluid trokken enkele duizenden Arabieren op naar de grenzen rondom Israël. Bij zeker drie grensovergangen probeerden de demonstranten Israël binnen te dringen waar op het IDF met rubberkogels op de mensenmenigten schoot. Tussen de dringende menigte zouden twaalf mensen om gekomen zijn doden en raakten tientallen gewond.
  Uit onderzoek is gebleken dat het IDF juist gehandeld hebben. “Nadat de demonstranten probeerden de grensversperring over te steken is er met rubber kogels op benen geschoten. Wanneer er langer gewacht was zou de situatie geëscaleerd zijn die wellicht tot honderden doden geleid zou hebben,” aldus een woordvoerder.
  Hoewel er rekening gehouden was met mogelijke rellen tijdens de Nakba Dag, was er geen rekening gehouden met het feit dat de opkomst zo groot zou zijn.

  Libanon
  Unifil, de vredesmissie van de Verenigde Naties in Libanon, heeft de betrokken partijen bij geweld aan de grens tussen Libanon en Israël opgeroepen ,,maximale terughoudendheid'' te betrachten om nog meer doden en gewonden te voorkomen.
  Volgens de Libanese media werden 100 gedood. Na een analyse van de gehele situatie is gebleken dat het Libanese leger op zeer agressieve wijze probeerden te voorkomen dat de burgers te stoppen om de grens te bereiken en aarzelde niet om het vuur te openen. Hierdoor werden de demonstranten gedood. Het IDF heeft aan deze grenzen niet geschoten.
  ”De Palestijnen hebben recht op een thuisland en ik wil jullie allen prijzen om jullie bereidwilligheid om terug te willen keren,” dat zei Hassan Nasrallah, secretaris-generaal van Hezbollah, maandag, die ook in Libanon is uitgeroepen tot ‘een dag van rouw voor de 10 mensen die op de grens met Israël gedood zijn’. "Tientallen stierven als martelaren en honderden raakten gewond. Laat de gehele wereld over hun vastberaden houding horen."

  Syrië
  Op de Golan Hoogten, dat grenst aan Syrië, hielden zich bijna 1.000 mensen op. Ongeveer 300 demonstranten, waaronder kinderen, bestormden het hek langs de Syrische grens en probeerden Israël binnen te dringen. De Syrische troepen konden hen niet weerhouden.
  Het leger schoot met rubberkogels toen duizenden mensen vanuit Syrië probeerden te infiltreren in Israël. Als de menigte niet tot stoppen gedwongen was zou er een echte ramp plaats gevonden hebben.
  Volgens de Syrische staatstelevisie raakten er zestig mensen gewond. De woordvoerder van het Israëlische leger sprak van een ,,zeer ernstig en gewelddadig'' incident.
  Vanuit de menigte werd het vuur op de IDF soldaten geopend, 12 soldaten en officieren (waaronder Eshkol Shukrun commandant van de Golan Brigade) raakten gewond aan het hoofd, nek en ledematen. Zij werden opgenomen in het Ziv Medical Center in Safed.
  Er kon niet voorkomen worden dat vele Syriërs Israël binnen drongen. Maandag heeft het IDF in Majdal Shams, een Druzen stad, een man gearresteerd die geen paspoort kon tonen. Uit onderzoek is gebleken dat het een 30-jarige Syriër was.

  Samaria en Judea
  De grenzen tussen Samaria en Judea en Israël werden nagenoeg afgesloten. Alleen mensen die uit Israël wilden vertrekken en zieken & gewonden mochten de controle posten passeren.
  In Ram Allah riepen Fatah kopstukken de menigte op om vooral het verzet te blijven voeren.
  ”Jullie kunnen voelen dat de wereld ons steunt bij het oprichten van een Palestijnse staat waardoor er spoedig een einde zal komen aan de Israëlische bezetting,” zei Mahmoud Abbas, leider van de PNA/PLO, tijdens een speciale Nakbah Dag speech tegen de duizenden horigen.
  Abbas prees de demonstranten die hebben deelgenomen aan de gebeurtenissen die de wereld aan deze dag zullen herinneren. " Jullie hebben bewezen dat recht is sterker dan de tijd,” aldus Abbas. “De wil van het volk is – en zal het altijd zijn - sterker dan de bezetting."
  Tijdens de speech werden traditioneel Israëlische vlaggen verbrand, dat het einde van de Joodse staat moet symboliseren.

  Egypte
  Islamitische betogers in Egypte verzamelden zich zondag voor de deur van de Israëlische ambassade in Caïro. Zij scandeerden anti-Joodse leuzen. Nadat ze autobanden in brand staken kwam de oproer politie in actie waarop onderlinge rellen uitbraken.
  De honderden demonstranten eisten van Egypte alle banden met Israël per direct te verbreken en dat de ambassadeur in Egypte gesloten zou worden.
  In de nacht van zondag op maandag braken honderden Arabieren (die zichzelf allen ‘Palestijns’ noemen) door de hekken rondom de Israëlische ambassade en bestormden het symbool van de Joodse staat. Opnieuw kwam de Egyptische politie voerde uren lang charges uit, hierbij ramden zijn met knuppels op de menigte in. Ook werd er traangas ingezet en werd er in de lucht geschoten om de menigte uit elkaar te verdrijven. Minstens 24 mensen raakten gewond, aldus het ministerie van Gezondheid zondag.


  Gazastrook
  “De gebeurtenissen van zondag bewijzen dat het Palestijnse volk een einde willen aan de zionistische [Joodse] bezetting. Wij zullen niets aan onze eisen inbinden, ongeacht de prijs die hiervoor betaald moet worden," zei Sami Zuhri, een Hamas-woordvoerder. Ook verwees hij naar het pact dat Hamas met Fatah gesloten heeft “Er is een keerpunt bereikt en zullen de ingeslagen weg blijven volgen”
  Eerder die dag probeerden terroristen een bom te plaatsen aan de grens met Israël, hierop opende een grenseenheid het vuur waarbij één terrorist om het leven kwam. Hierover zei Zuhri; "Het Palestijnse volk heeft duidelijk gemaakt dat het vandaag terug wil keren naar zijn land." Hij voegde er aan toe dat Israël verantwoordelijk is voor het doden van onschuldige burgers. Hij riep verder op de internationale gemeenschap de "Israëlische misdaden te veroordelen tegen niet-gewelddadige demonstranten."
  Fatah, Hamas en de Islamitische Jihad kondigden zondagavond aan een spoedvergadering in de Gazastrook te beleggen, om de mogelijke gevolgen van de gebeurtenissen van de dag te bespreken.
  De facties verklaarden maandag tot ‘een dag van rouw’, gevolgd door een algemene staking. Abbas heeft alle medestanders van de ‘Palestijnse staat’ opgeroepen “De Palestijnse vlag halfstok te hangen.”

  Turkije
  In Istanbul kwamen honderden sympathisanten van de PLO bij elkaar. Ongeveer 150 demonstranten marcheerden naar het Israëlische consulaat en schreeuwen "Israël bereid je maar alvast voor, de Mavi Marmara komt er aan” Ook werden er vervloekingen over de Joodse staat uitgeroepen.
  Ongeveer 100 mensen protesteerden buiten de woonplaats van de Israëlische ambassadeur in Ankara, waar volgens de persbureau Anatolia, een rouwkrans werd gelegd.

  Jordanië
  Ondertussen, op zo'n 200 studenten verzamelden in Amman om de Nakbah Dag te markeren. De demonstranten zwaaiden met Jordaanse en PLO vlaggen. Onderwijl schreeuwden zij "Het recht op terugkeer is heilig", "Vrij Palestina" en "Wij zijn bereid te sterven voor Jeruzalem."
  De groep, die in de buurt van de Israëlische ambassade in Amman demonstreerden, eiste deze worden afgesloten.

  Nederland
  Arjan el Fassed (kamerlid namens GroenLinks) vraagt samen met Benny Brunner (filmregisseur) aandacht voor Arabische boeken die opgeslagen liggen in de Israëlische Nationale Bibliotheek. “Bij de oorlog [van 1948] kwamen 70.000 boeken in de vuurlinie terecht. Literaire, religieuze en wetenschappelijke werken werden uit Palestijnse boekenkasten. Deze zijn verzameld in de Israëlische Nationale Bibliotheek en dat is Diefstal,” zeggen de Nederlands-Arabische El-Fassed en de Israëlische Nederlander Brunner. Samen werken zij aan een documentaire die 'The Great Book Robbery' zal gaan heten, 'de grote boekenroof'. Het duo greep de gebeurtenissen van de Nakbah Dag aan om hun documentaire te promoten en geld in te zamelen voor hun project. El-Fassed en Brunner worden gesteund door Abed al Joebeh, directeur van het Sakakini Cultureel Centrum in Ram Allah, waar opnamen voor de film zijn gemaakt. Joebeh ziet cultuur als 'een wapen van massaverdediging' – “Israël kan alles wegbombarderen, maar niet het Palestijnse bewustzijn,” meent Joebeh.. "Na 63 jaar praktiseren we nog steeds Palestijnen te zijn."

  Relatieve rust
  Zondagavond keerde de rust terug. Wel heeft het leger de afsluiting van Hagadah Hamaaravit (Samaria en Judea, waar de moslims een eigen kalifaat willen uitroepen) met 24 uur verlengd. Dat betekent dat mensen uit dat gebied, die in Israël werken of studeren, maandag niet langs de controleposten van het leger komen. Alleen mensen die dringend medische zorg nodig hebben of over speciale vergunningen beschikken, worden doorgelaten.

   

  Bron:
  - www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenland/article/detail/2429270/2011/05/15/Israel-schiet-met-scherp-op-Palestijnse-betogers.dhtml
  - www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4069136,00.html
  - http://nos.nl/artikel/240753-cairo-rellen-bij-ambassade-israel.html
  - www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4068419,00.html
  - www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4069135,00.html
  - www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4069033,00.html
  - www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4069010,00.html
  - www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4069226,00.html
  - www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4069338,00.html
  - http://thegreatbookrobbery.org/
  - www.nu.nl/buitenland/2516083/israel-onderzoekt-botsingen-met-palestijnen.html

   

  Niels op 17-05-2011 18:26
  Dinsdag 17 mei
   JERUZALEM - Mahmoud Abbas, o.a. leider van Fatah en de PNA/PLO, heeft maandag een drie dagen durende periode van rouw afgekondigd voor de vijftien doden die afgelopen weekeinde vielen bij protestacties langs de grenzen rondom Israël. Het oprichten van een Palestijnse staat middels vrede is inmiddels al lang passé (zou die er ooit geweest was). De demonstraties gaven blijk van hun nieuwe tactiek in de strijd om een Palestijnse staat.
  Afgelopen zondag gebruikten de moslims de 'Nakba Dag' om tal van demonstraties, al dan niet met veel geweld, te organiseren. Op zogenaamde sociale netwerken, vooral Facebook, riepen anti-Israël activisten elkaar op om naar de grens met Israël te gaan om in de Joodse staat te infiltreren. Vanuit de Gazastrook, Libanon en Syrië braken oproerkraaiers de grens barrière door. Bij het geweld waarmee dat gepaard ging kwamen zeker vijftien activisten om het leven.
  Abbas prees diegenen die probeerden de grens met Israël over te gaan. "Hun bloed is niet tevergeefs vergoten, omdat hun bloed is vergoten voor de vrijheid en de rechten van ons volk,” aldus Abbas. Op overheidsgebouwen in de PNA gebieden en nagenoeg alle Arabische woningen hangen de vlaggen halfstok.
  Met veel bombarie worden lijkkisten door de straten gedragen, de westerse en islamitische media verdringen elkaar om de mooiste plaatjes te schieten van de rouwende.

  Arabische lente
  De pro-PLO groeperingen hebben lering getrokken uit de Arabische Lente en gebruiken deze tactiek om de druk op Israël op te voeren en internationale steun voor een Palestijnse staat te winnen: massademonstraties. Door in groten getale naar grenzen en militaire controleposten te marcheren dagen zijn de Israëlische soldaten uit het vuur te openen.
  Met de anti-Israëlische opvattingen in het westen werkt deze tactiek zelf meer in het voordeel van de PLO dan de zelfmoordaanslagen en ander dodelijk geweld uit het verleden. "De Palestijnse overgang van terrorisme en zelfmoordaanslagen naar moedwillige ongewapende massademonstraties is een overgang die ons met een moeilijke uitdaging opzadelt," zei Ehud Barak, de Israëlische minister van Defensie.
  In de Arabische wereld heerst optimisme. Fatah en Hamas, die vier jaar geleden gebrouilleerd raakten toen Hamas in de Gazastrook aan de macht kwam, hebben zich verzoend. Daarnaast neemt de internationale steun toe om zonder een voorafgaande vredesproces later dit jaar bij de VN aan te dringen een Palestijnse staat te erkennen. Deze moet bestaande uit de Gazastrook, Hagadah Hamaaravit inclusief Oost-Jeruzalem. Net als in 2005 in de Gazastrook zal ook het andere deel van de beoogde Palestijnse staat 100% Juden rein moeten worden, daar tegenover wordt er verwacht dat Israël zich aan het zogenaamde ‘recht op terugkeer van de Paletijnse vluchtelingen’ zou houden.

  Libanon
  In Libanon schoten Arabieren in de lucht (hierbij vergetend dat iets wat omhoog gaat ook weer naar beneden komt, waardoor de kans op nieuwe slachtoffers best wel groot is) om de slachtoffers te herdenken. Volgens een Libanese woordvoerder kwamen zondag tien mensen om het leven.
  Michael Williams, de speciale gezant van de Verenigde Naties voor Libanon, zei maandag in een verklaring dat Israël 'buitensporig, dodelijk geweld' heeft gebruikt, toen Israëlische soldaten op de betogers schoten. Williams zei geschokt te zijn door het aantal doden en riep alle partijen op terughoudend te zijn. Zijn verklaring was ongewoon krachtig (zie hiervoor mijn reactie veder op in dit bericht).

  Syrië
  In verband met het schenden van de soevereiniteit van Israël door de grens met de Joodse staat over te steken (infiltratie) heeft Ehud Barak, de Israëlische minister van Defensie, een klacht bij de Veiligheidsraad ingediend tegen Syrië en Libanon.
  De Israëlische politie is nog steeds op zoek naar Syrische infiltranten. Maandag werden twee ilfiltranten op de Golan Hoogten gearresteerd een derde infiltranten wist Tel Aviv te bereiken voordat hij ontdekt werd. Hij zou op weg geweest zijn naar de Gazastrook, om zijn ‘broeders te helpen bij hun strijd’.
  Er liggen ongeveer 1 miljoen mijnen op de Golan Hoogvlakte, opvallend was dat bij de honderden Syriërs, die zondag het gebied binnendrongen, geen enkele mijn af is gegaan. Het is nog onbekend of de horde ‘losgeslagen meute’ precies wisten waar de mijnen begraven liggen of dat de mijnen verouderd zijn en vervangen moeten worden. Vast staat wel dat de mijnen hun afschikwekkende functie verloren hebben en er nieuwe maatregelen getroffen moeten worden.
  Aman, de Israëlische militaire inlichtingendienst, heeft toe gegeven een inschattingsfout gemaakt te hebben. “Wij konden ons niet voorstellen dat men zoui proberen het mijnenveld te doorkruisen en dat de demonstraties daarom bij Kuneitra [ongeveer 30 kilometer ten zuiden van Majdal Shams] plaast zouden vinden,” aldus een woordvoerder.


  Egypte
  Inmiddels is een relatieve rust weer gekeerd bij de Israëlische ambassade in Caïro.
  Bij de anti-Israël demonstraties in de stad raakten zeker 353 mensen gewond, over doden wordt gezwegen. De Egyptische oproerpolitie heeft met scherp op de betogers geschoten en zette traangas in om de duizenden betogers te verjagen. De betogers staken banden in brand en probeerden de ambassade te bestormen.
  De betoging volgde op oproepen op Facebook.
  Een jeugdbeweging, die ontsproten is uit de Mosliombroederschap en een belangrijke rol speelde in de opstand tegen de pro westerse Hosni Mubarak, zei op Facebook dat het protest bij de ambassade 'beschaafd' verliep. De beweging bekritiseerde de ordetroepen, omdat die het nodig achtten hard in te grijpen.

  Het westen
  Zoals gebruikelijk hadden de westerse media en diverse ‘mensenrechten organisaties’ er geen enkele moeite mee om ons op een
  gekleurde manier het Midden Oosten nieuws te presenteren. “Daarbij was het gebruikelijke patroon waarneembaar van de onzorgvuldigheid, onvolledigheid en vooringenomenheid tegen Israël,” zoals Joods Actueel dat zo mooi weet te omschrijven.

   

  • De Nakbah werd in het nieuws omschreven als: “De door Israël verdreven Palestijnse Arabieren voor en tijdens de onafhankelijkheidsoorlog in 1948”.
   Dat het jonge staatje aangevallen werd door de troepen van de Mufti van Jeruzalem gesteund door een slordige 108.300 soldaten uit Egypte, Syrië, Libanon, Jordanië, Irak, Jemen en Saoedi-Arabië wordt daarbij wijsselijk buiten beschouwing gelaten. Ook dat de troepen van de Mufti niet alleen bewapend waren doorhaar eigen achterban maar ook door de Britten en dat het voor Joden verboden was zich te bewapenen (als het al wel zou mogen was er nog geen land die op tijd wapens wilde leveren) werd buiten het nieuws gelaten.

    

  • Over de rol van de Syrische- en Libanese Autoriteiten zwijgt men in het nieuws
   Voorafgaand aan de Nakbah Dag waren omliggende landen gewaarschuwd voor het toelaten van grensprovocaties. Zowel Jordanië en Egypte gaven gehoor aan de Israëlische oproep en voorkwamen infiltraties aan de grens met Israël.
   Bovendien zouden de demonstranten de Golan Hoogten nooit hebben kunnen bereiken zonder toestemming van de Syrische Autoriteiten.
   Op video (www.youtube.com/watch?v=ekgkuAaTjPg&feature=player_embedded) beelden is te zien dat het Israëlische leger met uiterste terughoudendheid heeft gereageerd op de infiltratie van minimaal honderd Syriërs, die in Israël infiltreren.
   Brig. Generaal Yoav Mordechai vertelde zondagavond op de Israëlische televisie dat het Libanese leger de controle verloor over de massa demonstranten toen men wilde voorkomen dat deze de grens zou bereiken. Daarop opende de schietgrage LAF het vuur op de demonstranten.
   Op video beelden (www.youtube.com/watch?v=0s3vHDyFj5k&NR=1) hoe het Libanese leger in de problemen komt aan de grens.
   De doden van afgelopen weekend werden in het nieuws uitsluitend aan Israël toegeschreven.
   De doden vielen voornamelijk bij een incident nabij het Libanese dorp Maroun a-Ras. Daar waren zowel aan de Israëlische kant als aan de Libanese kant eenheden van het leger aanwezig.
   In Caïro schoot het Egyptische leger met scherp op betogers bij de Israëlische ambassade, waarbij 353 Egyptische demonstranten gewond raakten.

    

  • Afleiding van de echte misstanden.
   Een verslaggever van Now Lebanon (www.nowlebanon.com/NewsArticleDetails.aspx?ID=271512) trekt ernstig de twijfel of de incidenten aan de noordgrens niet een Iraans Syrische poging is om de aandacht af te leiden van de interne spanningen in Syrië en Libanon.

    

  • Over de aanwezigheid van de VN in de bufferzone wordt wijselijk gezwegen in de media.
   UNDOF is de enige militaire macht die zich in bufferzone tussen Syrië en Israël mag ophouden en moet voorkomen dat er zich agressie aan de grens met Syrië en Israël voordoen.
   UNIFIL de enige militaire macht die zich in bufferzone tussen Libanon en Israël mag ophouden en moet voorkomen dat er zich agressie aan de grens met Libanon en Israël voordoen.

    

  • Media zwijgt over Tel Aviv.
   De media was opvallend stil over de vrachtwagen chauffeur die zondag doelbewust op medeweggebruikers (auto’s, een bus en voetgangers) in reed in Tel Aviv, de thuisbasis van de Midden Oosten media. Nadat de chauffeur tot stilstand was gekomen en uit was gestapt riep hij “Allah is groot” en ging een voetganger te lijf.

    

  • Media verzwijgt Hamas oproep op tot geweld tegen Israël.
   Ishmael Haniyeh, kopstuk van Hamas, riep tijdens de nakbah betoging in de Gazastrook op een einde te maken aan het “Zionistische project in geheel Palestina”. Deze uitspraak verdient, zeker in het licht van het pact dat Fatah en Hamas onlangs sloten, toch wel de moeite van het vermelden waard.

    

  • Er wordt in de media ook gezwegen over schending internationaal recht door de Arabieren
   Zondag schokken de Arabieren er niet voor terug om een ambulance te gebruiken om van daar achter stenen naar Israëliërs te gooien. Op een video (www.youtube.com/watch?v=sKodcsJ0Mak) is te zien hoe Arabische relschoppers in Kalandia, een Palestijnse dorp tussen Jeruzalem en Ramallah, dekking krijgen van een ambulance gebruikt.

    

  Tot slot
  Ook in België ging zondag de moslimlobby de op straat op om de Nakbah Dag invulling te geven. Er kwamen een dertigtal antisemieten, de meesten waren kinderen, samen bij de Ambassade voor Israël en het G-H Luxembourg in de Sterrenwachtlaan te Ukkel. Buiten de Arabische leuzen om werden ook Franse leuzen. De linkse groeperingen onder hen, die bij hoog en laag weet te beweren NIET ANTISEMITISCH TE ZIJN, gescandeerd “Mort aux Juifs!” (dood aan de Joden)…
  De demonstranten zwaaide met vlaggen van o.a. Turkije, de Hezbollah en de PLO. Een echtpaar die een Israëlische vlag ontvouwden uit pro-Israëlische sentiment werd door de politie weg gestuurd en door de demonstranten uitgejouwd.
  De de ‘vredesboodschap’: “From the River to the Sea, Palestine must be Free!”. Hetgeen niets anders betekend dan dat als het aan hen licht een Palestijnse staat niet naast maar in de plaats van Israël zou moeten komen

   

  Bron:
  -
  www.youtube.com/watch?v=ekgkuAaTjPg&feature=player_embedded
  - www.Baladee.net
  -
  www.un.org/en/peacekeeping/missions/undof/
  -
  www.guardian.co.uk/world/2010/aug/03/lebanon-israel-border-violence-soldiers
  -
  www.nowlebanon.com/NewsArticleDetails.aspx?ID=271512
  -
  www.youtube.com/watch?v=0s3vHDyFj5k&NR=1
  -
  www.washingtonpost.com/world/egyptian-police-fire-tear-gas-live-ammunition-at-protesters-outside-israel-embassy-240-hurt/2011/05/16/AF7eYh4G_story.html
  -
  www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4069719,00.html
  -
  www.jpost.com/DiplomacyAndPolitics/Article.aspx?id=220975
  -
  www.accessmiddleeast.org/
  -
  www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4069841,00.html
  -
  http://www.ambisrael.be/mfm/web/main/missionhome.asp?LanguageID=110&Question2=&MissionID=110&MissionID=
  -
  www.intal.be/nl/fotoreports/nakba-commemorations-brussels-15052011

   

  Niels op 18-05-2011 17:16
   

  Woensdag 18 mei
  GAZASTAD – Volgens Yunis al Astal, een woordvoerder van Hamas, zou Allah alle Joden naar ‘Palestina’ geleid hebben, zodat ze beter, sneller en efficiënter uitgeroeid kunnen worden.
  Al Astal heeft vorige week woensdag, in de aanloop naar de Nakbah Dag, via de al Aqsa tv de Arabische visie op Israël en de Joden uiteengezet. “Allah heeft de Zionisten [Joden] naar Palestina geleid,” klonk zijn nieuwe theorie. ”En geeft de Palestijnen en de andere moslims de eer om de kwaadaardige bende, die de zionisten vormen, uit te roeien.”
  Al Astal voorspelde dat de Joden over een paar jaar zullen begrijpen dat ze maar om één reden naar Israël zijn gekomen, namelijk om 'afgeslacht' te worden 'in een groot bloedbad'. Met woorden die sterk aan Adolf Hitler deden denken zei hij dat de Joden veel gevaarlijker zijn dan alle roofvogels, gevaarlijke reptielen en dodelijke bacteriën bij elkaar, en dat Allah de mensheid door de moslims zal 'bevrijden' van het 'Joodse kwaad'. Dan zal er volgens hem een 'Verenigde Staten van de Islam' ontstaan en zal Palestina aan het hoofd staan van het wereldwijde islamitische Kalifaat.
  Enkele opvallende passages uit de uitzending:
  “… Al de roofdieren, al de roofvogels, al de gevaarlijkste reptielen en insecten en al de dodelijkste bacteriën, zijn veel minder gevaarlijk dan de Joden.”
  “… Binnen amper enkele jaren zullen al de Zionisten en de kolonisten zich realiseren dat hun aankomst in Palestina gebeurde in het aanschijn van het Grote Bloedbad, waarmee Allah de mensheid zal verlossen van dit Kwaad.”
  “… Wanneer Palestina bevrijd zal zijn en het volk is teruggekeerd, en het hele grondgebied, met de zegen van Allah, zal omgevormd zijn in de Verenigde Staten van de Islam, dan zal het land van Palestina de hoofdstad worden van het Islamitische Kalifaat en zullen alle landen staten worden binnen dit Kalifaat. Wanneer dit zal gebeuren zal eender welke Palestijn zich overal vrij kunnen bewegen, want het land van de Islam zal het eigendom zijn van alle moslims.”
  “… Tot [het ogenblik] dat dit zal gebeuren, moeten we alle hervestigingsplannen verwerpen, alsook de naturalisatie en zelfs herstellingen die aan de terugkeer van de vluchtelingen zouden voorafgaan.”
  Na deze leuke en geruststellende genocidale boodschap van deze aardige lieve Palestijn op Hamas Televisie, zal de wereld graag dit alles onder de mat vegen en doen alsof zij het nooit gehoord hebben. Of wat dacht u soms? Om de simpele reden dat een en ander ‘niet past’ in de Westerse perceptie van hoe “mooi en zaligmakend die verzoening [tussen Hamas en Fatah] in feite toch wel is.”
  “Palestijnse Arabieren zullen in staat zijn om in het Grote[re] Kalifaat te kunnen staan en gaan waar ze maar willen, eens de Joden zijn vernietigd, want [de Joden] toestaan een normaal leven te leiden in dezelfde landen van voorheen, is onaanvaardbaar.”

   

  Bron:
  - www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/144283
  - www.youtube.com/watch?v=9Fic15V8ChE&feature=youtu.be

   

   

  Niels op 19-05-2011 18:24

  Nakbah Dag/Derde Intifada (4)
  GAZASTAD – Vrijdag de 13e werd er opnieuw tot haat aangezet via de al-Aqsa tv, wederom als aanloop naar de Nakbah Dag. Een Arabische moeke vertelt dat haar vader gehoor gaf aan de oproep van de Mufti van Jeruzalem en daarom deel nam aan anti-Joodse rellen in Hebron (1948)
  Op deze Al Aqsa TV, de nationale omroep van Hamas in de Gazastrook, vertelt een 92-jarige ‘Arabische moeke’ trots hoe haar vader tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog in Chevron (Hebron) deelnam aan het bloedbad dat door haar Arabische bevolking werd uitgevoerd op de Joden van de stad. Ze vertelt over het afslachten van de Joden alsof het hier gaat om de normaalste zaak van haar leven.
  Dit soort authentieke getuigenissen krijgen we normaal slechts zelden te zien. Het is eerder te wijten aan de heropleving van de Arabische oorlogsretoriek, moreel gelegaliseerd door het onlangs afgesloten verzoeningsakkoord tussen Hamas en al Fatah, en opgejut door de zogenaamde democratische volksopstanden, dat we dit soort verslaggeving weer te zien krijgen op PA en AL Aqsa TV zenders. De Arabieren kunnen er maar niet genoeg van krijgen en blijven hardop dromen hoe het Jodenbloed in brede beken van de Carmelberg naar beneden stroomt. Alhoewel het gewoonlijk wordt voorgesteld alsof de Joden de Arabieren met opzet afslachtten, krijgen we zo héél af en toe de andere kant van het verhaal te horen.

   

  Bron:
  - www.youtube.com/v/Ij4MtG9gZM8

   

  ”Rabbijn” roept op tot totale einde van Joodse staat
  TEHERAN – “De Thora heeft aan het Joodse volk het verbod opgelegd een Joods staat op te richten,” dat zegt een man die zegt Rabbijn te zijn, voor PRESS TV (een Engelstalige Iraanse nieuwszender). Hij zegt dan ook een totale en vreedzame ontmanteling van Israël te willen.
  "Voor ons als Joden, is het is zelfs een grotere Nakba dan voor de Palestijnen,” aldus David Israël Weiss. “Omdat het zionisme en de stichting van Israël bijdragen aan de transformatie van het jodendom.” Weiss beschrijft het zionisme als een politieke ideologie geworteld in godslastering, omdat het de overtuiging zou bevorderen dat "G’d ons niet zou beschermen, en wij onszelf daarom wel zouden moeten moeten beschermen."
  David Israël Weiss is Rabbi van de Neturei Karta ('Hoeders van de Stad'), een ultraorthodox organisatie die bekendstaat om de zeer felle antizionistische houding die de beweging aanneemt. De stichting van Israël wordt beschouwd als ongehoorzaamheid aan G’d: alleen de Messias zou de Joodse staat mogen herstellen.
  De beweging heeft naar schatting rond een paar duizend aanhangers. De meesten wonen in Jeruzalem en Ramat Beit Shemesh Bet. Andere groepen zijn te vinden in New York, Londen en Montréal en enkele andere plaatsen wereldwijd.
  De meeste leden van Neturei Karta zijn nakomelingen van de uit Litouw gevluchtte Joden, die ronde de Novemberopstand (1830-1831) naar het Heilige Land trokken. Vanwege hun kledingstijl worden ze vaak onterecht met chassidim verward. Zij vestigden zich in de Oude Stad van Jeruzalem en leefden daar in vrede met de Arabische moslims en christenen.
  Toen rond 1900 de eerste seculiere zionisten arriveerden ontstond onder de charedische gemeenschap grote ontevredenheid over de aanwezigheid van deze seculiere personen in de heilige stad Jeruzalem. In de ogen van de charedim vormden de activiteiten van de zionisten een regelrechte provocatie naar de Arabieren, waarvan onschuldige Joden het slachtoffer zouden kunnen worden.
  In Joodse kring is Neturei Karta omstreden. Een factie van Neturei Karta, geleid door rabbijn Moshe Hirsch, steunt actief de Palestijnse Autoriteit en de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad.
  "G’d had ons, onder tijdens koning Salomo, onder drie eden laten verklaren dat we nooit zouden rebelleren tegen elke natie waar we het recht op burgerschap kregen,” aldus Wiess, die blijkbaar vergeten is dat Joden inde Arabische/islamitische wereld nog altijd als dhimmi leven en geen recht op burgerschap hebben gekregen. “We moeten niet massaal terug keren naar het Heilige Land, en we moeten geen enkele poging ondernemen om eind te maken aan onze ballingschap. Dus daarom is het concept van een Joodse soevereiniteit verboden in het jodendom," gaat Weiss verder

   

  Bron:
  - www.presstv.com/detail/180134.html
  - www.haaretz.com/misc/comment-page/jake-what-came-first-arab-pogroms-recorded-in-1830-followed-by-arab-invasions-terror-and-state-aim-of-genocide-19.1522381
  - /content/2009/04/niet-zionistische-joden  

   

  Niels op 20-05-2011 17:41

  Nakbah Dag/Derde Intifada 5
  JERUZALEM - 'The Third Palestine Intifada', een islamitische website, heeft opgeroepen tot nieuwe rellen tijdens de Naska Dag, die dit jaar volgens de Gebruike Jaartelling op 7 juni valt.
  Tijdens de Naska Dag wordt de hereniging (al noemden de moslims dit anders) van Jeruzalem herdacht.
  Via Facebook roepen de jutten de Arabieren elkaar op om, als onderdeel van de Derde Intifada, tijdens de Naska Dag op te marcheren naar Jeruzalem.
  ”De gebeurtenissen van afgelopen zondag hebben bewezen dat wij geheel Palestina kunnen bevrijden van de zionistische bezetter,” is te lezen op 'The Third Palestine Intifada'. “Wij hebben geen wapens nodig om Palestina te bevrijden.” Het mag duidelijk zijn dat het hier niet alleen de bedoeling is om een Palestijnse staat binnen de ‘grenzen van 1967’ te stichten maar van de middellandse zee tot de Jordaan. Ook zullen er geen Joden in dit gebied geaccepteerd worden. “Wij zullen in elke moskee en in elke kerk van Jeruzalem bidden voor de bevrijding van Palestina waar voor de zionisten geen plaats is.”
  Ondertussen wordt via deze zelfde massa media opgeroepen om vandaag, na de rituele moskee bezoeken, naar de grenzen van Israël te gaan om daar de “martelaren van afgelopen zondag te herdenken”.

   

  Bron:
  - www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/144311
  - www.facebook.com/pages/Third-Intifada/119324844781140

   

  Niels op 06-06-2011 19:42

  Naska Dag begon zaterdag
  Tientallen inwoners van de Gazastrook hebben zaterdag geprobeerd een van de grensovergangen met Egypte te bestormen. Dat hebben Palestijnse ooggetuigen gezegd. Vorige week maakte Egypte een einde aan een vier jaar durende blokkade van de grens Rafah, de grensstad tussen Egypte en de Gazastrook.
  Vanwege de Naska Dag, tijdens de Arabische oorlog tegen de Joodse staat in 1967 wist het IDF de eeuwige Joodse hoofdstad te redden en heeft het met Israël herenigd, waren er diverse bestormingen van grenzen met Israël gepland. Daar de grens met Israël en Egypte te goed bewaakt wordt probeerden relschoppers via Egypte de Joodse staat binnen te dringen.

  Caïro
  Egypte maakte bekend dat de grenzen, die vorige week geopend waren, weer volledig gesloten zijn. Volgens de Egyptische tv zou dit zijn omdat de voetgangers overgang aan vernieuwing toe was.
  ”De sluiting komt wellicht op een ongelegen moment,” aldus Ayub Abu Shaa, hoofd van de Hamas-politie-eenheid bij Rafah, aan de telefoon. “Een menigte van honderden Palestijnen die de grens over trachtte te steken werden geconfronteerd met een gesloten hek.”
  Volgens een veiligheidsbron in Egypte is de sluiting het resultaat van een conflicht dat vrijdag ontstond. Toen kwamen busladingen vol mensen aan kwamen bij de grens. Zo'n tweehonderd mensen probeerden vervolgens via de grensovergang van Rafah Egypte binnen te dringen om vervolgens door te reizen naar de grenzen van Israël. Ze werden echter de toegang geweigerd. Tientallen mensen begonnen vervolgens tegen het hekwerk aan te duwen, totdat veiligheidstroepen van Hamas het gebied afzetten.

  Beiroet
  De mars in Libanon naar de grens met Israël, die zondag had moeten plaatshebben, is inmiddels afgelast.
  De mars zal vervangen worden door stakingen in alle twaalf UNRWA dorpen in Libanon, aldus de organisatoren. Het is niet duidelijk welk werk mensen neer kunnen leggen dat ze toch niet uitvoeren.
  Tijdens de Nakbah Dag, waarin de Arabieren dankzij hun meerderheid een nederlaag leden in de strijd de Joden uit te roeien herdenken, op 15 mei openden Jordaande en Syrische militairen het vuur op de betogers die probeerde met geweld de grens over te steken.
  De Libanese autoriteiten hadden eerder het gebied rondom de grens tot gesloten militaire zone verklaard om de mars te voorkomen.

  Damascus
  Drie weken nadat enkele honderden Arabieren Israël binnen drongen via de grens op de Golanhoogte bestormden zondag opnieuw honderden Arabische demonstranten uit Syrië de grens. Nu waren de demonstranten minder fortuinlijk. Terwijl de soldaten van het IDF op 15 mei op een verkeerde plaats de grens bewaakte is de grenscontrole dit maal beter geregeld. De Syrische strijdmachten waren bereid geweest om de demonstranten te voorzien van landkaarten waarop de mijnen staan aangegeven, maar zij werden tegen gehouden aan de grens zelf. De betogers werden tegen gehouden met rubber kogels, traangas en waterkannonen. Volgens de Syrische staatstelevisie kwamen in de ochtend twee infiltranten om het leven en zouden vijf anderen gewond geraakt zijn.
  Een woordvoerder van het Israëlische leger zei dat militairen de rubber kogels als waarschuwing in de lucht geschoten hebben en zeker niet gericht. Er werden rubberen kogels gebruikt omdat een kogel die omhoog gaat altijd weer naar beneden komt, vandaar dat er ook altijd zo veel gewonden vallen tijdens islamitische begravenissen wanneer een shahid begraven wordt. De woordvoerder zegt niets over eventuele slachtoffers gehoord te hebben.
  ”De troepen hebben de opdracht gekregen er alles aan te doen om te voorkomen dat er infiltranten de grens over steken. Wel is er benadrukt zo veel mogelijk menselijk leed te voorkomen,” aldus een commandant. “Vooraf hebben we de grenzen verstevigd en we hebben extra bewaking ingezet.”
  Ook binnen Israël wordt er alles aan gedaan om de Naska Dag zo geordend mogelijk te laten verlopen. Er moet een soort mix zijn tussen ruimte om te demonstreren zoals in een democratie nu eenmaal hoort en te gelijkertijd moet er veel politie in gezet worden om grote rellen te voorkomen.
  ”Het leger hoopt protesten, door linksen of andere elementen, te voorkomen. Deze zouden tot ernstige rellen kunnen leiden rellen en de veiligheid van Israël verstoren,” aldus een leger bron. Het leger is bevreesd dat de burgers zich geïnspireerd voelen door de Arabische lente en rellen zullen veroorzaken die alleen maar verliezers kent Tijdens de rellen (die in de eerste helft van dit jaar plaats hebben gevonden) in Tunesië, Egypte, Libië, Jemen, Syrië en Bahrein zijn meer doden en gewonden gevallen dan tijdens alle oorlogen tussen Israël en de Arabiesche landen (in de periode 1948 en heden). Overigens durft geen enkele westerse media het exacte aantal totaal aantal doden te vermelden, alleen bij de dagelijkse overzichten kom je het aantal doden tegen. Vreemd genoeg heeft deze zelfde westerse media er geen enkele moiete mee om het aantal vermeende doden die vallen in de strijd tussen Israël en Arabische terreurgroeperingen te vermelden. Als deze westerse media achteraf toe moet geven dat het aantal gedode Arabieren schromelijk is overdreven zullen ze dit schoorvoetend toe willen geven.
  … Maar goed ik dwaal weer af… Oh, wat ik ook nog even kwijt wil is mijn ergernis dat ons voor wordt gehouden dat Tunesië en Egypte tientallen jaren zou zitten wachten op een revoluties zoals die i9n januari en februari voor hebben gedaan, de vluchtelingenstroom vanuit die landen nog nooit zo groot is geweest.

  Tel Aviv
  In de handelsstad Tel Aviv hielden duizenden linkse Israëlisch een mars onder het motto 'Israël zegt ja tegen een Palestijnse staat'. De demonstranten roepen Benjamin Netanyahu op een Palestijnse staat te erkennen, volgens hen is dat van vitaal belang en dient dit de Israëlische belangen. Hierbij gaan ze voorbij aan het feit dat de erkenning niet in de weg staat, maar dat Netanyahu via Vrede tot een Palestijnse staat wil komen. Dus Eerst vrede dan de garantie voor een Palestijnse staat en niet een Palestijnse staat in de hoop op vrede deze illusie hebben we in 2005, nadat de Gazastrook zelfstandig werd, al in rook op zien gaan.

   

  Bron:
  - www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4078136,00.html
  - www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4078304,00.html
  - www.volkskrant.nl/vk/nl/4936/Buitenland/article/detail/2427889/2011/05/12/Arabische-lente-stand-van-zaken.dhtml
  - www.ynetnews.com/PicServer2/24012010/3253905/main_live.jpg
  - www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4078157,00.html

   

  Derde Intifada is de sluipmoordenaar
  JERUZALEM – Geholpen door de westerse media probeert de Arabische/islamitische wereld het Joodse volk uit te roeien. Doordat de media bewust de feiten verdraaid weet ze, net als in het verleden, het gepeupel tegen de Joden op te zetten. Zo las ik op de website van www.hln.be de kop: “Duizenden Israëlische jongeren vieren verjaardag van bezetting” deze grove leugen is moeilijk te ontkrachten. Want inderdaad duizenden Israëlische jongeren vierden inderdaad de hereniging van Jeruzalem. Doordat de westerse media er op blijft hameren dat de ‘Joden Jeruzalem hebben bezet’, zal deze leugen nooit ontkracht kunnen worden.
  Toch wil ik een poging wagen!
  Wie de geschiedenis kent:
  * weet dat Jeruzalem 3000 jaar de hoofdstad van de Joden was
  * weet dat Jeruzalem nooit een hoofdstad van een Arabische/islamitische natie is geweest
  * weet dat Jeruzalem in 1947 onder internationaal toezicht werd gesteld en dat de Arabieren (Trans Jordaniërs) de stad in 1948 bezette
  - weet dat in alle jaren dat de Joden zeggenschap over Jeruzalem hebben gehad alle volkeren en alle geloven respecteerden en toegang gaven aan de ‘vreemdelingen
  * weet dat Jeruzalem, tijdens de Arabische bezetting, gesloten was voor Joden
  - weet dat de Arabische landen Israël in 1967 aan hebben gevallen en dat Israël pas bij die oorlog Jeruzalem herenigde
  - weet dat Jeruzalem tijdens de Arabische bezetting een groot aantal Joodse heiligdommen verloor
  - weet dat Jeruzalem onder het Joodse bestuur de islamitische (en andere) heiligdommen beschermd bleven. Overigens met uitzondering van de Stallen van Salomo, deze zijn door het islamitische moskee beheer, vernield.
  Ook de Nederlandse spits schrijft in het voordeel van de Arabieren.
  Over de Arabieren die zondag, net als een maand geleden Israël binnen drongen tot aan Tel Aviv (dus het gebied dat officieel door de VN erkend wordt als Joodse staat), vanuit Syrië probeerden te infiltreren schrijft Spits “schoten Israëlische militairen op de honderden demonstranten die probeerden het door Israël bezette gebied binnen te komen”. Goed of de Golan al dan niet bezet wordt kunnen we met z’n allen twisten, maar er hoeft niet getwist te worden over de vraag waarom… Bij elke aanval die de Arabische landen op Israël planden werd de Golan Hoogten gebruikt in het strategische aanvalsplan. Vanaf de Golan Hoogten werden raketten en granaten afgevuurd op dorpen en steden in Israël. Ieder land heeft het recht zich te beschermen tegen aanvallen op burgerdoelen, een militaire buffer op de Goland is de manieren die Israël heeft gekozen en blijkt de enige doeltreffende manier tot op heden. Een vredesleger heeft geen zin. We zien het lakse gedrag van de vredessoldaten in Libanon die moet voorkomen dat Hezbollah zich bewapend.

  Syrië
  ”De Syrische president Assad organiseert de infiltratiepogingen aan de grens met Israël,” zo meldden leden van de Syrische oppositie. Hafiz al-Assad heeft er namelijk baat bij een bliksemafleider in te zetten nu de opstanden in eigen land voortduren.
  Via de Facebook pagina’s, die de Naqsa actie organiseren onderhouden, hebben zich honderdduizenden leden aangemeld. De organisatoren worden geïnspireerd door een prominente Moslimbroederschap ideoloog die de wereld een verzameling boeken heeft achtergelaten waarin Zionisten als parasieten en Nazi’s worden afgeschilderd.
  De organisatoren van de Nakse protesten hebben duidelijk gemaakt dat de ‘bevrijding van Palestina’ het doel is van de acties aan de grenzen met Israël.
  Zondag verzamelden zich ongeveer 500 Syriërs voor de poort van Yarmouk. Flesje drinken, broodje en molotovcocktail, toen alles voor elkaar was vertrok het georganiseerd reisje naar de grens met Israël. Het zou een dagje zijn waarbij iedere betoger, voor 5000 SYP (ongeveer € 700) p.p., aan subsidie kreeg van Assad. “Voor elke man die om het leven komt aan de grens met Israël betaal ik de familie 50.000 [Syrische] Pond ter compensatie voor het verlies,” beloofde Assad. “U, die uw leven heeft gegeven voor de vrijheid van onze broer zal de status krijgen van shahid.”

  Hoewel een VN vredesmacht (UNDOF) van 1041 man de rust moet handhaven aan de grens, dat de gemeenschap een slordige € 33 miljoen per jaar kost, en haast letterlijk bovenop de plaatsen zitten waar zondag de nieuwe pogingen tot infiltratie plaatsvonden, zagen de betogers zonder slag of stoot tot aan het mijnenveld door te dringen.
  De molotovcocktails werden aan gestoken en naar de Israëlische soldaten geslingerd. Een groot aantal kwam tussen de mijnen terecht hetgeen ernstige branden veroorzaakte. De instabile mijnen kwamen tot explosie en dit ging ten koste van vele levens. Welke overigens al snel op naam van Israël werden geschreven.
  Israël heeft via de Unifil in Libanon grote druk uitgeoefend op de Libanese autoriteiten. Het Libanese leger heeft nu het grensgebied met Israel tot een gesloten militaire zone verklaard. Het gevolg is dat er tot nu toe geen nieuwe marsen vanuit Libanon hebben plaatsgevonden. Het zelfde gebeurde in Jordanië en Egypte.

  Vliegende Intifada
  De tweede actie die door de Moslimbroederschap, je weet wel de moeder van Hamas, werd georganiseerd is een zogenaamde fly-in op Ben Gurion Airport, de nationale luchthaven van de Joodse Staat.
  Honderden Arabische activisten plannen om op 8 juli a.s. per vliegtuig in Israël te arriveren voor het opeisen van ‘hun land’, daarmee bedoelt men niet de Gazastrook en Hagadah Hamaaravit (Samaria en Judea) maar geheel Israël. De “International Solidarity Movement’ is een van de vijftien pro-Palestijnse organisaties diemet de Moslimbroederschap aan tafel zit om deze actie te leiden. Hamas riep afgelopen week al op om nu al op Israël te vliegen.
  De doelen van de organisatoren gaan ook hier verder dan het creëren van druk die tot de vorming een Palestijnse staat binnen de Gazastrook en Hagadah Hamaaravit moet leiden.
  De organisatoren claimen dat de ‘Flotilla’ zich te eenzijdig richt op de Gazastrook. Deze actie wil de aandacht te vestigen op de ‘apartheidspolitiek’ en het ‘racisme’ van het ‘koloniale bewind’ (waarmee men Israël bedoeld) in ‘heel Palestina’, de Negev en Galilea inbegrepen.

   

  Bron:
  - www.missingpeace.com
  - www.hln.be/hln/nl/1281/Israel-Palestina/article/detail/1273258/2011/06/01/Duizenden-Israelische-jongeren-vieren-verjaardag-van-bezetting.dhtml
  - www.spitsnieuws.nl/archives/buitenland/2011/06/israel_aantal_doden_overdreven.html
  - http://reformsyria.org/syrian-opposition/rps-statement-concerning-the-assad-stompers-of-the-golan-heights
  - www.un.org/Depts/Cartographic/map/dpko/undof.pdf
  - www.jpost.com/Defense/Article.aspx?id=223669
  - www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4077266,00.html
  - www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4078816,00.html

   

   

  Niels op 08-06-2011 11:33

  Flotilla 2 onderdeel Derde Intifada
  AMSTERDAM – Naar verluid speelt de de tweede IHH Flotilla, die na een maand uitstel voor eind juni gepland staat, een grote rol binnen de Derder Intifada.”Wij bereiden een speciale verrassing voor, waar Israël niet op zal rekenen,” aldus Bulent Yildirim, leider van de Turkse terroristische organisatie IHH. Volgens speculaties zou de IHH vliegtuigen in willen zetten om de grenzen van Israël binnen te dringen.
  Dit wil overigens niet zeggen dat er van een ware vloot geen sprake zou zijn. Vanuit Algerije, Australië, België, Canada, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Ierland, Indonesië, Italië, Jordanië, Koeweit, Latijns-Amerika, Libanon, Maleisië, Noorwegen, Nederland, Schotland, Spanje, Tunesië, Turkije, Verenigde Staten en Zweden zullen schepen met de IHH mee varen en hiermee “De grootste vloot ooit vormen,” zoals de Nederlandse organisatie Nederland-Gaza dat noemt.
  “Wij zijn volop bezig met de voorbereidingen en we liggen precies op schema,” laat Yildirim weten. Over welk schema hij het heeft, per slot zou de vloot een maand geleden al uitgevaren zijn, blijft in onduidelijkheid gehuld. “De Mavi Marmara vaart ook nu mee als vlaggenschip.”
  De meeste aandacht besteed de IHH aan het kweken van het ‘juiste klimaat’. Dat betekent dat er in Turkije een propaganda campagne opgestart is die de haat tegen Israël moet aanwakkeren.
  ”De Turken zijn opnieuw bereid om Shahid [martelaar] te worden,” zei de IHH leider ook dit jaar weer. De negen Shahids van vorig jaar hebben veel lof geoogst en zijn met trots in de analen opgenomen.
  Wanneer de IHH een vliegtuig in zet ontkomt het IDF er niet aan om het te stoppen en zal in uiterste noodzaak het vliegtuig uit de lucht te schieten, hiermee haalt Israël kritiek vanuit de hele wereld op haar hals. Ook dan heeft de moslim lobby bereikt wat ze wil bereiken. Op dit moment moeten met alle ramp scenario’s rekening gehouden worden om te voorkomen dat er een ad-hoc beslissing genomen moet worden.
  Nadat bekend werd dat Egypte de grens met de Gazastrook open zou zetten, bleef de moslimlobby vast besloten de flotilla door te zetten, dit haalt alle twijfel weg of de Flotilla 2 niet een heel ander doel heeft dat ‘hulpgoederen naar de Gazastrook te brengen’. Zelfs een A-politicoloog kan zien wat het ware doel is; een nieuwe crisis rond Israël veroorzaken!
  Diverse westerse regeringen proberen de vloot tegen te houden, maar tot op heden lijken dit te vergeefse pogingen. De Nederlandse regering heeft de opvarende ten sterkste afgeraden mee te varen “Het initiatief levert allerminst een bijdrage aan een oplossing van het Israëlisch-Palestijns conflict,” zo omschrijft Uri Rosenthal, de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken (VVD), het Nederlandse initiatief om met een groot aantal (inmiddels 33) lobbygroepen mee te varen in de vloot.
  De Amerikanen proberen nu de Turkse regering over te halen om in te grijpen en de afvaart van de ‘flotilla’ te laten verbieden.


  Geen noodzaak
  Ik heb al eerder benadrukt dat er geen noodzaak is voor zo’n vloot. En als die er al wel was is er geen noodzaak om naar de haven van Gaza door te varen.
  Het laatste is niet nodig omdat Israël, net als vorig jaar, heeft beloofd dat de schepen welkom zijn in de havens van Israël. Hier kan de lading overgeladen worden op vrachtwagens om via de weg en de grensovergang van Israël naar de Gazastrook te reiden. Ook de activisten mogen mee. De kosten van de trip vanaf de haven tot in de Gazastrook zullen gedragen worden door de Israëlische bevolking.
  De reden waarom het aanvoeren van hulpgoederen niet echt noodzakelijk is, is omdat de Gazastrook al enige tijd geen humanitaire crisis meer kent. Een jaar voordat Egypte de grens met de Gazastrook opende wijzigde Israël het invoerbeleid en werden alleen nog materialen die voor militaire doeleinden gebruikt worden geweerd. Sinds die tijd is de tunnelindustrie (smokkel) via de grens met Egypte grotendeels ingestort. Overigens is er terreur (dreiging) nodig voordat Israël de grensbewaking verscherpt en heeft Egypte na een week de grensovergang opnieuw gesloten, zogenaamd om het voetpad (want alleen vrouwelijke voetgangers mogen gebruik maken van de ‘versoepelde grenscontrole’) opgeknapt zouden moeten worden.
  De molsim lobby weet via propaganda het bericht te verspreiden dat de voorgenomen flotilla het doel zou nastreven “de ondraaglijke situatie daar te verlichten’. Ondraaglijk in vergelijking waarmee? Waar in de islamitische wereld is het leven wel draaglijk? In de meeste islamitische landen willen mensen, vooral jongeren, het liefst onmiddellijk weg naar een westers land. Waarom geen hulp vloot naar Libië, Bahrein, Syrië, Egypte, Tunesië, Soedan en…en…? Want als ik de berichtgevingen daarover moet geloven leven de mensen in die landen jaren onder de druk van hun islamitische regering.
  Meer dan de helft van de bevolking in de Gazastrook is jonger dan 20 jaar en daarmee het hoogst in de wereld
  meer dan de helft de bevolking in de Gazastrook leeft van een Westerse uitkering, zij steken geen vinger uit om hun leef omgeving te verbeteren. Hiervoor komen westerse hulporganisaties die met westers geld HUN Gazastrook op knappen
  de gemiddelde levensverwachting van de bevolking in de Gazastrook is 72 jaar. In de Islamitische wereld staan ze daarmee in de hogere regionen en is hun levensverwachting hoger dan die in Egypte, Marokko, Iran en zelfs Turkije (71,8). Alleen de rijkste islamitische olielanden zoals Oman, Bahrein en Saoedi-Arabie scoren hierin iets beter dan de bevolking van de Gazastrook.

   

  Bron:
  - www.missingpeace.eu
  - www.terrorism-info.org.il/malam_multimedia/English/eng_n/html/ipc_e194.htm
  - www.nederland-gaza.nl/nl/info/
  - http://pvv.nl/index.php/component/content/article/37-raymond-de-roon/4251-pvv-vindt-dat-de-regering-verder-moet-gaan-om-de-flotilla-van-hamasvrienden-te-boycotten.html

   

  Fatah en haar aandeel in de Derde Intifada
  RAM ALLAH – Mahmoud Abbas, leider van o.a. Fatah, is uit op een confrontatie met Israël. Helaas niet om tot een conflictvrije oplossing te komen, helaas is het tegendeel waar.
  In feite is er sinds de revolutie in Egypte sprake van een verandering in het gedrag van de PNA/PLO leiders met Abbas voorop. Het pact dat ze met Hamas heeft gesloten is slechts één van de bewijzen van de verharding in de positie van de PNA/PLO en haar leiding.
  Tijdens een spoedvergadering met de Arabische Liga verklaarde Abbas opnieuw dat er in een ‘toekomstige Palestijnse staat geen ruimte is voor een Israëlische aanwezigheid’, met andere woorden een toekomstige Palestijnse staat, waarvan de grenzen niet vast staan, moet 100% Joden vrij zijn.
  Afgelopen week was Abbas ook in Caïro waar hij een ontmoeting had met de leiders van Islamic Jihad, met wie hij sprak over de strategie ten opzichte van Israël.
  In een toespraak die op 15 mei jl. uit naam van de Abbas in de Gazastrook werd gehouden door Abdalla Al-Infranji, een vertrouweling van de leider van de al-Aksa Brigades, claimde de Abbas dat ‘De Palestijnen een 9000 jaar oude geschiedenis hebben in Israël’, en ontkende hij opnieuw de Joodse geschiedenis in het land. Hij zei ook dat het eenheidsakkoord met Hamas nodig was om Israël te “confronteren”.
  Azzam Al-Ahmed, een prominent lid van het Fatah centrale comité, zei in een interview met de Egyptische krant Al-Masry Al Youm dat Fatah Israël nooit heeft erkend en dit ook nooit zal gaan doek ook. “De PLO had Israël slechts erkend in verband met de Oslo akkoorden,” voegde hij er aan toe.
  Hamas woordvoerder Osama Hamdan had eerder op 4 mei al aangegeven dat het eenheidakkoord met Fatah was bedoeld om “één front te vormen tegen Israël, in een strijd die ten doel heeft om heel Palestina te bevrijden via gewapend conflict, maar ook via acties”.
  “Het uiteindelijke doel is om de Palestijnen te laten terugkeren naar geheel Palestina [Israël] en de Joden naar de landen van herkomst,” aldus Hamdan.
  Nabil Sha’ath, een andere leider van de PLO, bevestigde bij zijn aankomst in Gazastad, op 25 mei jl., de woorden van Hamad. “Het is zonder het eenheidakkoord onmogelijk om Palestina te bevrijden,” aldus Sha’ath.
  De PNA media zenden de laatste tijd in toenemende mate clips en programma’s uit waaruit blijkt dat het doel nog altijd is om een Palestijnse staat te vestigen op het grondgebied van heel Israël. De Joodse geschiedenis in het land wordt in die programma’s systematisch ontkent. Zoals ook bleek uit een recent artikel in Al-Hayat de officiële spreekbuis van de PNA. In dat artikel wordt de Joodse aanwezigheid in het oude Israël bijvoorbeeld een falsificatie en een grove vorm van kolonialisme genoemd.
  Ha’aretz berichtte vorige week dat de PNA al in juli de Veiligheidsraad van de VN officieel wil verzoeken om een Palestijnse staat binnen de wat men noemt de ’67 grenzen’ te erkennen. De procedure werd besproken tijdens een spoedoverleg in Ram Allah waar PNA onderhandelaar Arekat de strategie uiteenzette. Het plan is om de VS te isoleren in de Veiligheidsraad.
  Een groep van 60 internationale juristen heeft inmiddels de VN een brief gestuurd waarin uiteen wordt gezet dat erkenning van de Palestijnse staat op de wijze zoals die de PNA voor ogen staat, illegaal is en in strijd met bepaalde VN resoluties en de Oslo akkoorden.
  Zoals Abbas eerder uiteenzette in zijn opinieartikel in de New York Times sluit deze actie aan bij de psychologische en politieke oorlog die de PNA openlijk tegen Israël voert. Het besluit om unilateraal een Palestijnse staat uit te roepen werd ruim twee jaar geleden genomen en bekend gemaakt door PA premier Salam Fayad. Het besluit zou zijn genomen “omdat Israël niet wilde stoppen met de bouw in de nederzettingen op de West Bank”. Toen echter kort daarop de Israëlische regering een bouwstop van 10 maanden aankondigde om het vredesproces een nieuwe impuls te geven bleef het stil aan de onderhandelingstafel.
  De PNA reageerde ook typerend op het jongste initiatief van de Franse regering om op korte termijn een vredesconferentie in Parijs te houden. Men stelde dat er nog slechts te onderhandelen viel indien Israël
  * stopt met de bouw in Joodse dorpen in Samaria en Judea
  * op voorhand akkoord gaat met een Palestijnse staat binnen de 1948 bestandslijnen (onterecht aangeduid als de ’67 grenzen)
  * alle Joden uit de beoogde Palestijnse gebieden vertrekken
  Jeruzalem de hoofdsdtad van de Palestijnse staat is.
  Alsof er dan nog iets te onderhandelen valt^--^
  Al deze acties hebben met elkaar te maken en hebben tot doel om de wereld opinie te beïnvloeden en zo de psychologische druk op Israel op te voeren. Abbas sprak bijvoorbeeld in zijn artikel voor the New York Times openlijk over de internationalisering van het conflict.
  Daarbij doelde hij op het gebruik van ‘lawfare’ en internationale organen die Israël moeten veroordelen.
  Tot nu toe is de internationale gemeenschap niet met een duidelijk signaal gekomen waaruit blijkt dat men deze samenhang ook ziet. Integendeel het aantal landen dat aankondigt dat men de Palestijnse strategie steunt neemt slechts toe.
  Gezien de huidige ontwikkelingen op de grond in het Midden-Oosten is het echter zeker dat door dit pad de vrede verder uit zicht raakt.
  Sterker, de kans lijkt reëel dat deze strategieën - in combinatie met de ontwikkelingen in Egypte en elders - uiteindelijk zelfs zullen uitmonden in een nieuwe Arabisch Israëlische oorlog.

   

  Bron:
  - www.missingpeace.eu
  - www.upi.com/Top_News/World-News/2011/05/29/Abbas-future-state-free-of-all-Israelis/UPI-23911306669356/
  - www.israpundit.com/archives/36480
  - www.memri.org/clip_transcript/en/2949.htm
  - www.pmw.org.il/main.aspx?fi=157&doc_id=5093
  - www.haaretz.com/print-edition/news/palestinians-plan-to-approach-un-security-council-about-statehood-in-july-1.365035
  - www.jpost.com/DiplomacyAndPolitics/Article.aspx?id=222460
  - www.nytimes.com/2011/05/17/opinion/17abbas.html?_r=3&ref=global
  - www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=146358
  -

   

  ’Duizenden Syriërs op weg naar Israël’
  DAMASCUS – De protestmarsen bij de grens tussen Israël en Syrië blijven aanhouden. “Israël wees op uw hoede spoedig zal de dag aanbreken dat duizenden Syriërs terugkeren naar dorpen die door de Joden bezet zijn,” deze bedreiging uit Khaled Meshaal, de in Damascus woonachtige Hamas leider.
  Tijdens de Nakbah Dag, 15 mei j.l., drongen honderden demonstranten Israël binnen. Hiertoe hadden zij de gelegenheid gekregen omdat het Israëlische leger er niet voldoende op voorbereid was dat de demonstranten over gedetaileerde kaarten beschikt om door het mijnenveld te kunnen lopen.
  ”De Nakba en Naska mars zijn slechts een introductie. Wij voelen ons gesterkt om het gebied [geheel Israël] opnieuw in bezit te krijgen en zullen niet terug schrikken om daarbij verzet [terreur] te gebruiken. De Zionisten [de Joden] moeten dan ook niet verbaasd zijn als alle zeshonderdduizend Palestijnse vluchtelingen terug marcheren naar hun eigen dorpen en boerderijen. Huizen die voor de zionistische bezetting [voor het uitroepen van de Joodse staat] in bezit was van de families die inmiddels gestorven zijn maar aan wie wij een belofte in moeten lossen. Onze ouders zijn met geweld uit hun huizen verdreven en wij zullen onze huizen en de huizen die op onze grond gebouwd zijn met geweld terug nemen,” aldus Meshaal.
  Tijdens de Naska Dag, 5 juni j.l., probeerden Arabieren opnieuw de grens over te steken in grote getale kwamen zij aan bij de grens. Het mijnenveld werd in brand gestoken waarbij enkele mijnen tot ontploffing kwam. Door de rondvliegende scherven kwamen Arabische oproerkraaiers om het leven. Ook zouden er mensen om het leven gekomen zijn door Israëlische kogels. Het IDF beweert met stelligheid dat zij op benen en in de lucht hebben geschoten met rubber kogels, maar zoals bekend een kogel die naar boven gaat komt ook weer naar beneden. Naar verluid zouden ten minste 23 mensen om het leven gekomen zijn.

   

  Bron:
  - www.tishreen.info/_default.asp?FileName=8821224512011060806350111
  - www.youtube.com/watch?v=50eSv60Z_No
  - http://joodsactueel.be/2011/06/06/syrie-geeft-1000-dollar-voor-wie-israelische-grens-bestormt
  - http://swampland.time.com/2009/06/04/a-meeting-in-damascus
  - www.iloubnan.info/politics/actualite/id/62070/titre/Hamas-Gaza-leader-slams-Meshaal-over-Israel-comment

   

  Israël dient klacht in bij VN over grensconflicten
  JERUZALEM - Haim Waxman, plaatsvervangend ambassadeur bij de Verenigde Naties, heeft een middels een brief haar klacht gedeponeerd over de toestanden aan de grens met Syrië. “Het incident van afgelopen zondag is een schaamteloze poging van Syrië om de aandacht af te leiden van de internationale gewelddadige onderdrukking van het eigen volk,” schrijft Waxman aan Ban Ki-Moon, de secretaris-generaal van de VN.
  Het regime van Syrië betaalde de betogers om naar de grens te gaan om de aandacht af te leiden van de massale betogingen tegen het regime van president Bashar al-Assad. In het zelfde weekend als er –volgens de Syriche pers (buitenlandse pers wordt geweerd) – 25 mensen aan de Zuidelijke grens om kwamen, werden in het Noorden van Syrië minstens 160 mensen (40 demonstranten en 120 agenten) vermoord. Daar de VN meer ophef maakt over het gebeuren waar Israël bij betrokken is geeft duidelijk aan dat Al-Assad geslaagd is in de poging alle aandacht af te leiden van de onderdrukking van eigen volk.
  “Het incident heeft nooit plaats kunnen vinden zonder actieve hulp van de Syrische Autoriteiten.” Waxman doelt op de bussen die door de SA ingezet zijn en de kennis van de situatie in en rondom het mijnenveld aan de grens met Israël. "De verantwoordelijkheid voor enige schade veroorzaakt aan de personen, die betrokken zijn bij deze gewelddadige provocaties, ligt duidelijk bij de regering van Syrië. Die is verantwoordelijk voor het voorkomen van de schending van de overeengekomen terugtrekking lijn in overeenstemming met haar internationale verplichtingen en resoluties van de Veiligheidsraad," staat in de brief te lezen.
  "Israël roept de internationale gemeenschap om een duidelijke boodschap aan Syrië te geven. In deze boodschap moet duidelijk zijn dat een dergelijke provocaties die tot ernstige potentiële escalatie leiden volledig moeten stoppen. Wij verwachten dat de regering van Syrië dat ze alle maatregelen zal treffen om in de toekomst te voorkomen dat dergelijke gevaarlijke incidenten voorkomen.”
  Waxman benadrukt dat de regering van de Joodse staat de plicht heeft ervoor te zorgen dat zijn onderdanen in veiligheid kunnen leven zonder te maken te krijgen met buitensporig geweld zoals afgelopen weekend dreigde.
  De brief was een reactie op de ‘verontrustte’ reactie van Navi Pillay, VN-mensenrechtenchef, dinsdag. Hij beweerde dat er binnen drie weken tijd tientallen mensen om het leven zijn gekomen terwijl zij de grens wilden bestormen. Volgens de Hoge Commissaris voor Mensenrechten heeft de regering van Israël ’de plicht ervoor te zorgen dat het veiligheidspersoneel buitensporig geweld vermijdt.'
  Israël beklaagde zich maandag bij de Verenigde Naties over Syrië. VN-chef Ban Ki-moon riep alle partijen op terughoudendheid te betrachten.

   

  Bron:
  - www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4079557,00.html
  - www.rtl.nl/(/actueel/rtlnieuws/buitenland/)/components/actueel/rtlnieuws/2011/06_juni/07/buitenland/120-politieagenten-gedood-in-syrie.xml

   

  Niels op 10-06-2011 11:03

  Syrië stuurde boeren mijnenveld in
  DAMASCUS – Voorafgaand aan de protesten tijdens de Naska Day, zondag 5 juni, werden Syrische boeren betaald om door de mijnenvelden te lopen om een weg te banen voor de Arabieren die Israël wilden bestormen.
  Navi Pillay, hoofd van de mensenrechten organisatie binnen de Verenigde Naties, veroordeelde maandag Israël om het gebruik van wapens om haar landgrenzen te verdedigen. “Ik ben verontwaardigd over het wapengebruik van Israël,” aldus Pillay. “En eis dan ook een diepgaand onderzoek naar de vele [Naar verluid zouden er 23 mensen om het leven gekomen zijn] doden aan de Israëlische grens.” Helaas ‘vergeet’ Pillay onderzoek te laten doen naar het aandeel van Syrië. Deze betaalde in de vooravond van de demonstraties SYP 4.800 (€ 695) aan de boeren om door het mijnenveld te lopen, dat is ruim 4x het normale salaris van een Syrische boer ( SYP 10.000 per maand).
  Ook is hij ’vergetren een onderzoek aan te vragen naar de brandbommen die de demonstranten in de, door Syrië betaalde, bussen mee konden nemen.
  Mijn advies aan Pillay is overigens ‘als u toch onderzoeken naar doden uit laat voeren, laat dan direct ook onderzoek doen naar de 1.200 lijken (waarvan alleen al 418 in Daraa vielen) die door de Syrische troepen zijn gedood. Wellicht kunt u hiermee voorkomen dat er een bloedbad plaats gaat vinden onder de demonstranten angst in Jisr al Shughour.

   

  Bron:
  - www.tishreen.info/_default.asp?FileName=8821224512011060806350111
  - www.youtube.com/watch?v=50eSv60Z_No
  - http://joodsactueel.be/2011/06/06/syrie-geeft-1000-dollar-voor-wie-israelische-grens-bestormt
  - http://swampland.time.com/2009/06/04/a-meeting-in-damascus
  - www.iloubnan.info/politics/actualite/id/62070/titre/Hamas-Gaza-leader-slams-Meshaal-over-Israel-comment  

   

  Niels op 16-06-2011 13:02

  Officieel: Netanyahu vreest derde intifada
  JERUZALEM – “Israël bereid zich voor op de worst-case scenario’s, met het vooruitzicht van het uitroepen van een Palestijnse staat,” zegt een medewerker van Benjamin Netanyahu. “Israël houd er rekening mee dat Joden hun legitimiteit om in Jeruzalem te wonen zullen verliezen.”
  ”Netanyahu vreest dar er deze zomer, in de aanloop van het uitroepen van een Palestijnse staat, een Derde Intifada voor zal doen. Netanyahu vreest dat hij het op voorhand niet tegen kan houden," aldus de topambtenaar. "De premier doet een poging om de Europese staten ervan te overtuigen dat, indien de rellen beginnen na het uitroepen van een soevereiniteit, de verantwoordelijkheid niet op Israël vallen."
  De Israëlische veiligheidsdiensten houden er rekening mee dat de Derde Intifada geïspireerd zullen zijn op de huidige rellen in Libië en Syrië. "Er is een scenario waarbij vele duizenden, of misschien tienduizenden, aan een mars vanuit omliggende gebieden beginnen die zullen resulteren in rellen en ernstige conflicten wordt met het IDF," zei de ambtenaar. "De angst is dat Israëlische Arabieren zich bij de rellen aan zullen sluiten, wat leidt tot interne en externe instabiliteit in deze gevoelige tijd."
  Israël vreest ook de mogelijkheid dat als er een Palestijnse staat uitgeroepen wordt, met de grenzen aan de bestandslijn, 250.000 Joodse hun legitimiteit verliezen om daar te wonen. Een massa deportatie uit het oude stadsdeel van Jeruzalem en omliggende wijken -zoals Gilo, Ramot en Har Homa- zal het resultaat van het PNA/PLO beleid zijn. Het is zeker niet ondenkbaar dat tijdens de etnische zuiveringen van Hagadah Hamaaravit (Samaria en Judea) alle 150.000 Joden (ongeveer 20% in dit gebied is Joods) uit hun huizen verdreven zullen worden.

   

  Bron:
  - www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4082863,00.html

   

  Niels op 17-07-2011 12:37

  Israëli's verwachten dit jaar de volgende intifada
  JERUZALEM - Uit recente enquêtes blijkt dat Israëli's en Arab’s beiden verwachten dat het komende verzoek aan de VN om erkenning van een Palestijnse staat tot een nieuwe explosie van geweld zal leiden.
  Een meerderheid van 52% van de Israëli's gelooft dat de volgende intifada (terroristische opstand) in september, of kort daarna zal uitbarsten.
  Al langer broeit de PNA/PLO op een nieuwe intifada, de doorslag voor deze nieuwe orgie van geweld zal het eenzijdige verzoek aan de VN om een ‘Palestijnse staat’ zijn.
  Israëli's, ondervraagd door het Dahaf Instituut, verwachten dat de Arab’s een nieuwe intifada zullen lanceren, ongeacht de uitkomst bij de VN, waar verwacht wordt dat de Verenigde Staten hun veto in de Veiligheidsraad zullen uitspreken, maar dat een niet-bindende resolutie in de Algemene Vergadering zal worden aangenomen.
  Van de Arab’s is zelfs een groter deel er van overtuigd dat zij de wapens weer op zullen pakken.

  Palestina van zee tot rivier
  Een peiling die vorige maand werd gehouden door het ‘Palestijnse Centrum voor Beleid en Opinie’ wees uit dat 76% van de Arab’s vindt dat de volgende stap, nadat de stemming in de Algemene Vergadering over een zelfstandige staat is gewonnen, het voeren van oorlog tegen Israël wordt.
  Uit een poll, uitgevoerd in samenwerking met het Palestijnse Centrum voor Publieke Opinie uit Beit Sahour en gesponsord door The Israel-Project blijkt dat de Arab’s zelfs met vrede door zullen gaan met hun idee-fixe van een Groot-Palestijnse Staat van de rivier tot de zee.
  The Israel-Project (een internationale non-profit organisatie die journalisten en leiders voorziet van informatie over het Midden-Oosten) probeert vrede in de Arabische wereld te bevorderen door middel van "people-to-people vrede." De peiling lijkt erop te wijzen dat de organisatie een moeilijke taak voor zich heeft.
  De Cijfers 73% van de 1.010 geïnterviewde Arab’s in de Hagadah Hamaaravit (Samaria en Judea) en de Gazastrook zijn het eens met de 'hadith' uit het handvest van Hamas over de noodzaak de Joden die zich achter stenen en bomen verstoppen te doden.
  Uit een Arabische onderzoek dat werd uitgevoerd door Stanley Greenberg, een Amerikaanse opiniepeiler, blijkt dat nog geen 1 op de 3 een twee-staten-oplossing ziet als oplossing voor het conflict aldus het onderzoek.
  De respondenten werd gevraagd naar de verklaring van Barack Hussein Obama, de Amerikaanse president, dat "er twee-staten moeten komen: Palestina als het thuisland voor het Palestijnse volk en Israël als thuisland voor het Joodse volk."
  Slechts 30% van de 1.010 ondervraagde volwassenen zei dat ze dat idee aanvaarden, terwijl 61% het idee direct verwerpen.
  Zesenzestig procent van de respondenten zei dat het Palestijnse 'echte doel' zou moeten zijn om te beginnen met een twee-staten-oplossing, maar om te eindigen in één allesomvattende Palestijnse staat.
  Gevraagd naar de status van Jeruzalem gaf 92% van de Arab’s aan zei dat het de hoofdstad van Palestina moet worden, 1% zei dat de hoofdstad van Israël mag zijn, 3% vond het de hoofdstad van beide Volken, en 4% gaf de voorkeur aan Jeruzalem als neutrale internationale stad.
  72% van de Arab’s steunt het ontkennen van de duizenden jaren Joodse geschiedenis in Jeruzalem, 62% ondersteunt het ontvoeren en gijzelen van Israëlisch zoals Gilad Schalid en 53% vindt het een goed idee dat Arabische kinderen op school liedjes zingen met teksten over Jodenhaat.
  Bij de vraag over een deel van het Hamas-handvest of er bataljons uit de Arabische en Islamitische wereld gevormd moeten worden om de Joden te verslaan was 80% van de respondenten voorstander. 73% is het eens met de 'hadith' uit het handvest van Hamas over de noodzaak de Joden [lees ongewapende kinderen, vrouwen en mannen] die zich achter stenen en bomen verstoppen te doden.
  Aan de andere kant gelooft slechts 45% van de respondenten in het Hamas-hoofdstuk dat alleen jihad voor een oplossing zou zorgen voor het ‘Palestijnse probleem’.
  Andere positievere bevindingen uit het onderzoek zijn dat slechts 22% van de respondenten de raketaanvallen steunt, maar dat tweederde een diplomatieke oplossing boven gewelddadig "verzet" prefereert.
  Over het algemeen geeft 65% van de Arab’s de voorkeur aan diplomatie en 20% aan geweld. In Hagadah Hamaaravit is de verdeling 69-28%, en in de Gazastrook, 59-32%.
  Gevraagd of zij het eenzijdig uitroepen van een Palestijnse Staat via de VN ondersteunen zei 64% zei ja. Het percentage was 57% in Hagadah Hamaaravit en 79% in de Gazastrook. Zevenendertig procent zei dat de VN-actie een Palestijnse staat dichterbij zou brengen, 16% zei dat het voor een terugval zou zorgen en 44% zei dat het zou geen verschil maakt.
  Op de vraag wat de topprioriteiten van Mahmoud Abbas, leider van o.a. ONA/PLO, moeten zijn antwoordt 83% het scheppen van banen. Slechts 4% zei dat erkenning van een Palestijnse staat via de VN een topprioriteit is en slechts 2% zegt dat het de vredesonderhandelingen met Israël zijn.
  "Sommige van de uitkomsten in de poll zijn ontmoedigend, maar we proberen hen te veranderen," zei de voorzitter van the Israel-Project, Jennifer Laszlo Mizrahi, tijdens een persconferentie in Jeruzalem, waar zij en Greenberg de bevindingen presenteerden.
  Greenberg zei dat uit het onderzoek bleek, dat er een grote behoefte aan openbare informatie en leiderschap aan Arabische kant is.
  Greenberg en Laszlo Mizrahi hebben presenteerden de bevindingen aan president Shimon Peres, oppositieleider Tzipi Livni, minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman, vice-premier Moshe Ya'alon en aan Ron Dermer, adviseur en vertrouwensman van premier Benjamin Netanyahu's.
  Volgende week zijn er bijeenkomsten gepland in het Witte Huis en het Pentagon.
  Israëlische politici vertelden Greenberg en Laszlo Mizrahi dat ze aangemoedigd werden door Arabische steun voor de vredesonderhandelingen.
  "De Palestijnen willen oplossingen, geen revoluties" zei Peres volgens Laszlo Mizrahi.

   

  Bron:
  - http://israeltoday.nl/headlines/9-nederlands/1671-israelis-verwachten-dit-jaar-de-volgende-intifada
  - www.dagelijksestandaard.nl/2011/07/palestijnen-willen-een-groot-palestina-nog-mee-bezig

   

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl