bekijkhetmaar.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  15 Seconden
  VN-chef: Hoe kan men in 15 seconden schuilen?
  Jeruzalem - Ban Ki-Moon (toenmalig chef van de Verenigde Naties) bezocht op 15 januari 2009 Shimon Perse (president van Israël). De twee spraken elkaar in de Israëlische hoofdstad over de beschietingen met Kassamraketten vanuit de Gazastrook. Peres vertelt Ki-Moon over het lijden van de inwoners van de met raket getroffen stad.
  “Veel landen die lid zijn van de VN namen deel aan het bombardement, die tientallen burgers het leven kostte, van Kosovo links. Dezelfde landen leveren klakkeloos kritiek op Israël, " zei Peres zei tegen zijn gast. Hij sprak hier over Operatie Gegoten Lood die toen nog in volle gang was. Operatie Gegoten Lood was de Israëlische reactie op de vele raket beschietingen vanuit de Gazastrook op de Joodse staat.
  David Buskila (de burgemeester van Sderot), die ook aanwezig was bij het gesprek, vertelde aan de VN leider over de harde realiteit waarmee de inwoners van zijn stad te maken hebben. De inwoners van de zuidelijke steden leven onder een constante dreiging van raketten aanvallen.
  'Sderot kinderen leven in een gekke werkelijkheid," verklaarde de burgemeester. "In plaats van het opvoeden van kinderen en leert hen hoe te leven, we leren hen hoe om te overleven, hoe niet te sterven door Kassamraketten.”
  Kinderen, ouders, bejaarden ze hebben er allemaal mee te maken. Wanneer alarmcode rood klinkt hebben zij slechts 15 seconden de tijd om in een schuilplaats te komen. Van de instabiele raketten kun je nooit voorspellen waar ze neer komen, het enige dat zeker is is dat de Kassamraketten op burgerdoelen worden afgevuurd en dat ze ergens neer gaan komen om te exploderen. Of een vrouw haar baby zit te voeden, je op het schoolplein aan het spelen bent, je op het land aan het werk bent of een bejaarden uitje maakt; als het alarm klinkt moet je jezelf in veiligheid brengen. Oorlog of geen oorlog, Wapenstilstand of geen wapenstilstand: Slechts ¼ van een minuut is de dagelijkse realiteit tussen leven en dood in Sdertot, Ashkelon, Netivot, Tushiya, Ein HaShlosha, Alumim enz.
  De VN-chef wende zich na het horen van deze dreiging tot Netanyahu en zei: "Ik begrijp niet hoe kinderen en bewoners die in Sderot wonen in een dergelijke werkelijkheid kunnen leven. Hoe kunnen zij in slechts 15 seconden een schuilplaats bereiken?"
   www.strimoo.com/video/14137470/Sderot-What-can-you-do-in-15-seconds-Vimeo.html

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl