bekijkhetmaar.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  'Onafhankelijke Palestijnse staat is illusie'

  Onder Romeinse bezetting

  Onder Turkse bezetting

  Onder Britse bezetting
  'Onafhankelijke Palestijnse staat is illusie'
  NEW YORK - Richard Falk, de VN-vertegenwoordiger voor de mensenrechten in de Omstreden Gebieden, zegt 'uitermate somber gestemd te zijn over de mogelijkheid van een onafhankelijke Palestijnse staat'. Samaria, Judea en Oostelijk-Jeruzalem zijn volgens hem de facto geannexeerd door Israël, waardoor het 'een illusie is' om te denken dat zo'n staat er op termijn gaat komen.
  Tijdens een persconferentie op het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in New York wees Falk vrijdag op het grote aantal Joodse inwoners in Hagadah Hamaaravit (de omstreden Bijbelse gebieden) die in 1967 op Jordanië werden heroverd.
  Tijdens de VN verdeling in 1947 was dit gebied toegewezen aan de Arabieren, maar deze wees dit gebied van de hand. In 1948 viel de het Aabische Legioen Israël en met de bedoeling alle Joden in zee te drijven. Het jonge Israëlische leger wist het AL te stoppen, maar Jordanië bezette Samaria, Judea en de Oude stad Jeruzalem (onderwijl bezette Egypte de Gazastrook). In 1950 anexeerde Jordanië de Bijbelse gebieden (Samaria, Judea en de Oude stad Jeruzalem). Alleen Pakistan en het Verenigd Koninkrijk erkennen de annexatie. De Arabieren die er woonden kregen automatisch het Jordaanse staatsburgerschap.
  Tijdens de Zesdaagse Oorlog in 1967 heroverde Israël deze gebieden. De Joodse staat annexeerde alleen de Oude Stad van David de rest van het gebied niet. Overigens liet (en laat) Israël het dagelijks bestuur van het Tempelplein, met daarop de bekende Rotskoepel, over aan de Wakf, een religieuze organisatie. In 1988 liet deed Jordanië officieel afstand van haar annexatie van Samaria, Judea en Oostelijk-Jeruzalem. Waarmee de Omstreden Gebieden officieel geen eigenaar heeft.
  In Hagadah Hamaaravit is één op de vijf inwoners Joods, en 'dat is te veel' meent de PLO. "Alle Joden moeten uit dit gebied verdwenen zijn alvorens een Palestijnse [islamitische] staat gesticht kan worden," aldus Mahmoud Abbas. Hij wordt daarbij gesteund door de EU, VS, AL & VN.
  Ter vergelijk: in januari 2003 berekende het Sociaal en Cultureel Planbureau het aantal allochtone moslims in Nederland op 5,7% van de totale bevolking staat. In de grote steden gaat het algauw om 10% van de bevolking. Wanneer een politicus het in Nederland in zijn hoofd haalt om te zeggen dat deze groep uit hat land gezet zou moeten worden staat die zelfde kliek (EU, VS, AL & VN) te stijgeren "Zo'n grote groep... daar kun je toch niet van verwachten dat ze gedeporteerd moeten worden. Nee wanneer de bevolking voor 20% uit Joden bestaat moet deze groep ongestoord geperopteerd kunnen worden, uit het land dat ruim drie eeuwen bewoont wordt door Joden. Maar wanneer het om moslims gaat, waarvan de moslims nog geen honderd jaar in dat land wonen, schreeuwt men moord en brand.

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl