bekijkhetmaar.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Wereld telt 52 islamitische landen
  Wereld telt 52 islamitische landen
  Er zijn 194 internationaal erkende onafhankelijke staten, daarvan zijn de 193 leden van de Verenigde Naties. Vaticaanstad wordt gezien als waarnemend.
    Land Hoofstad Moslims in %
  01 Afghanistan Kabul 99%
  02 Albania Tirana 75%
  03 Algeria Algiers 98%
  04 Azerbaijan Baku 93.4%
  05 Bahrain Al-Manama 99%
  06 Bangladesh Dhaka 85%
  07 Bosnia Sarajevo 40%
  08 Brunei Bandar Seri 67%
  09 Cameroon Yaounde 55%
  10 Central African Republic Bangui 55.0%
  11 Chad N’djamena 85.0%
  12 Dahomey Abomey 60%
  13 Egypt Cairo 93%
  14 Ethiopia Addis Ababa 65%
  15 Gambia Banjul 85%
  16 Guinea Conakry 95%
  17 Guinea-Bissau Bissau 70%
  18 Guyana Georgetown 15%
  19 Indonesia Jakarta 95%
  20 Iran Teheran 98%
  21 Iraq Baghdad 95%
  22 Jordan Amman 95%
  23 Kazakhstan Alma-Ata 51.2%
  24 Kuwait Kuwait City 98%
  25 Kyrgyzstan Bishkek 76.1%
  26 Lebanon Beirut 57%
  27 Libya Tripoli 100%
  28 Malaysia Kuala Lumpur 52%
  29 Maldives Kishiner 100%
  30 Mali Bamako 90%
  31 Mauritania Nouakchott 100%
  32 Morocco Rabat 99%
  33 Mozambique Maputo 29%
  34 Nigeria Abuja 75%
  35 Oman Muscat 100%
  36 Pakistan Islamabad 97%
  37 Qatar Doha 99%
  38 Saudi Arabia Riyadh 100%
  39 Senegal Dakar 95%
  40 Sierra Leone Freetown 65%
  41 Somalia Mogadishu 99%
  41 Sudan Khartoum 85%
  42 Suriname Paramaribo 25%
  43 Syria Damascus 87%
  44 Tajikistan Dushanbe 85%
  45 Tunisia Tunis 95%
  46 Turkey Ankara 99%
  47 Turkmenistan AshKhabad 87%
  48 Uganda Kampala 36%
  49 United Arab Emirates Abu Dhabi 100%
  50 Uzbekistan Tashkent 88%
  51 Western Sahara Laayoune 100%
  52 Yemen San’aa 99%


  Het aantal Joodse staten in de wereld
    Land Hoofstad Moslims in % Joden in %
  1 Israël Jeruzalem 20% 74%

  Reacties

  Niels op 15-04-2012 13:05
  Islam groeit razend snel in christelijke landen
  BERLIJN - De islam groeit sneller in christelijke landen dan het christendom in islamitische landen. Dat heeft de Duitse kerkhistoricus prof. Rudolf Grulich geschreven in een 'ambtsbericht' van de katholieke organisatie 'Kerk in nood'.
  "Terwijl het christendom in landen als Afghanistan, Saoedi Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten nooit enige voet aan de grond heeft gekregen, neemt het aantal moslims in christelijke landen in West en Midden Europa steeds verder toe", aldus Grulich. Volgens hem leven er alleen al in Duitsland, Frankrijk en Groot Brittannië negen miljoen praktizerende moslims. En in heel Europa zijn dat er zelfs 53 miljoen.
  Grulich: "De opmars van de islam wordt bijvoorbeeld ook duidelijk als je ziet dat in landen als Zwitserland of Oostenrijk meer moslims wonen dan in Iran, Turkije, Koeweit of Libië." Europa wordt langzamerhand een islamitische wereld 'binnengezogen', meent de Duitse kerkhistoricus.
  Er komen steeds meer Europese overkoepelende islamitische belangengroeperingen. "De islam heeft het op Europa voorzien." Grulich wijst in dat verband op de Islamitische Raad voor Europa en de Moskeeraad voor Europa, twee organisaties die volgens hem 'sterk missionair' zijn.
  Grulich zegt dat de Europese invloed in islamitische landen heel klein is en 'bijna weggeëbd'. Als voorbeeld noemt hij Somalië, dat tientallen jaren lang onder Italiaanse heerschappij stond. Toch wonen er in Somalië aanzienlijk minder katholieken (namelijk 250) dan moslims in het kleine Luxemburg (namelijk 10.000). Wim van de Camp: De islam is onze bondgenoot
  DEN HAAG – Toegegeven veel keus had Wilhelmus Gerardus Johannes Maria (Wim) van de Camp (de Nederlandse CDA politicus die sinds 2009 zitting heeft in het Europees Parlement) niet, maar hij had er beter aan gedaan niet te reageren.
  Van de Camp voerde een Twittergesprekje met 'Blonde mevrouw. “Als je nu bij een kwestie van kiezen te gast was, wat zou je kiezen; 1. islam is bondgenoot Christendom 2. islam is dat niet,” twitterde het blondje.
  ”Helaas Mevrouw, in een sterk deconfessionaliserende* wereld kies ik dan voor de Islam als bondgenoot van het Christendom,” was het antwoord van de Christen Democraat. De Europarlementariër had er verstandiger aan gedaan om de tweet te negeren of een politiek correct antwoord te geven in de trant “Mevrouw gelukkig is de wereld minder zwart/wit als dat u verondersteld”.
  Met zijn antwoord zegt Van de Camp dus eigenlijk: 'Christenen hebben in de westerse wereld eerder nog de seculieren als vijand. Daartegenover staan de christen en de moslims.'
  Het antwoord van deze (door islam verafschuwde) homoseksueel roep meer vragen op dan antwoorden.
  Hoe ziet hij dan de band van het christendom met de westerse beschaving? Normaal gesproken wordt er in CDA kringen, maar ook binnen de VVD en de PVV wordt gesproken van een joods-christelijke-humanistische beschaving. Maar voor Van de Camp is dat kennelijk geen vanzelfsprekend rijtje. Hij ziet het blijkbaar eerder als een ‘christelijk-islamitische’ beschaving.

  Waar bestaat die beschaving trouwens? Christenen en moslims hebben elkaar sinds het ontstaan van de islam de tent uitgevochten. Aanvankelijk omdat ze beiden een imperialistische drang hadden, waarmee ze elkaar in de weg zaten. Later steeds meer omdat die imperialistische drang in de islam nooit verdwenen is.
  ”Christenen in het moslimgebied, mijnheer van de Camp, hebben het heel moeilijk onder hun islamitische 'bondgenoten.' Misschien dat christenen de moslims wel als bondgenoten zien, soms, maar andersom is dat toch echt niet zo. Voor moslims zijn christenen namelijk 'ongelovigen.' Bent u daar misschien van op de hoogte?”
  Van de Camp lijkt dus niet iets te zien in een westerse beschaving, en het christendom dat daar een vanzelfsprekend onderdeel van is geworden, zowel cultureel als ook filosofisch. Hij ziet niet de relatie tussen bijvoorbeeld de ethiek van het protestantisme en het ontstaan van de individualisering en het kapitalisme. Hij ziet niet de relatie tussen christendom=> wetenschap en welvaart versus tussen islam => geweld, onderdrukking en armoede.
  Zie ook: “Christenvervolging neemt wereldwijd toe” Christenvervolging neemt wereldwijd toe
  TORONTO - Volgens de mensenrechtenorganisatie One Free World International (OFWI) zijn in de Moslimwereld in 2009 ruim 165.000 Christenen vermoord, enkel vanwege hun geloof. Iedere drie minuten wordt er ergens in een Islamitisch land een Christen gemarteld vanwege zijn levensovertuiging. De islamitische terreurorganisatie Hamas, die sinds 2007 de Gazastrook bezet houd, maken het helemáál bont: zij graven zelfs de lijken van overleden Christenen op, omdat deze de grond zouden ‘verontreinigen’.
  De wereld heeft er nauwelijks oog voor maar de vervolging van christenen in de Arabische wereld en elders neemt dramatische vormen aan. De vervolging van christenen in met name de islamitische wereld is nog nooit zo erg geweest als nu. Volgens El Shafie (hoofd OFWI) worden er op dit moment over de hele wereld tussen de 200 en 300 miljoen Christenen vanwege hun geloof in Jezus vervolgd. 80% van deze vervolging vindt plaats in Moslimlanden, de rest in hoofdzakelijk (ex) communistische landen (zoals Noord Korea en China). Er is een schrikbarende toename te constateren van moordpartijen op christenen wereldwijd, verbanning, huisonteigening, landroof, brandstichting, afpersing en verkrachting van vrouwen.
  In heel het Midden Oosten is geweld tegen christenen en hun bezittingen evenals verkrachting van christelijke vrouwen aan de orde van de dag, omdat moslims dit in hun landen vrijwel straffeloos kunnen doen. Iedereen die hier openlijk over spreekt of klaagt wordt met de dood bedreigd. Men schat dat er jaarlijks rond de 110.000 Christenen in Moslimlanden worden vermoord enkel en alleen vanwege hun geloof, en vele honderdduizenden anderen mishandeld Van alle inwoners van het Midden-Oosten was 100 jaar geleden nog 20% christen, nu is dat nog maar 5%.
  Overal verdwijnen christenen om plaats te maken voor moslims.
  In Turkije is het aantal christenen van twee miljoen teruggelopen tot 85.000.
  In Libanon is het aantal gedaald van 55% tot 35%, dit in belangrijke mate door toedoen van de Libanese politieke/terreurbeweging Hezbollah.
  In Syrië bestond de helft van de bevolking uit christenen dat is vandaag nog maar 4%;
  In Jordanië van 18% naar 2%
  In Irak kregen christenen een brief met daarin de keus:
   1. Bekeren tot islam.
   2. Het land verlaten
   3. Gedood worden
  In Iran zijn na de komst van de Ayatollah Khomeini alle christelijke scholen gesloten.
  In de PNA gebieden (in de volksmond ‘Westoever’ genoemd) staan moslims dagelijks christenen naar het leven. Een schokkende gebeurtenis vond plaats in de nacht van 3-4 september 2005 toen honderden gewapende ‘Palestijnse’ moslims uit Dair Jarir onder het schreeuwen van “Allahu Akbar, verbrand de ongelovigen, verbrand de kruisvaders” ‘Palestijnse’ christenen uit het nabijgelegen Taibe aan vielen. De reden: Hiyam Ajaj (een moslimvrouw) was verliefd geworden op Mehdi Khouriyye (een christelijke winkel eigenaar in Taibe) en was zwanger van hem geraakt. Haar familieleden ontdekten dit en gaven haar (op 1-9-’05) een beker gif te drinken waarop zij stierf, de islamitische wet verbiedt namelijk elke relatie tussen moslims en dhimmie’s (niet moslims). Daarop trokken de mannen uit Dair Jarir naar Taibe om de woningen van christenen te plunderen en plat te branden. Tenminste 16 huizen, een aantal winkels, een boerderij en een benzinestation werden verwoest. Ook auto’s en een standbeeld van de maagd Maria vielen ten prooi aan de moslim mannen. En-passant werden vrouwen en meisjes verkracht en vernederd. Het merendeel van de 3 miljoen Arabieren die onder bestuur staan van het PNA/PLO-bewind zijn moslims. Er zijn nog ca 30.000 christenen in deze gebieden over waarvan een deel regelmatig met terreur wordt geconfronteerd. Inmiddels zijn er al zo'n 70.000 ‘Palestijnse’ christenen naar het Zuid Amerikaanse Chili gevlucht. Anderen kiezen voor Europa, Australië, de VS of Canada.
  In Pakistan worden christenen door moslimbendes afgeslacht. Onder het uitroepen van “dood de ongelovigen“’ werden op 29-7-‘09 tientallen christelijke vrouwen en kinderen gedood en 60 huizen verbrand door moslims.
  In Afghaanse riep Abdul Sattar Khawasi op de christenen in het land openbaar te executeren. “Zij moeten in het openbaar worden geëxecuteerd zodat iedereen het kan zien,” zei Khawasi op 7-6-2010. De christenen (het aantal ligt tussen de 500 en 8.000) in Afghanistan beleven en belijden hun geloof vrijwel geheel ‘ondergronds’, nadat de laatste kerk in de zomer van 2011 werd gesloopt. Geschat wordt dat 99 procent van de bevolking moslim is.
  In Nigeria zijn de laatste jaren honderden kerken verwoest en werden ten minste vijf duizend christenen door moslims vermoord.
  In de Ivoorkust zijn de christenen hun leven niet meer zeker sinds de islamiet Alassane Ouattara. Eind maart 2010 trokken moordende, verkrachtende moslims het zuiden rond. Hierbij werden in Duekoue tenminste 1000 christenen door moslims als beesten afgeslacht.
  In Indonesië zijn tienduizenden Christenen door moslims vermoord in Indonesië. Minstens 8.000 christenen zijn, onder druk van bewapende islamitische, overgegaan tot de Islam. Zij die weigerden werden vermoord.
  In Darfur vonden honderdduizenden christenen de dood toen moslim troepen het toenmalige zuidelijke deel van Soedan terroriseerde. Naar verluid werden zelfs levende christenen uit vliegtuigen gesmeten.
  In Marokko vielen (op 4-2-’10) 16 agenten een huis binnen in Amizmiz, zij pakten 18 christenen (onder wie vijf kinderen jonger dan vier jaar) op omdat zij een Bijbelstudie deden, zij werden veertien uur vastgehouden en ondervraagd. Volgens een verklaring van de overheid was de bijeenkomst bedoeld om mensen ”in te wijden in het christendom”.
  In Egypte waren de christenen voor de machtsovername door de islamitsen hun leven al niet zeker, op 1-1-’11 ontplofte bijvoorbeeld een autobom bij een kerk in Alexandrië toen de Koptische na een Nieuwjaarsdienst naar buiten kwamen. Bij de aanslag kwamen 21 christenen om het leven en ruim 20 raakten gewond, maar na de machtsovername is er een ware heksenjacht geopend op de christenen in het land.
  Vandaag is er maar één land in het Midden-Oosten waar het aantal christenen toeneemt: Israël. Volgens het Israëlische bureau van Statistieken, waren er in 1949, 34.000 christenen in Israël en thans 163.000.
  In de rest van het Midden-Oosten nemen hun aantallen dramatisch af vanwege vervolging door Mohammed’s volgelingen. Wat daarbij opvalt is de stilte van de kant van de kerkleiders, mensenrechten organisaties en media. Blijkbaar hebben zijn het te druk met het demoniseren van de Joodse staat.


  Greep op het westen
  Er zijn tientallen voorbeelden waaruit blijkt, dat de Islam wel degelijk stap voor stap de vrije Westerse samenleving aan het verzieken is. Ze krijgen het ene na het andere privilege terwijl Christenen in 'hun' landen echter stelselmatig straffeloos gediscrimineerd, vernederd, vervolgd, mishandeld en vermoord worden. In de moslimwereld zijn er regimes, bewegingen en individuen die ervan overtuigd zijn dat hun religie de meest vreselijke wandaden rechtvaardigt en daar voordeel van heeft.
  Als moslims in het Westen ook maar één tiende zouden meemaken van wat christenen in de islamitische wereld moeten doorstaan, dan zouden de media er bol van staan, mensenrechten organisaties met veroordelingen komen, zou de christelijke wereld oproepen tot ‘verzoening’ en zouden er onmiddellijk VN-resoluties worden ingediend om er een einde aan te maken. Nu de golf islamitische slachtpartijen van christenen steeds meer slachtoffers maakt blijft het Westen zwijgen.
  In de Verenigde Staten mogen vertegenwoordigers van de overheid, op bevel van Barack Hoessein Obama (de president van de VS die een islamitische opvoeding heeft genoten) de woorden ‘islam’, ‘moslims’ en ‘terreur’ niet meer met elkaar in verband brengen.
  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl